بررسی وضعیت اشتغال زنان در کشور نشان میدهد تا پایان سال گذشته 8/3 میلیون نفر زن در بخشهای مختلف اشتغال داشتهاند که بیشترین تعداد آنها در تهران بوده است. رسول زاده کارشناس امور زنان در شهرداری تهران در این باره گفت: متأسفانه آن قدر در برخی مشاغل به زنان فشار وارد می شود که به مرور اشتیاق و علاقه برای ادامه کاررا از دست می دهند و باعث ترک کار می شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از نیازهای زنان، تأمین نیاز روحی آنهاست، چرا که زنان شاغل پس از ساعت ها کار و خستگی به تفریح نیاز دارند.
این کارشناس با تأکید بر افزایش ساعت کار مکانهای تفریحی و ورزشی برای بانوان گفت: متأسفانه ساعات کاری مکان های ورزشی برای بانوان همزمان با ساعات کاری آنها است، به همین دلیل بیشتر آنها نمیتوانند از این مکانها استفاده کنند. وی با ارائه پیشنهادی به سازمان ها درباره احداث مراکز ورزشی خاطرنشان کرد: اگر هر سازمان و نهادی در محل مشخص به احداث مراکز تفریحی، ورزشی بپردازد تا بانوان آن سازمان از آن محل استفاده کنند، به مراتب این کار برای افزایش نشاط آنها بی تأثیر نخواهد بود.
رسول زاده یادآور شد: هر اندازه که نشاط در میان بانوان شاغل افزایش پیدا کند، به همان نسبت خلاقیت در وجود آنها مضاعف خواهد شد. وی ارائه خدمات پس از ساعات کاری زنان شاغل را اقدامی مناسب دانست و اظهار داشت: َشهرداری در این زمینه کارهایی انجام داده است که البته برخی از این مراکز شهرداری امکان خدماتدهی شان همزمان با ساعات کاری زنان شاغل است. این کارشناس خاطرنشان کرد: کاهش نگرانی و استرس در زنان شاغل با انجام ورزش امکان پذیرخواهد بود و هر اندازه که این نگرانی و استرس در میان زنان شاغل کاهش پیدا کند، به همان نسبت کارایی آنها بالا می رود و ما هم شهروندانی سالم تر و در نتیجه جامعهای مطلوبتر خواهیم داشت.
یکسان دیده شدن زن و مرد آسیبهای جدی را برای زنان در محیطهای اشتغال همراه می آورد، چرا که باید در همه زمینه ها تفاوت هایی میان زنان و مردان وجود داشته باشد. متأسفانه بسیاری از فرصتهای شغلی مردانه بدون رعایت تناسب آنها در اختیار زنان قرار گرفته و این مسئله، تهدیدی جدی در درون بازار اشتغال داخلی ایجاد کرده است. از سوی دیگر بایستی به این نکته توجه ویژه داشت که مطابق تعالیم دینی، وظیفه اصلی زن، مدیریت منزل است و زنان شاغل در هر صورت، هنگامی که از سر کار به منزل برمیگردند، باز هم بایستی وظیفه اصلی خود را انجام دهند و این موضوع ظلم و فشار مضاعفی است که در نتیجه شغل بیرون از منزل بر زنان تحمیل میشود.
منیژه نوبخت، عضو شورای فرهنگی و اجتماعی زنان معتقد است: بسیاری از زنان شاغل به نوعی دو شغله محسوب می شوند، به این معنا که بیشتر آنان در خانه هم وظایفی متنوع برعهده دارند.اغلب آنها مادر هستند و این وظیفه سنگین را هم برعهده دارند، از این رو نباید فشار مضاعفی بر آنها تحمیل شود.
وی ادامه داد: زنان شاغل دارای شرایط خاصی هستند که متأسفانه برخی از کارفرمایان در هر دو بخش دولتی و خصوصی نسبت به این شرایط بی توجه هستند، درحالی که باید در تنظیم قوانین، مقررات و ضوابط کاری به این موضوع توجه شود.
عضو شورای فرهنگی، اجتماعی زنان تصریح کرد: برای کاهش آسیب ها باید بتوانیم تسهیلاتی را برای زنان شاغل فراهم کنیم و نگاه مان در این حوزه نباید تنها سرگرمی باشد، بلکه باید موضوع تأمین سلامت زنان به عنوان نیمی از جامعه مدنظرقرار گیرد.
وی بحث کاهش ساعات برخی از مراکزتربیتی همچون مهدکودک ها را مشکلی اساسی برای مادران شاغل عنوان کرد و گفت: متأسفانه در رابطه با برخی مسائل همچون وجود مهدکودکها سلیقهای برخورد میکنند . حتی دیده می شود برخی از مسئولان با احداث مهدکودک در مناطق مختلف شهر مخالف هستند، چه برسد به این که ساعت کاری این مهدکودک ها افزایش پیدا کند.
عضو شورای فرهنگی اجتماعی زنان تصریح کرد: تا زمانی که چنین فکر و سلیقهای بخصوص از سوی کارفرما حاکم باشد، دیگر زمینه ای برای فراهم شدن تسهیلات برای مادران شاغل ایجاد نخواهد شد. نوبخت به کارهای شورای فرهنگی اجتماعی زنان اشاره کرد و گفت: ما ظرفیت و پتانسیل خوبی در عرصه اجرا و عمل در شورای فرهنگی اجتماعی زنان با موضوع زنان ایجاد کردهایم اما متأسفانه آن طور که لازم است از آن بهره برداری نشد. زنان به دلیل شرایط جسمی خاص نیازمند تفریحات سالم هستند و از آنجا که ساعت کاری آنها در ادارههای پایتخت همزمان با ساعات مراکز تفریحی است، باید از سوی کارفرما تدابیری برای این کاراندیشیده شود.
حسین باهر جامعه شناس در این باره اظهار داشت: زنان شاغل به دلایل طبیعی هنگام کار دچار مشکلاتی می شوند. به همین دلیل بیشتر کارفرمایان چندان مشتاق نیستند نیروی زن استخدام کنند. وی ادامه داد:معتقدم ساعات کاری زنها بدون حذف امتیازات و مزایای حقوقی و معنوی آنها باید کاهش یابد.حتی کارفرماها باید مکلف شوند در شهری مانند تهران که معضلات ترافیک و آلودگی هوا همیشگی است، فرصت های مناسبی برای تفریح سالم زنانه حتی در محیطهای کاری ایجاد کنند. وی تأکید کرد: معتقدم اگر به زن شاغل یک واحد کمک شود، چهار واحد بازگشت سرمایه داریم، چون اگر زنان شاغل با روحیه نشاط آور در محیط کار مشغول باشند، به مراتب مادری نمونه و همسری فداکار در زندگی خواهند بود و در نهایت میتوانیم جامعهای سالم داشته باشیم.
Sorry. No data so far.