تریبون مستضعفین- نویسنده وبلاگ اسکالپل در سلسله پستهای دشمن شناسی خود، به معرفی رائول مارک گرکت (Reuel Marc Gerecht) مأمور اسبق عملیاتی CIA در امور ایران پرداخته است. گرگت که از مدافعان حمله نظامی به ایران و حمایت دولت آمریکا از اپوزیسیون داخلی در ایران محسوب میشود در چند سال پیش برای دیدن ایران، در پوشش یک علاقمند به تاریخ و شعر ایران از طریق ترکیه در داخل یک تابوت وارد ایران شده است!
متن کامل این پست که جزئیات بیشتری از رفتار خصمانه و کتب انتشاریافته این مأمور اسبق عملیاتی CIA در ایران را افشا کرده است در ادامه میخوانید:
رائول مارک گرکت (Reuel Marc Gerecht) مأمور اسبق عملیاتی CIA در امور ایران است. او یکی از عناصر فعال CIA در پروژه خاورمیانه بزرگ است و مطالعات وسیعی در این زمینه دارد که حاصل آن مقالات و کتب متعدد اوست – که تعدادی از آنها در دسترس است. او عضو مؤسسه امریکن اینترپرایز (AEI) و بنیاد صهیونیستی دفاع از دموکراسی ها (FDD) و یکی از کسانی است که در آخرین نشست این بنیاد در دسامبر ۲۰۱۰ – نشست مقابله با تهدید ایران – حضور داشته [است].
نام مستعار او در عملیاتهای جاسوسی “ادوارد جی شیرلی” (Edward G. Shirley) است که با همین نام سفر کوتاهی بصورت کاملا مخفیانه به ایران انجام داده است. او چند سال پیش برای دیدن ایران، در پوشش یک علاقمند به تاریخ و شعر ایران از طریق ترکیه در داخل یک تابوت وارد ایران شده است! “رائول مارک گرکت” در آمریکا یک صاحبنظر تمام عیار در امور ایران محسوب میشود و در میان مأموران CIA هیچکس به اندازه او در مورد ایران مطالعه نکرده است.
یکی از سه کتاب مهم او حاصل سفر چند روزه اش به ایران و گفتگو با تعدادی از مخالفان جمهوری اسلامی است. تصویر روی جلد این کتاب که آنرا در بالا می بینید شامل گنبد و مناره یک مسجد است که نود درجه چرخش داده شده و روی مناره آن نوشته شده: “سفر یک جاسوس به ایران انقلابی” (A spy’s Journey to Revolutionary Iran) و بالای گنبد نوشته شده “دشمن خود را بشناسید” (Know Thine Enemy). این کتاب که با نام مستعار او به چاپ رسیده دربر دارنده اظهار نظرهای جالب تعدادی از مخالفان نظام است که نویسنده، آنها را جدی گرفته است. مثل این جمله که “به آمریکا بگوئید برای نجات ما به ایران حمله کند!” اظهار نظرهای بشدت خصمانه خود او در مورد انقلاب اسلامی هم در این کتاب جالب توجه است.
“رائول مارک گرکت” از کسانی است که طرفدار تز حمله نظامی به ایران – همزمان با تهاجم به عراق – با هدف تغییر رژیم (regime change) در ایران بوده است. او در فوریه ۲۰۰۲ در یکی از شماره های نشریه Weekly Standard می نویسد: “اگر جورج بوش موفق به پافشاری بر سیاست های خود و همراه ساختن تیمش با این سیاست ها شود، بذر نظم لیبرالیستی جدیدی را در خاورمیانه پاشیده است و آمریکا اگر بتواند به همین شیوه به کار خود ادامه بدهد، دو ملت اسلامی – ایران و عراق – برادری اسلامی را با جامعه مدنی معاوضه خواهند کرد و حقوق انسانی خود را که کشورهای آنها دو قرن قبل شاهد آن بوده است، باز خواهند یافت.”
او قبل از اشغال عراق، معتقد بود که با حمله نظامی آمریکا به عراق زمینه یک خیزش عمومی در ایران بوجود خواهد آمد که این فرضیه او در آمریکا اشتباه تلقی و رد شد! او در یکی از مقالاتش در آن زمان می نویسد: “حمله به عراق می تواند زمینه ساز بروز نا آرامی ها و آشوبهای وسیع و غیر قابل کنترل در شهرهای بزرگ ایران شود که احتمالا دخالت سپاه پاسدارن را برای کنترل اوضاع در پی خواهد داشت که اگر اینطور شود وضعیت جالبی پیش خواهد آمد.” او در تحلیلی ضعیف می نویسد: “اگر دخالت نظامی آمریکا هم نتواند جمهوری اسلامی را سرنگون کند، پیاده شدن دموکراسی در عراق خواهد توانست. چرا که شیعیان عراق برادران خود در ایران را ترغیب به دموکراسی خواهی خواهند کرد!”
