یکشنبه 04 سپتامبر 11 | 17:00
پیگیری یک خبر؛

۴۰ تن به جایی نمی‌رسد؛ محموله ۵۰۰۰ تنی چه شد؟!

در پی انتقادها به میزان و نحوه‌ی کمک ایران به مردم سومالی که نمونه‌ای از آن در برنامه راز مورخ 28 مردادماه مطرح شد مدير روابط عمومی جمعيت هلال احمر، اعلام نمود به زودی نسبت به ارسال يك محموله 5 هزار تنی دریایی و استقرار يک مركز درمانی در اين كشور اقدام خواهد شد.


به گزارش تریبون مستضعفین وزیر امور خارجه به تازگی در مصاحبه‌ای گفته است که اقدامات ایران در مورد کمک به مردم سومالی از پوشش رسانه‌ای مطلوب برخوردار نیست و ضمن گلایه از رسانه‌های داخلی، خواستار اقدام بهتر رسانه‌ها شد.

انتقاد از عدم پوشش کمک‌های دولت به سومالی از سوی رسانه‌ها درحالی توسط وزیر امور خارجه مطرح می‌شود که نگاهی به میزان کمک‌های ایران به قحطی‌زدگان سومالی واقعیت دیگری را نشان می‌دهد.

با توجه به آمار رسمی به نقل از مسوولان هلال احمر تاکنون بیش از 300 تن اقلام کمکی به سومالی در محموله‌های هوایی 30-40 تنی ارسال شده است.

اما رسانه‌ها و مسئولین مربوطه این اخبار را به گونه‌ای پوشش داده‌اند که گویی مشکلات مردم قحطی زده سومالی به کلی مرتفع شده است!

در پی انتقادها به میزان و نحوه‌ی کمک ایران به مردم سومالی که نمونه‌ای از آن در برنامه راز مورخ 28 مردادماه مطرح شد مدير روابط عمومی جمعيت هلال احمر، اعلام نمود به زودی نسبت به ارسال يك محموله 5 هزار تنی دریایی و استقرار يک مركز درمانی در اين كشور اقدام خواهد شد.

با وجود گذشت بیش از ۱۱ روز از اعلام این مطلب، هنوز خبری مبنی بر انجام گرفتن این وعده منتشر نشده است.

قابل ذکر است که وضعیت 5 میلیون نفر از 11 میلیون گرسنه‌ی سومالی در حالت بحرانی قرار گرفته است.

***

چندی قبل جمعی از عدالت‌خواهان پیشنهاد دادند با توجه به صرفه‌جویی ۳۰ درصدی در مصرف گندم پس از هدف‌مند کردن یارانه‌ها در بخش نان و به شکرانه این موفقیت، یک درصد از این مقدار را برای کمک به مردم سومالی اختصاص دهیم. با این میزان کمک نیاز مردم سومالی برای تامین غذا تا حد بسیار زیادی مرتفع خواهد شد.

از سوی دیگر در مورد مقایسه کمک‌های رسیده به سومالی از سوی ایران و سایر کشورها باید به این نکته توجه داشت که نوع کمک‌ها با یکدیگر تفاوت ماهوی دارند. بدین شرح که بخش بیشتر کمک‌های ارسالی از ایران را مواد غذایی تشکیل می‌دهند که ماندگاری زیادی نداشته و توسط مردم سومالی مصرف می‌شوند.

اما توجه به این نکته بسیار حائز اهمیت است که در کنار ارسال مواد غذایی، بخشی از فناوری و زیرساخت‌های اولیه برای تامین غذا را می‌توان در اختیار مردم سومالی قرار داد. از قبیل امکانات تهیه آب کشاورزی، بذر‌های مورد نیاز برای زمین‌های کشاورزی و مواردی از این دست که ماندگاری بسیار بیشتری دارند و برای سال آینده مردم این کشور کارایی دارند. با شرایط موجود گمان می‌رود وضعیت سال آینده مردم سومالی تفاوت چندانی با حال حاضر نداشته باشد.

  1. lم.ح
    4 سپتامبر 2011

    فکر کنم نگارنده ی مطلب اصلا چشمش را روی اوضاع وحشتناک امنیتی در سومالی بسته! وزیر گفت حتی قبول چادر جدید به خاطر خطر حمله ی غارتگران را نپذیرفته اند اونوقت شما درباره ی بسترسازی پایدار صحبت می کنید؟ البته که اقدام احمقانه ی صدا و سیما در آفرین گفتن به مردم و نشان داده تعدادی مردم سیر قابل نقد است ولی این ربطی به سایر اقدامات ندارد. لطفا یک مقدار نسبت به انتقاد ها منطقی باشید.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.