سه‌شنبه 14 ژوئن 11 | 18:15

حضور نظامی در سوريه تبعات سنگينی برای منطقه دارد

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان با اشاره به نامه اخير آمانو به رييس سازمان انرژي اتمي كشورمان، تصريح كرد كه آمانو بايد توجه بيش‌تري به وظايف خود داشته باشد و نسبت به تامين حقوق اعضا با جديت برخورد كند.


رامين مهمان‌پرست ـ سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان ـ كه صبح سه‌شنبه در نشست هفتگي خود با خبرنگاران سخن مي‌گفت، در مورد نامه‌ي آمانو و ارسال نامه‌اي از سوي ايران به وي گفت: ما نقطه نظرات كشورمان را را در مورد فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌يي به آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و در اجلاس‌هاي مختلف اعلام كرده‌ايم و گزارش‌هايي كه تاكنون آژانس منتشر كرده است همگي دال بر اين است كه ما تخطي از امور خودمان نداشته‌ايم.

هيچ گزارشي از انحراف فعاليت‌هاي هسته‌يي ايران منتشر نشده است

او ادامه داد: هيچ گزارشي كه انحراف در فعاليت‌هاي هسته‌يي ما را نشان دهد، منتشر نشده است و در چارچوب توافقي كه با آژانس داشتيم و موضوعاتي كه به عنوان ابهامات آژانس مطرح شده بود به هر ‌6 مورد پاسخ داديم. همان زمان آژانس تاييد كرد كه اين ابهامات برطرف شده است. بنابراين محتواي اصلي نامه‌نگاري‌ها مربوط به اين مي‌شود كه بهتر است پس از رفع ابهامات پرونده‌ي هسته‌يي كشور ما مسير خود را داشته باشد و وارد جريانات سياسي نشود و از پرونده‌ي هسته‌يي كشور ما توسط كشورهاي خاص سوء استفاده صورت نگيرد.

دستيار ويژه وزير خارجه خاطرنشان كرد: بايد اعتبار آژانس به عنوان يك جايگاه حقوقي بين‌المللي حفظ شود و اجازه ندهند ادعاهاي بي‌اساس مانع فعاليت كشورهاي عضو شود و جايگاه آژانس را زير سوال ببرد.

آمانو بايد توجه بيش‌تري به وظايفش داشته باشد

وي خاطرنشان كرد: آمانو هم بايد توجه بيش‌تري به وظايف خود داشته باشد و نسبت به تامين حقوق اعضا با جديت برخورد كند. اگر نگراني باشد بايد شامل كشورهايي باشد كه نسبت به خلع سلاح اقدام نكرده‌اند يا رژيم‌هاي نامشروعي كه خود را به سلاح هسته‌يي مجهز كرده‌اند. اگر آمانو با نگرش صحيح و بر اساس شرح وظايف نسبت به اين مسائل وارد شود حتما پس ازآن حقوق كشورمان تامين خواهد شد.

هيچ تصميمي در خزر بدون اجماع قابل اجرا نخواهد بود

سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان هم‌چنين در مورد اظهارات سفير آمريكا در آذربايجان درباره عبور خط لوله‌ي گاز از بستر درياي خزر گفت: بحث خزر و مسائل مربوط به رژيم حقوقي درياي خزر از جمله مساله زيست محيطي درياي خزر در دستور كار كشورهاي ساحلي اين دريا قرار داشته است و هيچ تصميمي بدون اجماع قابل اجرا نخواهد بود.

