سابروسکي، مدير پيشين بخش مطالعات در دانشکده جنگ امريکا، طي مصاحبه تلفني با بخش امريکا شبکه پرس تيوي تأکيد کرد، لايحه جديد جنگهاي آينده امريکا با ديگر کشورها را تحت تاثير قرار خواهد داد و از آنجا که هيچ گروه داخلي غير از لابيهاي طرفدار اسرائيل در شرايط فعلي خواستار آغاز جنگي تازه نيست، تنها اهداف ممکن ايران و سوريه به نظر ميرسند.
وي گفت: “لابي اسرائيل همواره خواستار درگيري امريکا با ايران بوده است. شک ندارم که پيگيري اين لايحه و در واقع تدوين آن از سوي کميته روابط عمومي اسرائيل و امريکا موسوم به آيپک صورت گرفته است و هدف از آن کشاندن دولت اوباما به جنگ با ايران است”.
سابروسکي تصريح کرد که هيچ يک از مفاد قانون اساسي امريکا نميتواند رئيس جمهوري اين کشور را از آغاز جنگي بازدارد.
وي خاطرنشان کرد: “در واقع همه رؤساي جمهور امريکا از اين “قدرت” نه “اختيار”، برخوردار بودهاند که دستور آغاز جنگ عليه هر کشوري را صادر کنند.”
اين نويسنده امريکايي يادآور شد: سيستم حکومتي امريکا مانعي براي رئيس جمهور در شروع جنگ عليه ديگر کشورها ندارد، مگر اين که فرماندهان ارتش به وي پاسخ منفي بدهند و به نظر من، نيروهاي مسلح امريکا هرگز در اين رابطه نه نميگويند.
وي تاکيد کرد تاييد کنگره در صورت ادامه جنگ و براي تامين هزينههاي آن لازم است.
گفتني است، هوارد مککئون نماينده جمهوريخواه ايالت کاليفرنيا و رئيس کميسيون خدمات نيروهاي مسلح مجلس نمايندگان اين کشور، نهم ماه مه (19 ارديبهشت) لايحهاي را موسوم به قانون اختيارات دفاع ملي تسليم کنگره کرد.
اين لايحه پيشنهادي، قانون اختيارات استفاده از نيروي نظامي را مورد بازنگري قرار ميدهد، اين قانون چند روز بعد از حادثه حمله به برجهاي دوقلو امريکا در 11 سپتامبر سال 2001 تصويب شد.
جرج بوش، رئيس جمهور پيشين امريکا، بر اساس اين قانون اختيار تام يافت که مسببان حادثه 11 سپتامبر را دستگير کند.
بر اساس شروط جديد مطرح در اين لايحه، “کنگره تاييد ميکند که امريکا با القاعده، طالبان و نيروهاي وابسته به آنها در جنگ است و رئيس جمهور اجازه دارد در خصوص نيروهاي وابسته به آنها به قوه قهريه از جمله بازداشت بدون طي مراحل دادرسي متوسل شود”.
Sorry. No data so far.