مرتضی كیا مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران و علوم پزشكی تهران طی یادداشتی به فرهاد رهبر، مراتب اعتراض دانشجویان نسبت به دفاع تمام قامت رییس دانشگاه تهران از طرح “دانشجوی پولی” را اعلام كرد و از از رییس دانشگاه دعوت نمود تا با حضور در برنامه “مساله دانشجوی پولی ، وضعیت دوره های شبانه و تحصیل پولی دانشجویان در پردیس کیش دانشگاه تهران” پاسخگوی حمایت خود از نهادینه كردن تبعیض در دانشگاه باشد.
متن كامل این یادداشت به شرح ذیل است:
ریاست محترم دانشگاه تهران؛
سلام علیکم؛
در رابطه با حضور شما در برنامه تلوزیونی متن – حاشیه که عصر دوشنبه 27 دی در رابطه با “دانشجوی پولی” از رسانه ملی پخش شد و دفاع تمام قد رییس دانشگاه مادر و نماد آموزش عالی کشور از مقوله ای که از سالها پیش و برای اولین در برنامه چهارم توسعه اعتراض بسیاری از دانشجویان و نمایندگان مجلس و بسیاری دیگر از عدالتخواهان و دلسوزان انقلاب را برانگیخته تا جایی که منجر به تحصن چند روزه در مقابل مجلس شورای اسلامی شد، لازم می دانم نکاتی به اطلاع آن جناب رسانیده شود، اگر چه در استدلال های ذکر شده از سوی جنابعالی در برنامه یاد شده حرف جدیدی وجود نداشته و مبنای صحبت ها همان دلایلی است که مدافعان این طرح بارها آن را مطرح کرده و به قدر کافی از سوی کارشناسان مخالف پاسخ داده شده است.
1-در سخنان شما اینگونه مطرح شد که مصوبه مجلس مساله جدیدی نیست و ما در سال های اخیر طرح دانشجوی شبانه را هم تجربه کرده ایم و الآن هم در حال اجرا است . اگر چه طبق فرمایش حضرتعالی طرح هایی مانند پردیس های بین المللی و دانشجویان شبانه اکنون به مصادیقی برای همان نهادینه کردن تبعیض تبدیل شده ولی با آنچه مورد بحث است، تفاوت های اساسی دارد.
بر خلاف آنچه شما مفروض گرفته اید اول اینکه ورود دانشجوی شبانه به دانشگاه ضابطه مند است یعنی از شرکت کنندگان در کنکور هر سال پذیرش می شوند . دوم اینکه توجیهاتی هم که منجر به تصویب دانشجوی شبانه شد امروزه مشخص گردیده که بهانه ای بیش نبوده؛ به این دلیل که طرح مذکور در حالی تصویب شد که قرار بود ظرفیت های بیشتری ایجاد شود و چون دولت نمی توانست هزینه های آن را تکافو کند این شیوه مطرح شد در حالی که اکنون در دانشگاه تهران حتی شاهد این مساله هستیم که از ظرفیت دانشجویان روزانه کاسته می شود و ظرفیت شبانه ها افزایش پیدا می کند .
2- همان طور که در اظهار نظر های شما در رسانه ملی هم مطرح شد، یکی از دغدغه هایتان این است چرا کسانی که می خواهند ادامه تحصیل بدهند و پول هم دارند باید این پول را ببرند خارج از کشور هزینه کنند.
اما سوال اینجاست: افرادی که می خواهند با پول درس بخوانند و ناگزیر پولشان را به خارج از کشور می برند چند درصد جمعیت جوانان کشور ما را تشکیل می دهند؟ یا به عبارت دیگر جمعیت جوانانی که در شهرستانها و مناطق محروم فقط به دلیل نبود کمترین امکانات تحصیلی حتی از گرفتن دیپلم هم محروم می شوند چند درصد هستند؟ حال چه شده است که مشکل آن درصد ناچیز دسته اول تبدیل به مهمترین دغدغه و بزرگترین اولویت مدیران و برنامه ریزان کشور و شخص حضرتعالی شده است. چرا در پس دغدغه های جناب عالی و امثال شما فقط این است که بنشینید و معضلات سرمایه داران را حل کنید؟!
آقای رهبر و ایضا تمامی رهبران “دانشگاه” ها و “مجلس” ها و “دولت” ها !!
«خدا نیاورد آن روزی را که سیاست ما و سیاست مسوولان کشور ما پشت کردن به دفاع از محرومان و روآوردن به حمایت از سرمایهدارها شود و اغنیا و ثروتمندان از اعتبار و عنایت بیشتری برخوردار بشوند. معاذالله که این با سیره و روش انبیا و امیرالمومنین و ائمهمعصومین- علیهم السلام – سازگار نیست.»(امام خمینی : ۶/۵/۱۳۶۶)
3- ما اینقدر ها هم دگم نیستیم! مساله مان این نیست که در مملکت راهی برای “ادامه تحصیل” سرمایه داران ناتوان از راه یابی به دانشگاه های برجسته کشور ، نباید وجود داشته باشد بلکه دغدغه این است که چرا به اسم دانشگاه “تهران” ، “شریف” ، “امیرکبیر” و …؟! دانشگاه هایی که اغلب دانشجویان آن با همت بلند و تلاش و پشتکار و بعضا بدون هرگونه برخورداری از امکانات مدارس غیرانتفاعی و کلاس های کنکور با شهریه های گزاف ، عنوان دانشجویی را کسب کرده اند . پیشنهاد می شود در جزیره دیدنی کیش دانشگاهی به نام “کوروش کبیر” ساخته شود و “دانشجوی پولی” پرورش دهد .
در آخر ، به نمایندگی از بسیاری از دانشجویان معترض به این رویکرد های جناب عالی ، از شما رسما دعوت می کنم تا در جلسه ای با عنوان “مساله دانشجوی پولی ، وضعیت دوره های شبانه و تحصیل پولی دانشجویان در پردیس کیش دانشگاه تهران” با حضور کارشناسان و مخالفان طرح مذکور، برای شنیدن اعتراضات و استدلال ها و پاسخ به آنچه در آن برنامه تلویزیونی برای دفاع از نهادینه کردن تبعیض بیان داشته اید حضور بیابید .
سلام
با این طرح مخالفم ولی اینطوری بحث کردید که الان می توانند در جواب نامه بگویند که قرار است همین جذب سرمایه برای خود محرومین خرج شود و غیر مستقیم داریم برای محرومین چاره اندیشی می کنیم با جذب سرمایه هایی که قبلا از کشور خارج می شد.بنظرم ادله قوی در نامه استفاده نشده
سلام
بنظر من بايدبه جايي برسيم كه فقط كسانيكه به علم علاقه دارند به دانشگاه بروند نه همه…..