او افزود: موضوعات مهمي مانند استخراج، اكتشاف و انتقال انرژي از درياي خزر به دليل محدود بودن دريا مي‌تواند آثار زيست محيطي بسيار خطرناكي را داشته باشد؛ بنابراين هرگونه تصميم‌گيري براي خزر و به ويژه تصميم‌هايي كه مربوط به انتقال انرژي مي‌شود با توجه به ملاحظات جدي زيست محيطي بايد با اجماع و نظر ‌5 كشور ساحلي درياي خزر صورت گيرد.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان ادامه داد: ما هرچه فكر مي‌كنيم آمريكايي‌ها را جزء اين پنج كشور نمي‌دانيم و نمي‌دانم از چه موضع و جايگاهي آن‌ها اظهار نظر مي‌كنند؟ بهتر است كه در اين مورد كه به آن‌ها ارتباطي ندارد و واجد صلاحيت اظهارنظر نيستند اظهار نظر نكند. هر ‌5 كشور ساحلي به اندازه كافي مسلط به موضوعات خزر هستند و استفاده از خزر براي برنامه‌هايي كه مي‌تواند به پيشرفت كشورها كمك كند در دستور كار قرار دارد و شرايط زيست محيطي درياي خزر با توجه به افراد زيادي كه در ساحل آن زندگي مي‌كنند براي هر پنج كشور بسيار اهميت دارد.

آمريكايي‌ها خود را نگران خزر نكنند

مهمانپرست ادامه داد: بهتر است آمريكايي‌ها خود را نگران خزر نكنند و بيش‌تر به مسائل داخلي خودشان بپردازند. در درون كشور خودشان مشكلات زيادي دارند و بهتر است ذهنيت‌ها را در آن راه به كار ببرند.

هر گاه مقامات بحرين آماده انجام اصلاحات واقعي شدند، صالحي پيشنهاداتش را اعلام مي‌كند

سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان هم‌چنين در پاسخ به پرسشي در مورد اظهارات صالحي مبني بر ارائه پيشنهادات ايران براي حل بحران بحرين گفت: هرگاه شرايط مناسب آماده شود و مقامات دولت بحرين به اين نتيجه برسند كه آمادگي براي انجام اصلاحات واقعي دارند و مي‌خواهند سياست‌هاي درستي را در پيش بگيرند، صالحي پيشنهادات خود را اعلام مي‌كند.

اهداف سفر رييس‌جمهور به قزاقستان و شركت در اجلاس شانگهاي
وي هم‌چنين در پاسخ به پرسش ديگري در مورد سفر رييس‌جمهور به قزاقستان و شركت در اجلاس شانگهاي و اهداف اين سفر و ملاقات با رييس‌جمهور روسيه گفت: 6 كشور عضو اصلي سازمان شانگهاي هستند و 4 كشور نيز از جمله ايران عضو ناظر اين سازمانند و در اين اجلاس موضوعات مختلفي در سطح سران مورد بحث قرار مي‌گيرد. فرصت خوبي براي رايزني و تبادل نظر در مورد موضوعات مختلف بين‌المللي و منطقه‌يي و دو جانبه فراهم شده است. طبيعي است كشورما هم نقطه نظرات خود را در رابطه با موضوعات مختلف اعلام خواهد كرد. منطقه درگير موضوعات مختلفي است كه معتقديم تبادل نظر كشورها مي‌تواند موثر و مفيد باشد.كشور ما نيز به عنوان يكي از كشورهاي موثر و قدرتمند ديدگاه‌هاي خود را بيان خواهد كرد.

موضع ایران در مورد تغییر نام خیابان خالداسلامولی
مهمان‌پرست در پاسخ به پرسشي درباره اظهار نظر برخي از اعضاي هيات نخبگان مصري سفر كرده به ايران مبني بر اين كه اگر نام خيابان خالد اسلامولي تغيير يابد يكي از موانع روابط ايران و مصر برطرف خواهد شد، گفت: رفت و آمدها ميان نخبگان و نمايندگان مردمي در جهت ارتقاي روابط كشور است؛ ما نيز پيش از اين اعلام كرده‌ايم كه دو ملت ايران و مصر با فرهنگ و ظرفيت‌هاي بسيار بالايي كه دارند علاقمند به اين روابط و همكاري هستند زمينه‌هاي طبيعي اين روابط در كشور رسمي بايد فراهم شود. در مصر تحولات جدي در حال وقوع است.

