سه‌شنبه 19 آوریل 11 | 12:28

روایت «مجدی حسین» از دیدار با جلیلی

در پایان نیز دکتر جلیلی اصرار کرد که تا درب ورودی ساختمان و مقابل ماشین مرا مشایعت کند (این به معنای ده‌ها پله پیاده آمدن تا پایین ساختمان بود) هر چند سعی کردم او را منصرف کنم اما بی‌فایده بود و ما گفتگوهای خودمان را تا بدرقه من تا درب ماشین ادامه دادیم. در طول پایین آمدن از پله‌ها احساس کردم کمی راه رفتن دکتر جلیلی غیرعادی به نظر می‌رسد.


تریبون مستضعفین – «مجدی حسین» اندیشمند و نویسنده معروف مصری، دبیر کل حزب العمل مصر و از مبارزان فعال ضد رژیم مبارک بود که بارها نیز به زندان افتاد. وی در طی جنگ بیست و دو روزه غزه به همراه بعضی از اعضا و رهبران جنبش اخوان المسلمین به دلیل همدردی و یاری رساندن به اهالی مظلوم غزه، توسط نیروهای امنیتی این کشور بازداشت شد و به سه سال زندان محکوم شد. وی چند روز گذشته در ایران حضور داشت و با شخصیت‌های سیاسی و فرهنگی دیدار کرد.

متن زیر به قلم او در مورد دیدارش با سعید جلیلی در تهران است:

بعد از صرف ناهار در یکی از رستوران‌های تهران به دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی؛ دبیرخانه‌ای که ریاست آن با شخص رییس جمهور است و به کار تدوین سیاست گذاری‌های کلان داخلی و خارجی اشتغال دارد رفتم. همانند وزیر خارجه برای اولین بار بود که با دکتر جلیلی دیدار می‌کردم. علیرغم سفید شدن موی سرش به نظر نمی‌رسید که وی سن زیادی داشته باشد. (شاید بین 45 تا 55) رفتار او با من بسیار متواضعانه بود و گویی احساس نمی‌کردم که با یک مسئول بلند پایه یک کشور قدرتمند در حال گفتگو هستم. به طور خلاصه بگویم که در تمامی زمینه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی با یکدیگر متفق القول بودیم.

یکی از محورهای بحث من با وی بحث تخصصی در زمینه علمی و مطالعاتی مشترک‌مان یعنی علوم سیاسی بود. بحثی که محور اصلی گفتگوهای ما را تشکیل داد. البته من در شبکه‌های مختلف ذکر کرده‌ام که بر خلاف تصور همه، من دارای مدرک دکترا در زمینه علوم سیاسی نیستم اما در بسیاری از رسانه‌ها از من به عنوان دکتر یاد می‌شود. دکتر جلیلی به من گفت‌: که من دو کتاب تالیف کرده‌ام. یکی از آن‌ها در مورد سیاست خارجی پیامبر اکرم (ص) است که به عربی نیز ترجمه شده است و متاسفانه نسخه‌ای از آن را در دفتر خود نداشت و دیگری در مورد اندیشه سیاسی در قرآن است… به وی گفتم‌: این موضوع محور مطالعاتی من است. او گفت: بله ! من تمامی کتب شما را مطالعه کرده‌ام و با شما موافقم. به او گفتم چگونه به کتب و مقالات من دسترسی پیدا کرده‌ای؟ که وی گفت از طریق جستجو و همچینین سایت العمل. در طول گفتگو که تعدادی از معاونانش نیز حضور داشتند اتفاق نظر داشتیم که توازن قدرت به نفع مصالح امت اسلامی است و انقلاب‌های اخیر به خصوص انقلاب مصر این روند را قطعی کرده است و امت اسلامی در حال رنسانس فرهنگی و تبدیل شدن به یک ابر قدرت است. و به او گفتم که باید در انتظار یک بلوک قدرتمند اسلامی بود و باید از تجارب مثبت غربی‌ها در این زمینه استفاده کنیم. تا جایی که هر دولت اسلامی بدین واسطه استقلال خود را از سیاست‌های ناتو ؛ اتحادیه اروپا و گروه هشت حفظ کند.

جلیلی به تمدن بزرگ مصر و انقلاب آن اشاره داشت و علی‌رغم تمجید از انقلاب‌های عربی گفت‌: مصر نقش محوری بین اعراب و مسلمین دارد و این انقلاب یک مفصل حیاتی برای بقیه تحولات منطقه است. من نیز به او گفتم‌: هرچند انقلاب مصر تاخیر داشت‌، اما به لطف خداوند متعال انقلاب بالغ و موثری است.

در پایان نیز دکتر جلیلی اصرار کرد که تا درب ورودی ساختمان و مقابل ماشین مرا مشایعت کند (این به معنای ده‌ها پله پیاده آمدن تا پایین ساختمان بود) هر چند سعی کردم او را منصرف کنم اما بی‌فایده بود و ما گفتگوهای خودمان را تا بدرقه من تا درب ماشین ادامه دادیم. در طول پایین آمدن از پله‌ها احساس کردم کمی راه رفتن دکتر جلیلی غیرعادی به نظر می‌رسد. هنگامی که به ماشین سوار شدم از همراهم در این مورد پرسیدم که وی گفت دکتر جلیلی پای راست خود را در جنگ با عراق از دست داده است که این قضیه باعث شرمندگی من در قبول مشایعت وی از دفترش تا ماشین شد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.