پنج‌شنبه 08 سپتامبر 11 | 10:41

فرار صهيونيست ها و بازگشت به وطن اوليه

به دنبال وقوع انقلاب هاي عربي و اعتراض هاي گسترده در اسرائيل، اور ويلو سون، در مقاله اي در سايت خبري ” نيوز وان” به موضوع مهاجرت معکوس يهوديان مقيم سرزمين هاي اشغالي و تکاپوي آنها براي بازگشت به وطن اوليه پرداخت.


به دنبال وقوع انقلاب هاي عربي و اعتراض هاي گسترده در اسرائيل، اور ويلو سون، در مقاله اي در سايت خبري «نيوز وان» به موضوع مهاجرت معکوس يهوديان مقيم سرزمين هاي اشغالي و تکاپوي آنها براي بازگشت به وطن اوليه پرداخت.

ويلو سون در مقاله خود خاطرنشان کرد: طي سال هاي اخير دهها هزار اسرائيلي خواستار تابعيت (کشورهاي اروپايي) شده و عملا به تابعيت برخي کشورهاي اروپايي مانند لهستان و آلمان، از کشتارگاه هاي سابق يهوديان، دست يافته اند.

ساکنان فلسطين اشغالي بطور کلي بسيار راحت مي توانند گذرنامه سفر خارجي بگيرند، زيرا غالب آن ها يا بطور مشخص پدرانشان از جاهاي ديگر به اينجا (فلسطين اشغالي) آمده اند و بسياري از آن ها گذرنامه هاي کشورهاي اصلي شان را حفظ کرده اند.

بر اساس داده هاي دفتر آمار مرکزي مربوط به سال 2009 ، کمتر از 16 هزار اسرائيلي در بيش از يک سال، اسرائيل را ترک و مقيم خارج شدند و 11 اسرائيلي که بيش از يک سال در خارج زندگي کرده بودند، بازگشتند.

روند مهاجرت از اسرائيل که از کندي برخوردار بود در سال هاي اخير افزايش يافته است به طوري که در سال 2010 به 17 هزار نفر نزديک شد.

پديده نسبتا جديدي که در سال هاي گذشته (بين سال هاي 2004 تا 2007) رخ داد پيوستن به (دريافت تابعيت از) اتحاديه اروپايي بويژه تعدادي از کشورهاي شرق اروپا، که ريشه ميليون ها اسرائيلي به آن جاها باز مي گردد، است.

در اسرائيل بسياري از ساکنان آن از تاثير فزاينده تندروهاي صهيونيست (حريديم ها) بويژه با توجه به سرعت بسيار زياد افزايش شمار آنان نگرانند. اين در حالي است که آن ها از بودجه هاي دولتي تامين مالي مي شوند و بر اساس آموزه هاي تاناخ ( کتاب عهد قديم ) زندگي مي کنند.

اين گروه از اسرائيلي ها که نگاهشان به خارج است از تاثير منفي ( وضعيت مزبور) بر جنبه هاي ليبراليستي در سرزمين هاي اشغالي بيم دارند از سويي ساير ساکنان اين سرزمين از پتانسيل ويرانگر موجود در جهان عرب و پيامدهاي تهديد کننده آن براي موجوديت اسرائيل در هراس هستند.

همچنين بسياري از اسرائيلي ها از تحقق صلح با فلسطيني ها نااميد شده اند و حملات گروه هاي فلسطيني و نزاع ها درباره شهرک ها و محکوميت هاي بين المللي در قبال شهرک سازي ها، آينده را برايشان دچار ابهام کرده است.

دان بن ديويد، مدرس دانشگاه تل آويو و مدير کل مرکز پژوهش هاي سياسي- اجتماعي، در اين باره مي گويد: پيش بيني مي شود که اسرائيل با نزاع هاي دشواري مواجه شود، زيرا بسياري از ساکنان آن فاقد جنبه ابتکاري هستند.

مدرس دانشگاه تل آويو با بيان اين که اقتصاد اسرائيل نمي تواند ارتشي همپايه ارتش هاي کشورهاي پيشرفته را حفظ کند؛ خاطرنشان مي کند: بدون ارتشي در سطح کشورهاي پيشرفته نخواهيم توانست در اين بخش از دنيا در امان باشيم.

اسرائيل ديگر پناهگاه و تئوري «پايان تبعيد» که قدماي صهيونيسم براي جذب يهوديان دنيا به آن استناد مي کردند، نيست.

يهوديان اسرائيل در خاک فلسطين در تنگنا به سر مي برند و براي روزي که مانند 6دهه قبل جايي نخواهند داشت به جستجوي ريشه هاي خود بر آمده اند. اين پديده، مهاجرت معکوس به سوي گزينه درست است، زيرا آن ها پي برده اند که دير يا زود به وطن هاي اوليه شان بازخواهند گشت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.