او گفت: معتقديم بايد تا استقرار دولت مردمي در مصر و ايجاد ساختارها و سازمان‌هايي كه بتوانند وضعيت جديد دولت مصر را شكل دهند، شرايط اين كشور را درك كنيم.

وي تاكيد كرد: ‌آن چه كه اهميت دارد انگيزه‌ها و عزم و اراده‌ي مسوولان دو كشور و ملت براي برقراري روابط است. فكر نمي‌كنيم روابط خوب موثر دو ملت ايران و مصر محدود به بعضي از شرايط و موضوعات محدود و كوچك شود.

بیانیه وزارت امورخارجه انگلیس برای این است که متهمان اصلي حوادث منطقه فراموش شوند
سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در ادامه در پاسخ به پرسش ديگري در مورد بيانيه‌ي وزارت خارجه‌ي انگليس و اظهارات مقامات آمريكايي به بهانه‌ي انتخابات رياست جمهوري سال 88 و مواضع اين دو كشور گفت: با كمال تعجب شاهد اظهاراتي از طرف مقامات انگلستان و آمريكا هستيم كه آشكارا بر دخالت در امور داخلي كشور ما و ساير كشور ما و ساير كشورهاي منطقه مي‌پردازند. معتقديم اگر مقامات انگليس و آمريكا همه‌ي استعداد خود را به كار گيرند تا بتوانند صداي مردم كشورهاي منطقه را بشنوند و آن را درك كنند متوجه خواهند شد كه علت اصلي حركت مردم و بيداري مردم مسلمان منطقه خشم و نفرت آن‌ها نسبت به سياست‌هايي است كه كشورهاي غربي به ويژه آمريكايي‌ها و انگليس در منطقه داشته‌اند.

وي تاكيد كرد: با توجه به رويكرد بسيار غلط آن‌ها در منطقه و ادامه‌ي اين رويكرد با كمك به سركوب حركت‌هاي مردمي و آموزش نيروهاي سركوب‌گر توسط نيروهاي انگليسي آن‌ها صلاحيت اظهارنظر در اين موارد را ندارند و تلاش مي‌كنند تا صورت مساله را تغيير دهند و فرافكني كنند تا متهمان اصلي فراموش شوند.

مهمان‌پرست تاكيد كرد: به آن‌ها توصيه مي‌كنيم به جاي پرداختن به اين اظهارات بي‌پايه و اساس به تصحيح رويكرد غلط خود بپردازند و متوجه شوند كه مردم منطقه ديگر سياست‌هاي استعماري آن‌ها را تحمل نخواهند كرد.

هرگونه مداخله‌ در سوريه را به شدت محكوم مي‌كنيم

آمريكا و رژيم صهيونيستي به دنبال ضربه زدن به خط مقاومت در سوريه هستند

او هم‌چنين در مورد اخبار منتشر شده مبني بر آماده كردن طرحي از سوي آمريكا براي مداخله نظامي در مرزهاي سوريه و استفاده از برخي از كشورهاي همسايه در اين‌باره گفت: اعلام مي‌كنيم هرگونه مداخله‌ي كشورها در امور كشورهاي منطقه را به شدت محكوم مي‌كنيم و فكر مي‌كنيم با حركت‌هايي كه در اين كشورها توسط مردم صورت گرفت و موج بيداري اسلامي كشورهاي منطقه را در بر گرفت، منافع رژيم صهيونيستي و كشورهاي جدي حامي آن از جمله آمريكايي‌ها به شدت به خطر افتاده است و به هر تلاشي دست مي‌زنند تا خط مقاومت در برابر تجاوزگري‌هاي رژيم صهيونيستي را بشكنند. يكي از موضوعاتي كه به صورت هدفمند و با اهداف سياسي خاص دنبال مي‌كنند ضربه زدن به سيستمي است كه در خط مقاومت در سوريه براي آن‌ها خطر آفرين بوده است.

