تریبون مستضعفین – بیش از یک سال است که مخالفان نظام جمهوری اسلامی خیابانها را عرصه منازعه خود قرار دادهاند و مباحثه و گفتگو جایی در شیوهی مخالفتشان ندارد و به اوباشیگری روی آوردهاند. حال سوال اینجاست که در برابر حملات و تعرضات این افراد چه باید کرد؟ برای پاسخ به این سؤال با دکتر محمدصادق کوشکی* یک گفتگوی تلفنی کوتاه داشتهایم که در ادامه آن را میخوانید:
حرکت آشوبگرانه سال گذشته که در سال جاری نیز یک نمونه از آن را در ۲۵ بهمن شاهد بودیم، از دولایه تشکیل شده است. یک لایه هستهی مرکزی و لایهی دیگر پیرامونی نام دارد.
هسته مرکزی و شیوه برخورد
مرکب از افرادی است که با حرکتهای خرابکارانهی خیابانی به صورت حرفهای با نظام جمهوری اسلامی و ارزشهای آن به مخالفت برخاستند و مستقیما با قدرتهای استکباری مرتبط هستند. برای برخورد با این لایه بایستی به شیوههای امنیتی و انتظامی توسل جست و طبیعتا برخورد با این لایه وظیفه نیروهای امنیتی و انتظامی است.
لایه پیرامونی و شیوه برخورد
لایه پیرامونی مرکب از افرادی است که بدون داشتن انگیزههای جدی مخالفت با نظام جمهوری اسلامی بواسطه مشاهده برخی ناکارآمدیها در درون نظام جمهوری اسلامی دچار سرخوردگی شده و جامعه مطلوب خود را در جامعه مطلوبی میبینند که از دستگاههای تبلیغاتی بیگانه ترسیم شده و میشود.
در نظر این عده حکومت دینی راهگشای سعادت جامعه ایران نیست و بایستی با یک الگوی کاملا غربی سعادت ملت ایران را تحصیل کرد. این عده بیش از آنکه با نظام اسلامی مشکل داشته باشند قربانی جهل و عدم اطلاع خود از واقعیتها هستند. این عده نه تمدن غرب و واقعیتهای آن را میشناسند و نه جمهوری اسلامی و باورهایش را؛ این افراد به عنوان پیاده نظام حرکتهای خرابکارانه و اغتشاشات خیابانی بکار گرفته میشوند و نقش سیاهی لشکر را برای هستهمرکزی ایفا میکنند.
روشنگری و پاسخ به شبهات، اثباتِ عالمانه و اقناعکننده حقانیت نظام جمهوری اسلامی میتواند تاثیری مثبتی بر چنین افرادی گذارده و آنان را از جذب شدن در جبهه دشمن باز دارد. در این خصوص تمامی اهالی فکر و فرهنگ و رسانه که به نظام جمهوری اسلامی متعهد هستند، میتوانند تاثیرگذار باشند و هریک به سهم خود در افزایش کارآمدی نظام، کاهش نقاط ضعف و پاسخگویی درسطح کلان جامعه تلاش کنند تا زمینه پیوستن این عده به جریانات معاند محدودتر شود.
____________
* دکتر کوشکی عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی است و آثار برجستهای همچون تأملاتی در اندیشهی سیاسی امام خمینی، مروری بر تاریخچهی سازمان مجاهدین خلق از تاسیس تا فاز نظامی به اضافه کارنامه تروریسم سازمان به روایت نشریه مجاهد، جامعه مدنی در ایران، بازشناسی تشکلهای سیاسی انقلاب اسلامی و مفهوم توسعه فرهنگی را در کارنامه خود را دارد.
Sorry. No data so far.