جمعه 09 سپتامبر 11 | 13:54

شان استون: غرب تصويري دروغين از ايران و اسلام ارائه مي كند

کارگردان فیلم سینمایی «مرگ اسکندر» گفت: غرب در ساخت فیلم‌های سینمایی با تحریف اسلام و تاریخ ایران، تصویری دروغین و غیر حقیقی از آن‌ها به جهانیان ارائه می‌کند.


«شان استون» روز گذشته (پنجشنبه) در نشست خبری گفت: دعوتی از پدرم «الیور استون»، برای حضور در ایران نشده و من به دعوت شرکت «ریل نایتس» (reel knights) در ایران حضور یافته‌ام.

وی افزود: سال‌ها بدنبال حضور در ایران بودم و خوشحالم که برای بررسی شرایط ساخت فیلم سینمایی «مولانا» در ایران هستم.

این کارگردان هالیوودی در ادامه یادآور شد: هنر ابزاری برای انتقال فرهنگ است و با توجه به اینکه ایران با ثبات‌ترین کشور خاورمیانه است، غرب باید تعامل بیشتری با این کشور داشته باشد.

به گفته استون، غرب برخورد مناسبی با ایران ندارد و امروز به عنوان یک هنرمند و سینماگر به سهم خود در تلاش برای برقراری یک ارتباط و گفتمان فرهنگی با ایران هستم و امیدوارم غربی‌ها نیز این موضوع را بپذیرند.

وی ادامه داد: متاسفانه در غرب، از سینمای ایران فقط چند اثر سینمایی ضد ایرانی به اکران عمومی می‌رسد و به علت آنکه می‌دانم این آثار دروغ است آن‌ها را نگاه نمی‌کنم و برای شناخت دقیق از تمدن ایران نیازمند مطالعه بیشتری هستم.

تولیدات مشترک سینمایی

استون در ادامه این نشست درباره تعریف خود از ساخت پروژه مشترک سینمایی، گفت: برای ساخت یک فیلم سینمایی مشترک، به سرمایه گذاری مشترک، استفاده از هنرمندان و بازیگران مشترک و در عین حال ساخت یک فیلم به زبان انگلیسی نیاز است. این مقدماتی است که باید در ساخت یک فیلم مشترک رعایت شود و همکاری برای خلق یک فیلم سینمایی مشترک دو سویه است.

وی در ادامه درباره شناخت خود از سینمای ایران یادآور شد: من شناخت زیادی از سینمای ایران ندارم و فیلم‌های کارگردانان ایرانی را ندیده‌ام از این رو برای فیلمسازی در ایران نیازمند مطالعه درباره این کشور و موضوع مورد نظر خود هستم.

بازیگر فیلم «متولد چهارم ژوییه» ‌در ادامه تاکید کرد که در ایران به عنوان یک آمریکایی فیلم می‌سازد و ادای ایرانی شدن را در نیاورده و در عین حال اعتقاد دارد تصویری که از ایران در فیلم‌های مخالف با نظام جمهوری اسلامی به تصویر کشیده می‌شود، دروغی بیش نیست و وی این فریب کاری‌های را نمی‌پذیرد.

«الیور استون» درخواست ساخت فیلم رییس جمهور ایران را داده بود

فرزند «الیور استون» کارگردان مطرح آمریکایی، در ادامه درباره نامه نگاری‌های انجام شده با پدرش درباره ساخت فیلمی با موضوع رییس جمهوری اسلامی ایران گفت: من در جریان نامه نگاری «شمقدری» – معاون امور سینمایی وزیر فرهگ و ارشاد اسلامی – با پدرم نیستم اما می‌دانم که پدرم مایل بود به ایران بیاید و فیلم رییس جمهوری این کشور را بسازد.

«بهرام حیدری» مدیر روابط عمومی موسسه «ریل نایتس» نیز با تایید گفته‌‌هایشان استون یادآوری کرد که مسوولان ایرانی در ‌‌نهایت به این نتیجه رسیدند که فیلم دکتر احمدی‌نژاد ساخته نشود و در ‌‌نهایت اولیور استون فیلم «جرج دبیلو بوش» را ساخت.