این مأمور عملیاتی CIA یک نو محافظه کار تمام عیار است که با تمام شدن دوره ریاست جمهوری بوش، سرنگونی جمهوری اسلامی با توسل به دخالت نظامی را منتفی می داند و معتقد است که دموکراتها باید وارد مذاکره بدون پیش شرط با ایران شوند. با این حال هر از گاهی در مقالات خود باز صحبت از حمله نظامی به ایران به میان می آورد.
او در یکی از مقالاش در سال ۲۰۰۸ می نویسد: “اگر روحانیون نمی خواهند با آمریکا مذاکره کنند، نکنند اما قبل از اینکه رئیس جمهور بعدی از راه برسد و افسار هواپیماها و ناوهای آمریکائی را بردارد روی پیشنهادات ما فکر کنند!!”
رائول مارک گرکت خصمانه ترین و جنون آمیزترین ایده ها را در قبال جمهوری اسلامی دارد. او از قبل از یازده سپتامبر ۲۰۰۱ و حتی قبل از بر سر کار آمدن بوش، بر تغییر رژیم در ایران پافشاری داشته است. برای نمونه، او در فصلی از کتاب “بحران ها و فرصت ها در سیاست خارجی و دفاعی آمریکا” در فصلی با عنوان “ایران؛ فاندامنتالیسم و اصلاح طلبی” می نویسد: “اگر واشنگتن، ردی از ایرانی ها در یک عملیات تروریستی دید، باید بشدت وارد عمل شود. به این معنی که اگر ما در صدد حمله به ایران برآمدیم، ارتش آمریکا باید نهادهای روحانیون و نهادهایی را که روحانیون را حمایت می کنند بصورت ویرانگر مورد هدف قرار بدهد نه با موشکهای کروز که تلفات جانی کم داشته باشد! چرا که اگر آمریکا از تمام قوای خود بصورت سرکوبگر و فلج کننده استفاده نکند رژیم ایران در صدد تلافی بر خواهد آمد.”
“گرکت” از طرفدارن حمایت دولت آمریکا از اپوزیسیون داخلی در ایران است. او در یکی از مقالاتش در فوریه ۲۰۰۶ نوشته است: “برای بوش دیر شده که به فکر حمایت جدی مخفیانه از کسانی باشد که در ایران خواهان براندازی جمهوری اسلامی هستند. این پروسه زمانبر و مشکل است. مردم ایران اکثرا میدانند که حمایت آشکار از اپوزیسیون داخلی ایران یک جاده یکطرفه است و مسلما اپوزیسیون را به جائی جز زندان اوین نمی برد که جای خوبی برای ابراز مخالفت با نظام نیست (!) در هر صورت ما بدنبال حمایت از اپوزیسون هستیم و خواهیم بود تا رژیم ایران قبل از دستیابی به امکان ساخت سلاح هسته ای از بین برود!”
او علیرغم اینکه اطلاعات زیادی در مورد ایران دارد از شناخت انقلاب اسلامی عاجز است و در پاسخ به این سؤال دبیر بنیاد دفاع از دموکراسی ها در نشست دسامبر ۲۰۱۰ این بنیاد که آیا اگر آمریکا یا اسرائیل به ایران حمله نظامی کنند، مردم ایران دست از حمایت از رژیم برخواهند داشت یا نه، کاملا سردرگم می ماند و تمامی جملاتش با شاید و احتمال دارد و احتمال ندارد همراه است. او در قسمتی از پاسخش به این سؤال می گوید: “من از سال سوم دانشجوئی در مورد ایران مطالعه کرده ام و فکر می کنم تا ۶۰ سال دیگر هم برای سر در آوردن از ایران مطالعه خواهم کرد!” دو کتاب مهم دیگر “رائول مارک گرکت” که تصاویر روی جلدشان را در بالا آورده ام عبارتند از: “پارادوکس اسلامی” و “موج؛ انسان، خدا و صندوق انتخابات در خاورمیانه”.
Sorry. No data so far.