در این گزارش که در روزنامه فایننشال تایمز منتشر شده آمده است که با تحولات اخیر در خاورمیانه، افراد خوشبین امیدوار بودند ملت ایران نیز به زودی راه مردم تونس، مصر و لیبی را بپیمایند.
در حقیقت، این مخالفت مدنی اتفاق افتاد اما تصمیم شجاعانه دولتمردان ایران در عبور ناوگان جنگی از کانال سوئز برای اولین بار در طول ۳۱ سال گذشته نشان داد که رهبری این کشور انتظار دارد تا از ناآرامیهای منطقه با قدرت و امنیت بیشتر بیرون آید.
وی همچنین افزود: با شروع دوباره مخالفتها که اعتراضات بسیاری را نیز به همراه داشت، جمهوری اسلامی ایران باید با ترس و وحشت اوضاع منطقه را زیر نظر داشته باشد. اما دولتمردان ایران ناآرامیهای اخیر در جهان عرب را نشانهای دال بر استیلای خود به عنوان قدرت منطقه و افول قدرت آمریکا میدانند.
تهران از شباهت وقایع مصر و تونس با انقلاب خود ابراز خوشحالی میکند. اما علیرغم تجدید فعالیت «جنبش سبز»، رهبران ایران به توانایی خود در عقب راندن مخالفان و تطمیع شهروندان بیزار از درگیری داخلی اطمینان دارند.
به اعتقاد مالونی، هوش چندانی لازم نیست تا دریابیم رهبران جدید کشورهای عربی احتمالاً بر طبل احساسات ملی میکوبند و بعید است که جمهوری اسلامی را در آغوش خود بگیرند.
معهذا، با تغییر رژیم ناگزیر دولتی به روی کار خواهد آمد که از سیاستهای آمریکا دوری گزیده و در عینحال از کینه و دشمنی خود با مقامات تهران میکاهد. تجربه آمریکا در عراق به انقلابیون سالخورده ایران آموخته است که خلع ید دشمن قدیمی شرط کافی برای افزایش نفود ایران در منطقه است
Sorry. No data so far.