در آستانه فرارسیدن هفته جهانی مبارزه با نژادپرستی اسراییل (اول تا نهم مارس هرسال) رژیم صهیونیستی برای ترمیم چهره این رژیم در بین مردم جهان، تیمی متشکل از چهرهای امنیتی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی را به سه قاره جهان گسیل داشته است.
روزنامه «اسراییل الیوم» بااعلام این خبر نوشت: این تیم در قالب طرحی از سوی وزارت خارجه اسراییل و با هدف مقابله با فعالیتهای غیر رسمی جوانان فلسطینی در نقاط مختلف جهان همزمان باآغاز هفته جهانی مبارزه آپارتاید اسراییل به سه قاره آمریکا، اروپا و افریقا اعزام میشود.
پایگاه خبری آکا پی اس نیز با درج این خبر نوشت: اسراییل این روزها طرحی را در دستور کار قرار داده است تا براساس ان چهره اسراییل را در مقابله با فعالیتهایی که نهادها و مراکز رسمی و غیر رسمی جهان در هعمبستگی با فلسطینیها برای افشای اقدامات نژادپرستانه و وحشیانه اسراییل انجام میدهند به نوعی ترمیم نماید.
اسراییل الیوم هم نوشت: این طرح شامل اعزام تیمی متشکل از هشت شخصیت به ایالات متحده آمریکا، کشورهای اروپایی و آفریقا برای ارائه قدرتمندانه مواضع اسراییل علیه تبلیغات غیر رسمی فعالان فلسطینی و غیر فلسطینی حامی فلسطین در دانشگاههای بزرگ جهان است.
این روزنامه نوشت: پیش بینی میشود این طرح حمله تندی باشد به «هفته نژادپرستی» که شاخههای جوانان برخی مراکز فلسطینی در جهان برای متقاعد کردن افکار عمومی جهان نسبت به این موضوع که اسراییل در اراضی فلسطینی دست به اقداماتنژاد پرستانه میزند.
بر اساس این طرح، تیم یاد شده قرار است به ۲۰ کشور از جهان در سه قاره سفر کند و با برپایی کنفرانسهای مطبوعاتی و دیدار با دانشجویان اقدام به ارائه دیدگاههای اسراییل نماید.
آکا پی اس نوشت: سفر این تیم به ایالات متحده نکته جالب این طرح است. زیرا این تیم در حالی سفر به آمریکا را به عنوان محور برنامههای خود قرار داده است که اسراییل دارای روابط رسمی و همدردیهای مردمی آمریکا طی سالهای گذشته بوده است. این امر نشان میدهد که جایگاه اسراییل در بین مردم و دولت آمریکا به شکل قابل ملاحظهای کاهش یافته است.
هفته اول تا نهم مارس هرسال در جهان به نام «هفته مبارزه با نژادپرستی اسراییل» معرفی شده است. در این روز در بیش از ۴۰ کشور جهان برنامههای با هدف افشای جنایات و اقداماتنژاد پرستانه اسراییل علیه فلسطینیها در قالب برنامههایی همچون تحریم کالاهای اسراییلی، خروج سرمایه گذاری از اسراییل، تظاهرات، تحصن، پخش فیلم، برپایی تئاتر، مسابقات ورزشی و… توسط مراکز حامی فلسطین در جهان برگزار میشود.
اولین «هفته نژادپرستی اسراییل» در سال ۲۰۰۵ و در دانشگاه تورنتو کانادا توسط جمعیتی از آوارگان فلسطینی مقیم کانادا و دانشجویان عربی که در این کشور مشغول تحصیل بودند برگزار شد. بعدها این برنامهها دامنه گسترده تری یافت و به بیش از ۴۰ کشور جهان خصوصا در دانشگاههای مختلف کشیده شد. هدف اصلی برگزاری برنامههای هفته نژادپرستی اسراییل آگاهی بخشی به افکار عمومی جهان در رابطه با اقدامات نژادپرستانه صهیونیستها علیه فلسطینیها و مجاب کردن دولتها و سرمایه گذارانی که با این رژیم ارتباط دارند و در آن سرمایه گذاری کرده بودند برای تحریم و خارج کردن سرمایه هااز اسراییل عنوان شده است.
اسراییل تاکنون از همه توان رسمی خود برای مقابله با انزوای فزاینده این رژیم در سطح جهان خصوصا در اروپا و آمریکا استفاده کرده است اما همچنان مراکز و نهادهای غیردولتی جهان بویژه قشر دانشجو با برگزاری تظاهرات، تحصن، تحریم کالاها و… بر مشکلات بین المللی آنها در کنار چالشهای عدیده منطقهای و اقتصادی و داخلی افزودهاند.
این در حالی است که فلسطینیها بدون داشتن توان رسمی یا همان دیپلماسی رسمی و تنها با ایستادگی و مقاومت در برابر زیاده خواهیهای رژیم اشغالگر قدس نه تنها صحنه مقابله با اسراییل را از مرزهای فلسطین خارج بلکه این نبرد را به صحنه جهانی و نهادهای حقوقی بین المللی کشاندهاند. تا جاییکه رژیم تل اویو نیز به رغم توان رسمی و دیپلماتیک ترجیح داده است برای مقابله با موفقیت دیپلماسی عمومی فلسطینیها در انزوای این رژیم از دیپلماسی عمومی بهره ببرد.
علاوه براین فلسطینیها بویژه طی یکسال گذشته موفق به جلب ظرفیتهای عمومی (غیر رسمی) منطقه در نتیجه بیداری اسلامی شدهاند حال آنکه اسراییلیها علاوه بر چالش تنفر بین المللی به سبب اقداماتنژاد پرستانه از این پس باید چارهای برای وضعیت خود در منطقه و جلوگیری از تماس ظرفیتهای غیر رسمی فلسطین با ظرفیتهای غیر رسمی جهان عرب و اسلام نماید.
بر اساس تعریفی جامع، دیپلماسی عمومی یا مردمی، سازوکاری است که در دورههای اخیر از نظریه به تاریخ وارد شده و در بسیاری از کشورهای جهان عملیاتی گردیده و بخشی از تاریخ سیاسی و دیپلماسی کشورها را تشکیل داده است؛ زیرا دیپلماسی رسمی هر چند که کارآیی بسیاری در بیان قدرت و ایجاد تفاهم در میان دولتها ایفا میکند ولی همراهی افکار عمومی و ملتها را به دنبال ندارد. از این روست که دیپلماسی عمومی به عنوان مکمل به کار گرفته میشود تا افکار عمومی ملتها را نسبت به کشوری تغییر داده و مثبت سازند.
در حقیقت دیپلماسی عمومی یا مردمی، آن بخش از دیپلماسی است که فراتر از سطح مناسبات دولت با دولت میباشد و هدف آن تاثیرگذاری بر ذهن سازان و تصمیم گیران اصلی دیگر جوامع و کشورها از طریق انتقال پیامهای کلیدی در خصوص وجه مثبت یک کشور است.
براساس این تعریف شاید فلسطینیها را بتوان پیشروترین مردمان در بکارگیری از دیپلماسی عمومی برای انتقال پیام به افکار عمومی جهان دست کم در ۱۰ سال گذشته معرفی کرد.
Sorry. No data so far.