«وال استريت» نامی که این روزها زیاد شنیدهایم حرکتی که بعد از حوادث خاورمیانه که در آن خیزشهای مدنی عظیمی رخ داد، نوعی بیداری نوید بخش در قلب ایالات متحده ایجاد نموده است. جایی كه اتاق فرمان اقتصادي نظام سرمايه داري و ليبرال دموكراسي در آنجا قرار گرفته است.
آمریکا “والاستریت” دچار شوكي به نام «خيزش مردمي عليه سرمايهداري» شده است و شايد به جرأت بتوان گفت اين حركت در نوع خود طي سالهاي اخير بي نظير بوده است. البته اين خيزش نه فقط يك مطالبه اقتصادي بلكه در عمق آن يك اعتراض سياسي نهفته است، برهمه مبرهن است كه با ابررسانههایي كه به صورت مطلق و دربست آن هم شبانه روز در اختيار نظام سياسي-اقتصادي آمريكا دز حال فعالیتند، جهتدهي به افكار عمومي مردم و سمت و سو دادن به مطالبات آنها و يا حتي تفسير و تحليلهايي كه خروجي آن تأييد هرچه بيشتر عملکرد سیاسی- اقتصادی سياستمداران و دولتمردان آمريكايي است، کار چندان سختی به نظر نمیرسد. اما با وجود اين بنگاههاي خبرپراكنی گسترده و چنين خيزش و حركتي آن هم از بطن مردم بسيار مهم و شگرف است. در خيابان والاستريت در بطن آمريكا بدترين و وحشيانه ترين برخوردها و سركوبها عليه مردم صورت ميگيرد ولي آقاي اوباما و رسانههاي همسوي ايشان همچنان نگران حقوق بشر در جهان هستند!
نكته مهم در بررسي عملكرد و مواضع راديوفردا در قبال حوادث والاستريت است. رسانهاي كه مدعي آزادي بيان و استقلال عمل است، سكوت نسبت به حوادث است. با نگاهي اجمالي به تيترهاي اين رسانه طي روزهاي اخير و خصوصا پس از آغاز نهضت والاستريت به خوبي در مييابيم كه يكي از ترفندهاي رسانهاي يعني انحراف افكار عمومي از طريق سانسور كردن اخبار و يا برجسته تر كردن اخبار دست چندم وغيرمهم براي بي اهميت جلوه دادن اخبار اصلي از سوی رادیو فردا در حال رخ دادن است.
راديوفردا تاكنون مثل بسياري از دوستان رسانهاي ديگر خود حاضر به انعكاس اخبار والاستريت نشده است كه البته اين هماهنگي رسانهاي به معني عمق وحشت و هراس آنهاست. جایی كه مردم معترض عليه جمهوري خواهان و دموكراتها هر دو با هم شعار ميدهند و اين يعني درك و فهم مردم نسبت به فريب بزرگي كه سالها خوردهاند.
راديوفردا به عنوان يك شبكه راديويي مدعي كه خود را جزو با سابقههاي عالم رسانه و از حرفهايترين شبكههاي راديويي دنيا ميداند با مواضع اخير خود در قبال والاستريت عملا نشان داد كه نه تنها حرفه اي و مستقل نيست بلكه در نزد افكار عمومي دچار سلب اعتماد و بياعتباري نیز شده است. هرچند بالاخره دير يا زود در قبال مسئله به اين مهمي بايد موضع گيري شود و يك خط خبري مبتني بر سياستها ومنافع آن رسانه و صاحبان آن میبایستی اتخاذ شود، اما مشخص است كه آن هم براساس ناچاري و ترس ازآبروريزي بيشتر خواهد بود و نه رسالت يك رسانه.
در حال حاضر رويكرد اصلي راديو فردا پرداختن به مسائل نهچندان مهم و برجسته كردن آنها به منظور به حاشيه بردن موضوع والاستريت است. مثلا پرداختن به اعدام يوسف ندرخاني كه يك متجاوز به عنف و يك باني خانههاي فساد است و معرفی او بعنوان یک تازه مسیحی که از اسلام خارج شده و توسط نظام به عنوان مرتد قرار است اعدام شود. و يا مسائل دست چندم مثل مصاحبه برخي اصلاح طلبان كه در داخل کشور مردم کمترین اهميتي به اين موضوعات نمي دهند و … است كه البته اين ترفند همچون زيره به كرمان بردن است! چرا كه موج قيام والاستريت در حال گسترش به ساير شهرهاي آمريكاست و با هیچ حقهی رسانهای نمیتوانند جلو گسترش آن موج عظیم را بگیرند. از سوی دیگر حتي در داخل ايران هم كساني كه دل به حمايتهاي آمريكا و غرب بسته بودند با مشاهده آن كانون انقلابي و مردمي عظيم دچار دلهره و اضطراب شدهاند و به خوبي تزلزل جايگاه حمايتي آمريكا از خود را حس ميكنند.
انحراف افکار عمومی راهکاری جدید برای اعمال سانسور
درست زمانیکه موج اعلام همبستگی مردم دنیا با “والاستریت” از آمریکا و اروپا تا آسیای شرقی هرروز گستردهتر شده و تقاضا برای رسیدگی به وضع حقوق بشر در آمریکا هر لحظه بیشتر میشود،اما رادیو فردا به نقل از آمریکا از جامعه جهانی برای دفاع از حقوق بشر در ایران دعوت کرده است!
