عبدالرضا عباسی- رسالت دانشجو خیلی بیشتر و با اهمیتتر از قرار گرفتن در بازی بچه گانه جناحها و گروههای مختلف سیاسی است. دانشجو همواره باید آرمانخواه باشد و الزاما بهره ببرد تا دامن گیر این جریانها و تشکلهای سیاسی نشود. ولی با این حال نفوذ گفتمان این جریانها در فضای دانشگاه غیر قابل کتمان است و به ناچار ما هم مسئول تبیین رسالت واقعی دانشجو و نیز شناساندن گروهها و جریانها، هستیم. تا ورای لیستی که گروهها، مردم را محدود میکنند آرمانهای نامحدود انقلاب برای مردم بالاخص دانشجو شفافتر و مشخصتر شود تا از معلق اندازی گروههای سیاسی جلوگیری کند در این مقاله سعی بر رسیدگی به موازین جبهه متحد داریم که با برخی اصولی که از طرف این جبهه مطرح شده، مورد نقد قرار میدهیم:
۱. تاکید بر ارزشهای انقلاب اسلامی، سیره نورانی حضرت امام خمینی (ره) و فرمایشات مقام معظم رهبری
یکی از معضلاتی که در اکثر انتخاباتها با آن رو به رو هستیم تبیین همین جملهای است که در بالا به آن اشاره شد، در واقع اکثر مسئولین ما صرفا با بیان جملات مشابه سعی دارند که کارهای خود را بوسیله استفاده از عنوان امام و رهبری توجیه کنند که این خود پردهای بر حقیقت این جماعت است. جبهه متحد باید مشخص کند که ارزشهای انقلاب چیست، آیا سیاست اقتصادیای است یک دوره امثال آقایان عسگر اولادی، مرتضی نبوی و توکلی ترویج میکردند که در دوران ریاست جمهوری آقای هاشمی، جز ایجاد اختلاف طبقاتی و فسادهای بزرگ مالی دستاوردی دیگر نداشته است؟ یا قانون کار و اصلاحات ارضی است که در دوران حضرت امام خبر ساز شد تا جایی که روزنامه رسالت که سردبیر آن آقای توکلی بودند با فرمایش امام، از رفتن به جبههها منع شد. از دید امام، مستضعفین صاحبان انقلاب هستند. باید دید که، مستضعفین در کجای سیاستهای این جماعت جا میگیرند. متاسفانه بررسی عملکرد فعلی بعضی از این افراد در دوره هشتم مجلس هم، زیر سوال است از جمله کوتاهی بعضی از آنها مثل آقایان لاریجانی و باهنر بعد از حوادث فتنه ۸۸ و یا در تصویب بعضی قوانین ناعادلانه مثل برنامه پنجم توسعه بالاخص بندهای مربوط به دانشجویی پولی، خصوصی سازی خوابگاهها و بخش رفاهی دانشگاهها و تصویب استفساریه حقوق مادام العمر بسیار بارز است.
۲. فعالیت براساس منشور اصولگرایان مصوب جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و جامعه روحانیت مبارز تهران و در قالب جبهه متحد اصولگرایان مورد توافق حضرت آیت الله مهدوی کنی و حضرت آیت الله یزدی
آیت الله مهدوی کنی یکی از انقلابیون و مبارزین، انقلاب اسلامی است و جایگاه ایشان در نزد ما قابل احترام، ایشان مدعی هستند که در هیچ جناحی جا نمیگیرند، نقش فرا جناحی و گروهی ایفا میکنند ولی باید ذکر کرد با انشعاب در اصولگرایان ایشان چه بخواهند و چه نخواهند این نقش زیر سوال میرود و از طرفی حمایت ایشان از جبههٔ متحد باعث شده اشخاص این جبهه به جای مشخص کردن شاخصهای واقعی و پاسخ گویی، زیر سایهٔ ایشان پنهان شوند. از جمله به مناظرههای اعضای این جناح با جبههٔ پایداری است که دو طرف برای اثبات حقانیت خود، پای آیت الله مهدوی کنی و مصباح یزدی را پیش میکشند.