دستيار ويژه وزير خارجه كشورمان ادامه داد: معتقديم تحولاتي كه در سوريه رخ مي‌دهد موضوعي داخلي است و دولت و ملت سوريه از بلوغ كافي برخوردار هستند تا مشكلات داخلي خود را حل كنند. اين كه نيروهاي خارجي دخالت كنند و كشورهايي از ساير مناطق ديگر گروه‌هاي تروريستي را تشكيل دهند و آنان را به اقدامات تخريبي و ترور تشويق‌ كنند، نشان دهنده‌ي اوج عصبانيت نيروهاي آمريكايي و حاميان رژيم صهيونيستي است. آن‌ها به هيچ وجه مايل نيستند كشورهاي منطقه با موج بيداري اسلامي به استقلال واقعي خود نزديك شوند.

شش سفير پيشين اروپايي در ايران در نتيجه‌ي حضورشان با واقعيت‌هاي كشور ما از نزديك آشنا شده‌اند
در ادامه مهمان‌پرست در مورد نامه‌اي كه با عنوان شش سفير پيشين اروپايي در ايران منتشر شده كه در آن از موضوع فعاليت‌هاي صلح آميز هسته‌يي كشورمان دفاع شده است، گفت: مطالبي كه اين ديپلمات‌ها اعلام كردند با مواضع كشورشان تفاوت محتوايي دارد؛ شايد يكي از علل اصلي آن حضور اين ديپلمات‌ها در كشورمان بوده است كه آن‌ها در نتيجه‌ي حضورشان با واقعيت‌هاي كشور ما از نزديك آشنا شده‌اند و نسبت به فعاليت‌هاي صلح‌آميز كشور ما اطلاعات دقيقي دارند.

وي گفت: اين نظرها هم به نظرهاي زياد كشورها و ملت‌هاي ديگري كه در تاييد اقدامات ايران براي بهره‌گيري از انرژي صلح‌آميز هسته‌يي بوده است اضافه مي‌شود.

شهرزاد ميرقلي‌خان به بهانه‌هاي واهي در زندان‌هاي آمريكاست

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان در مورد نامه‌ي مديركل امور ايرانيان وزارت خارجه به سفارت سوييس به عنوان حافظ منافع آمريكا در ايران در مورد وضعيت شهرزاد ميرقلي خان نيز گفت: متاسفانه اتباعي از كشور ما بدون برخورداري از حقوق خود و دسترسي كنسولي و بدون بهره‌مند شدن از شرايط مطلوب انساني در بازداشتگاه‌ها و زندان‌هاي آمريكا به سر مي‌برند و با وضعيت بغرنجي روبه‌رو هستند كه يكي از آنان شهرزاد ميرقلي خان است و با وجود ادعاهاي حقوق بشري آمريكا، شاهد برخورد غيرقابل توجيهي نسبت به اتباع ايراني هستيم. وي از كم‌ترين دسترسي كنسولي برخوردار نبوده است و شرايط بهداشتي و پزشكي نامناسبي داشته است و بدون اين كه جرمي مرتكب شده باشد و يا ثابت شده باشد، به بهانه‌هاي واهي وي را در زندان نگه داشتند.

مهمان‌پرست تاكيد كرد: ما به صورت جدي از مقامات آمريكايي خواسته‌ايم دست از اين اقدامات ضد حقوق بشر دارند و نسبت به آزادي ميرقلي‌خان در اسرع وقت اقدام كنند.

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان خاطرنشان كرد: راه نفوذ در ميان ملت‌ها هيچ گاه استفاده از ابزار تهديد و به كارگيري نيروهاي سركوب‌گر نيست، اگر مي‌خواهند نفرت را از اذهان پاك كنند دست از استانداردهاي دوگانه بردارند. آن‌ها نمي‌توانند با فشار وارد كردن و اتهام به اتباع كشورها ملتمان را از دسترسي به حقوق خود بازدارد.

