دوشنبه 27 فوریه 12 | 21:00
چند نکته پیرامون صحبتهای وزیر اطلاعات در مورد تاثیر اقدامات خودی های در نوسانات بازار سکه و ارز

وقتی «خودی‌ها» در بازار سکه و ارز سوداگری می‌کنند

چه نهادهایی از مجموعه نظام اقدام به خرید میلیاردی سکه کردند؟ آیا به این نهادها در هنگامی که قصد انجام این کار را داشتند از سوی نهادهای نظارتی (مانند وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی) تذکرات لازم داده شد؟ آیا با مسئولین اجرای این کار در این نهادهای داخل مجموعه نظام برخورد لازم و مناسب از سوی نهادهای نظارتی صورت گرفته است؟


تریبون مستضعفین-  برخی از خبرهای مهم  کشور گاهی به گونه‌ای در بین اخبار کم‌اهمیت مانند منتشر شدن عکس جدید فلان بازیگر ایرانی خارج نشین، جزئیات جلسه محرمانه فلان حزب یا گروه سیاسی به نقل از منابع آگاه و… گم می شود که مخاطبانی که از این گونه خبرها با وجود این فضای نامناسب رسانه ای خبردار می شوند، احساس می‌کنند شاید این دست اخبار اصولا اهمیتی ندارند.

این اخبار یا مستقیما در خبرگزاری‌ها و دیگر رسانه‌ها سانسور می‌شوند و یا به طور غیر مستقیم و با انتخاب تیترهای خنثی و ضریب‌دهی نامناسب عملا به حاشیه رانده می‌شوند.

نکته‌های مهمی درباره اختلال بازار سکه و ارز که  در سخنان حجت‌الاسلام و المسلمين حيدر مصلحي -وزیر اطلاعات- در جمع ائمه جماعات استان تهران در همايش «مسجد، حماسه حضور دشمن‌شكن» (27 بهمن 1390) وجود داشت از این دست اخبار بود. دخالت خودی‌ها در اختلال بازار سکه و ارز را تنها خبرگزاری ایسنا و چند سایت نه چندان مشهور رسانه ای (مانند فرارو نیوز و ملت آنلاین) با تیتر «وزير اطلاعات: متاسفانه برخي خودی‌ها در نوسانات بازار، ميلياردی سكه خريدند» مورد توجه قرار دادند.

رسانه‌های دیگر ترجیح دادند تیترهای دیگری  برای گزارش خود از سخنان مصلحی به نقل از ایسنا انتخاب کنند:

الف: «مصلحی: از شرکت  نوری زاده و مهاجرانی در الجنادریه خبر داشتیم»
فردا نیوز: «مصلحی: فتنه گران سایت وزارت کشور را هک کردند»

در بخشی از گزارش ایسنا به نقش داشتن برخی خودی‌ها در دامن زدن به نوسانات شدید سکه و ارز در چند ماه اخیر از زبان مصلحی چنین اشاره شده بود:

«وزير اطلاعات در ادامه به تلاش‌هاي دشمنان براي سطح سه تاثيرگذاري‌ها اشاره كرد و گفت: آنها برنامه‌ريزي‌هايي در اين ارتباط انجام داده‌اند كه از جمله مهم‌ترين آنها مي‌توان به تلاش براي بر هم ريختن تعادل جامعه با ايجاد شوك‌هاي كاذب به خصوص در زمينه اقتصادي از جمله در زمينه ارز و سكه اشاره كرد كه با كمال تاسف برخي‌ از خودی‌ها نيز در اين مقوله دچار چالش و اشتباه شدند و جاهايی بودند كه جزو مجموعه نظامند و رفتند ميلياردی سكه خريدند و تحت تاثير اين القاء قرار گرفتند و بعضي از خودی‌ها با بي‌توجهی به اين موضوع دامن زدند و در واقع همانطور كه گفتم دشمنان برنامه‌ريزی مي‌كنند كه تعادل رواني جامعه را به هم بريزند.

وي با اشاره به تلاش و برنامه‌ريزی آنان براي القاي ياس و نااميدی در بين مردم تصريح كرد: آنها در راستای بحران‌نمايي كاذب از وضعيت كشور تلاش مي‌كنند.

وزير اطلاعات در ادامه به مصاحبه‌ای اشاره كرد كه در آنجا فردی صحبت از ايجاد قحطي در كشور كرده بود و گفت: يك آقايی مصاحبه مي‌كند و صحبت از قحطي در كشور مي‌كند و وقتي كه مي‌گوييم مستند اين حرفت چه بوده و دلايل‌تان را بگوييد مي‌گويد كه نمي‌دانم چه شد اين را گفتم و وقتي يك ذره ناخن مي‌زنيم مي‌بينيم كه دشمنان با واسطه‌های مختلف سعي مي‌كنند اين‌گونه القائات را داشته باشند. اطرافيان بايد مراقب باشند زيرا دشمنان طراحی‌های جديدی در اين‌گونه مباحث دارند. ديديم يك آدم خودي اين حرف را زد و ديديم ماهواره‌ها و رسانه‌های آنها با استناد به اين حرف چه جوی را ايجاد كردند.»

***

بنابر اظهارات وزیر محترم اطلاعات در دوره‌ای که نوسانات شدیدی در بازار ارز و سکه وجود داشت، سه اشتباه بزرگ و تاثیرگذار توسط برخی از خودی ها رخ داد که به ایجاد التهاب در این بازارها دامن زد:

۱. برخی نهادها كه جزو مجموعه نظام هستند به خرید ميلياردی سكه مبادرت کردند.
۲. بعضي از «خودی‌ها» با بي‌توجهی به اين موضوع دامن زدند و در جهت اهداف دشمن (به هم ریخته شدن تعادل رواني جامعه) تلاش کردند.
۳. برخی سخنگوی القائات دشمنان شده و صحبت از ايجاد قحطي در كشور کردند.