به گزارش رادیو دیروز، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفته است: «مقامات [جمهوری اسلامی] همچنان هر نوع اعتراضی را خفه میکنند، اقلیتهای مذهبی و قومی را تحت تعقیب قرار میدهند، و مدافعان حقوق بشر در کشور را مورد تعرض و ارعاب قرار میدهند.»
جالب است که این ادعا درست مقارن با سرکوب وحشیانه معترضان والاستریت مطرح میشود! همچنین باید به خاطر داشت که دولت آمریکا در کنار جنایت علیه حقوق شهروندانش، بزرگترین جرم علیه آزادی را هم مرتکب شده است و در قبال مسئلهی بسیار مهم والاستریت سیاست “سانسور شدید” و “انحراف افکار عمومی به سمت ایران” را دنبال میکند.
به نظر میرسد مثلث اهرمهای فشار غرب علیه ایران (برنامه هسته ای،حقوق بشر و تروریسم،انتخابات آزاد)به طور رسمی توسط بازوهای رسانهای آمریکا از جمله رادیوفردا در حال پیگیری است و از این به بعد باید بیشتر منتظر اینگونه غوغا سالاریهای رسانهای علیه نظام جمهوری اسلامی ایران باشیم.
بحرانهای اقتصادی آمریکا به گردن بوش
رادیوفردا با سانسور قیام والاستریت که در منطقه تجاری منهتن روی داده است، گزارش داد:” 90 درصد مردم آمریکا بر این باورند که شرایط اقتصادی کشورشان به قدری بغرنج است که بدترین روزهای خود را در این کشور سپری میکنند.”
رادیوفردا ادامه داد:” طی نظرسنجیهای به عمل آمده نارضایتیهای مردمی هر ماه بالاتر رفته به طوری که در نظرسنجی ماه ژوئن 81 درصد نارضایتی دیده شده است و در این ماه 90 در صد.”
رادیوفردا افزود:”بازارهای مسکن آمریکا با مشکلات جدی روبروست و نرخ بیکاری همچنان در طبقات بالایی به سر میبرد.”
رادیوفردا در اظهاراتی منفعلانه اظهار داشت:” مردم آمریکا علت این فشار اقتصادی و وضعیت بد کشورشان در این برهه از زمان را ناشی گریهای جرج بوش در امور اقتصادی میدانند.”
این رادیوی دولتی آمریکا اضافه کرد:”اعتراضاتی که امروز در پایتخت آمریکا رخ داده است همگی از ضعف و ناتوانی جرج بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا بوده است!؟ و به خاطر همین است که مردم آمریکا 52 درصد حزب جمهوری خواه سابق را مقصر بحران اقتصادی آمریکا دانسته و تنها 32 درصد دموکراتها و اوباما را مقصر در این امر میدانند.»
رادیوفردا همچنین اخبارضدو نقیضی را از اعتراضات آمریکا پخش میکند و از اعلام تعداد دستگیر شدگان طفره میرود، در حالی که اگر این اتفاق در ایران روی میداد ساعت ها، بحثهای کارشناسی و گفتگوهای ویژه معطوف به وقایع ایران میشد.
شایان ذکر است با توجه به اینکه تمامی بودجه رادیوفردا توسط دولت آمریکا تامین میگردد، هر گونه انتقاد از اوباما و دولتش منجر به کاهش بودجه این رادیو خواهد گشت، بنابراین تا اطلاع ثانوی مقصر تمامی مشکلات اقتصادی آمریکا بوش و دولتهای سابق میباشند!
نفاق رسانهای، تاکتیک شکست خوردهی
در حالیکه جنایات آل خلیفه در بحرین و سرکوب وحشیانهی مردم معترض در والاستریت زیر سایهی سکوت حمایت گونهی سازمان ملل هر روز شدت مییابد،رادیو فردا از گزارش بان کی مون مبنی بر نقض حقوق بشر در ایران گزارش داده است!
رادیو فردا در گفتگویی که با الهه هیکس در همین رابطه انجام داده است ضمن سرپوش گذاشتن بر نقض آشکار حقوق بشر در داخل آمریکا و والاستریت والبته آنچه در کشورهایی مثل بحرین با حمایت مستقیم آمریکا رخ میدهد بار دیگر سناریوی کلیشهای ادعای نقض حقوق بشر در ایران را تکرار کرد.
در شروع گزارش آمده است که”مقامات حکومت جمهوری اسلامی هنوز هم به نقض حقوق شهروندان ادامه میدهند و آن کسانی که سرکوبشان شدیدتر شده است، مدافعان حقوق بشر، حامیان حقوق زنان، روزنامه نگاران و مخالفان دولت هستند.”
الهه هیکس مدعی شده است که “این گزارش اهمیت فوقالعادهای دارد که دبیر کل سازمان ملل متحد ارائه میکند. متاسفانه فقط سه کشور در جهان هستند که دبیر کل سازمان ملل در موردشان گزارش ارائه میکند.”
این رویکرد رسانهای که در حال حاضر رادیو فردا اتخاذ کرده است و با بی توجهی مطلق نسبت به بحرانهای داخلی و خارجی ایالات متحده و البته نقض آشکار و جنایتکارانه حقوق بشر در برخی کشورها مانند بحرین و حتی سرکوب مردم خود آمریکا در والاستریت، به عملیات روانی علیه ایران مشغول است نوعی نفاق رسانهای محسوب میشود که البته یک تاکتیک شکست خورده است و از امثال این رسانه و رسانههای همسو بارها مشاهده شده است.
Sorry. No data so far.