اقدامات ايران درباره حل مساله‌ي گرد و غبار
خبرنگار ديگري در مورد اقدامات ايران درباره حل مساله‌ي گرد و غبار پرسيد كه مهمان‌پرست گفت: شرايطي كه در عراق در طول سال‌ها جنگ و اشغالگري شاهد بوديم اجازه نداده كه در اين مورد اقدامي جدي صورت گيرد. با استقرار دولت مردمي فعلي با جلسات خوبي كه ميان مسوولان و كشورهاي درگير اين پديده هستند، انجام شد و اميدواريم طراحي‌ها و برنامه‌ريزي‌ها هر چه سريع‌تر به نتيجه برسد. ما خود را نسبت به انجام اقدامات لازم براي اين كه شرايط محيط زيستي مناسب باشد متعهد مي‌دانيم.

مصلحت كشورهاي منطقه اين است كه متوجه خطرات واقعي رژيم نامشروع صهیونیستی باشند
سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان در مورد سفر وزير دفاع رژيم صهيونيستي پس از 10 سال به پكن گفت: كشور بزرگ و مقتدري مثل چين مصالح خود را به خوبي تشخيص مي‌دهد و متوجه است كه در منطقه‌ي حساس خاورميانه تهديد اصلي كه وجود دارد و نسبت به برقراري هرگونه ثبات و امنيت مخل جدي محسوب مي‌شود، رژيم صهيونيستي است. اهدافي كه در ذهن آن‌ها پرورانده مي‌شود و حمايت‌هايي كه مقامات آمريكايي و كشورهاي غربي از رژيم صهيونيستي دارند بعيد است در جهت تامين منافع ملت‌هاي منطقه باشد.

وي تاكيد كرد: ‌بزرگ‌ترين تهديد منطقه‌ي ما رژيم صهيونيستي است كه در همه‌ي ابعاد مشكلات جدي براي مردم ايجاد كرده است يكي از آن مشكلات بحث عاري شدن منطقه‌ي خاورميانه از سلاح‌هاي هسته‌يي است و هرجا رژيم صهيونيستي وارد شود مسلما با حضور خود ناامني، بي‌ثباتي و مشكلات جدي اجتماعي ايجاد مي‌شود. مصلحت كشورهاي منطقه اين است كه متوجه خطرات واقعي اين رژيم نامشروع باشند.

اقدامات غرب در ليبي تخلف و نقض مقررات بين‌المللي است

سخنگوي دستگاه ديپلماسي كشورمان هم‌چنين در پاسخ به پرسش ديگري در مورد اين كه برخي از كشورها، مخالفان قزافي در ليبي را به رسميت مي‌شناسند؛ آيا ايران نيز اين كار را خواهد كرد؟ گفت: شرايط بسيار سختي براي مردم ايجاد شده است. از يك سو بي‌تدبيري حاكم، وضعيت را به جنگ‌هاي داخلي كشانده و از سوي ديگر نيروهاي وابسته به دولت ليبي مردم را سركوب مي‌كند و نيروهاي غربي و وابسته به ناتو نيز مردم را بمباران مي‌كنند. در اين ميان فقط جان انسان‌هاي بي‌گناه در ليبي به خطر افتاده است؛ بايد براي وضعيت آينده‌ي ليبي تدبيري انديشيد تا با كم‌ترين خسارت مردم توانايي اداره‌ي كشور را به دست گيرند و در اداره‌ي كشورشان مشاركت جدي داشته باشند.

مهمان‌پرست اقدامات كشورهاي غربي را در ليبي تخلف و نقض مقررات بين‌المللي دانست و افزود: اگر اين‌گونه دخالت‌هاي بدون مصوبه را به عنوان رويه در دستور كار خود قرار دهند در دنيا ديگر وضعيت باثبات نخواهد بود.

