پنج‌شنبه 07 جولای 11 | 12:32

ساخت ۴۰ کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان با نام آذریزدی در سراسر کشور

مسؤول دبیرخانه‌ بنیاد مهدی آذریزدی از برگزاری دو مراسم بزرگداشت برای «مهدی آذریزدی» در دومین سالگرد درگذشت این نویسنده پیشکسوت خبر داد. مراسم تهران در ۲۱ تیرماه و دومین آیین، دو هفته پس از آن در یزد برگزار می‌شود.


به مناسبت دومین سالروز درگذشت مهدی آذریزدی، دو مراسم بزرگداشت برای این نویسنده‌ نامدار کتاب‌های کودک و نوجوان، در تهران و یزد برگزار خواهد شد. دبیر دبیرخانه مهدی آذریزدی، درباره جزئیات و دلیل برگزاری این دو مراسم توضیح داد: در مراسمی که سال گذشته برای بزرگداشت «آذریزدی» در یزد برگزار شد، بسیاری از علاقه‌مندان به این نویسنده به دلیل دوری مسافت فرصت حضور پیدا نکردند. این مساله ما را واداشت برای برگزاری یک مراسم بزرگداشت در تهران برنامه‌ریزی کنیم.

رضا بردستانی در ادامه افزود: محمدهادی ایازی، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران نیز در برگزاری این مراسم یادبود با ما همکاری کرد و محل برگزاری مراسم، یعنی سالن فرهنگسرای گل‌ها را در اختیار ما قرار داد. این آیین بزرگداشت از ساعت ۱۷: ۳۰ تا ۲۰ سه‌شنبه ۲۱ تیرماه در خانه فرهنگ گل‌ها واقع در بزرگراه شهید گمنام، تقاطع کردستان، خانه فرهنگ گل‌ها برگزار می‌شود. مراسم دیگری نیز حدود ۱۵ روز بعد در شهر یزد برپا خواهد شد که جزئیات آن بعداً اعلام می‌شود.

وی درباره جزئیات مراسم بزرگداشت آذریزدی در تهران، گفت: جمعی از نویسندگان حوزه ادبیات کودک و نوجوان در این مراسم حضور خواهند داشت. همچنین در تلاشیم مقدمات حضور محمدهادی ایازی، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و حجت الاسلام حمید محمدی رئیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت‌های قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را فراهم کنیم. خاطره‌گویی محمد صبوری، فرزندخوانده مهدی آذریزدی و نیز پخش مستندی درباره زندگی وی، از دیگر برنامه‌های این مراسم خواهند بود.

بردستانی درباره فعالیت‌های بنیاد آذریزدی در سال گذشته توضیح داد: دبیرخانه بیناد از ۱۵ بهمن ۱۳۸۸ کار خود را با تقسیم برنامه‌ها، به سه برنامه بلندمدت، می‌ان‌مدت و کوتاه‌مدت آغاز کرد. برنامه کوتاه‌مدت ما برگزاری نخستین مراسم سالگرد آذریزدی بود که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مقامات کشوری و استانی و ۲۰ نویسنده بنام حوزه کودک و نوجوان در یزد برگزار شد.

وی دیگر برنامه‌های بنیاد را چنین برشمرد: همزمان با برگزاری این مراسم، چند اثر آذریزدی با نام «مثنوی بچه خوب»، «قند و عسل» و «قصه‌های ساده» تجدید چاپ شدند. مهم‌ترین برنامه می‌ان‌مدت بنیاد نیز ساخت مقبره برای آذریزدی بود که به دلیل حواشی ایجاد شده در ساخت مقبره قیصر امین‌پور، تصمیم گرفته شد طراحی و ساخت مفبره آذریزدی را با دریافت طرح‌های کشوری انجام دهیم. به همین منظور، فراخوانی برای دریافت طرح‌ها منتشر شد و پس از انتشار این فراخوان آثار متعددی از سراسر کشور به دبیرخانه رسید. داوری آثار نیز تا آخر شهریور به انجام می‌رسد.

انتخاب هیأت‌امنای بنیاد آذریزدی، تنظیم و تصویب اساس‌نامه بنیاد به روش تطبیقی و مشاوره‌ای و چاپ نامه‌های آذریزدی از دیگر برنامه‌های می‌ان‌مدت بنیاد است که بردستانی به آن اشاره کرد. او در‌باره چاپ نامه‌های آذریزدی گفت: نخستین جلد از مجموعه نامه‌های آذریزدی با عنوان «پسر شهرزاد» به همت و قلم امیرکاووس بالازاده منتشر شد. در آینده نزدیک جلد دوم این کتاب، شامل نامه‌های رد و بدل شده بین آذریزدی و مصطفی رحماندوست منتشر خواهد شد.

«پیرمرد قصه‌گو و شهید گمنام» کتاب دیگری است که دبیرخانه آذریزدی در دست انتشار دارد. دبیر این مجموعه در این‌باره توضیح داد: کتاب «پیرمرد قصه‌گو و شهید گمنام» نیز شعر بلندی از آذریزدی است که همراه تصاویر مقبره شهدای گمنام استان یزد منتشر خواهد شد.

بردستانی، برنامه‌های بلندمدت بنیاد آذریزدی را این‌گونه معرفی کرد: ساخت ۴۰ کتابخانه تخصصی کودک و نوجوان با نام آذریزدی در سراسر کشور، اهدای نشان ادبی آذر، برگزاری دوسالانه تصویرگری کتاب‌های کودک و نوجوان و ترجمه آثار آذریزدی به زبان‌های دیگر، از جمله برنامه‌های بلندمدتی‌اند که تنها پس از فعالیت رسمی بنیاد آذریزدی قابل پیگیری و انجام خواهند بود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.