چهارشنبه 06 جولای 11 | 18:40

ایتالیا مقصد بعدی اعتراض‌های مردمی اروپا

در حالیکه موج اعتراض‌های مردمی برخی از کشورهای اروپایی را فرا گرفته که اکنون سوال بسیاری از کنجکاوان در این قاره این است که دولت کدامیک از کشورهای اروپایی دیگر با اعتراض‌های مردم مواجه خواهد شد. برخی با توجه به تحولات فعلی در کشورهای اروپایی از ایتالیا به عنوان گزینه بعدی یاد کرده‌اند.


در حالیکه موج اعتراض‌های مردمی برخی از کشورهای اروپایی را فرا گرفته که اکنون سوال بسیاری از کنجکاوان در این قاره این است که دولت کدامیک از کشورهای اروپایی دیگر با اعتراض‌های مردم مواجه خواهد شد. برخی با توجه به تحولات فعلی در کشورهای اروپایی از ایتالیا به عنوان گزینه بعدی یاد کرده‌اند.

به گزارش  شبکه بلومبرگ، می توان دو دلیل اصلی را در مورد اینکه ایتالیا ممكن است مقصد موج جنبش‌های اعتراضی در اروپا ایتالیا باشد، مطرح کرد. اول نارضایتی گسترده از سیاستهای دولت برلوسکنی نخست وزیر این کشور و کاهش محبوبیت وی و همچنین تصویب بسته ریاضتی در کابینه ایتالیا.

براساس این بسته ریاضتی در ایتالیا به دلیل جلوگیری از مواجهه دولت با بحران مالی مشابه بحران کسری بودجه و بدهی در یونان، دولت رم حدود 47 میلیارد یورو از هزینه‌های خود را کاهش می دهد که این هزینه‌ها شامل خدمات عمومی و رفاهی در این کشور است.

این احتمال می رود که مردم ایتالیا نیز همانند مردم یونان این سیاستهای سختگیرانه اقتصادی را نپذیرند و اعتراض خود را نسبت به این سیاستها در خیابانها نشان دهند. اما به نظر می رسد که با شرایطی که دولت برلوسکنی با آن مواجه است، ایتالیا نمی‌تواند در برابر این بحران احتمالی مقاومت کند.

“آلبرتو مارسلو” یک تحلیل گر امور اقتصادی در ایتالیا گفت: با توجه به رشد بسیار ضعیف اقتصادی ایتالیا به نظر من لازم است اصلاحات بنیادین در ساختار اقتصاد خرد و کلان ایتالیا اعمال شود. با توجه به روند کُند بهبودی شرایط اقتصادی در جهان و رشد اقتصادی بسیار ضعیف در ایتالیا، این احتمال وجود دارد که رکود بار دیگر اقتصاد ایتالیا را فرا بگیرد. در حال حاضر سومین اقتصاد اروپا با تهدید ناآرامی‌های اجتماعی به دلیل شرایط نامساعد اقتصادی روبرو است.

پیش از این کارشناسان هشدار داده بودند که اگر برلوسکنی این بسته ریاضتی را تصویب نکند، ممکن است با خطرات جدی مواجه شود. برای اجرایی شدن این بسته ریاضتی لازم است پارلمان ایتالیا آن را ظرف 60 روز تصویب کند.

برخی از کارشناسان معتقدند که ناتوانی سیاسی دولت برلوسکنی در مهار کسری بودجه و بحران بدهی می تواند برای دولت وی چالش‌های جدی به همراه بیاورد. برلوسکنی اخیرا به مخالفان این کشور هشدار داده است که اگر با این طرح ریاضتی موافقت نکنند، ایتالیا به یونان دیگری تبدیل خواهد شد. از جمله دیگر اقدامات دولت برلوسکنی کاهش حقوق و پرداختی‌های مقامات ارشد و رساندن حقوق‌های بالا به حد میانگین اشاره کرد.

با توجه به شرایط فعلی اقتصادی ایتالیا، کاهش چشمگیر محبوبیت برلوسکنی و احتمال الهام گرفتن معترضان در ایتالیا از اعتراض‌های مردمی در یونان و اسپانیا، می توان از این کشور به عنوان گزینه بعدی آغاز اعتراض‌های مردمی یاد کرد. بسیاری از معترضان در ایتالیا اکنون معتقدند که این کشور به یک انقلاب نیاز دارد. بسیاری دولت فعلی ایتالیا را نه تنها کارآمد نمی دانند بلکه عامل افول این کشور می دانند. رسوایی‌هایی مالی و اخلاقی برلوسکنی و تنش‌های سیاسی میان برخی از سیاستمداران این کشور نيز می تواند عامل محرکی برای آغاز اعتراض‌های گسترده در ایتالیا باشد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.