پنج‌شنبه 10 فوریه 11 | 12:12

آمریکا باید با خیابان‌های مصر هماهنگ شود نه با تلفن‌های پشت پرده!

واشنگتن هر چه زود‌تر بفهمد بهتر است. به نفع آمریکاست که به تجدید نظر در سیاست‌های خود در مقابل جهان عرب بپردازد؛ آن‌ها را هماهنگ با خیابان‌های عرب کند نه بر خلاف تلفن‌های پشت پرده در تل آویو و این یعنی قطع روابط با مبارک و تلاش برای ایجاد ارتباط واقعی با مردم آزاد مصر.


تریبون مستضعفین- متن زیر ترجمه‌ی یکی از مقالات سایت الجزیره است که نویسنده با حضور در جمع معترضان مصری و درک موقعیت زمانی و مکانی کشور مصر و شنیدن خواسته‌های معترضین، به نگارش واقعیت‌های امروز جهان عرب بویژه مصر و نیز نقش دخالت‌های آمریکا در این کشورها با عنوان «آمریکا دشمن دموکراسی»  پرداخته است.

شورش مردم مصر وارد هفته سوم می‌شود و عده‌ی بسیاری منتظرند تا ببینند چه کسی در نبرد پر جمعیت‌ترین کشور عرب پیروز خواهد شد.
هفته گذشته، میلیون‌ها نفر از طرفداران دموکراسی در خیابان‌ها علیه استبداد نظام حسنی مبارک که مورد حمایت آمریکا می‌باشد تظاهرات کردند. با اینحال مبارک همچنان در قدرت باقی است.

چطور و چگونه؟
چگونه ممکن است یک رئیس جمهور در برابر فشار میلیون‌ها نفر که چهارده روز متوالی در خیابان‌ها اعتراض می‌کنند مقاومت کند؟

چگونه مبارک توانسته است این میلیون‌ها نفر رو کنترل کند در حالیکه ۳۰۰ غیر نظامی بی‌گناه کشته شده‌اند و هزاران نفر زخمی می‌باشند؟

چگونه او توانسته است توجه مردم را از میلیون‌ها دلاری که او وخانواده‌اش به سرقت برده‌اند منحرف کند در حالیکه میلیون‌ها نفر از مصری‌ها در فقر زندگی می‌کنند؟

چرا جوامع بین المللی همچنان به روابط تجاری خود با مصر ادامه می‌دهند درحالی که رژیم مصر شهروندانش را می‌کشد، به خبرنگاران حمله می‌کند و عملا حقوق بشر تک تک افراد را پایمال می‌کند؛ با وجود این‌ها آیا اتنخابات آزاد است؟

پاسخ ساده به همه‌ی این پرسش‌ها «ایالات متحده آمریکا» می‌باشد.

من شنیدم یکی از این شاکی‌ها را که می‌گفت: «توطئه آمریکایی هاست و آن‌ها مقصرند.»

اجازه دهید به من که سوالات زیر را برای شما مطرح کنم و پاسخ دهم:
چه کسی بر مصر از سال ۱۹۵۲ حکومت می‌کند؟ ارتش
چه کسی بزرگ‌ترین دریافت کننده کمک‌های نظامی ایالات متحده پس از اسرائیل است؟ مصر
چه کسی است که با امضا کردن قراردادهای نظامی سهمی از معاملات می‌برد؟ حسنی مبارک
دو لابی تاثیر گذار در واشنگتن چه کسانی هستند؟ لابی اسرائیل و لابی سلاح و تجهیزات نظامی (لابی نظامی)
از همسایگان اسرائیل (اردن، سوریه لبنان، مصر) کدام دارای ارتش بزرگتری هستند؟ مصر
حکم کدام دادگاه در مصر توسط فرمان ریاست جمهور لغو شد؟ تلاش برای جلوگیری از فروش گاز به اسرائیل
نام بزرگ‌ترین حزب مخالف در مصر چیست؟ اخوان المسلمین
آیا آن‌ها (اخوان المسلمین) اسرائیل را به رسمیت می‌شناسند؟ نه
آیا آن‌ها تایید می‌کنند که آبراه مصر در طول جنگ غیر قانونی عراق مورد استفاده کشتی‌های آمریکایی قرار گیرد؟ نه

حالا به این سوالات خاتمه می‌دهیم، در کنار این‌ها در ذهن بیاورید که منظور من این نیست که اخوان المسلمین تنها مخالفان و یا اکثریت مخالفان دولت مصر هستند.