با توجه به این محورها، چند سوال مهم مطرح می شود که پاسخگویی به آن بر عهده نهادهای مسئول و رسانه ها می باشد:

الف- چه نهادهایی از مجموعه نظام اقدام به خرید میلیاردی سکه کردند؟ آیا این «جاهايی كه جزو مجموعه نظامند» طبق ادعاهای قبلی رسانه‌های حامی دولت، شهرداری تهران و برخی نهادهای بزرگ‌تر و خودی‌تر بوده اند؟ آیا به این نهادها هنگامی که در صدد انجام این کار بودند از سوی نهادهای نظارتی (مانند وزارت اطلاعات و سازمان بازرسی) تذکرات لازم داده شد؟ آیا با مسئولین اجرای این کار در این نهادهای داخل مجموعه نظام برخورد لازم و مناسب از سوی نهادهای نظارتی صورت گرفته است؟

ب- کدامیک از خودی های نظام با بي‌توجهی به اين موضوع دامن زدند و در جهت اهداف دشمن (به هم ریخته شدن تعادل رواني جامعه) تلاش کردند؟ آیا کسانی که مسئولان دولتی را به تعمد برای ایجاد تشنج در بازار سکه و ارز، به خیانت به کشور و تلاش در راستای منافع آمریکا (با ارتباط دادن موضوعاتی مانند شعب ابی طالب و تلاش برای مذاکره با آمریکا که اولی غیرمنصفانه بود و برای دومی هیچ سندی ارائه نشد) متهم کردند، در همین راستا اقدام نکردند؟ (شعب ابی‌طالب، بهمنی و بحران ارز و سکه)

آیا به این افراد (یا احتمالا رسانه ها) در این زمینه از سوی نهادهای نظارتی تذکرات لازم داده شده بود؟ آیا با این افراد برخورد لازم و مناسب از سوی نهادهای نظارتی صورت گرفته است؟

ج- آیا با فردی که صحبت از ايجاد قحطي در كشور کرده بود (به احتمال بسیار زیاد منظور وزیر محترم اطلاعات، اسدالله عسگراولادی رییس اتاق بازرگانی ایران و چین است) برخورد لازم شده است؟ آیا به ایشان تذکرات لازم داده شده است تا از این به بعد در اظهارات خود دقت بیشتری به خرج دهند(توجه به سیر اظهارات رییس اتاق بازرگانی ایران و چین در این موضوع، چندان این موضوع را نشان نمی دهد)؟

عسگراولادی (20 دی) : «تورم واقعی 40 درصد است/ 6 ماه دیگر در ایران قحطی می‌شود»
عسگراولادی (9 بهمن): «نگفتم قحطی می‌آید»
عسگراولادی (12 بهمن): «پیش‌بینی قحطی برای کالاهای لوکس بود»

علاوه بر سوالات ذکر شده، دو سوال جدی که باید از مسئولین دولتی بخصوص مسئولین اقتصادی و رسانه ای دولت پرسیده شود این است که چرا در زمانی که نوسانات شدیدی در بازار ارز و سکه وجود داشت، مدیریت مناسبی نداشتند و کند عمل کردند (تا حدی که رئیس جمهور و وزیر اقتصاد هم به این کندی عکس‌العمل دولت اعتراف کردند) و ثانیا، چرا در برابر اظهارات برخی کارشناسان و سیاسیون و رسانه‌ها در مورد تعمد دولت برای ایجاد تشنج در بازار سکه و ارز، ایجاد قحطی در کشور، شعب ابی طالب و مذاکره با آمریکا، واکنش مناسب و به موقعی انجام ندادند.

و در نهایت باید یک سوال جدی را هم از اکثر رسانه های کشور پرسید: آیا نپرداختن منصفانه به تمامی دلایل به وجود آمدن این نوسانات شدید در بازار سکه و ارز و حملات شدید و غیرمنصفانه به دولت و معرفی کردن قوه مجریه به عنوان عامل اصلی به وجود آمدن این وضعیت و اتهام خیانت به دولتی‌ها غیرواقعی و مغایر انصاف و اخلاق نبوده و نیست؟ آیا این کار در جهت منافع ملی است یا منافع دشمنان این انقلاب و نظام؟

  1. حسام
    28 فوریه 2012

    این قصه‌ها سرِ دراز داره اخوی. متأسفانه ما یک عمر بی‌توجهی کردیم و گفتیم «نه بابا، ایشالا گربه‌ست» و حالا نرم نرم داره دست‌مون میاد اوضاع از چه قراره. :) بعله، جنابِ عسگراولادی که از قضا رئیسِ اتاق بازرگانی ایران و چین هم هستند (خیلی اتفاقی لابد!)، گفتند قحطی می‌آید و دارند راست راست می‌گردند. اگر وکیل بودم و بیکار، حتما از امثالِ آن آقا شکایتِ شخصی می‌کردم. دست‌مان به آن «خودی»ها البته نمی‌رسد. کلفت‌تر از این حرفها هستند. امروز دیگر در هر نقطه و مکانی هم دست و پا دارند. فرهنگ، سیاست، اقتصاد، صادرات، واردات، قاچاق و الی آخر…
    شل کنیم لذت ببریم یا غمباد بگیریم؟

  2. كاوه
    29 فوریه 2012

    عملكرد دستگاههاي نظارتي در اين مورد جاي سوال دارد.مگر اين افراد خائن به ملت نيستند چرا محاكمه نمي شوند.اين چه وضعي است كه دولت مردمي اماج تهمتهاي خائنانه برخي از همين خودي ها قرار مي گيرد و كسي پاسخگو نيست

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.