دوشنبه 06 ژوئن 11 | 16:31

مهدی کلهر:شهید آوینی یک فیلسوف بزرگ بود

مهدی کلهر گفت: سّیدمرتضی آوینی اصلا نمی خواست فیلمساز خوبی باشد چرا که این حوزه اصلا برایش کوچک بود و فقط می خواست گره گشایی کند، چرا که او فیلسوف بزرگی بود.


مهدی کلهر در جمع یاران و همراهان سیّد شهیدان اهل قلم که به مناسبت برپایی سومین دوره جایزه بزرگ شهید آوینی، در «مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی» گرد هم آمده بودند، اظهار داشت: تشکر می کنم از اینکه برای یکبار هم که شده، گروهی نخواستند صرفاً نان شهدا را بخورند. زمانی که از من دعوت شد تا در جلسات همفکری جایزه بزرگ شهید آوینی حضور پیدا کنم، به این نتیجه رسیدم که ایکاش دبیرخانه ای وجود می داشت و مکتوبات شهید آوینی را در حوزه های مختلف جمع آوری می کرد. بنده شهید آوینی را از اسفندماه 59 تا زمان شهادت می شناختم و نوع ارتباطم با وی نیز اصلا کاری نبود.

این مدیر فرهنگی خاطرنشان کرد: شهیدآوینی در یک دوره ای، تحت فشار بسیار زیادی بود وبرخی او را متهم می کردند که کمونیست است و دقیقاً زمان خان گزیده ها این اتفاق افتاد، اما من به او گفتم که خان گزیده ها متعلق به امام (ره) است و وقتی این را شنید، انگار که جان دوباره ای گرفته باشد.

کلهر ادامه داد: من اصرار دارم که فیلمسازان، خودِ آوینی را بسازند؛ چرا که آوینی را باید یک شروع دید و نه یک پایان. اما این شروع خیلی مهم است و نباید صرفاً با برگزاری یک رویداد، تفکرات او را منجمد کنیم.

وی با اشاره به اینکه سینمای ایران تا پیش از سیّد مرتضی آوینی، به یک بُن بست فکری رسیده بود تاکید کرد: ما اساساً به خصوص در بحث سینما به بُن بست رسیده بودیم. این که می گویند کیمیایی با قیصر راه جدیدی را باز کرد، یک حقیقت است و یکی از مهمترین کارهای آوینی نیز آگاهانه یا غیرآگاهانه این بود که شروعی دوباره برای همه فیلمسازان کشور و نه فقط در حوزه مستند بود.

وی تصریح کرد: شهیدآوینی در حوزه فکری، کارهای بسیار عظیمی برای کشور انجام داد و به اعتقاد من باید جوانان را با مبانی اندیشه ای آوینی آشنا کرد. شهید آوینی کسی بود که وقتی چیزی را می نوشت کاملا به آن فکر می کرد و کسانی که می خواهند در «جایزه بزرگ شهید آوینی» شرکت کنند لازم است ابتدا آوینی را بدرستی بشناسند. آوینی براساس یک تحقیق گسترده به این نتیجه رسید که مخاطب سینما، مردم هستند و باید مردم و بخصوص جوانان را از اندیشه های او آگاه کنیم.

مشاور سابق هنری رئیس جمهور در پایان، با اشاره به اینکه “سیّدمرتضی آوینی” مفهوم شهادت را در سینمای ایران حل کرد، گفت: یکی از جدی ترین مسایل ما در سینما این بود که سینما در مقابل شهادت الکن است؛ بعبارت دیگر یکی از مشکل ترین بحث های ما در سینما این بود که در زمینه شهادت نمی دانستیم باید چکار کنیم و این مساله را شهید آوینی با سختی بسیار در روایت فتح حل کرد. آوینی یک شروعی است که مردانه بسیاری از مسایل را مطرح کرد و برای نسل سوم، همه این ها می تواند یک کلاس درس باشد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.