حركت مردم به سمت استقلال واقعي كشورهاي خود است
سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان در ادامه در مورد اظهارات مقام معظم رهبري مبني بر صدور موج بيداري اسلامي تا قلب اروپا و هم‌چنين اعتراضات مردمي اخير در كشورهاي اروپايي گفت: مردم ديگر حاضر نيستند سياست‌هاي وابستگان به كشورهاي غربي را به عنوان حاكمان خود بپذيرند؛ حركت مردم به سمت استقلال واقعي كشورهاي خود است. زيرا اكثريت مردم منطقه مسلمان هستند و اين بيداري با ارزش‌هاي اسلامي عجين شده و آينده‌ي خوبي براي مردم منطقه نويد مي‌دهد.

او تاكيد كرد: انقلاب اسلامي ايران و مقاومت مردم در طول 32 سال گذشته با وجود همه‌ي فشارها و توطئه‌ها در بيداري مردم منطقه تاثير داشته است و اين حركت مي‌توانست يك الگو براي كشورهاي اروپايي نيز باشد.

سياست‌هاي غلط اقتصادي آمريكا و بحران اقتصادي كشورهاي اروپايي
مهمان‌پرست به سياست‌هاي غلط اقتصادي آمريكا و بحران اقتصادي كشورهاي اروپايي و اعتراضات مردمي اشاره كرد و گفت: مردم امروز با مشكلات جدي در حوزه‌هاي مختلف مواجه هستند و اعترضات خود را مطرح مي‌كنند تا نسبت به سياست‌هاي غلط حاكم فكري شود.

وي در ادامه در مورد برگزاري دومين كنفرانس بين‌المللي خلع سلاح و منع اشاعه كه در تهران برگزار شد، اظهار كرد: آن چه كه در دنياي امروز مورد غفلت واقع شده اين است كه كشورهاي داراي سلاح هسته‌يي كه منع اشاعه را رعايت نكردند حاضر نيستند به موضوع خلع سلاح بپردازند.

اگر كنوانسيوني براي خلع سلاح تدوين شود حتما مي‌تواند موثر باشد
سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان گفت: معتقديم اگر كنوانسيوني براي خلع سلاح تدوين شود حتما مي‌تواند موثر باشد. همه‌ي كشورها بايد خود را مقيد كنند در يك دوره‌ي زماني مشخص در مورد خلع سلاح و منع اشاعه اقدام كنند.

او پيشنهاد نامگذاري يك روز را به نام جهان عاري از سلاح هسته‌يي را كه از سوي معاون دبير شوراي امنيت مطرح شد را مناسب دانست و افزود: همه‌ي كشورها، مردم و سازمان‌هاي بين‌المللي مردمي بايد در اين زمينه تلاش جدي كند.

واکنش نسبت به برنامه آمریکا با عنوان ينترنت در چمدان عليه ايران، سوريه و ليبي

دستيار ويژه‌ي وزير امور خارجه در مورد برنامه‌ي وزارت امور خارجه‌ي آمريكا براي ايجاد برنامه‌اي در فضاي اينترنتي با عنوان اينترنت در چمدان عليه ايران، سوريه و ليبي گفت: در آمريكا و ساير كشورهاي غربي در جنگ نرم تلاش زيادي كردند تا با عزم و اراده‌ي ملت ما و ساير ملل‌هاي مستقل منطقه مقابله كنند. سعي كردند از همه‌ي روش‌ها در فضاي جنگ نرم استفاده كنند. اما بايد گفت آن‌ها وارد موضوعي شده‌اند كه مي‌تواند به عنوان جريان بسيار قوي‌اي عليه خودشان عمل كند. ملت‌هاي بيدار و مسلماني كه در مناطق مختلف هستند از قدرت دانش بالايي در زمينه‌ي آي‌تي برخوردار هستند. اگر مي‌خواهند صحنه‌ي نبرد را به جنگ‌هاي سايبري و فضاي مجازي بكشانند بايد ديد در اين صحنه‌ها آن‌ها غالبند يا مانند ساير زمينه‌ها دچار شكست بزرگ‌تري خواهند شد. حركت بر خلاف حقوق ملت‌ها پاسخ دندان شكني خواهند داشت.

