پنج‌شنبه 08 دسامبر 11 | 08:59

عجله آمريكا برای سفارت ‎مجازی در پی تعطيلی جاسوس‌خانه انگليس

آنچه كه به نظر مي‌رسد موجب عجله امريكايي‌ها براي اعلام راه‌اندازي سايت سفارت مجازي‌اش شده است، مصوبه مجلس شوراي اسلامي براي كاهش سطح روابط با انگليس و اخراج سفير اين كشور و متعاقب آن، تسخير سفارت انگليس توسط دانشجويان و عملاً تعطيل شدن سفارت اين دولت در تهران مي‌باشد.


دولت امريكا در حاليخبر گشايش سفارت مجازي‌اش را با انتشار پيام ويدئويي كلينتون وزير امور خارجه اين كشور اعلام كرد كه وي 5 آبان‌ماه سال جاري، زمان راه‌اندازي اين سايت را آخر سال ميلادي يعني حدود يك ماه ديگر عنوان كرده بود.

اما آنچه كه به نظر مي‌رسد موجب عجله امريكايي‌ها براي اعلام راه‌اندازي اين سايت شده است، مصوبه مجلس شوراي اسلامي براي كاهش سطح روابط با انگليس و اخراج سفير اين كشور و متعاقب آن، تسخير سفارت انگليس توسط دانشجويان و عملاً تعطيل شدن سفارت اين دولت در تهران مي‌باشد.

كلينتون در مصاحبه 5 آبان خود با بي‌بي‌سي فارسي هدف از راه‌اندازي اين سفارت مجازي را تمايل به داشتن روابط خوب با ايران عنوان كرده بود. وي گفته بود: «دولت امريكا می خواهد که روابط خوبی با ایران داشته باشد و حتی می خواهد که تا پایان امسال یک سفارتخانه مجازی اینترنتی در تهران داشته باشد که بتواند به پرسش های مردم ایران پاسخ دهد.»

اما در شرايطي كه پس از قطع رابطه امريكا با ايران در سال 58، سفارت انگليس يكي از مهم‌ترين مراكز جمع‌آوري اطلاعات، جاسوسي، ارتباط‌گيري با عناصر داخلي متمايل به غرب و انتقال اطلاعات و برآوردها به غرب بود، قطع شدن اين كانال، موجب شده است كه دولت امريكا براي راه‌اندازي سايت سفارت مجازي‌اش تعجيل كند.

اين در حالي است كه كاركرد يك سايت با عنوان “سفارت مجازي”‌هنوز چندان روشن نيست و در حالي كه دولت امريكا تاكنون ابزارهاي متعدد و مجهزتري را از جمله رسانه‌هاي ديداري و شنيداري براي دشمني با ملت ايران و فضاسازي عليه جمهوري اسلامي به‌كار گرفته، به‎نظر مي‌رسد اين اقدام بيشتر جنبه تبليغاتي و در گام بعدي، امنيتي داشته باشد.

در بعد امنيتي، امريكايي‌ها اميدوار هستند كه سايت سفارت مجازي به‌مثابه يك كانال به‌منظور دريافت اطلاعات از داخل ايران براي آن‌ها عمل كند و بتوانند با فعال كردن برخي كانال‌ها از داخل ايران، خلأ اطلاعاتي خود را جبران كنند،‌ چرا كه غربي‌ها معتقدند دريافت‌هاي درستي از داخل ايران ندارند و همين اشتباه‌هاي اطلاعاتي، موجب اشتباه‌هاي محاسباتي آن‌ها مي‌شود.

در عين حال،‌ جريان فتنه 88 و كشف عقبه‌ها و سرپل‌هاي مرتبط با سفارت انگليس در تهران و كور شدن اين سرپل‍‌ها نيز در افزايش اشتباه‌هاي اطلاعاتي و محاسباتي غرب تأثير داشته و اكنون نيز غربي‌ها مي‌بينند به‌جاي اينكه اين ضعف جبران شود، با تعطيل شدن سفارت انگليس در تهران خلأ جدي‌تري ايجاد خواهد شد كه علت دست و پا زدن‌هاي پادوهاي رسانه‌اي انگليس مانند مسعود بهنود در يك هفته گذشته نيز همين مسئله است.

در سایتی که ادعا شده هدف از راه‌اندازی آن “از بین بردن شکاف موجود میان ایرانیان و آمریکاییها” است، آمده است: «این تارنما یک هیأت رسمی دیپلماتیک نیست، یا یک سفارت واقعی ایالات متحده را که به دولت ایران معرفی شده باشد، نمایندگی نمی کند. اما در غیبت روابط مستقیم، می تواند به عنوان یک پل رابط میان مردم امریکا و مردم ایران عمل کند.»

در عين حال، سایت سفارت مجازی امریکا که مسئولان امریکايی می گویند هدفش تماس با مردم ایران است، دقیقا روز 16 آذر ماه راه اندازی شده است، روزی که سه تن از دانشجویان نخبه دانشگاه تهران که مخالف سفر نیکسون معاون وقت رئیس جمهور آمریکا – آیزنهاور – به تهران بودند، به شهادت رسیدند. این واقعه مرتبط با کودتای 28 مرداد بود، زیرا به فاصله چند ماه بعد از این کودتا، نیکسون عازم ایران شد و همان زمان مورد مخالفت جدی مردم قرار گرفت.

16 آذر تاریخ شروع جنبش های مستقل و ضد امریکايی دانشجويی در ایران است و آمریکا دقیقا در همین روز و بی توجه به سابقه این روز در اذهان مردم ایران به‌عنوان نماد مداخله و کودتاگری امریکا و قتل و کشتار مردم ایران توسط عامل دیکتاور تحمیل شده امریکا بر مردم ایران، این سایت را راه اندازی كرده است.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.