تریبون مستضفین – در حالی که هنوز یک هفته از استعفای حسنی نامبارک از ریاست جمهوری مصر نمیگذرد ملتهای منطقه جانی دیگر گرفته و با الهام از انقلاب مردم تونس و مصر در خیابانها حاضر شده و علیه حاکمان جبار خود قیام کردهاند.
اخبار واصله از کشورهای یمن و بحرین در روزهای اخیر بیانگر قیام مردم این کشور علیه حکام دست نشانده بوده که منجر به سرکوب شدید آنها توسط حاکمیت گردیده است.
اوضاع ناآرام بحرین
در کشور بحرین که ۶۶ درصد جمعیت آن را شیعیان تشکیل میدهند، اقلیت سنی به علت سیاستهای تبعیضآمیز دولت، اکثر مشاغل کلیدی را در دست دارند و خانواده حاکم بر بحرین از زمان استقلال این کشور از انگلیس در سال ۱۹۷۱ تا کنون، پستهای کلیدی را تصاحب کردهاند.
شیعیان بحرینی که برای رسید به حداقل حقوق خود بارها دست به اعتراض زده بودند پس از حوادث اخیر منطقه روز سه شنبه ۲۶ بهمن را به عنوان روز خشم اعلام کرده بودند از آن روز با تجمعات پی در پی و تحصن در میدان اللولوه منامه خواستار سقوط حکومت شدهاند. این تجمعات که با مداخله ارتش به زد و خورد شدید مخالفان با نیروهای نظامی تبدیل گردیده است سحرگاه امروز با استقرار دهها دستگاه تانک و نفر بر در خیابانهای پایتخت و حمله به چادرهایی که مخالفین در آنها متحصن شده بودند تشدید گردیده است.
شاهدان گفتند، نظامیان و نیروهای امنیتی با کامیون وخودروهای زرهی به صف تظاهرکنندگان هجوم برده و از هر وسیلهای برای خاموش کردند صدای اعتراض مردم استفاده میکنند.
تصاویر ارسال شده از میدان اللولو منامه پایتخت بحرین نشانگر هجوم ناگهانی صدها نیروی پلیس و نظامی به افراد متحصن در این میدان است.
تصاویر ویدیویی دهها زن و کودک را نشان میدهد که برای فرار از دست نیروهای امنیتی و نظامی به سمت خیابانهای اطراف میدان فرار میکنند.درهمین حال منابع مخالفین دولت بحرین از مفقود شدن تعدادی زن وکودک در جریان هجوم سحرگاه پنج شنبه به این میدان خبردادند.
بر اساس آمار رسمی تعداد کشتههای ناآرامیهای اخیر در بحرین ۶ نفر میباشد و ۱۰ نفر از مجروحین نیز حالشان وخیم گزارش شده است.
نیروهای امنیتی و نظامی بیمارستانهایی که مجروحان حملات پنجشنبه شب به میدان اللولو در آن بستری هستند را به محاصره درآورده و از دسترسی نزدیکان مجروحان به آنان جلوگیری میکنند.
در این حال وزارت کشور بحرین در پایگاه اینترنتی توییتر اعلام کرد نیروهای امنیتی تظاهر کنندگان را متفرق و میدان لولو را تخلیه کردند.همچنین خیابان اصلی منامه موقتا مسدود است.
یمن
در حالی که دولت علی عبدالله صالح که ۳۲ است بر این کشور حکومت میکند در سالهای اخیر حملات شدیدی را به شیعیان زیدی مذهب یمنی داشته است و این کشور در حالت جنگی به سر میبرده است پس از حوادث اخیر منطقه سایر مخالفین دولت نیز به تظاهرات علیه دولت حاکم پرداختهاند به نحوی که تنها تعداد کشتههای حوادث امروز در میدان تحریرصنعا به دوازده نفر رسیده است.
در میان سخنگوی جنبش الحوثی اعلام کرد: موضع جنبش الحوثی کاملا شفاف است و از مردم یمن میخواهد به ویژه در برهه کنونی در جهت تغییر و برچیدن ظلم و فساد گام بردارد و کشور را از سیطره شدید آمریکا رها کند.
اردن، لیبی الجزایر نیز در روزهای گذشته شاهد تظاهرات ضد حکومتی بوده است و احزاب مخالف تلاشهای زیادی را برای حضور مردم در خیابانها و سکوت حاکمان خود داشتهاند.
با این حال اخبار رسیده از عربستان سعودی نیز حکایت از آن دارد که با همه گیر شدن بحران در کشورهای عرب حاکمان این کشور تدابیر ویژهای اتخاذ کردهاند. عربستان که در روزهای اخیر اخبار ضد و نقیضی از سلامت پادشاهش در خروجی خبرگزاریها قرار میگیرید یکی از مستبدترین حکومتهای منطقه را داشته و شاخصهای دموکراسی و آزادی در آن به شدت پایین میباشد بر این اساس حاکمان این کشور تدابیرویژهای را برای حمایت از حاکمان منطقه اندیشیدهاند پس از آن که بن علی دیکتاتور تونس به این کشور گریخت خبرهای رسیده حاکی از آنست که معارضین بحرینی اعتراضات شدیدی به مداخله عربستان در اوضاع بحرین داشتهاند و بارها در روزهای اخیر به مواضع عربستان در حمایت از حاکمان بحرین اعتراض کردهاند و مدعی اعزام نیروی نظامی از سعودی برای کمک به نظامیان بحرینی درسرکوب مخالفین شده اند.
Sorry. No data so far.