دوشنبه 21 نوامبر 11 | 19:00

رسانه ملی و فاجعه جدایی از بدنه حزب الله

شاید این شائبه بوجود آید که رسانه ملی سعی دارد تا خود را به عنوان نهادی فرهنگ ساز و مستقل، بدون پشتوانه بدنه حزب الله مطرح کند، که در این باره باید گفت جدایی رسانه انقلاب از بدنه جبهه اصیل انقلاب اسلامی به مرگ این رسانه می انجامد.


تریبون مستضعفین – در سال جاری انتقاد ها به سازمان صدا و سیما به شدت افزایش یافته تا حدی که می توان گفت چنین انتقادات گسترده ای از رسانه ملی تا کنون بی سابقه بوده است.

فعالین فرهنگی جبهه انقلاب؛ منتقدین اصلی صدا و سیما

بیشترین انتقادات وارده به این رسانه از جانب فعالین فرهنگی که دغدغه اسلام و انقلاب را دارند وارد شده است. کسانی که دلسوز فرهنگ اسلامی مردم ایران هستند. در مورد اینکه این انتقادات از کجا و به چه علت آغاز شد نظرات متفاوتی و جود دارد و بهترین راه برای ریشه یابی این امر بررسی عملکرد صدا و سیما و به عبارتی یافتن نقطه ایست که زاویه بین مسیر ناب انقلاب و اندیشه های برنامه سازان صدا و سیما ایجاد شد.

ادامه روند دور شدن تفکرات حاکم بر برنامه های صدا و سیما اتفاق نامیمونی است که می توانست با توجه به نظرات فعالین آگاه و دلسوز انقلاب جلو گیری شود.

دیکتاتوری رسانه ملی

اما متاسفانه بی توجهی مسئولین این رسانه به هشدار های داده شده، تصویری استبدادی از تفکر حاکم بر این رسانه بی رقیب در اذهان فعالین فرهنگی ایجاد کرده است که امیدی به اصلاح آن جز با حرکتی انقلابی نمی رود.

این اتفاق از جنبه های متفاوتی قابل بررسی است، از سویی عدم توجه مسئولین به این انتقادات باعث بالارفتن آتش قلم و تیزی انتقاد منتقدین شده که ادامه این روند می تواند منجر به ایجاد عدم اعتماد مخاطب به رسانه شود.

در زمانی نه چندان دور جبهه حزب الله به شدت از خوب و بد رسانه ملی دفاع می کرد، و حتی اگر کسی در این میان به انتقاد می پرداخت برای تضعیف نکردن تنها رسانه جدی انقلاب اسلامی در مقابل رسانه های معاند خارجی به سکوت دعوت و یا وادار می شد.

ایجاد عدم اعتماد مخاطب نسبت به رسانه ملی

نکته قابل توجه این است که انتقادات بیشتر در مورد سریال ها و نمایش ها و تله فیلم ها مطرح می شوند اما متاسفانه آتش بی اعتمادی بوجود آمده تر و خشک برنامه های صدا و سیما که شامل بخش های خبری این رسانه نیز می شود را می سوزاند، و اطلاع رسانی که یکی از مهمترین وظایف رسانه ملی است تحت الشعاع ندانم کاری هایی که در حوزه سرگرم کنندگی می شود، قرار می گیرد.

در حالی که شبکه های تلویزیونی باید مرجع اصلی دریافت اخبار و اطلاعات بوده و همچنین وسیله ای مطمئن جهت پرکردن اوقات فراغت خانواده ها باشد و والدین بتوانند بدون دغدغه اینکه فرزندان و جوانانشان مشغول تماشای چه برنامه ای هستند، آنان را با خیال راحت به امواج صدا و سیما جمهوری اسلامی بسپارند.

این همان بزنگاهی است که خلا بوجود آمده توسط بی بی سی فارسی و فارسی وان و فارسی تو پر می شوند و پشت بام ها به تسخیر ماهواره ها در می آیند و در این هنگام است که عدم توان برابری برنامه های رسانه ملی با برنامه های ماهواره ای، نیروی انتظامی را به قبول زحمت جبران این نا برابری وا می دارد.

و از سوی دیگر مسئولین این رسانه بدون توجه به انتقاد ها بیش از پیش به تقدیر از برنامه سازانی تلویزیونی می پردازند و حتی گهگاه این روشنفکر نوازی ها به نوعی مشاجره رسانه ای تبدیل می شود، به گونه ای که برنامه ای که بیش از همه از جانب فعالین فرهنگی مورد انتقاد است، در راس جدول حمایت برنامه های تلویزیونی و تقدیر مسئولین قرار می گیرد.

البته در این میان اتفاقات نادری هم مانند پارک ملت و سریال وضعیت سفید هم می افتد که متاسفانه نگاه اینگونه برنامه ها در میان اکثریت برنامه های تلویزیونی که سهم وسیعی از آن به آشپزی اختصاص دارد غیر قابل تعمیم نیست.

رسانه ملی و فاجعه جدایی از بدنه حزب الله

و از سوی دیگر نا امیدی دغدغه مندان جبهه انقلاب از رسانه ای که نام ملی را یدک می کشد می تواند باعث از بین رفتن پشتوانه ای که می توانست منشا تحولات باشد می شود، هر چند که تا کنون نیز از این پتانسیل استفاده ای نشده است.

شاید این شائبه بوجود آید که رسانه ملی سعی دارد تا خود را به عنوان نهادی فرهنگ ساز و مستقل، بدون پشتوانه بدنه حزب الله مطرح کند، که در این باره باید گفت جدایی رسانه انقلاب از بدنه جبهه اصیل انقلاب اسلامی به مرگ این رسانه می انجامد.

فعالین فرهنگی انقلاب و رسانه جایگزین

این عدم توجه تا بدان جا ادامه یافته که منتقدین به دنبال رسانه ای جدید در فضای کشور هستند و محدودیت های مختلف از قانونی گرفته تا اقتصادی دل بستن به ایجاد رسانه ی تصویری جدید را فرضی محال می کند و از سویی بهترین و ارزان ترین فضا برای پیگیری این دغدغه ها فضای مجازی است. همانگونه که اکنون نیز با تمام محدودیت هایی که کار کردن در این فضا برای کاربران ایجاد می کند، حیات خلوتی را برای کسانی که دغدغه پیگیری آرمان های انقلاب اسلامی دارند فراهم آورده است.

اما چرا باید چنین جبهه گیری بوجود آید که از یک سو به هدر رفتن بیت المال ملت مسلمان ایران بیانجامد و از سوی دیگر به هدر رفتن پتانسیل نسل جوان و دغدغه مندی که می بایست در راستای ترویج فرهنگ اسلام و انقلاب نه تنها در ایران که در دنیا مورد استفاده قرار گیرد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.