“راشد الغنوشی” در گفتوگو با روزنامه مصری”الأهرام” گفت: قانون اساسی که تونسیها بر آن اتفاقنظر دارند از دولت سکولار حرفی به میان نمیآورد بلکه از دولت اسلامی سخن میگوید.
اسلام منبع فکری-فلسفی است
وی در پاسخ به سوال خبرنگار الاهرام در مورد برنامههای انتخاباتی جنبش النهضة برای انتخابات شورای قانون اساسی و اصرار این جنبش برای اجرای شریعت اسلامی اظهار داشت: حقیقتا در اسلام هیئتی که قیم ملت باشد وجود ندارد و به همین دلیل اسلام منبع فکری-فلسفی است که نمایندگان و فرهیختهگان و علما در حیات خود از آن الهام میگیرند اما بدون قیمومیتی است که هر موسسهای دارد.
وی افزود: اسلام کلیسایی که قیم مردم باشد، ندارد بلکه آنچه هست اجتهاد است که هیچ کس آن را در انحصار خود ندارد؛ اندیشه اصلی این است که امت خود جانشین و نماینده دین در زمین است و هیچ موسسه مشخصی نمایندگی دین را بر عهده ندارد و حتی دولت سخنگوی دین نیست تنها امت سخنگوی آن است.
در قانون اساسی تونس حرفی از سکولار زده نشده است
غنوشی در پاسخ به این سوال که در برنامه انتخاباتی شما ذکر نشده است که اسلام منبع قانونگذاری است، تصریح کرد: حقیقت این است که قانون اساسی مورد توافق تونسیها حرفی از دولت سکولار نمیزند بلکه سخن آن دین اسلام است؛ قانون اساسی گذشته(سال 1959) تاکید دارد که تونس کشوری آزاد و مستقل و زبان آن عربی و دین آن اسلام است و هیچ کس نیز خواستار تغییر این متن صریح نشده است. بنابراین در قانون اساسی ما دین اسلام آمده است و دولت بیدین نیست.
وی افزود: بنابراین دین منبع تمامی سیاستها و فرهنگهاست و از سوی دیگر هیچ کس نه “النهضة” و نه هر طرف دیگری حق ندارد ادعا بکند که نماینده دین است اما باب اجتهاد باز است و هر زمان به قانون و یا سیاست نیازی باشد به آن مراجعه میشود.
Sorry. No data so far.