فریاد مصری‌ها
در طول این شورش‌ها به سراسر کشور سفر کردم.

در سوئز با سوسیالست‌هایی آشنا شدم  که شورش خود علیه رژیم را به جنگ سال ۱۹۷۳ علیه اسرائیل در زمان شارون تشبیه می‌کردند.

در قاهره خبرنگاران تظاهر کننده را دیدم که معتقد بودند ده سال هست که سانسور خبری حاکم است و مانع آن‌ها می‌شوند که از روابط تحقیرکننده با واشنگتن انتقاد کنند

در اسکندریه دانشجویان خشمگین را ملاقات کردم که نقش کشور خود را تقریباً ناچیز در منطقه می‌دانستند؛ زیرا که دیگر به حال احترام به کشورشان نگاه نمی‌شود.

همه این افراد و صد‌ها نفر از کسانی که من با آن‌ها صحبت کردم در انتقادشان از دولت نقش آمریکا و اسرائیل را بیان می‌کردند.

بله، بیکاری فقر، خشونت پلیس، نبود آزادی، نظام آموزشی ضعیف و اقتصاد میلیون‌ها نفر از مصری‌ها را به خیابان آورده است اما یک علت در پشت تمام این دلایل وجود دارد.

مصریان که حصار یک دهه ترس را نابود کردند، یکی از سرکوبگرترین نیروهای پلیس (اسرائیل) را که دنیا فکر می‌کرد حتی توانایی صریح سخن گفتن را هم با آنها ندارند مقابله کردند و شکست دادند. این مصریان، از لحاظ سیاسی یکی از زیرک ترین ملتها هستند که تا کنون دیده‌ام.

آن‌ها می‌دانند با وجود اسرائیل هیچ جایی برای همسایگان پرقدرت (از جهت اقتصادی و نظامی) وجود ندارد. آنها آگاه هستند که به منظور حفظ تسلط آمریکا بر منطقه‌ی‌ خاورمیانه آن‌ها نمی‌توانند منطقه‌ی قوی داشته باشند. اما اسرائیل آن‌ها را همچنان به یاد می‌آورد، روزهایی که ناصر (جمال عبدالناصر) چگونه رهبران غربی را آزار داد اما زمانه اخیر آن‌ها را به یاد مراحل نخستین جنگ از سال ۱۹۷۳ می‌اندازد زمانی که قدرت ارتش مصر کاهش یافته بود.

واقعیت این است که آمریکا برای حفظ قدرت خود در جهان عرب تلاش می‌کند. زیرا برخلاف گفته‌ی اوباما که ما نژادپرست نیستیم اما نگاه مستعمرانه هنوز وجود دارد؛ آنها درصدد پیدا کردن جایگزین آمریکایی- اسرائیلی جوان‌تر برای  مبارک می‌باشد و این‌‌ همان دلیل آوردن عمر سلیمان برای معاون اولی رئیس جمهور است.

این باعث تاسف است که فرصت طلایی داده شده به ارتش مصر در جهت بدست آوردن آزادی، به حمایت کامل از اعتراض کنندگان به کار گرفته نشده است. در واقع اگر این تظاهرات به نتیجه نرسد تقصیر نظامیان مصری به اندازه واشنگتن است اگر بیشتر نباشد.

مردم عرب دیگر نادان، بی‌اندیشه و بی‌سیاست و ترسو و مصرف کننده مثل قبل نیستند. انقلاب تونس و جشن مردم سالاری متجلی مصری از شورش آغاز می‌شود این روز‌ها دست نشانده غرب به حمایت از فرمانده مستبد در خاورمیانه می‌پردازد.

واشنگتن هر چه زود‌تر بفهمد بهتر است. به نفع آمریکاست که به تجدید نظر در سیاست‌های خود در مقابل جهان عرب بپردازد؛ اینکه سیاست خود را هماهنگ با خیابان‌های عرب کند نه بر خلاف تلفن‌های پشت پرده در تل آویو و این یعنی قطع روابط با مبارک و تلاش برای ایجاد ارتباط واقعی با مردم آزاد مصر.

اما بعد شاید دوباره آمریکا با درس دموکراسی که از مردم مصر گرفته است برای همیشه مردم آزاد مصر بدون کمک جامعه بین الملل یا جهان آزاد همانند تونسی‌ها تغییر را شروع کنند . در واقع انجام این کار بر خلاف جهان آزاد بهترین اثرات را دارد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.