سه‌شنبه 27 سپتامبر 11 | 16:25

بازی دو طرفه خانه سینما در حمایت از همکاران رسانه های بیگانه

قشری هنرمندان به واسطه در دست داشتن رانت رسانه ای و سوء استفاده از محبوبیت مردمی با حمایت های گوناگون از همقطاران قانون شکن خویش سعی در اعمال فشار بر دستگاه های قضایی کشور را داشته و بدین وسیله به دنبال فراهم آوردن حاشیه ای امن برای خود هستند.


تریبون مستضعفین- خانه سینما با انتشار بیانیه ای کوتاه به صورت تلویحی حمایت های رسانه های بیگانه را از بیانیه پیشین خود در راستای حمایت از مستندسازان دستگیر شده، محکوم کرد.

در متن این بیانیه آمده است:

«بازتاب گسترده بیانیه خانه سینما در خصوص بازداشت سینماگران مستندساز در رسانه های داخلی و خارجی نشان از حساسیت این موضوع و ابعاد آن دارد . ضمن محکوم کردن هرگونه سوء استفاده از مفاد این بیانیه از سوی شبکه های تلویزیونی و خبرگزاری هایی که سابقة دشمنی آنها با جمهوری اسلامی ایران روشن است ، بار دیگر بر اساس وظیفة صنفی خود بر رعایت حقوق بازداشت شدگان و مراعات کامل مفاد قانون آیین دادرسی تأکید کرده  و انتظار دارد مادامی که مراحل تحقیقات و رسیدگی قضایی به اتهامات منتسبه جریان دارد ، از التهاب آفرینی پیرامون این موضوع خودداری شود.»

بیانیه اول: از سوء تفاهم تا فرافکنی

خانه سینما در بیانیه اول خود با اشاره به همکاری دستگیر شدگان با شبکه تلویزیونی «بی بی سی» دستگیری آنان را ناشی از یک سوء تفاهم خوانده یاد آور می شود: «عروج سینمای ایران در صحنه بین‌المللی مدیون تدبیر بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (قدس سره) شریف است. سینمای ایران فرزند همین انقلاب اسلامی است و مستند‌های اجتماعی جزء تفکیک‌ناپذیر همین سینما به شمار می‌رود.»

و در ادامه این بیانیه نیز بافرافکنی همکاری مستندسازان مذکور را با شبکه های بیگانه نتیجه عدم حمایت و کوتاهی مسئولین جلوه می دهد.

 بیانیه اول با انتقاد های شدید مسئولین و رسانه ها و همچنین حمایت رسانه های معاند مواجه شد، که در نتیجه دست اندر کاران خانه سینما را به انتشار بیانیه دوم با رویه ای کاملا متفاوت با قبل واداشت.

متناقض گویی خانه سینما

این دو موضع گیری متفاوت خانه سینما در برابر این مسئله این سوال را در ذهن عموم ایجاد می کند که آیا در هنگام صدور بیانیه اول «بی بی سی» مصداق عبارت‌ » شبکه های تلویزیونی و خبرگزاری هایی که سابقة دشمنی آنها با جمهوری اسلامی ایران روشن است»- که در بیانیه دوم به آن اشاره شده- نیست؟

چگونه است که در بیانیه اول همکاری این افراد با شبکه مذکور مصداق عروج سینمای ایران در عرصه بین المللی است اما هنگامی که این بیانیه خوراک رسانه ای همین شبکه را فراهم می آورد اظهار برائت در دستور کار خانه سینما قرار می گیرد.

اگر عناد این شبکه ها با نظام اسلامی ایران برای خانه سینما روشن است، چگونه می توان همکاری افراد مذکور با این شبکه را از این قاعده مستثنی کرد؟

حمایت ها در جهت ایجاد حاشیه ای امن برای هنرمندان متخلف

مسائل مطرح شده در بالا مطمئنا از دید مسئولین خانه سینما دور نبوده و نیست بلکه این اتفاق مانند حمایت های مشابهی که توسط هنرمندان در گذشته نه چندان دور از جعفر پناهی و رسول اف شد، خبر از ایجاد سنتی نامیمون در میان هنر مندان دارد.

متاسفانه می توان نتیجه گرفت این قشر از هنرمندان به واسطه  در دست داشتن رانت رسانه ای و سوء استفاده از محبوبیت مردمی با حمایت های گوناگون از همقطاران قانون شکن خویش سعی در اعمال فشار بر دستگاه های قضایی کشور را داشته و بدین وسیله به دنبال فراهم آوردن حاشیه ای امن برای خود هستند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.