حضور نظامي در سوريه تبعات سنگيني براي منطقه دارد

سخنگوي وزارت امور خارجه‌ي كشورمان در مورد اين كه برخي رسانه‌ها از انتظار حمله‌ي نظامي عليه سوريه خبر داده‌اند، موضع شما در اين رابطه چيست؟ خاطر نشان كرد: ‌حضور نيروهاي خارجي در كشورهاي منطقه را به هيچ وجه به نفع كشورهاي منطقه نمي‌دانيم.

او تاكيد كرد: با افزايش همكاري‌هاي كشورهاي منطقه نيازي به حضور نيروهاي فرامنطقه‌يي نيست. ما حضور نظامي را كاري اشتباه و وارد شدن به صحنه‌اي كه مي‌تواند تبعات سنگيني براي منطقه داشته باشد مي‌دانيم. مساله‌ي سوريه داخلي است و سياست مضورانه‌ي آمريكايي‌ها و كشورهاي غربي را در اظهار نظرهايي كه در رابطه با برخي از كشورهاي منطقه از جمله سوريه دارند باعث رسوايي آن‌ها مي‌دانيم. آن‌ها كشورهاي منطقه را گزينشي انتخاب مي‌كنند و در مورد حمايت از مردم استانداردهاي دوگانه دارند.

برگزاري كنفرانس بين‌المللي مبارزه با تروريسم
مهمان‌پرست در مورد برگزاري كنفرانس بين‌المللي مبارزه با تروريسم كه قرار است 4 و 5 تير در تهران برگزار شود نيز گفت: مقامات خيلي از كشورهاي مختلف در اين كنفرانس حضور خواهند داشت؛ هم‌چنين سازمان‌هاي مختلفي كه در اين رابطه فعال هستند نيز نمايندگاني به اين كنفرانس ارسال خواهند كرد. از سازمان كنفرانس اسلامي، اتحاديه‌هاي مختلف در اروپا، اتحاديه‌هاي عرب، سازمان ملل و … دعوت به عمل آمده تا در اين حركت جمعي براي مبارزه واقعي با تروريسم حضور يابند و ديدگاه‌هاي خود را مطرح كنند تا با اين پديده‌ي شوم مبارزه كرد. اميدواريم اين اقدام شروع تاثيرگذاري براي ريشه‌كن كردن پديده‌ي تروريسم باشد.

وي در مورد اظهارات اخير وزير امور خارجه‌ي آمريكا درباره آغاز فصل جديدي در آفريقا و برنامه‌ي آمريكا در اين قاره گفت: مقامات آمريكايي تلاش مي‌كنند نظرات خود را در كشورهاي مختلف پياده كنند و شايد مهم‌ترين فراز سياست خارجي آمريكا سخنراني اوباما بود كه سعي مي‌كردند آن را به عنوان فصل جديدي از سياست خارجي آمريكا در كشورهاي مختلف خاورميانه و شمال آفريقا نشان دهند. معناي واقعي فصل نويني از سياست خارجي آمريكا اين است كه آمريكايي‌ها محترمانه اعتراف كنند كه تاكنون براي تامين منافع خود و امنيت‌شان ديكتاتورهايي را در كشورها به وجود آوردند، از آن‌ها حمايت كردند و تا لحاظات آخري كه امكان بقاي آن‌ها وجود داشت آن‌ها خود را حامي جدي‌شان مي‌دانستند.

