دومين جلسه هيات رييسه مجلس خبرگان به رياست آيتالله مهدوي كني و با حضور اكثريت اعضا با موضوع پيگيري مصوبات گذشته، گزارش از انتخابات كميسيونهاي داخلي مجلس خبرگان به هيات رييسه، بررسي مسائل داخلي و بينالمللي و همچنين ارائه اطلاعات و اخبار درباره مسائل داخلي و خارجي توسط اعضا به هيات رييسه برگزار شد.
آيتالله مهدوي كني پيش از برگزاري جلسه هيات رييسه خبرگان، در جمع خبرنگاران با اشاره به نزديك شدن سالگرد رحلت حضرت امام(ره)، گفت: من رحلت حضرت امام(ره) را به بزرگان تسليت ميگويم. حضرت امام كسي بود كه هنوز هم جاي خاليش در ميان ما ديده ميشود و به اين زوديها نميتوان براي او جايگزين پيدا كرد.
وي ادامه داد: امام(ره) از نظر ايمان، پايداري، شجاعت و استقامت و ايدههاي بزرگ، استكبارستيزي و ظلمستيزي يك فرد فوقالعاده بود و همواره به فكر مردم بود و ما اين را از زماني كه در كلاسهاي درس ايشان شركت ميكرديم، به خوبي ميديديم.
وي افزود: حضرت امام(ره) همواره در جلسات درس به روحانيون توصيه ميكرد كه خود را براي زماني آماده كنند كه جامعه به ملا نياز زيادي خواهد داشت.
رييس مجلس خبرگان خاطرنشان كرد: يكي از شاخصهاي امام(ره) اين بود كه شاگردان خوبي تربيت كرد و اين يكي از اسرار پيروزي امام(ره) بود. شاگردان او در رساندن پيامش به مردم نقش بسيار مهمي ايفا كردند، به طوري كه با اين پيامهاي امام(ره) در عرض چند دقيقه در سراسر كشور پخش ميشد و مايه تعجب رژيم شاه بود.
وي افزود: يكي ديگر از مشخصههاي حضرت امام(ره) اين بود كه در دادن فتوا در مسائل اجتماعي شجاعت داشت به عنوان مثال وقتي در وجوب مبارزه با شاه تاكيد كردند، برخي حتي مبارزه را قبول نداشتند يا حضرت امام(ره) در بحث امر به معروف و نهي از منكر معتقد بودند كه اگر شرايط پذيرش امر به معروف در جامعه وجود نداشته باشد، بايد به دنبال ايجاد مقدمات تحقق آن شرايط بود، نه اينكه به صرف اينكه نهي از منكر در جامعه پذيرفته شده نيست، دست روي دست بگذاريم.
مهدوي كني به نظريه ولايت فقيه اشاره كرد و افزود: اين نظريه جديد نيست كه برخي ميگويند امام(ره) ولايت فقيه را به مردم تحميل كرد، همه بزرگان شيعه و حتي بسياري از مسلمانان در تبعيت از ولي تاكيد دارند. تنها امام(ره) معتقد بود كه اين نظر بايد عملي شود، نه اينكه تنها در كتابها بماند.
وي ادامه داد: برخلاف برخي علما كه به عنوان مثال در دوره قاجار نظريه ولايت فقيه را مطرح كرده و ولايت را به فتحعلي شاه تفويض ميكردند، امام(ره) هيچگاه ولايت خود را به كسي تفويض نكرد. تنها در ابتداي انقلاب وقتي به قم رفت، تاكيد كرد كه ولايت فقيه با نظارت بر اداره امور كشور ولايت خود را اعمال كند كه بعد از چند ماه فهميد كه نميتوان نظام را به غيرفقيه داد و از اين كار پشيمان شدند. اداره كشور با وجود همه پيچيدگيها كار سختي است كه امام اين كار را كرد.
وي ادامه داد: امام(ره) با همه قدرت و شجاعت، نظامي را ترسيم كرد كه در آن اينطور نباشد كه كسي به صورت تنها تصميم بگيرد و ديگران عمل كنند. از ابتدا هم براي نظام جمهوري اسلامي رفراندوم برگزار كردند. امام(ره) يك نظام با نهادهاي مختلف تشكيل داده و معتقد بود كه همه نهادها بايد در تصميمگيريها دخالت كنند.
رييس مجلس خبرگان خاطرنشان كرد: به عنوان مثال امام(ره) در جلساتي كه ما با ايشان داشتيم، اينطور نبود كه از همان ابتدا اعمال ولايت كند، تنها در شرايطي كه بحراني بود يا وقتي كه بحثها به جايي نميرسيد، امام(ره) اين كار را ميكرد.
وي با يادآوري اينكه «امام نظامي را تشكيل داد كه متكي به فرد نبود» افزود: با وجود اينكه پس از رحلت ايشان بسياري از افراد فكر ميكردند كه نظام با مشكل مواجه ميشود، ديديم كه مقام معظم رهبري در خبرگان براي جايگاه رهبري انتخاب شد و هيچ بحراني هم ايجاد نشد.
وي به مرور خاطره خود از زمان رحلت امام خميني(ره) پرداخت و گفت: زماني كه حضرت امام(ره) رحلت كردند، من به دليل بيماري قلبي در خارج از كشور بودم. آن زمان هنوز نميشد بيماريهاي قلبي را در كشور به خوبي درمان كرد. وقتي اين خبر در خارج از كشور اعلام شد، من به دفتر هواپيمايي رفتم و درمان را رها كردم، تا به كشور بازگردم. چندصد خبرنگار در آنجا ميخواستند به تهران سفر كنند كه هواپيمايي گفت جا نداريم و حتي آنها ميخواستند كه يك هواپيماي اختصاصي تهيه كنند و ميگفتند كه با رحلت امام(ره) در ايران جنگ داخلي اتفاق خواهد افتاد، اما پس از مدتي وقتي اعلام شد كه مقام معظم رهبري به اين سمت انتخاب شده است، گويي آب سردي بر روي اينها ريختند و حتي بعضي از آنها از آمدن به تهران انصراف دادند؛ چراكه بحراني ايجاد نشده بود.
