روزنامه دولتي ايران در ویژهنامه رایگان امروز که به مسئله حجاب و پوشش اختصاص دارد، ضمن بیان انتقادات تند علیه طرح امنیت اخلاقی، «چادر مشکی» را پدیدهای نامتناسب با زنان و دختران ایرانی که از سوی ناصرالدینشاه قاجار به زنان تحمیل شده، معرفی کرد.
در این ویژهنامه که «خاتون» نام دارد مطالب ساختارشکنانهای در مورد مساله حجاب و پوشش زنان ایرانی بیان شده است که عجیبترین این ادعاها، توهین مستقیم به حجاب برتر یعنی چادر است.
در این ویژه نامهی 260 صفحهای که ضميمه رايگان روزنامهی امروز ایران است با آثار و گفتاری از فاطمه بداغی، آيتالله حايری شيرازی، مهدی كلهر، ابراهيم فياض، سيدمحمد قائممقامی، محمد حاج ابوالقاسم، بهمن شريفزاده، سوسن كشاورز، فاطمه رجبی، آزاده آلايوب، زهرا جلوداريان، پروين كامران و … منتشر شده است.
در راستای چارچوبهای فرهنگی دولت، «خاتون» را منتشر کردهایم
در معرفی این ویژه نامه آمده است: «روزنامه كه خود را مدافع و نشردهنده چارچوبهاي فكري – فرهنگي دولت مكتبي ميداند، در همين راستا و با هدف ترويج بحثهاي عميق، منطقي و مستدل درخصوص فرهنگ حجاب، روشهاي فرهنگي ترويج آن و چگونگي برخورد دستگاههاي مسئول با پديده بدحجابي، ويژهنامه خاتون را منتشر ميكند.»
کلهر: طبق قرآن قطعاً چادر بدترین پوشش است!
یکی از کسانی که در در این ویژه نامه با وی گفتگو شده است مهدی کلهر است. وی در این مصاحبه گفته است: «از لحاظ فلسفه حجاب که در قرآن آمده که زن خودش را در مقابل تیر نگاه هیز مردان قرار ندهد، قطعا چادر بدترین پوشش است چون چهره زن را قاب میکند»
مهدی کلهر، مشاور سابق رسانهای دولت در گفتگوی خود با این ویژه نامه ادامه داده است: «پوشش باید چشم نواز باشد، نه برای خود آدم چون خود انسان کمترین بهره را از لباسی که پوشیده میبرد، در نتیجه باید برای برای جامعه چشمنواز باشد.»
«ایران» در مصاحبه با مهدی کلهر مشاور معزول رسانهای رئیسجمهور، رنگ مشکی چادر را «متکبرانه» نامیده و آن را حاصل تحمیل شاهان قاجار به زنان و دختران ایرانی دانسته است که از مجلس عیاشی شبانه در اروپا بیرون آمده است.
کلهر در پاسخ به این سوال که «چادر مشکی از چه زمانی وارد ایران شد؟» گفته است: «از سفرهای اروپایی ناصر الدین شاه. شب که به مجلس عیاشی در اروپا میرفت، میدید آنجا لباس مردها مشکی است. کلاه سیلندری مردها مشکی است و زنها هم با لباس مشکی میایند. این به نظرش آمد که یک نوع سنگینی و وقار دارد وگرنه در اسلام به صراحت داریم که رنگ تیره مکروه است. این رنگ مشکی متکبرانه را ناصرالدین شاه آورد. خدالعنتش کند. همینجور آتش به قبرش ببارد. خیلی مرد ملعونی است.»
مشاور معزول احمدينژاد در حالي خود را در مقام افتا ديده و فتوا ميدهد كه رنگ مشكي چادر مكروه است كه اتفاقاً براساس فتاوای مراجع عظام رنگ مشکی در چادر و عبا و عمامه بههیچ وجه کراهت نداشته و بلکه در مورد چادر استحباب دارد.
کلهر به همین هم اکتفا نکرده و ضمن آنکه چادر مشکی را پوشش اشرافی که بازمانده شاهان قاجاریه است، نامیده، در اظهار نظر ديگري که در تقابل صریح و جدی با نظر تمام مراجع، علما و بزرگان است، چادر مشکی را بدترین پوشش در زمینه فلسفه حجاب نامیده و قانون حجاب و عفاف را با «یاسای چنگیز» -فرمانده خونخوار مغول- مقایسه کرده است.