۳. قانون مداری و رعایت اخلاق اسلامی در تمامی مراحل
این موضوع نیاز به واکاوی زیادی دارد ولی با این حال بطور اجمالی میتوان گفت که رعایت اخلاق اسلامی نیاز به بستر مناسب دارد که متاسفانه آقایان در همان ابتدای فعالیت با این عنوان، شروع به گروکشیهای سیاسی با حریفان کردند که در این برهه از زمان، به اوج خود رسیده است کافی است به سایتها و رسانههای هم سو با اشخاص این جبهه رجوع کرد، مشاهده میشود که رقابت با جبهه مقابل با هر ابزاری اصل قرار گرفته است که باید گفت آقایان با ادعای دفاع از اخلاق خود آن را، ذبح کردند. که میتوان این برخوردهای غیر اخلاقی را در مصاحبه آقای باهنر با سایت خبرآنلاین در مورخه اول اسفند ماه جستوجو کرد.
۴. تولید فکر و تحلیل کارآمدی، گفتمان سازی و جریانسازی مثبت اجتماعی و افزایش شور و نشاط انقلابی در جامعه
همین که جبهه متحد مواضع خود را در مورد ارزشهای اصیل انقلاب و خط امام مشخص کند کافی است، تولید فکر از این برنامهها قابل استخراج نیست، آقایان باید توجه کنند که شور انقلابی را با دعوای خیابانی اشتباه نگیرند مطمئنا اگر به موضوعاتی که جزو آرمانهای انقلاب بوده که حالا فراموش شده است بپردازند آن شور انقلابی، هم به دنبالش شکل میگیرد.
۵. رصد صحنه رقابت انتخاباتی در کشور و مواجهه موثر با عوامل فتنه گر، منحرف و فاسد برای پیروزی در انتخابات
فتنه گر و جریان انحرافی خود موضوع انحرافی است که باید برای مردم شفاف شود وگرنه این خود بازی جدیدی است که مردم را از رای دادن به اشخاص خارج از لیست آقایان، بر حذر میدارد. جریان انحرافی از موضوعاتی است که مدام در رسانههای مختلف مطرح میشود، بدون اینکه مشخص شود منظور چیست یا کیست. حتی در سایتهای جبههٔ متحد آن را به جبههٔ پایداری نسبت میدهد که این هم شاید یکی از ترفندهای حذف رقیب باشد.
۶. شناسایی نیروهای کارآمد اصولگرا، ارتباط با نامزدهای شایسته انتخابات مجلس و ایجاد تفاهم حداکثری پیرامون شایستهترین آنها
با رویکردی که در بند یک از آقایان نقل شد، کار آمدی خودشان زیر سوال است چه برسد به اینکه افراد کارآمد دیگر برای ملت معرفی کنند. و بهتر است کارآمدی خود را در موضوعات مختلف برا ی ملت اثبات کنند.
ولی با این حال حضور بعضی از افراد در این لیست جای تعجب دارد فی المثل آقای قالیباف، شهردار تهران در گروه ابتدایی یعنی ۷+۸ نماینده داشتند ایشان در سال ۸۴ کاندیدا ریاست جمهوری بودند حالا نسبت ایشان با مجلس چیست سوالی است که باید اعضای جبهه متحد پاسخ دهند.
۷. ارایه الگوهای ساده، کم هزینه، جذاب و موثر تبلیغاتی این موضوع از جمله موضوعاتی است که شفافیت آن باعث افزایش اعتماد عمومی و معیار مناسب برای سنجیدن دغدغهٔ نمایندگان به شمار میرود
که البته باید ذکر کرد که تا به حال چنین شفافیتی در فضای انتخابات نمایان نشده است. جبههٔ متحد بداند که بند ۱۲ بیشتر قائل به یک شعار است تا عمل، زیرا با رویکرد تبلیغاتی که از این جبهه مشاهده شده، از جمله مراسمها و همایشهای مختلف مثل دانشجویان، زنان و نشستهای متنوعی که در حوزههای مختلف برگزار کردن میتوان ادعا کرد که هزینههای زیادی را متحمل شدند که باید در قبال این هزینهها پاسخ گو باشند که تا به امروز نبودند. وقتی از نامزدها این جبهه پیرامون هزینهها، سوال میشود در جواب میگویند که از طرف جبهه تامین میشود حال خود این جبهه هزینههایش از کجا تامین میکند سوالی است بیجواب!
همان طور که در بالا به آن اشاره شد اخبار جبهه متحد در حد بررسی رقیب انتخاباتی است تا تبیین راهبردهایی که مدعی آن هستند. در این بررسی سعی کردیم تا رویکردی که خود این جبهه، مدعی آن است را مورد نقد قرار دهیم ولی با این حال نگاه لیستی را مردود میدانیم و انتظار داریم که نامزدها را با توجه به شناخت و عملکرد آنها از گذشته، معیار بررسی قرار بگیرند.
Sorry. No data so far.