مهدوي كني گفت: يكي از خصوصيتهاي امام(ره) اين بود كه به مردم خود اطمينان داشت و اداره هشت سال جنگ به خاطر اين بود كه امام(ره) به مردم خود ايمان و اعتماد داشت.
وي ادامه داد: حضرت امام(ره) طوري نظام را تنظيم كرده بود كه بعد از خودش بتواند كشور را اداره كند به همين دليل است كه حتي در جلسه خبرگان اخير كه برخي فكر ميكردند ميان من و آقاي هاشمي اختلاف ايجاد ميشود، اما ديدند كه چنين اتفاقي نيفتاد؛ چراكه روحانيت با هم دعوا ندارند.
وي گفت: ما بايد هر سال ياد امام(ره) را گرامي بداريم تا مردم و جوانان امام(ره) را از يادشان نبردند و بدانند كه فداكاريهاي بسياري شده است كه اين نظام به اينجا رسيده است.
رييس مجلس خبرگان با اشاره به جرياني كه اينروزها تحليلهايي در مورد آن وجود دارد، اظهار كرد: اين جريان كاري نميتواند بكند. امام( ره)به ما وعده داده بود كه هيچگاه نترسيد از اينكه انقلاب از بين برود، البته امام(ره) معتقد بود كه دشمنان نميتوانند كاري بكنند؛ چراكه اين انقلاب مجاني و با كودتا به وجود نيامده بود، اما حضرت امام(ره) شرطي هم گذاشت و گفت شما نبايد با هم اختلافي داشته باشيد، اگر شما به جان هم بيفتيد آن وقت دشمن ممكن است بتواند ازا ين اختلافات سوءاستفاده كند.
وي تصريح كرد: امسال كه انتخاباتي در پيشرو داريم توصيه من به مردم اين است كه در انتخابات شركت كنند و مسوولان هم به خاطر حفظ انقلاب به جان هم نيفتند.
وي درباره وظايف مجلس خبرگان گفت: مجلس خبرگان دو تكليف دارد كه يكي تعيين رهبري يا در حقيقت كشف رهبري است. وظيفه ديگر نظارت است كه برخي ميگويند اين نظارت استصوابي است و برخي ميگويند استطلاعي است، اما به نظر من اين نظارت حراستي است يعني نه اينكه خبرگان به رهبري اشكال بگيرد، بلكه بايد به كارهاي ايشان توجه بكند، نه به اين معنا كه از صبح تا شب اشكال بگيريم، مخالفان هم منتظرند كه ما چه بگوييم و آنها سوءاستفاده كنند. مخالفين هنوز كه ما هيچ نگفتهايم اينطور حرف ميزنند. به هر حال به نظر من اين نظارت، نظارتي حراستي است از نوع نظارت.
مهدويكني درباره لزوم شركت در انتخابات آتي گفت: به نظر من حتي آن دسته از غيراصولگرايان كه معتقد به فعاليت در چارچوب قانون هستند، بايد در اين انتخابات به ميدان بيايند و به فكر حفظ انقلاب باشند.
وي در ادامه درباره دوره رهبري مقام معظم رهبري گفت: عملكرد ايشان در 22 سال گذشته خود گواهي بر صلاحيت ايشان است. در مجلس خبرگاني كه ايشان انتخاب شد، همانطور كه ميدانيد دو نظر وجود داشت كه يكي بر شوراي رهبري تاكيد داشت و يكي انتخاب يك فرد كه با وجود اينكه آن نظر كه بر شوراي رهبري تاكيد داشت، طرفداران بيشتري داشت، اما خدا خواست و ايشان به رهبري رسيد. در طول اين سالها حوادث سختي در انقلاب اتفاق افتاده است و مقام معظم رهبري اين اتفاقات را به خوبي اداره كردهاند و مواضع خوبي اتخاذ كردهاند. يكي از مشخصههاي مقام معظم رهبري اين است كه به كارهاي ريز هم توجه ميكنند به عنوان مثال چندي پيش اعلام شد كه ايشان به منزل يكي از خانوادههاي شهدا در پيشواي ورامين رفته است.
وي افزود: خداوند ايشان را تائيد كرده است و اميدوارم ايشان سالهاي سال زنده باشند، حتي مخالفان هم بر تواناييهاي ايشان اذعان دارند و اينكه كسي نميتواند جايگزين او باشد.
رييس مجلس خبرگان افزود: برخي حوادثي كه در دوره رهبري ايشان اتفاق افتاد، حتي از دوران امام(ره) سنگينتر بود. هماكنون دعوا ميان مومنان است و اداره كردن اين شرايط سخت است. ممكن است همه راضي نشوند، اما ايشان كارنامه خوبي در اداره بحرانهاي داشتهاند. البته رهبري در مواقع بحراني اظهارنظر ميكنند و دستگاههايي مانند مجلس و دولت بايد بر اساس قانون كار خود را انجام دهند تا كار به جايي نكشد كه ايشان مجبور شوند كه وارد شوند. اينها با هم دعوا ميكنند و آقا هم مجبور به ورود ميشود.
در اين جلسه علاوه بر آيتلله مهدوي كني، آيتالله آملي لاريجاني و آيتالله هاشمي شاهرودي نيز حضور داشتند.
Sorry. No data so far.