ایران کشوری پیچیده، با تاریخی غنی است.استون در ادامه درباره شناخت خود از ایران گفت: حدود یک هفته است که در ایران به سر می‌برم و در این مدت شناخت متوسطی از مردم این کشور بدست آورده‌ام.

وی افزود: مردم ایران افرادی روشن هستند و درعین حال این ایران کشوری پیچیده با تاریخی عظیم و فرهنگی غنی است.

نویسنده فیلم «گری استون» ادامه داد: سنت‌های قبل از ورود اسلام، سنت‌های رمانتیک، آداب و سنن دینی و فقهی که در تقویم اسلامی دیده می‌شود از جمله ویژگی‌های مردم ایران است و شناخت من از این کشور به سنت‌های مذکور بازمی گردد.

فیلم «مولانا» را می‌سازم

استون در ادامه گفت: برای بررسی وضعیت ساخت فیلم سینمایی «مولانا» به ایران آمده‌ام و بدون شک پس از آنکه برای ساخت این اثر سینمایی به جمع بندی‌های نهایی برسم، مطالعه برای ساخت این اثر را آغاز خواهم کرد.

وی در ادامه تاکید کرد: به ماجرا، علاقه بسیاری دارم و در عین حال به علت مخالفت ایران و ایستادگی این کشور در برابر برخی خواسته‌ها، فیلمسازی در این کشور را دوست دارم.

استون در ادامه گفت که پس از ساخت فیلم «اسکندر» توسط اولیور استون، با ایران آشنا شده و با دیدن آثاری همچون تخت جمشید و شهر اصفهان دریافته که ایران دارای تاریخی بزرگ است.

بازیگر فیلم سینمایی «نیکسون» در ادامه با نشان دادن نماد شمشیر «ذوالفقار» که بر گردن آویخته بود، یادآور شد: این نشان را از یکی از فیلمسازان لبنانی گرفتم که نشان از ذوالفقار حضرت علی (ع) است و این نماد مرا از اهریمن دور و از من در برابر مشکلات محافظت می‌کند.

حادثه ۱۱ سپتامبر شعبده بزرگ برضد مردم آمریکا بود

استون در ادامه گفت: آنچه درباره حوادث ۱۱ سپتامبر به مسلمانان نسبت داده شد، غیر واقعی و کذب بود و این اقدام تروریستی عملی توطئه آمیز برای حمله به عراق و تجهیز اسراییل و به عبارتی یک شعبده بزرگ علیه مردم آمریکا بود.

وی در ادامه درباره نظام فیلمسازی در ایران افزود: حدود یکصد اثر سینمایی سالانه در ایران ساخته می‌شود که این نشان می‌دهد شرایط فیلمسازی در ایران فراهم است و کیفیت آثار سینمای ایران که من فقط موفق به دیدن اثری از «علی شاه حاتمی» شدم مطلوب است.

وی شرایط فیلمسازی در ایران را دشوار‌تر از نیجریه و هندوستان ندانست و ابراز امیدواری کرد که بتواند در ایران فیلم «مولانا» را بسازد.

استون در ادامه درباره دلایل ساخت فیلم «مولانا» گفت: علاوه بر علاقه من به مسایل ماورایی و شخص «مولانا»، ساخت این فیلم از سوی فیلمسازان ایرانی پیشنهاد شد و این دو دلیل برای تصمیم گیری به ساخت فیلم «مولانا» کافی بود.

وی ادامه داد: همیشه علاقه‌مند به مکاتب عرفانی هستم و به متافیزیک توجه خاصی دارم اما در ‌‌نهایت عقیده دارم این خداوند است که به عقاید مختلف فرمانروایی می‌کند و ملاک پروردگار است.

کارگردان فیلم «گری استون» درباره این اثر سینمایی یادآور شد: این فیلم هنوز در آمریکا به نمایش نرسیده اما روایت آن قصه چند نفر است که وارد یک بیمارستان متروک می‌شوند و با ارواح مقابله می‌کنند.

به گفته استون، این اثر سینمایی بر اساس یک روایت واقعی ساخته شده است.

