رضا میرکریمی کارگردان فیلم تحسینشده «یه حبه قند» در برنامه زنده «پارک ملت» که شامگاه چهارشنبه ۱۸ آبان از شبکه اول سیما پخش شد، در پاسخ به این سوال چرا علاقهمند به ساخت فیلمهایی به دور از جنجال است، اظهار داشت: «ایمان» مقدمتر از هر چیزی است و این لازم آن است که «اخلاق» را به دنبال داشته باشد و با یک نگاه به بتپرستان زمان حضرت محمد(ص) میتوان پی برد که آنها دارای ایمان بودند اما اخلاق نداشتند ولی با تلاشهای پیامبر و برای یافتن خدای حقیقی «اخلاق» را هم به ایمان خود افزودند.
میرکریمی: «اخلاق» برای مردم خیلی مهم است
میرکریمی با بیان اینکه در کنار فناوری و تکنولوژی بزرگ باید «اخلاق» وجود داشته باشد افزود: مردم منتظر این هستند که ببینند بالا دستها چه انجام میدهند، و این برای مردم خیلی مهم است.
ساخت فیلم زندگی شهدا همانند عملیات انتحاری است
کارگردان فیلم «یه حبه قند» با بیان اینکه در فکر ساختن مجموعه «سرداران شهید» است تصریح کرد: در هنگام ساختن فیلم یه حبه قند زمانی که از اتوبان همت عبور میکردم با دیدن عکسهای شهیدان همت، کاظمی، زینالدین، باکری و… به نگاه عجیب آنها پیبردم و به این نتیجه رسیدم که این شهیدان در اتوبان، استادیومها و کوچهها محصور شده و آزاد نیستند چرا که آن چیزی که بودند آنها را ندیدیم و معتقدم کار کردن در این باره همانند عملیات انتحاری است، و بدون اینکه کسی در اینباره سفارشی به من بدهد در اینباره کار میکنم.
عملیات شهادتطلبانه «عباس دوران» داستان سیاوش در شاهنامه را زنده میکند
میرکریمی با تمجید از فرماندهان شگفتیساز دوران دفاع مقدس یادآور شد: شهید حسین خرازی به عنوان فرمانده لشکر در عملیات کربلای 5 به تنهایی دژ دشمن را فتح میکند و سپس به نیروهایش دستور پیشروی میدهد و این چیزی نیست جز شگفتی که در دنیا به وجود میآید و این عزیزان به جایی میرسند که عالم را فتح میکنند؛ یا شهید «عباس دوران» با خدمت در دوره رژیم طاغوت پس از انقلاب اسلامی به دفاع از کشور پرداخت و با وجود اینکه میداند عملیاتش لو رفته است با زدن پالایشگاه و انجام عملیات انتحاری داستان سیاوش در شاهنامه را درخاطرهها زنده میکند و با این کار شجاعانهاش دشمن را تحقیر میکند.
سانسور کردن شکستها سرآغاز انحراف است
وی با بررسی خاطرات دیگری از «عملیات رمضان» در این برنامه تلویزیونی خاطرنشان کرد: سرداران جنگ پس از انجام عملیات رمضان به نزد علمای قم میآیند و یکی از آنها به توضیح عملیاتها روی نقشه میپردازد و با ذکر اینکه در فلان نقطه از جنگ شکست خوردهاند مقداری توجیه و سرخورده میشود؛ اما در دیدار بعدی که با علما صورت میگیرد بیشتر پیروزیها را برای علما توضیح میدهد و خبری از شکستها را قید نمیکند چرا که دوست دارد تشویق شود و روحیه بگیرد اما شهید همت همانجا دستش را میگیرد و میگوید: با جا انداختن شکستها به سوی انحراف پیش میرویم و این آغاز انحراف است. اکنون با دیدن برخی دروغها میتوان به این نکته پیبرد که چگونه به چشمان شهید همت میتوانند نگاه کنند.
انعکاس اخبار دروغ آغاز یک «انحراف» است
میرکریمی با انتقاد از نظام رسانهای کشورمان گفت: با روی دادن جنگ تحمیلی و سقوط خرمشهر یکبار به مردم گفته نشد که شهر سقوط کرده و مردم با اطلاع از هم این موضوع را فهمیدند سوال من اینجاست چرا اکنون بعد از جنگ این سیاست را ادامه میدهیم و آن زمان کوتاه مدت را به بلند مدت تبدیل کردیم و این سیاست تبدیل به عادت شده تا ناکارآمدیها پنهان بماند و مقدس شوند اما فکر نکردند با این گونه دروغها مردم متوجه میشوند و مشارکت آنها کم میشود؛ این آغاز یک «انحراف» است و از آنجایی که «اخلاق» از بالا سرچشمه میگیرد «نظام رسانهای» ما نباید اینگونه کار کند.
