یک تاریخ نگار با بیان اینکه در وزارت خارجه انگلستان افراد معمولاً بهصورت خانوادگی حضور پیدا میکنند، گفت: سایمون گس سفیر فعلی انگلیس در ایران، برادرزاده یا نوه نویل گس عنصر بدنام انگلیسی و امضاکننده قرارداد ننگین گس-گلشائیان است.
خسرو معتضد تاریخنگار و کارشناس مسائل تاریخی، با بیان اینکه در وزارت خارجه انگلستان افراد معمولاً به صورت خانوادگی حضور پیدا میکنند، گفت: سایمون گس سفیر فعلی انگلیس در ایران برادرزاده یا نوه نویل گس عنصر بدنام انگلیسی در ایران است که خاطره خوشی نزد مردم ایران ندارد.
نویل گس سیاستمداری بدنام در عرصه جهانی
وی با اشاره به قرارداد نفتی ۱۹۱۲ و قرارداد الحاقی ۱۹۱۳ که امتیازات بیشتری را به طرف انگلیسی در مورد برداشت نفت ایران و فروش آن میداد، خاطرنشان کرد: در آن زمان نویل گس با قراردادی به نام گس – گلشائیان تلاش داشت تا این قرار دادها را تا سال ۲۰۱۰ تمدید کند که با مخالفت مردم، مقامات دولتی وقت دولتی ایران مجبور به فسخ این قرارداد شدند.
وی نویل گس را سیاستمداری بدنام دانست و یادآور شد: وقتی او به ایران آمد نشریات فرانسوی از او به عنوان یک حقهباز یاد کردند که برای فریب ایرانیان آمده است.
این کارشناس مسائل تاریخی ادامه داد: نویل گس در زمان مصدق نیز به ایران آمده سیاستهای انگلیس را پیش برد و در نهایت زمینه سقوط دولت مصدق را فراهم کرد.
انگلیس همواره از پشت به ما خنجر زده است
معتضد با بیان اینکه انگلیس از زمان شاه عباس اول روابط خود را با ایران آغاز کرد، اظهار داشت: آنها در دورانی که ضعیف بودند با ما همکاری میکردند، اما زمانی که به قدرت میرسند یعنی از قرن ۱۸ به بعد همواره علیه منافع ما رفتار کرده به ملت ما زور میگفتند.
وی به رقابت انگلیس و روسیه اشاره کرد و گفت: انگلیس ایران را به جنگ با روسها تحریک کرد و این زمینهای شد تا ما شهرهای شمالی خود را از دست دهیم چرا که انگلیس خواهان ضعیف شدن روسیه و ایران بود.
این کارشناس مسائل تاریخی با بیان اینکه انگلیسیها همواره به ما آسیب زده و معمولاً از پشت به ما خنجر میزنند، اظهار داشت: آنان مقدمات تجزیه هرات از ایران را فراهم کردند تا سدی در مقابل روسیه باشد و روسیه به هند حمله نکند.
معتضد به تصرف جنوب ایران در زمان شاه عباس در زمان انگلیسیها اشاره کرد و گفت: با مقاومت دلیران تنگستان، انگلیسیها شکست خوردند و مجبور به عقبنشینی شدند در حالی که قصد داشتند شیراز را نیز تصرف کنند.
بخشی از خیانتهای مقامات انگلیسی نسبت به ایران
وی تقسیم ایران بین روسیه و انگلیس در سالهای ۱۹۰۷ و ۱۹۱۵ را نیز از دیگر خیانتهای این کشور به ایران دانست و یادآور شد: در سال ۱۹۱۵ انگلیس ایران را بلعید و آن را تحت الحمایه خود قرار داد.
این کارشناس مسائل تاریخی بزرگترین خیانت انگلیس به ایران را قرارداد نفتی ۱۹۰۱ خواند که با رشوه به مقامات کشورمان حاصل شده بود و آنها ۵۰ سال نفت ما را چپاول کردند.
معتضد در خصوص مداخله مقامات انگلیسی در ایران و توصیه آنها به عدم خشونت نسبت به مردم کشورمان یادآور شد: پادشاهان آنها مانند هانری هشتم ۵ زن خود را به بهانههای واهی و برای رسیدن به نیات خود با تبر گردن زد، اما اکنون مقامات و ملت ایران را به خشونت طلبی محکوم میکنند.
Sorry. No data so far.