ايران و تركيه مي‌توانند در كنار هم به اهداف بزرگي براي توسعه‌ي منطقه‌ دست يابند

سخنگوي وزارت خارجه در مورد برگزاري انتخابات پارلماني در تركيه و پيروزي حزب اسلام‌گراي عدالت و توسعه اظهار كرد: برگزاري انتخابات موفق را به ملت و دولت تركيه تبريك گفته و معتقديم سياست‌هايي كه در روابط دو جانبه ايران و تركيه حاكم بوده، منجر به گسترش روابط در زمينه‌هاي مختلف شده است. در اكثريت موضوعات مختلف در سطح منطقه و بين‌الملل احساس مي‌كنيم مواضع مشتركي داريم و مي‌توانيم در كنار هم به اهداف بزرگي براي توسعه‌ي منطقه‌ي خود دست يابيم.

وي گفت: انتخابات تركيه نشان دهنده‌ي عزم و اراده‌ي مردم براي پيشرفت و حضور جدي در عرصه‌هاي مختلف است. اين كه جريان اسلامي با قاطعيت مي‌تواند پيروز انتخابات باشد نشان دهنده‌ي گرايش ارزشمند مردم در تركيه است.

دستيار ويژه‌ي وزير امور خارجه در مورد سپر دفاع موشكي آمريكا و تلاش آمريكا براي كسب نظر كشورهاي اروپايي و همراه كردن آن‌ها گفت: مشخص است اقدامات آمريكايي‌ها به بهانه‌ي تهديدات كشورهايي مثل جمهوري اسلامي ايران صورت مي‌گيرد و معلوم است كه مخاطب اصلي اين تهديدات چه كشوري است؛ اگر واقعا مخاطب اصلي آمريكايي‌ها جمهوري اسلامي ايران بود دليلي نداشت كه روسيه عكس‌العمل جدي نشان دهد و آزمايش‌هاي جديدي را آغاز كند.

آمريكايي‌ها بايد درك كنند با تكيه قواي نظامي نمي‌توانند در كشورهاي مختلف حضور يابند
مهمان‌پرست توضيح داد:‌ ما معتقديم اين نوع مسابقات تسليحاتي كه به بهانه‌هاي مختلف صورت مي‌گيرد و در نهايت همه‌ي كشورهاي جهان را تهديد مي‌كند بايد از دستور كار خارج شود. راه تسلط بر دنياي امروز استفاده از سلاح‌هاي نظامي نيست؛ آمريكايي‌ها بايد اين را درك كنند كه ديگر با تكيه قواي نظامي نمي‌توانند در كشورهاي مختلف حضور يابند. بهتر است توجه جدي به ابعاد انساني داشته باشند و به حقوق ملت‌ها احترام بگذارند و زياده‌خواهي‌هاي‌شان را كنار بگذارند.

ما اصلا در اجلاس شانگهاي درخواستي براي عضويت كامل اعلام نكرديم
او در پايان در پاسخ به اين پرسش كه آيا نپذيرفتن درخواست ايران براي عضويت در شانگهاي باعث ناراحتي از چين و روسيه خواهد شد كه مهمان‌پرست گفت:‌ ما اصلا در اجلاس امسال درخواستي براي عضويت كامل اعلام نكرديم. معتقديم حضور كشورهاي مختلف در كنار هم مي‌تواند فرصتي براي تبادل نظر و مشورت براي يافتن راه حل در خصوص بحران‌هاي منطقه باشد. ايران كشور موثر و قدرتمند در منطقه است و حتما استفاده از نقطه نظرات كشور ما براي ساير كشورها نيز مي‌تواند مفيد باشد؛ همانطور كه ما معتقديم كشورهاي بزرگي در مجموعه‌ي سازمان همكاري شانگهاي حضور دارند كه تبادل نظر با آن‌ها حتما براي حل بحران‌هاي منطقه مفيد و موثر است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.