سه‌شنبه 14 فوریه 12 | 07:47

تشکیل قرارگاه دفاع سایبری ایران تا مهر ۹۱

رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: سه ماهه اول سال 91 سند دفاع سایبری در حوزه غیر نظامی که با همکاری 100 نفر از مسئولان و مدیران مرتبط با این حوزه در حال تدوین است، نهایی خواهد شد.


سردار غلامرضا جلالی در نشست همایش ملی دفاع سایبری که در دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد، در رابطه با موضوع بررسی امنیت سایبری گفت: از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۲ و در سه سال گذشته، شیب فعالیت‌های سایبری بالا رفته و در سطح دنیا تهدیدات سایبری رشد جدی داشته است.

وی با اشاره به اینکه «در ابتدا تهدیدات سایبری بیشتر شکل سرگرمی داشت»، بر اهمیت سه لایه ایمنی، امنیت و جنگ در حوزه سایبری تاکید کرد و افزود: با توسعه فناوری اطلاعات تهدیدات سایبری به حوزه امنیت و جنگ و تهدید کشیده شده است. در دنیا نزدیک به ۳۸ کشور ساختار دفاعی سایبری شکل داده‌اند و ۱۴۰ کشور در حال مطالعه این موضوع هستند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه «لایه جدیدی از تهدید در حال شکل‌گیری در دنیاست»، تصریح کرد: در این راستا شاهدیم که اوباما در پنجم ژانویه ۲۰۱۲ صحبت‌هایی داشت که نشان‌دهنده جهت‌گیری این کشور در کوچک کردن ارتش نظامی و توسعه در فضای سایبری است و کشور ما هم باید به این موضوع بپردازد و تهدید‌ها و آسیب‌پذیری‌های خود را بشناسد.

وی با بیان اینکه «مهرماه امسال قرارگاه دفاع سایبری کشور در سازمان پدافند غیرعامل تشکیل شد»، گفت: این قرارگاه به دنبال ایجاد چ‌تر دفاعی در برابر تهدیدات سایبری است تا بر این اساس، کشور در برابر تهدیدات سایبری امن شود.

جلالی با اشاره به اینکه «در برنامه پنج‌ساله پنجم بر استفاده از فناوری اطلاعات تاکید شده است»، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های دفاع سایبری نسبت به دیگر دفاع‌ها، برداشت اولیه از ارتش سایبری در زمینه آفند است. ارتش سایبری چهار حوزه کلان دارد و بخشی از آن در حوزه محتوا و فرهنگ است که در بستر وب اتفاق می‌افتد و در این زمینه شاهد رشد شبکه‌های اجتماعی و اطلاع‌رسانی هستیم که باید در این حوزه سازوکارهای لازم را دنبال کنیم.

وی با اشاره به برخی طرح‌های غرب برای گسترش اینترنت تاکید کرد: دشمنان با دیدگاه‌هایی مثل اینترنت چمدانی یا خارج کردن اینترنت از اختیار دولت‌ها، به دنبال تسلط بر افکار عمومی دنیا هستند که ممکن است در غالب براندازی، انقلاب مخملی و سایبری شکل گیرد پس باید در این حوزه بررسی‌های لازم انجام شود که در این راستا در شورای عالی انقلاب فرهنگی، توسعه شبکه سایبری مدنظر قرار گرفته است.

جلالی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در بحث صنعت حوزه سایبر، گفت: روش بومی‌سازی دفاع سایبری را در حوزه سخت‌افزار و نرم‌افزار باید مورد توجه قرار دهیم که این امر نیازمند جهادی عظیم است و باید در این راستا صنعت دفاع شکل گیرد و حوزه دفاع کشور را بومی‌سازی کنیم.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: با توجه به اینکه ممکن است دستگاه‌هایی مثل آب، ‌ برق و… تحت تاثیر تهدیدات سایبری قرار گیرند، باید زیرساختی برای دفاع وجود داشته باشد؛ بنابراین در برنامه امسال و سال آینده سازمان پدافند غیرعامل، توسعه مراکز سایبری مدنظر قرار گرفته است و حوزه آفند و حمله نیز باید ظرفیت پاسخگویی به تهدیدات موجود در کشور را داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه «دانش سایبری در دنیا جوان است»، تصریح کرد: البته باید در نظر داشته باشیم که دانش سایبری در حوزه دفاع جوان‌تر است؛ بنابراین کشور‌ها تلاش دارند تا رهبران و مسئولان را به این باور برسانند که تهدیدات جدید در حال پوست انداختن است.

جلالی همچنین با اشاره به اینکه «آمریکا استراتژی حمله دارد و استراتژی ما دفاع است»، افزود: باید در این راستا در حوزه سایبری به دنبال تولید دانش بومی باشیم. اکثر کشور‌ها با اعلام استراتژی جدید اعلام کرده‌اند که هرگونه حمله در حوزه زیرساخت حیاتی آن‌ها در سایبر مساوی حمله نظامی به آن‌ها است و این کشور‌ها شامل آمریکا، رژیم صهیونیستی و چین هستند.

رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه، با بیان اینکه «در نظر داریم سند دفاع سایبری کشور در حوزه غیرنظامی را تدوین کنیم»، گفت: ‌ در این سند مدنظر است تا دستگاه‌های مختلف وظایف خود را در برابر تهدیدات سایبری بشناسند؛ ‌ بنابراین در همایش ملی دفاع سایبری به بخش‌هایی از این سند پرداخته می‌شود و در ادامه جمعی از اساتید پیش‌نویس نهایی آن را جمع‌آوری خواهند کرد.

جلالی در پایان اعلام کرد: در نظر داریم در سه ماه اول سال ۹۱ در رابطه با سند دفاع سایبری کشور به جمع‌بندی برسیم. این سند در مرکز دفاع سایبری تهیه، تنظیم و پیش‌نویسی خواهد شد و در ‌‌نهایت با مشورت حدود ۱۰۰ نفر از اساتید و مسئولان، نهایی خواهد شد.

برچسب‌ها: ، ،

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.