چهارشنبه 25 ژانویه 12 | 10:44
حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی:

اقتصاد سالم عامل سلامت باورهای دینی

در روایات اسلامی است که «من لا معاش له لا معاد له» کسی که نان ندارد دین ندارد و امام سجاد (ع) نیز فرمودند از فقر به خدا پناه می‌برم که اگر فقر آمد کفر هم به دنبالش می‌آید و پیامبر (ص) فرمود: اگر نان نبود مردم خدا را عبادت نمی‌کردند و این واقعیت دارد که وضعیت معیشتی بر ایمان عمومی مردم تأثیر دارد.


حجت الاسلام حسین ابراهیمی به تأثیر اختلال معیشت در ایمان عمومی مردم اشاره کرد و گفت: در روایات اسلامی است کسی که نان ندارد دین ندارد و تأمین مسکن، لباس و شغل از ضروریات زندگی است که باید مورد توجه مسئولان باشد.

وی افزود: امیرالمؤمنین (ع) می‌فرماید: برای مردم راضی باش آنچه را برای خودت راضی هستی. یعنی خشنودی مردم را همانند خشنودی خودت جستجو کن. یکی از باورهای دینی این است که آنچه برای خود می‌خواهد برای دیگران نیز بخواهد که این نوع نگرش موجب یک ارتباط صحیح بین مردم در جامعه می‌شود.

رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد تأکید کرد: در بیان دیگری از معصوم (ع) نقل شده که بده به مردم آنچه را که دوست داری به تو بدهند. پیامبر اکرم (ص) نیز در حدیثی می‌فرماید: نزدیک‌ترین مردم به من کسی است که از گناه کسی که به او بدی کرده بگذرد و به او ببخشد چیزی که او را از آن محروم کردند. همه این مسائل زاییده ایمان است اگر ایمان واقعی وجود داشته باشد این نوع از رفتار‌ها را نیز در پی خواهد داشت.

نماینده مجلس شورای اسلامی به حدیثی از امام علی بن موسی الرضا (ع) اشاره کرد و گفت: حضرت رضا (ع) می‌فرماید: مؤمن ایمانش به کمال نمی‌رسد مگر اینکه سه خصلت در او باشد، «سنة من ربه و سنة من نبیه و سنة من ولیه» یعنی یک راه و روشی از خدا یک روشی از پیامبر و یک روشی از امام معصوم داشته باشد.

حجت الاسلام ابراهیمی افزود: آن سنتی که از خدا باید داشته باشد «کتمان السر» است؛ مؤمن کسی است که اسرار را بپوشاند همانطور که در صفات الهی می‌خوانیم «یا اظهر الجمیل و س‌تر القبیح»‌ای کسی که بدی‌ها را می‌پوشانی و خوبی‌ها را آشکار می‌کنی. مؤمن باید عیب و اسرار خود و دیگران را بپوشاند تا جایی که خدا در قرآن فرمود «إِنَّ الَّذِینَ یُحِبُّونَ أَن تَشِیعَ الْفَاحِشَةُ فِی الَّذِینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ» اگر کسی دوست داشته باشد که بدی و یا عیب مؤمنی آشکار شود خداوند می‌فرماید آن‌ها را به عذاب دردناک بشارت ده. مؤمن قلبا نمی‌خواهد عیب دیگران آشکار شود و نه خود کاری برای آشکار شدنش می‌کند.

وی تأکید کرد: امام رضا (ع) در ادامه «سنة پیامبر» را «مدارا کردن» با مردم عنوان فرمودند. همه ما مدارا کردن از سوی دیگران را دوست داریم. لذا بر مدارا با مردم آنقدر تأکید شده که پیامبر (ص) در مورد آن فرمود: امرت بمداراة الناس کما امرت بأداء الفرائض «من پیامبر به مدارا با مردم امر شدم همانگونه که به واجبات امر شدم.