مخالفت با طرح امنیت اخلاقی و گشت ارشاد با لحنی تمسخرآمیز
در ادامه این ویژهنامه هم که با عنوان «روایتی از هفت هزار سال نجابت و شیدایی» منتشر شده، به طور مستقیم و با لحنی تمسخرآمیز به طرح افزایش امنیت اخلاقی و گشت ارشاد حمله شده است؛ رویکردی که به طور معناداری در هماهنگی کامل با مواضع فرهنگی جریان فتنه در سالهای اخیر است که موجب شده تا این مساله بهعنوان یک ابزار فشار به جمهوری اسلامی ایران در سازمانهای حقوق بشری استفاده شود.
بهعنوان نمونه، فائزه هاشمي حدود يك ماه قبل از انتخابات رياست جمهوري دهم در يك برنامه تلويزيوني اظهار داشت: هميشه سعي ميکنم از کليشهها فرار کنم، نميخواهم تابع کليشهها باشم، متأسفانه بعد از انقلاب ما يک سري رفتارها براي خانم ها ارزش شد، رنگ مشکي ارزش شد، چادر مشکي، مانتو مشکي، مقنعه مشکي، روسري مشکي، و رنگ هاي تيره و مرده ارزش شد. اين ارزشها خوب نبود از هر لحاظ بهداشتي، پزشکي، و روانشناسي، عمل مثبتي نيست.
لیست زنان برتر و الگو؛ از بازیگران معروف سینما تا همسر یکی از پادشاهان ایران
یکی دیگر از نکات جالب این ویژهنامه که به صورت تمام رنگی و با کاغذ گلاسه منتشر شده، لیست 40 نفر از زنان برتر و الگوی نمونه ایرانی است؛ لیستی که از بازیگران معروف سینما تا همسر یکی از پادشاهان ایران باستان و حتی یک مجری برنامه کودک تلویزیون هم در آن حضور دارند.
مهناز افشار، آزاده اردکانی، الهام حمیدی، ترانه علیدوستی، فهیمه رحیمی، هدیه تهرانی و آزاده آل ایوب از جمله زنانی هستند که عکس آنها به عنوان «چهل بانوی نقش آفرین ایران اسلامی» به نشانه الگوبرداری دختران مسلمان ایران، بر پیشانی روزنامه دولت قرار گرفتهاند.
این رویکرد ساختارشکنانه فرهنگی روزنامه رسمی دولت در زمینه حجاب و عفاف درحالی اتخاذ شده که پیش از این برخی تحلیلگران ادعا میکردند که خط مشی جریان خاص دولتی منحرف و سكولار است و از رئیسجمهور خواسته بودند تا سکان مدیریت فرهنگی را از دسترس این افراد خارج کند.
مطالب اين ويژهنامه كممحتوا سال گذشته از سوي يكي از اعضاي این جریان به كاوه اشتهاردي مديرعامل وقت روزنامه ايران براي انتشار تحويل داده شده بود اما وي اين ويژهنامه را منتشر نكرد تا علياكبر جوانفكراين ويژهنامه را منتشر كند.
جوانفکر همچنین در سرمقاله این ویژهنامه تاملبرانگیز، قرار دادن موضوع حجاب در حوزه امر به معروف و نهی از منکر را اشتباه نامیده و خواستار برچیده شدن طرح امنیت اخلاقی شده است.
ديدگاهها با كمترين دخل و تصرفي منتشر شده است
اگرچه در این گفتگو انتقادات صریحی حجاب چادر شده است اما به گفتهی دست اندرکاران تهيه اين ويژهنامه، سعی بر آن بوده كه از نقطه نظرات مختلف و متنوع استفاده و اين ديدگاهها با كمترين دخل و تصرفي منتشر شود.
سلام
وقتی مجال تفکر را از انسان بگیرند و دائم او را باد کنند به غلط که تو اشرف مخلوقاتی حال آنکه فقط 14 نور پاک به این شرافت نایل شدند نتیجه بهتر از این نمی شود که آدمی محتاج و خطاکار این شأن را برای خود قائل شود که در برابر کلام الهی قد علم کند و به احکام تعرض. این هم از شیوه های تربیت حکومت غیر اسلامیست.