رسانه‌های غربی تصویر واضحی از آمریکا ارائه نمی‌دهند

استون در ادامه گفت: رسانه‌های آمریکایی از سوی ۱۰ شرکت خاص اداره می‌شوند و بدون تردید واقعیت‌های موجود در این کشور را به تصویر نمی‌کشند اما در فضای اینترنت می‌توانید آنچه را که می‌خواهید صادقانه بیان کنید.

وی افزود: امروز اسلام در غرب در حال پیشرفت است و سالانه حدود یکصد هزار نسخه از آثار «مولانا» در این کشور به فروش می‌رسد و این امر موجب آشنایی هرچه بیشتر مردم با تفکرات اسلامی شده است.

این کارگردان سینما تاکید کرد که در آمریکا برای جلوگیری از کار یک هنرمند، وی را دستگیر نمی‌کنند بلکه از طریق رسانه‌ها وی را تخریب می‌کنند و اساسا ابزار دولت آمریکا رسانه است.

استون درباره هزینه ساخت فیلم «مولانا» به خبرنگار ایرنا توضیح داد: تاکنون به جمع بندی‌های نهایی برای ساخت این فیلم نرسیده‌ایم، اما بدون شک ساخت این اثر سینمایی چند میلیون دلار هزینه خواهد داشت.

وی در پاسخ به پرسش دیگر مبنی بر شاخص‌های یک اثر سینمایی اسلام گرا برای اکران بین المللی گفت: در غرب مردم به مذهب اهمیت می‌دهند و تعداد افرادی که به مقدسات اعتقاد دارند کم نیستند، از این رو اگر فیلم درستی در زمینه اسلام و مسایل مذهبی ساخته شود با اقبال روبرو خواهد شد.

این بازیگر سینمای هالیوود با اشاره به ساخت فیلم سینمایی «خط قرمز» یادآور شد: در این اثر سینمایی مستقیما به مسیحیت اشاره نشده اما در ‌‌نهایت بسیاری از فضایل اخلاقی به طور غیر مستقیم در فیلم وجود دارد و اگر در ساخت یک فیلم اسلام گرا نیز از روش‌های غیر مستقیم استفاده کنیم، موفق‌تر خواهیم بود زیرا اشاره مستقیم به برخی مسایل مخاطب را خسته می‌کند.

مدیر روابط عمومی موسسه «ریل نایتس» نیز در توضیح این بخش تاکید کرد که موسسه «ریل نایتس» با هدف ساخت فیلم‌های اسلام گرا و بمنظور آشنایی هرچه بیشتر جهانیان با سینمای ایران، پخش جهانی آثار مشترک با ایران را تضمین می‌کند.

دشمن آمریکا، انگلیس است

استون در ادامه دشمن اصلی آمریکا را انگلیس دانست و تاکید کرد که انگلیس همه دنیا را مستعمره خود می‌داند.

وی گفت: به مسایل سیاسی کاری ندارم و امروز در ایران برای ساخت یک اثر سینمایی حاضر شده‌ام.

این کارگردان سینمای هالیوود تاکید کرد که برای فیلمسازی در آمریکا نیاز به مجوز خاصی نیست و یک نوجوان ۱۶ ساله هم در این کشور به راحتی فیلم سینمایی می‌سازد.

استون یادآور شد: فرهنگ ایران بسیار غنی است و هر مقطع از تاریخ این کشور قابلیت ساخت فیلم را دارد و انتخاب اینکه چه بخشی از تاریخ ایران را فیلم کنید کار دشواری است.

«علی شاه حاتمی» نیز در پایان این نشست خبری گفت: تعامل سینمای ایران با دیگر کشورهای دنیا موجب معرفی سینمای ایران به جهان می‌شود و هدف ما از دعوت از شرکت «ورلد کرون» (world crown) به عنوان سرمایه گذار خارجی برای ساخت یک فیلم، معرفی سینمای ایران به دنیا است.

وی تاکید کرد که حضور بخش خصوصی در تولید فیلم‌های سینمایی مشترک موجب می‌شود تا تاریخ ایران بدون تحریف در قالب یک اثر سینمایی به جهانیان معرفی شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.