سردار بهروز اثباتی دبیر نخستین جشنواره «کتاب مقاومت» جایزه ویژه شهید آوینی در نشست خبری که امروز در بنیاد فرهنگی روایت برگزار شد، اظهار داشت: روز شعر و ادب که متعلق به صاحب سبک استاد شهریار و اسوه و نماینده شعر اصیل فارسی است را گرامی میداریم.
وی اضافه کرد: فردی که رهبر فرزانه انقلاب آن را گرامی میدارد و از لحاظ شخصیتی و ادبی شهریار در مقامی است که حتی مقام معظم رهبری معتقدند که شهریار دستی در شعر دارد و جایگاه شعری شهریار را برای ما روشن میکنند.
سردار اثباتی با بیان اینکه شهیدان، شعرشان را با رنگ خونشان سرودهاند، ادامه داد: برخی از شیعیان و مسلمانان جهان برای بیداری اسلامی در زندانهای کشورهای خود در شکنجه هستند.
وی افزود: حدود یک سال و نیم در روایت فتح و بنیاد فرهنگی روایت موضوع ادبیات مقاومت و بیداری اسلامی را به شکل بسیار جدی مدنظر قرار دادیم چرا که تلاش داشتیم برای ادبیات انقلاب اسلامی که پویا و جاودان است مسابقاتی برپا کنیم.
سردار اثباتی، ادبیات پایداری را بعد از ادبیات دفاع مقدس در سطح منطقه مهم دانست و بیان کرد: ادبیات در سطح منطقه هویت خود را پیدا میکند، چرا که ادبیات بیداری اسلامی، ادبیات قابل تامل است و دارای ویژگیهایی نیز بوده که از جمله آن میتوان به عنوان یک سبک تشخص اشاره کرد.
وی اضافه کرد: هماکنون ادبیات انقلاب اسلامی در حوزه علمی وارد شده است و معتقدند این ادبیات با ادبیات بیداری اسلامی و مقاومت باید با رشد و تعاملات و مبارزات خود را از پیش برند.
سردار اثباتی با بیان اینکه پرداخت به کتب مقاومت باید بنیادی و اساسیتر باشد، ادامه داد: ادبیات زمانی متجلی و تثبیت میشود که در قالبهای ماندگار خود را حفظ کرده و تاکنون هیچ قالبی نتوانسته است جای کتاب را بگیرد.
وی افزود: ماندگارترین شکل تثبیت یک پدیده زمانی باقی میماند که در قالب کتاب باشد چرا که مارشال مکلوهان معتقد است زمانی یک ملت میتواند ادعا کند که دارای یک فرهنگ بوده که کتاب منتشر کنند.
سردار اثباتی با بیان اینکه ایران دارای کتب ماندگار بسیاری همچون شاهنامه فردوسی، آثار سعدی و آثار انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: در اینجا این سوال مطرح است که در این چندین سال ادبیات مقاومت توانسته خود را در قالب کتاب معنا کند؟ چرا که علاوه بر دفاع مقدس موضوعات بسیار زیادی در قالب مقاومت خودشان را نشان دادهاند.
وی اضافه کرد: در اینجا سوال دیگری مطرح است که آیا ادبیات انقلاب از سال ۵۷ شروع شده است که باید گفت ادبیات مقاومت سابقهای ۲۵۰ ساله دارد یعنی مقاومت ما مشهود است که کتاب مقاومت از سالهای قبل از مقاومت چاپ شده است.
سردار اثباتی با بیان اینکه باورمان است که کتب دفاع مقدس با کتب مقاومت هویت پیدا کردهاند، ادامه داد: چندی پیش به این نتیجه رسیدیم که کتب دفاع مقدس و کتب مقاومت هویت پیدا کردهاند که در یک جشنواره مستقل با معیار علمی که دیگر جشنوارهها این معیارها را ندارند، شناسایی شوند و به نوعی چند ماهی است که ستاد این جشنواره تشکیل شده است و ۶ رشته از رشتههای شاخههای تخصصی هم لحاظ شده است.
وی در خصوص رشتههای این جشنواره سال مقاومت جایزه شهید آوینی، بیان کرد: ادبیات مستند (خاطرات، مقاله، جنگ، مصاحبه، وصیتنامه و زندگینامه) شعر در تمام قالبهای آن (انتفاضه و مقاومت) ادبیات داستانی (رمان، داستانهای بلند، رمان، داستانهای کوتاه و مینیمال)، هنر (هنرهای تجسمی و نمایشی) از رشتههای این جشنواره به شمار میروند.
سردار اثباتی ادامه داد: علاقمندان در رشته هنر میتوانند در هنرهای تجسمی (کاریکاتور، عکس، طرح و گرافیست) و هنر نمایشی (فیلمنامه و نمایشنامه) شرکت کنند.
وی در خصوص پرحجمترین رشتههای نخستین جشنواره کتاب سال مقاومت جایزه شهید آوینی، عنوان کرد: نقد و پژوهش و ادبیات تحقیق در علوم انسانی، اجتماعی و حقوق و حوزه ادبیات جنگ نرم جزو پرحجمترین رشتههای این جشنواره به شمار میروند.
این مقام مسئول بیان کرد: در حوزه ادبیات جنگ نرم تاکنون آثار بسیاری درباره عملیات روانی، شبیخون و تهاجم فرهنگی چاپ شده که از لحاظ علمی قابل تامل هستند.
وی با بیان اینکه داوری این جشنواره تا پایان سال به اتمام خواهد رسید و منتخبین و افراد برگزیده انتخاب خواهند شد ادامه داد: اختتامیه نخستین جشنواره کتاب سال مقاومت شهید آوینی فروردین سال ۹۱ یعنی همزمان با بزرگداشت سیداهل قلم برگزار میشود.
سردار اثباتی کتابهایی که در این جشنواره مورد بررسی قرار میگیرند آثار مربوط به سال ۸۸ و ۸۹ است و آثار نویسندگانی که کتابهای خود را برای چاپ اول در سال ۹۰ و ۹۱ به چاپ میرسانند در سال بعدی و در دومین جشنواره کتاب سال مقاومت جایزه شهید آوینی مورد بررسی قرار میگیرند.
وی حامی این جشنواره را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد روایت فتح و سازمان بسیج مستضعفان دانست و اضافه کرد: همکاران بنده به دلیل سابقه کاری پیشنهاد داده بودند که نخستین جشنواره کتاب سال مقاومت جایزه شهید آوینی را به صورت بینالمللی برگزار کنیم که این جشنواره امسال به صورت بخش جانبی برگزار میشود و از سال آینده به صورت بینالمللی برگزار خواهد شد.
سردار اثباتی در پایان بیان کرد: در بخش کتب زبان عربی و انگلیسی ۱۵۰ عنوان کتاب به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است که باید به شکل جدی آنها را مورد داوری قرار دهیم و اگر بخواهیم سال دیگر این جشنواره را به صورت بینالمللی برگزار کنیم باید داوری و کمیته علمی بسیار حرفهای را مدنظر قرار دهیم.
Sorry. No data so far.