دوشنبه 16 می 11 | 13:32

«افسردگي» تهديدي براي زنان شاغل با ساعا‌ت كار طولاني

يك روانشناس گفت: زنان شاغلي كه ساعت‌هاي طولاني در محيط كار حضور يافته فرصت رسيدگي به خود و اعضاي خانواده را از دست مي‌دهند از اين رو نشاط كم كم از آنها دور شده و افسردگي جايگزين آن مي‌شود.


افسانه نيكراد در ‌خصوص ساعات طولاني اشتغال زنان و آسيب آن به كانون خانواده اظهار داشت: طبق مباني اساسي در اصول خانواده وظيفه نخست زن رسيدگي به خانواده و فرزندان است از اين رو بايد توجه داشت كه اگر زني بخواهد تمام وقت، به سر كار برود نمي‌تواند به وظايف اصلي خود يعني ايفاي نقش مادري و همسري رسيدگي كند.

وي افزود: زناني كه به صورت تمام وقت شاغل هستند رسيدگي خوبي به زندگي و فرزندان خود ندارند و اين عدم رسيدگي نه تنها براي اعضاي خانواده بلكه براي خود مادر اثرات سوء داشته و او را دچار اضطراب مي‌كند چرا كه مادر به طور دائم نگراني رسيدگي به وضعيت فرزندان و اعضاي خانواده را دارد.

اين روانشناس با بيان اينكه مشكلات خانوادگي، عدم رسيدگي كافي به وضعيت فرزندان و ايجاد مشكلات رفتاري براي آنها از مشكلات اساسي ساعت كاري طولاني زنان شاغل است، عنوان كرد: اگر ساعت كار مادر در خارج از خانه با توجه به اولويت نخست يعني خانواده باشد در اين صورت فعاليت زن در خارج از خانه براي جامعه مقرون به صرفه بوده و احساس اضطراب را از مادر گرفته و به آرامش خانواده لطمه نمي‌زند.

نيكراد ادامه داد: اشتغال زنان اگر بر اساس اصول زمان بندي،‌ برنامه ريزي و مديريت صحيح صورت بگيرد مي‌تواند موجب شود تا زنان به يك فرد مؤثر در جامعه تبديل شده و احساس شادابي و شعف بيشتري داشته باشند.

وي اضافه كرد: زناني كه صرفاً خانه‌دار هستند بعد از گذشت چند سال احساس خستگي مي‌كنند به خصوص اگر آنها تحصيلات عالي داشته باشند و فقط به خانه‌‌داري مشغول باشند دچار افسردگي و احساس منفي مي‌شوند؛ توصيه‌اي كه روانشناسان براي اين گروه از زنان دارند اين است تا با يك زمان بندي مناسب و كار نيمه وقت بتوانند در كنار حضور در جامعه به خانواده خود نيز رسيدگي كنند.

نيكراد بيان كرد: زن شاغلي كه ساعات طولاني در محيط كار حضور دارد هر روز صبح با استرس از خواب بيدار شده و با عجله به سر كار مي‌رود و تمام روزهايش شبيه به هم مي‌شود و در آخر هفته نيز كه روز تعطيل است فرصت استراحت ندارد چرا كه بايد به كارهاي عقب افتاده خود در منزل رسيدگي كند از اين رو نشاط كم كم از او دور شده و افسردگي جايگزين آن مي‌شود.

اين روانشناس ضمن توصيه به اشتغال نيمه وقت براي مادران شاغلي كه فرزند كوچك دارند، گفت: مادري كه تمام وقت كار مي‌كند رسيدگي عاطفي كافي به فرزندان خود نداشته و ممكن است در نبود مادر فرزندان دچار مشكلات اخلاقي و عاطفي شوند كه اين موضوع پيامدهاي منفي براي جامعه به دنبال دارد.

وي افزود: اگر دولت اولويت نخست خود را در اشتغال زنان توجه به وظيفه نخست آنها يعني ايفاي نقش مادري و وظايف همسري قرار دهد و تسهيلاتي را براي اشتغال زنان از جمله كاهش ساعت كاري آنها اتخاذ كند در اين صورت زنان مي‌توانند با خيالي آسوده به فعاليت اجتماعي بپردازند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.