شنبه 01 ژانویه 11 | 15:11

دبیر جشنواره «فیلم عمار»: باید سینما شمشیری بران در خدمت انقلاب و مستضعفین باشد

ستاد برگزاری جشنواره حتی به معاونت سینمایی هم اجازه دخالت کلان نداد و ما صرف گرفتن یک سالن سینما سپیده برای اکران و با جوایزی اندک و مردمی اقدام به برگزاری جشنواره می کنیم و حمایت های معاونت بیشتر حول قوت قلبی است که در راه اندازی آن داده اند.


تریبون مستضعفین – جشنواره فیلم عمار ، نخستین جشنواره‌ در حوزه  فیلم است که با موضوع فتنه بعد از انتخابات برگزار می‌شود. از همین رو با دبیر این جشنواره «داوود مرادیان» گفتگویی انجام داده‌ایم تا اهداف و رویکردهای جشنواره تبئین شود.

آقای مرادیان، کمی درباره ماهیت این جشنواره برای‌مان بگویید و توضیح دهید دلیل راه اندازی آن چیست؟

کشور ما اگر بگوئیم ام‌القرای عالم اسلام است سخن گزافی نگفته‌ایم و از آن‌جا که به طور ذاتی هسته‌ی مرکزی اسلام ناب محمدی (ص) با هسته اصلی کفر بین‌المللی در نبردی سخت تا نبرد آخر‌الزمان که سرنوشت جهان را تعیین کند قرار دارد. لذا کشور ما بستر اصلی طراحی‌های دشمن برای زمین‌گیر کردن اسلام ناب است. با این اوصاف به عقیده من این جشنواره سی سال هم دیر راه‌اندازی شده و بایستی محوری‌ترین و انقلابی‌ترین جشنواره کشور هم این جشنواره باشد. اما عدم شناخت صحیح مسئولین فرهنگی از مقوله فرهنگ انقلاب باعث شده تا زرق و برق سینمای غرب آن‌ها را هم به همان سمت و سو در این سی سال سوق داده و ژانر «عمار» سی سال با تاخیر و آن هم به صورت خود جوش راه اندازی شود.

منظورتان دقیقا از ژانر عمار چیست؟

حضرت آقا در آن سخنرانی مشهورعمار را فردی می‌دانند که بر اساس دانسته‌ها و تشخیصش احساس تکلیف می‌کند و پای در عرصه روشنگری می‌گذارد. سینمای عمار و ژانر عمار هم باید دارای چنین رویکردی باشد. شهید آوینی نماد و شاخص کاملی از یک عمار در حوزه سینماست، چیزی که در جشنواره و جوایزی که به نام وی برگزار می‌شود ندیده گرفته شده است. فیلم‌های مختلفی نیز با ویژگی‌های این سینما در تاریخ سینمای انقلاب وجود دارد که ‌«آژانس شیشه‌ای» نمونه بارز آن است. پس باید سینما را به سمت و سویی برد که خروجی آن به جای فیلم‌های مخنث و بی‌خاصیت به شمشیری بران در خدمت انقلاب و مستضعفین قرار گیرد. بنابراین سینمای عمار سینمای اصلی انقلاب اسلامی است.

بودجه چنین سینمایی از کجا تامین می شود؟

از همان‌جایی که بودجه فیلم‌های اولین دوره جشنواره تامین شد! یعنی هزینه شخصی.

یعنی هیچ نهادی حمایت نکرد؟

اصلا نرفتیم سراغ‌شان که بخواهند حمایت کنند یا نکنند.

چرا؟

ممکن است به فرض یک یا دو نفر از این مدیران افرادی حاذق و کاردان باشند؛ بدنه و جو غالب بر این مدیریت‌ها شناختی از این سینما ندارد. از خودتان پرسیده‌اید بین این همه نهاد و مدیر فرهنگی چرا فقط یک نفر(جواد شمقدری) پای این جشنواره ایستاد؟ و دقیقا به همین دلایل است که مدام آماج حمله ضد انقلاب است. کجا هستند آن هایی که پشت هر تریبونی از مقابله با جنگ نرم صحبت می کنند؟ چرا دشمن برای عزل آن‌ها شایعه سازی نمی کند؟ جالب است بدانید ستاد برگزاری جشنواره حتی به معاونت سینمایی هم اجازه دخالت کلان نداد و ما صرف گرفتن یک سالن سینما سپیده برای اکران و با جوایزی اندک و مردمی اقدام به برگزاری جشنواره می کنیم و حمایت های معاونت بیشتر حول قوت قلبی است که در راه اندازی آن داده اند. به عقیده من بجز یکی دو نفر متعهد در مدیریت فرهنگی الباقی از جنگ نرم فقط بخش «نرم» آنرا چسبیده‌اند. لذا معتقدم فعلا بایستی این سینما روی توانای اجتماعات مردمی بنا شود نه روی بیت المال تا مصادره به مطلوب نشود.

چرا نباید معاونت سیاسی متولی این جشنواره باشد مانند جشنواره فیلم فجر؟

معاونت سینمایی امری گردشی است و فعلا در اختیار فردی مانند شمقدری است. چه تضمینی وجود دارد در آینده کسی مثل مهاجرانی سرکار نیاید و معاونتی آنطوری نداشته باشد؟ آنوقت چه بلایی سر ژانر عمار می آید؟ لذا همانطور که نه دی امری مردمی بود بایستی جشنواره و سینمایی که از دل آن برخواسته نیز مردمی باشد. تا مردمی است می تواند عماری کند. اگر وابستگی ریالی و مالی پیدا کند دیگر عمار نیست.

شمای کلی جشنواره چیست؟

فعلا مطابق تیزر جشنواره که به شبکه های سیما ارسال شده و امیدواریم بلاخره پخش شود. جشنواره فیلم عمار در تهران در سالن 2 سینما سپیده برگزار می شود و البته ما هنوز در حال رای زنی برای گرفتن تعداد بیشتری از سالن‌ها هستیم. یکی دو نهاد دولتی ابتدا پای کار آمدند که سالن‌های‌شان را بدهند ولی چون مجانی نبود و ستاد هم پول کافی ندارد فعلاً منصرف شدیم. به هرحال اگر بتوانیم سالن بیشتری بگیریم قطعاً اطلاع رسانی می کنیم. این نکته را هم اضافه کنم سالن‌ها را سعی داریم در جنوب شهر تهران که متعلق به صاحبان اصلی حماسه نهم دی است تهیه کنیم. اما در شهرستان‌ها به لطف ستادهای مردمی قرار هست در بیش از 200 شهر و روستا برگزار شود که خصوصا روستاها از موضوعیت خاصی برای ما برخوردار است و شاید به نوعی این شکستن حصر روشنفکری و شهر زدگیی است که دور جشنواره ها کشیده شده. جوایز جشنواره و ترکیب هیات داوران و بخش های اولین دوره جشنواره را روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی بیان خواهیم کرد.

آینده این جشنواره چگونه خواهد شد؟

به عقیده من تا نیروی شری مانند آمریکا هست ، فتنه گری در همه ابعاد علیه انقلاب اسلامی و اقمار دلبسته آن وجود دارد و نیز فتنه دنیای استکبار علیه مستضعفین جهان . لذا این جشنواره می تواند سال آینده بسیار پربار تر و با فراخوان بین المللی برگزار شده و به یکی از ارزشمندترین جشنواره های ضد امپریالیستی دنیا بدل شود که در مقابل حمله نرم آنها بایستد ان شاء الله.

با تشکر از وقتی که در اختیار ما قرار داید. با آرزوی موفقیت برای شما.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.