حجتالاسلام و المسلمين عليرضا پناهيان در نشست هفتگي باشگاه «توانا» با موضوع جريان انحرافي، اظهارداشت: در دهه اول انقلاب بيشتر با التقاط مصرح مواجه بوديم كه بخشي از دين را با بخشهايي از آموزههاي تجربي شرقي و غربي در هم ميآميختند و نتيجه آن جريانهايي مانند منافقين و نهضت آزادي شد.
وي افزود: در دهه دوم انقلاب نيز با التقاطي مواجه بوديم كه پنهانتر بود و با درآميختن مفاهيم ديني و آموزههاي ليبراليستي همراه بود. اين جريانات نگرشهاي غربي خود را پشت سر مفاهيم ديني پنهان ميكردند.
جريان اصلاح طلب نمونه التقاط مفاهيم ديني و آموزههاي ليبراليستي بود
حجتالاسلام پناهيان، نمونههاي مهم اين التقاط را كارگزاران و اصلاح طلبها عنوان كرد و ادامه داد: جريان اصلاح طلبي دچار نوعي غرب زدگي بود كه برخي از ديدگاههاي ليبرالي را در زمينههاي اقتصادي و فرهنگي باور كرده بودند.
وي افزود: وجه مشترك اين دو جريان التقاطي اين بود كه اسلام را با آموزههاي تئوريزه شده و مكاتب الحادي درهم ميآميختند اما امروز با التقاطهاي جديدي مواجه هستيم كه اسلام را با نظرات شخصي درهم ميآميزند و از آنجا كه تئوري مشخص و معرفي شدهاي دركار نيست، نقد آن دشوارتر است.
وي ادامه داد: جريانهاي التقاطي جديد مانند جريان انحرافي كه هماكنون با آن مواجه هستيم در هالهاي از برداشت شخصي، پراكنده و غير علمي پنهان شده است كه بايد با برخورد عالمانه عمق بيسوادي جريانهاي انحرافي را نشان داد.
در دوره اصلاحات هر كه از حجاب دفاع كرد متهم به طالبانيسم شد
حجتالاسلام پناهيان در بخش ديگري از اين نشست، با اشاره به معضل بدحجابي و برخورد غير عالمانه با آن گفت: سياسيون معمولاً به خاطر ترس از عدم مقبوليت از برخورد اصولي با معظل بدحجابي طفره رفتهاند. در زمان اصلاحات با حاكم كردن فضاي ديكتاتورمآبانه در رسانهها هر فرد به دفاع از حجاب ميپرداخت، او را به طالبانيسم متهم ميكردند.
وي با طرح اين پرسشها كه چه ميزان سرمايهگذاري در امر حجاب صورت گرفته است و چه تحولي در زمينه آموزش رسمي انجام شده است، تصريح كرد: براي مسئله حجاب هيچگاه سرمايهگزاري لازم صورت نگرفته است.
حجتالاسلام پناهيان سپس با طرح پرسش ديگري كه چرا در حال حاضر به مسئله حجاب پرداخته نميشود، گفت: عدهاي برخورد با مسئله حجاب را مصحلت نميدانند. در حالي كه اگر در برخورد با بدحجابي توسط مسئولان يك درصد اهمال صورت گيرد، هزاران برابر اثر منفي خود را در جامعه نشان ميدهد.
وي به نتيجه يك پژوهش علمي اشاره كرد و افزود: 70 درصد دختران در اين پژوهش به علت ترس از توهين، و تمسخر حجاب خود را كم كردند؛ اين هم نوعي اجبار و تحميل است كه موجب رواج بيحجابي ميشود و لازم است كه جلوي اين تحميل گرفته شود.
اين صاحبنظر حوزههاي فرهنگي با اشاره به مجروح شدن يك روحاني در جريان امر به معروف ادامه داد: اگر جلوي روند بدحجابي گرفته نشود، امنيت اجتماعي مختل خواهد شد.
كارگروه مؤثري در زمينه ترويج حجاب وجود ندارد
حجتالاسلام پناهيان افزود: مقصر اصلي نيمي از بدحجابيهاي موجود در جامعه، سياسيون بودند؛ اين مديران سياسي جامعه هستند كه با سهلگيريهاي نابجا فضا را براي ترويج بدحجابي باز ميگذارند و باز همين مديران سياسي جامعه هستند كه بايد براي كار فرهنگي در زمينه حجاب سرمايهگذاريهاي لازم را انجام دهند.
اين استاد دانشگاه گفت: كارگروه برجستهاي در زمينه حجاب وجود ندارد كه به ريشهها بپردازد و براي استفاده از انواع ابزار فرهنگي برنامهريزي كند.
وي افزود: اگر رقابت تمامناشدني بدحجابي آغاز شود، دومينويي خواهد شد كه پاياني بر آن متصور نيست. غرب ريشه فساد را تئوريزه و نهادينه كرد و بعد خواست با نتايج اجتماعي آن برخورد كند كه در اين امر موفق نبوده است و ظاهراً ما هماكنون به آن سمت در حال حركتيم.
نايب رئيس قرارگاه عمار، با تأكيد بر ضرورت تبيين ابعاد فاجعهآميز مقوله بدحجابي در كشور، عدم برخورد مناسب با مسئله بدحجابي و عدم ترويج صحيح حجاب در جامعه را ناشي از جهل و كمسوادي خواند.
Sorry. No data so far.