شنبه 22 ژانویه 11 | 10:18

ماجرای دوستی یکی از سران فتنه با دیکتاتور تونس

یکی از سران فتنه، 10روز پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران سفری به تونس داشت و مورد استقبال گرم دیکتاتور دست‌نشانده تونسی قرار گرفت. محمد خاتمی که در عرصه سیاست خارجی همواره با «گفت‌وگوی تمدن‌ها» تئوری سیاسی خود را همسو با نظریه پایان جهان فوکویاما پیش برد، با زین‌العابدین بن‌علی، رئیس‌جمهور دیکتاتور تونس دیدار و ارتباط گسترده‌ای داشت.


سقوط دیکتاتور تونس باعث واکنش‌های متفاوت در دنیا شد اما در خاورمیانه و به بیان بهتر در کشورهای اسلامی، این واقعه به خروش مردم علیه حکومت‌های دست‌نشانده و وابسته به غرب تعبیر شد؛ موضوعی که به نظر می‌رسد بهترین تحلیل در چرایی انقلاب مردم تونس باشد. در این زمینه انقلاب اسلامی ایران به عنوان سمبل شاخصی برای برکناری حکومت‌های دست‌نشانده شناخته مي‌شود. مردم ایران 32 سال پیش رگ حیاتی دست‌نشانده‌ای منتسب به آمریکا و انگلیس را قطع کردند و گفتمانی جدید از حکومتداری اسلامی را به مسلمانان عرضه کردند. یکی از محوری‌ترین نماد‌های این گفتمان موضوع استقلال است که این روزها منطقه را آبستن تحولات بزرگ کرده است. ‌

هفته گذشته مردم تونس متاثر از انقلاب اسلامی به حیات سياسي زین‌العابدین بن‌علی، دست‌نشانده‌ای دیگر خاتمه دادند. در این زمینه رسانه‌های انقلابی کشور با تحلیل شرایط تونس ماهیت مردمی این انقلاب را تشریح کردند و به ریشه ضد‌استکباری این حرکت اذعان کردند. اما رسانه‌هاي حامي جریان فتنه سال گذشته که شواهد بسیاری از وابستگی آن به آمریکا و انگلیس ارائه شده است و طی این مدت همواره مورد حمایت غرب بود، انقلاب مردمی تونس را در حالتی کاریکاتوری تعبیر کردند.

رسانه‌های جریان فتنه طی روزهای اخیر تلاش داشتند قیام مردم تونس علیه یک دیکتاتور دست‌نشانده را دارای قاعده یکسان با حوادث سال گذشته ایران تفسیر و القاء کنند! و البته جالب اینکه در این راستا اقدام به شماتت مردم (!) به دلیل عدم همراهی با جریان مطلوب خود کردند. اگرچه این تفاسیر کاریکاتوری نیاز به واکنش ندارد اما ماجرای دوستی یکی از سران فتنه با دیکتاتور تونس می‌تواند حداقل‌های توهم باقیمانده در این جریان را نیز به محاق ببرد.

یکی از سران فتنه، 10روز پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران سفری به تونس داشت و مورد استقبال گرم دیکتاتور دست‌نشانده تونسی قرار گرفت. محمد خاتمی که در عرصه سیاست خارجی همواره با «گفت‌وگوی تمدن‌ها» تئوری سیاسی خود را همسو با نظریه پایان جهان فوکویاما پیش برد، با زین‌العابدین بن‌علی، رئیس‌جمهور دیکتاتور تونس دیدار و ارتباط گسترده‌ای داشت.

بن‌علی سال گذشته محمد خاتمی را با دعوت ویژه‌ای به کشور خود فراخواند. این خبر با پوشش خبری گسترده توسط رسانه‌های جریان اصلاحات روبه‌رو شد. خاتمی که به عنوان رئیس موسسه گفت‌وگوی تمدن‌ها به «قرطاج» سفر کرده بود، برای شرکت در کنفرانسی به عنوان «میهمان ویژه» در سالن تشریفات فرودگاه تونس به گرمی مورد استقبال خود «بن‌علی» قرار گرفت. در این همایش 3 روزه که با عنوان آیسسکو برگزار شد، پیش از شروع مراسم افتتاحیه، خاتمی با الغنوشی، نخست‌وزیر تونس نیز دیداری خصوصی داشت و بلافاصله بعد از این ملاقات وی به اتفاق نخست‌وزیر تونس وارد سالن اجلاس شد. در آن برهه رفتار بسیار صمیمی حکومت بن‌علی با خاتمی حتی مورد توجه رسانه‌های حامی خاتمی نیز قرار گرفته بود به گونه‌ای که تلاش می‌کردند استقبال ویژه بن‌علی از محمد خاتمی را یک پیروزی دیپلماتیک برای جریان اصلاحات قلمداد کنند. تاکید این رسانه‌ها بر «استقبال گرم» بن‌علی از محمد خاتمی بود! در این حال توجه ویژه بن‌علی، رئیس‌جمهور مخلوع تونس به محمد خاتمی نیز جالب و قابل تامل بود. این توجه به حدی بود که در این اجلاس پس از سخنرانی بن‌علی، وی بلافاصله از محمد خاتمی تجلیل کرد. ماجرا به اینجا ختم نشد و علاقه طرفین در رفتارهای بعد نیز نمودار شد. به گونه‌ای که پس از همایش نیز محمد خاتمی به عنوان «اولین میهمان» با زین‌العابدین بن‌علی دیدار ویژه‌ای داشت.

یک نکته بسیار جالب نیز درباره این موضوع وجود دارد. سفر محمد خاتمی به تونس روز 12 خرداد 88 برگزار شد و 2 روز به طول انجامید. بر همین اساس می‌توان حدس زد که خاتمی مناظره انتخاباتي احمدي‌نژاد و موسوي را در کشور زین‌العابدین بن‌علی مشاهده کرده است. البته یک نکته مهم دیگر در ماجرای سفر محمد خاتمي وجود دارد و آن برنامه‌های خاتمی پس از حضور در تونس است. سفر خاتمی به تونس و استقبال گرم دیکتاتور تونس از خاتمی در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری دهم برگزار شد. انتخاباتی که فتنه بزرگی را در ادامه داشت. در بحبوحه فتنه، کمک‌های میلیاردی آمریکا و برخی کشورهای عربی از جمله عربستان به جریان فتنه بر سر زبان‌ها افتاد. در همان ایام همچنین خبری منتشر شد که خاتمی در آستانه انتخابات سفری به عربستان داشته است. به گونه‌ای که برخی منابع خبری گزارش دادند خاتمی از تونس به عربستان رفته بود. عربستان همان کشوری است که اینک زین‌العابدین بن‌علی را پناه داده است. بن‌علی نیز همان فردی است که در دهه 80 میلادی، با حمایت غرب «کودتایی خاموش» را در کشورش به راه انداخت و در طول 23 سال دیکتاتوری خود همواره مورد حمایت کشور‌های غربی از جمله فرانسه و آمریکا بود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.