تحلیل نادرست در انعکاس اخبار «نابلدی» رسانه را میرساند
کارگردان فیلم سینمایی «یه حبه قند» با انتقاد دیگری از انعکاس اخبار المپیک یونان خاطرنشان کرد: درابتدای اخبار المپیک یونان که آمریکا رکوردار مدالها بود از آن به عنوان «ایالت متحد» نام برده میشد اما 2 دقیقه بعد در اخبار حمله به افغانستان این عنوان به «امریکا» تبدیل میشد و اعتقاد من براین است این تحلیلها که وارد خبر میشود نوعی «نابلدی» کار در رسانه است و کسی هم برای این موضوع معذرت خواهی نکرده است.
اخلاقمداری در «یه حبه قند» وجود دارد
وی با تبیین «اخلاق» در فیلم «یه حبه قند» گفت: در فیلم سینمایی یه حبه قند اخلاق رعایت شده است چرا که من متهم به سادهلوحی نیستم و حرفم را در فیلم میزنم هرچند آدمها در فیلم من مقصر نمیشوند و فقط حرفم را میزنم چرا که معتقدم به اندازه کافی فضایی مقصرانه، لجبازی و کینه توزانه انجام شده است.
میرکریمی با اعتقاد به اینکه «اخلاق» برای هویت و اصل در مواقع خطر نزدیک خوب است تصریح کرد: تکلیف ما این است که اول خود را درست کنیم و بعد دیگران را و اینکه فرد مؤمنی میگوید خیلی نگران است این مطلب را نمیفهمم یعنی چه؟ چرا که مومن کسی است که به جای امنی رسیده است و دیگران در کنارش احساس امنیت کنند.
این فیلمساز در ادامه افزود: در علم فیزیک دانشمندان پس از مطالعه زیاد ادعا میکنند چیزی نمیدانند و در حیرت به سر میبرند ولی نمیدانم چرا کسی که 2 کتاب دینی را میخواند فکر میکند همه چیز را میداند و برای همه نسخه مینویسد.
وی با بیان اینکه یک فرد باهوش هرگز به خودش نمیبالد که باهوش است گفت: من نمیدانم چرا یک فرد مؤمن به مردم گیر میدهد که من دیندار هستم.
در «یه حبه قند» روحانیت را همانگونه که هست نشان دادم نه آنگونه که خودشان دوست دارند
وی در پاسخ به این سوال که نگاهش در فیلم «یه حبه قند» چگونه است اظهار داشت: من دوست دارم روحانیت را آنگونه که هست نشان دهم نه آنچه که آنها دوست دارند یا تعصب دارند و از واکنشها و ارتباطات عموم مردم جامعه ارزیابی درباره فیلمم را جویا میشوم چرا که معتقدم هر کسی درباره صنف خودش قاضی خوبی نیست.
میرکریمی در پاسخ به این سوال که سینمای ایران با آرمانها چگونه است، یادآور شد: به خاطر همان فعالیت رسانهای حساسیتها کم شده است و اگر در این باره بیشتر از غیرت و ناموس مردم استفاده کنیم احساس مردم از بین میرود و میزان حساسیتها پایین میآید.
سینمای ایران نسبت به دیگر حوزهها دین خود را ادا کرده است
وی با اشاره به اینکه سینمای ایران نسبت به دیگر حوزهها دین خود را ادا کرده است گفت: سینما یک صنعت لوکس و دست نیافتنی است که با پول و ابزار نمیتوان آن را به دست آورد و این یک نعمت برای کشور ما است که سینما داریم و معتقدم در سیاستهای کلان کشور باید فرهنگ زیربنا باشد نه اقتصاد و اگر فرهنگ را زیربنا کردیم میتوانیم از آن توقع داشته باشیم.
باید به آن عقلانیت برسیم که بگویم مشکلات اصلی ما در «فرهنگ» خلاصه میشود
این کارگردان با بیان اینکه هنوز به آن عقلانیت نرسیدهایم که بگویم مشکلات اصلی ما در فرهنگ خلاصه میشود ،خاطرنشان کرد: در ساخت فیلمهای هالیوودی با زیرکی تمام به تصرف مخاطب فکر میکنند اما اعتقاد من بر این است که آیا این فرمول برای ساختن فیلم دینی درست است یا خیر؛ و اختیار و انتخاب به کجا میرود؟
وی در پایان ضمن تشکر از عوامل همکاران فیلم خود یادآور شد برای ساخت فیلم سینمایی «یه حبه قند» تیم خوبی را به همراه داشته است.
Sorry. No data so far.