تریبون مستضعفین – ماهوراه رصد نخستین ماهواره تصویربردای ایران که در روز ۲۵ خرداد ۱۳۹۰ به فضا پرتاب شد هم اکنون دور کره زمین در حال گردش است!
اغلب زیرسیستمهای اصلی یک ماهواره بزرگ در رصد وجود دارد که از جمله میتوان به سیستمهای مدیریت توان، پانلهای خورشیدی، کنترل وضعیت، محموله اکتیکی، GPS، مدیریت داده و فرامین روی بورد، گیرنده و فرستنده روی بورد، فرستنده رنجینگ و کنترل دما اشاره کرد.
رصد 15.3 کیلوگرم وزن داشته که برای تزریق در مداری با ارتفاع 260 کیلومتر طراحی شده و میتواند در هر شبانه روز 15 بار به دور زمین بچرخد.
این دومین ماهوارهبر ساخت جمهوری اسلامی ایران است که میتواند میکروماهواره 16 کیلوگرمی را تا ارتفاع 260 کیلومتر از سطح زمین قرار دهد. طول این ماهوارهبر 22 متر، قطر آن 1.25 و وزن آن 26 تن است.
اما ممکن است برای عدهای این سوال پیش آید که چگونه از وضعیت این ماهواره مطلع شویم یا از موفقیت عملکرد آن اطمینان پیدا کنیم. در جواب میتوان گفت هر کاربر اینترنت میتواند در هر لحظه، موقعیت و اطلاعات ماهواره رصد را مشاهده کند.
برای مثال ما زمانی که «رصد» بر فراز اروپا در حال حرکت بود این ماهواره را موقعیتیابی نمودیم که بخشی از اطلاعات آن بدین صورت است:
LOCAL TIME: 13:38:25
به این کار در اصطلاح ترکینگ (tracking) گفته میشود.
برای مشاهده وضعیت ماهواره رصد، با رفتن به این صفحه (http://www.n2yo.com/satellite/?s=37675)، اطلاعات کلی را مشاهده نمایید. برای رویت وضعیت فعلی، روز گزینه !track it now کلیک نمایید.
***
ماهواره رصد بر فراز خلیج فارس:
با سلام
معنای صحیح واژه ی real time در علوم رایانه و الکترونیک “بلادرنگ” و یا “بیدرنگ” می باشد
real time به معنی زمان دقیق و واقعی است