حجت الاسلام ابراهیمی تأکید کرد: پیامبر مکرم اسلام (ص) در بیانی دیگر می‌فرماید: امر شدم به مدارا کردن با مردم همانگونه که امر شدم به رسالت. اگر پیامبر بر مدارا کردن با مردم اهتمام نداشتند چگونه تبلیغ اسلام امکان پذیر بود تا جایی که خداوند در قرآن خطاب به پیامبر می‌فرماید: فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللَّهِ لِنت لَهُمْ وَ لَوْ کُنت فَظاًّ غَلِیظ الْقَلْبِ لانفَضوا مِنْ حَوْلِک فَاعْف عَنهُمْ.

این نماینده مجلس تصریح کرد: امام رضا (ع) در ادامه این حدیث به روش سوم از ائمه معصوم اشاره کرده می‌فرمایند: سنت امام معصوم همانا صبر در خوبی و بدی است؛ گاهی نعمتی می‌رسد انسان باید شکر کند و خدای نکرده این نعمت نباید موجب طغیان او شود و یا گاهی سختی بر انسان وارد می‌شود و نباید انسان ناشکری کند. بر ائمه معصوم (ع) چقدر سختی و مصیبت وارد شد اما هیچگاه آن بزرگواران از محدوده صبر خارج نشدند تا جایی که بی‌بی زینب کبری (س) در مقابل یزید ملعون فرمود: ما رأیت من الله الا جمیلا.

وی افزود: رعایت این شرایط لازمه ایمان است. وقتی این‌ها رعایت شود ارتباط بین مردم چقدر خوب می‌شود. همه مشکل ما در این است که در اصل اولیه که «ایمان» واقعی است می‌لنگیم؛ اگر کسی در ایمان قوی باشد ظلم نمی‌کند، دروغ نمی‌گوید، تهمت نمی‌زند و نسبت به مردم کم فروشی نمی‌کند و اگر این‌ها رعایت شود جامعه گلستان می‌شود لذا همه خوبی‌ها از ایمان نشأت می‌گیرد و در این صورت جامعه به مدینه فاضله دست می‌یابد.

حجت الاسلام ابراهیمی به تأثیر اختلال معیشت در ایمان عمومی مردم اشاره کرد و گفت: امام باقر (ع) در بیانی می‌فرمایند: همه کمال در سه چیز است؛ اول دین فهمی، دوم صبر و سوم زندگی اقتصادی با برنامه ریزی داشتن. در کشور ما نعمت کم نیست اما عمده مشکلات به عدم برنامه ریزی درست برمی گردد یعنی هم غنی و هم فقیر برنامه ریزی ندارد ضمن اینکه دولتمردان ما بهتر از این می‌توانند با برنامه ریزی کشور را اداره کنند.

وی افزود: در روایات اسلامی است که «من لا معاش له لا معاد له» کسی که نان ندارد دین ندارد و امام سجاد (ع) نیز فرمودند از فقر به خدا پناه می‌برم که اگر فقر آمد کفر هم به دنبالش می‌آید و پیامبر (ص) فرمود: اگر نان نبود مردم خدا را عبادت نمی‌کردند و این واقعیت دارد که وضعیت معیشتی بر ایمان عمومی مردم تأثیر دارد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی تأکید کرد: اقتصاد یک عزم ملی می‌طلبد یعنی بر مردم است که صرفه جویی کنند و اقتصادی عمل کنند اما از طرفی دولتمردان نیز باید مشکلات مردم را اولویت بندی کنند یعین بخشی از برنامه‌ها فوری، برخی برنامه میان مدت و برخی کار‌ها برنامه‌های بلند مدت می‌طلبد.

حجت الاسلام ابراهیمی در پایان تصریح کرد: دولتهای ما در طول تاریخ انقلاب گاهی بر برنامه‌های بلند مدت متمرکز و از برنامه‌های کوتاه مدت یا فوری غافل شدند و گاهی نیز برعکس عمل کردند. ضرورتهای زندگی مردم باید تأمین شود که شامل مسکن، لباس و شغل است اما بقیه مسائل رفاهیات است. لازم است دلتمردان ما بر این مسئله توجه ویژه‌ای داشته باشند تا مردم با یک معیشت مناسب بتوانند در تقویت باورهای دینی خود از لغزش‌ها دور بمانند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.