تریبون مستضعفین- بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در تاریخ ۱۳۵۷/۱۲/۹ به دستور بنیان گذار انقلاب اسلامی بنا نهاده شد. حضرت امام خمینی در حکم خود برای تشکیل این بنیاد ماموریت آن را ثبت و ضبط اموال سلسله پهلوی و دار و دسته آنان، برای مصرف در راه مستمندان اعلام میکنند.
بخشی از متن پیام را بخوانید:
«به موجب اين مكتوب، مأموريت دارد كه تمام اموال منقول و غيرمنقول سلسله پهلوي و شاخهها و عمال و مربوطين به اين سلسله را كه در طول مدت سلطه غيرقانوني از بيتالمال مسلمين اختلاس نمودهاند به نفع مستمندان و كارگران و كارمندان ضعيف مصادره نمايد و منقولات آن در بانكها با شماره به اسم شوراي انقلاب يا اسم اينجانب سپرده شود و غيرمنقول از قبيل مستغلات و اراضي ثبت و مضبوط شود تا به نفع مستمندان از هر طبقه صرف گردد، در ايجاد مسكن و كار و غيرذالك، به جميع كميتههاي انقلاب اسلامي در سراسر كشور دستور ميدهم كه آنچه از اين غنائم به دست آوردند در بانك با شماره معلوم بسپرند و به دولت ابلاغ نمائيد كه اين غنائم مربوط به دولت نيست و امرش با شوراي انقلاب است و آنچه مأمورين دولت به دست آوردهاند يا ميآورند بايد به همين شماره به بانك تحويل دهند و كساني كه از اين اموال چيزي به دست آوردهاند، بايد فوراً به كميتهها يا بانك تحويل دهند و متخلفين مورد مؤاخذه خواهند بود. »
***
بر مبنای این حکم، بنیاد مستضعفان تشکیل گردید و به مرور و تا به امروز به یکی از بزرگترین صاحبان سرمایه در کشور تبدیل شده است.
اما به طور معمول در خصوص عملکرد این نهاد مهم و تاثیرگذار سوالاتی مطرح خواهد شد که در حالت طبیعی میبایست مسئولین وقت در پی پاسخگویی به آنها و روشن نمودن حدود و کیفیت فعالیت خود در راستای اهداف انقلاب اسلامی و مسئولیت معین شده از سوی امام خمینی باشند.
پیرو این بحث، چندی پیش یکی از تشکلهای دانشجویی (جنبش عدالتخواه دانشجویی) نسبت به عملکرد این بنیاد سوالاتی را مطرح کرده و برای مدیران آن ارسال نموده بود که با بیتوجهی مسئولین بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مواجه شده بود. برای پیگیری پاسخگویی به این موارد «سه مرتبه» نامه نگاری با بنیاد صورت پذیرفته است که هر سه مورد نامهها بدون پاسخ بایگانی شدهاند. (خبر این اتفاق در خرداد ۹۰) (تصویر نامههای ارسال شده به بنیاد مستضعفان ۱ ، ۲ ، ۳)
سوالات مطرح شده
سوالات طرح شده از این قرار بودند:
۱- چرایی عدم پاسخگویی مسئولین. به طوری که رئیس فعلی این بنیاد (آقای فروزنده) در طول ۱۳ سال ریاست خود هیچ مصاحبه یا نشست خبری پیرامون توضیح در مورد عملکرد این بنیاد نداشته است!
۲- عدم شفافیت در عملکرد اقتصادی. در حال حاضر این بنیاد با تعداد زیادی املاک، هتل، شرکتها و … شبیه به بنگاهی صرفا اقتصادی شده است که چندان ربطی به مستضعفین و مستمندان نیز ندارد.
۳- درخواست برای توضیح در خصوص کم و کیف فعالیتها برای محرومین و نحوه استفاده و بهرهبرداری از اراضی تحت مالکیت بنیاد مستضعفان.
***
این موراد سادهای است که هر ایرانی باید حق آن را داشته باشد تا در مورد آن سوال نموده و پاسخ روشنی دریافت نماید. اما متاسفانه بر خلاف تاکیدات رهبر انقلاب بر مقوله پاسخگویی گویا مسئولین و دستاندرکاران بخشهای مختلف که با بودجههای بیتالمال روزگار میگذرانند؛ نیاز و دلیلی برای پاسخگویی نمیبینند و فعالیت آرام و بیصدا و به دور از رسانهها و مردم پرسشگر را ترجیح میدهند.
بنیاد زیر نظر رهبری است پس نباید از آن انتقاد کرد!
اما در تازهترین اقدام یک سایت خبری نسبت به بررسی عملکرد این بنیاد اقداماتی را انجام داده است و از برخی نمایندگان مجلس پیرامون فعالیت آن سوالاتی را طرح نموده است که با رسانهای شدن این اتفاق «یک مقام مسئول» در بنیاد مستضعفان (که نامش مشخص نیست) اظهارات نمایندگان را بیاساس خوانده است و اظهار داشته «این بنیاد زير نظر رهبري است و نباید انتقادهای آن را مطرح کرد». (خبر)
این در حالی است که رهبر انقلاب بارها خود بر این امر تاکید داشتهاند که مسئولین در هر پست و جایگاهی نسبت به پاسخگویی به مردم موظف هستند.
«بهترین روش سؤال و پاسخ هم این است که مسئولین بیایند توى مجموعههاى دانشجوئى. من همین جا از مسئولین درخواست میکنم که دیدارهاى دانشجوئىشان را زیاد کنند … مسئولین بروند شرکت کنند. مهم این است که شما حرفتان را مطرح کنید، استدلالتان را مطرح کنید، پاسخ قانع کنندهاى بخواهید؛ مسئولین هم باید پاسخ بدهند» / رهبر انقلاب- دیدار با دانشجویان- سال ۱۳۸۹
***
اکنون سوالات مطرح شده همچنان در اذهان مردم باقی است و امید است انتظار برای پاسخگویی مسئولین مربوطه در این خصوص به درازا نکشد.
قطعا فعالیتهای اقتصادی سالم و تلاش برای خدمترسانی به مردم و مستمندان چیزی نیست که دلیلی برای پنهان نمودن آن وجود داشته باشد.
Sorry. No data so far.