در درجه اوی باید از این افراد تقدیر کرد که تابلوی روشنی برای کم سوادی و بی دینی جریان انحرافی شده اند.آیا این نوع نظریه پردازی های عوامانه وغیر علمی مخاطبی جز قشری سطحی نگر و فاقدبینش صحیح دارند؟
در درجه دوم باید از آقای رئیس جمهور پرسید که این چه خواب سنگینی است که ایشان در آن فرو رفته اند؟آیا صدای این طبل رسوایی هم ایشان را از این خواب سنگین بیدار نمیکند؟؟؟؟
باسمه تعالی شانه
با سلام و احترام
ما جمعی از بانوان طلبه و دانشگاه و خانه دار خواستار پیگیری سریع مطلب می باشیم و امید واریم که
دستگاه قضا به زودی این نامردان دینی را به سزای اعمالشان برساند.
تا بفهمند که در ایران این کشور حضرت زهرا علیها سلام جای این گونه مطالب ضد دین و ضد ارزش وجود ندارد.
در این ایام و لیالی عزیز که در شبهای ماه مبارک رمضان به سر می بریم از خداوند متعال و جل و علا و همچنین از حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها این بانوی پهلو شکسته می خواهیم که مسئولین نالایق ما را که در پست های حساس این نظام مقدس نشسته اند و بر مظلومیت ولی امر جهان سیدنا الامام خامنه ای می افزایند و خون به دل حضرت صاحب الزمان مهدی فاطمه سلام الله علیمها می کنند
هر چه سریعتر به سزای اعمالشان برسانند. آمین یا رب العالمین
ای رهبر آزاده آماده ایم آماده
تا خون در رگ ماست هدیه به رهبر ماست
از تو به یک اشاره از ما به سر دویدن
جبهه هنرهای زیبا
قرارگاه نرجسیه
اصلا قیافه ی این آقا می خوره که بیاد در مورد دین و اسلام صحبت کنه؟ خاک تو سر روزنامه ایران که امثال جوادی آملی ها و حضرات خامنه ای ها و… را گذاشته کنار رفته سراغ یک بی سواد
خوشم میاد تو دولت آقای احمدی نژاد دوستان همه کاره اند مفسر کم داشتند که برادر کلهر از راه رسید دیگه مشکل چیه دوستان خودشون ناراحت نکنن
حماقت خاصي كه در نظر اول از اين مقاله بر مي آيد اينست كه اونو تو يه ويژه نامه رايگان نوشتند بايد چنين مقاله هايي كه يك حرف قابل توجه (نمي گم درست گفتم قابل توجه) دارند بايد با 3 يا 4 هزار فروخت تا هر بي جنبه اي نياد نظر خاص خودشو بگه
من خودم از مخالفان سرسخت روزنامه ايران بوده و هستم ولي عزيزاني كه به راحتي آب خوردن توهين مي كنيد و روزه 17 ساعته رو به باد ميدين اين آقايون حالا با هر هدفي(راي جمع كردن ، پوشاندن سوتي هاي قبلي ،فراموشاندن انحرافي ها و …) حرفشون منطقيه نمي گن ناصر شاه چادر آورد و يا نمي گن ناصر رنگ سياهو آورد بلكه مي گن ناصرالدين شاه كاري كرد رنگ سياه تو جامعه مد بشه وگرنه هم چادر و هم لباس سياه خيلي خيلي قبل تر از اون كه غرب باشه تو مجالس عزا بوده ولي اينم مي دونيم كه از نظر اسلام لباس سياه كراهت دارد و شايد يه روزي از استنباط همين احكام به اين نكات رسيديم والسلام
دوستت دارم خاتون با همه كج فهمي هاي بعضي ها و تبليغ منفي انها
بی شک هیچ یک ازما حتی وارسته ترین انسانها هم آنقدر به کمال نرسیده ؛ چه رسد به تعیین تکلیف برای سایرین . تاریخ گواه این حماقت ها است. عبادت و انتخاب آیین امری شخصی است واجبار به آن مرادف ریا وتظاهر است. ای کاش همه انسانها آزاده بودند تا این تعصب های کور ، ته مانده اعتقادات ارزشمند انسانی را در ما نمی خشکاند.
چرا ما ایرانی ها عادت داریم هی جیغ و داد کنیم. به جاش بشینیم حرف بزنیم تا بتونیم دلیل مدرک درست و حسابی برای حرفامون بیاریم من تو کتابهای تاریخی خوندم رنگ چادر زنان ایرانی در اوایل قاجار قهوه ای بود پس حرف این آقا غلط هم نیست