در حالی متن استیضاح وزیر کار با ۲۰ امضاء در صحن علنی مجلس قرائت شد و در دستور کار هفته آینده مجلس قرار گرفت که بسیاری از نمایندگان مجلس و جامعه تامین اجتماعی و بازنشستگی با دفاع از عملکرد یکساله شیخالاسلامی، عزل و نصب مدیران را جزو حوزه اختیارات وی انگاشته و استیضاح را در عمر باقیمانده مجلس هشتم تایید نمیکنند.
از اعلام وصول نامه استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جلسه نمایندگان امضاکننده با شورای حل اختلاف قوا، کمتر از بیست و چهار ساعت میگذرد، جلسهای که به گفته پرویز سروری طی آن مقرر شد موضوع با حضور عبدالرضا شیخالاسلامی و برخی از دستاندرکاران در جلسهای دیگر بررسی شود.
وی گفت: تلاشمان معطوف بر این امر است که پیش از انجام استیضاح بتوانیم آنها را قانع کنیم که این گره را باز کنند و اجازه ندهند که ابتدای سال، مجلس و دولت درگیر استیضاح باشند که این مساله میتواند پرحاشیه و چالش باشد.
سلیمان جعفرزاده ـ عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که امضای خود را طی روزهای اخیر پس گرفت و از لیست نمایندگان متقاضی استیضاح خارج شد، استیضاح را بیانصافی در حق دولت دانست و تاکید کرد: شاید با توجه به سابقه بنده و مسئولیت در یکی از کمیتههای اصلی طرح تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی شخصی به اندازه بنده از شرایط درون این سازمان اطلاع نداشته باشد، لذا بر این اساس معتقدم که این سازمان به یک مدیر خوب نیاز دارد تا با برنامهریزی درست و اصولی و استفاده از ظرفیتهای موجود در جهت اهداف سازمان تامین اجتماعی حرکت کند.
به گفته این عضو کمیسیون اجتماعی، استیضاح بر اساس قانون در خصوص موارد روشنی از جمله تخطی از قانون و یا کم کاری صورت میپذیرد و استفاده از این ابزار نظارتی برای انتصاب مدیران اجرایی که حق دولت است بیانصافی است لذا باید به دولت فرصت داد تا عملکردش را در حوزه تامین اجتماعی ثابت کند و بعد آن را مورد نقد قرار داد.
جعفرزاده ادامه داد: از منتقدین دولت و از امضا کنندگان استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بودم که پس از تامل مجدد آن را بیانصافی در حق دولت دانستم و امضایم را پس گرفتم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه اظهار کرد: دولت این حق را دارد که مدیران اجرایی را خود انتخاب کند و مسئولیت آن را نیز بپذیرد لذا مخالفت و گلایه در این خصوص بیانصافی است.
جعفرزاده با اشاره به خارج شدن روند استیضاح از مسیر قانونیاش، اظهار کرد: این بدان معنی است که هنوز عملکردی از مدیریت جدید سازمان تامین اجتماعی مشخص نشده و ما استیضاح وزیر را مطرح کردهایم در حالی که باید صبر کنیم و در صورتی که عملکرد ضعیفی از این مدیر شاهد بودیم از ابزارهای نظارتی استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: توصیههای مقام معظم رهبری همیشه راهگشا بوده و اگر به آن توجه بیشتری شود بسیاری از مشکلات کشور مرتفع خواهد شد لذا امیدوارم همکاران دیگر هم که با طرح استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی موافق هستند امضاهای خود را پس بگیرند و با تعامل بیشتری دولت را در انجام وظایفش یاری دهند و اگر این استیضاح شکل بگیرد و روند خود را طی کند در نهایت رای نخواهد آورد.
براساس شنیدههایم قرار است تا در هفته بعد موضوع استیضاح منتفی و به هیات حل اختلاف ارجاع شود
حجت الاسلام حمید رسایی ـ عضو فراکسیون انقلاب اسلامی مجلس هشتم با اشاره به اعلام وصول استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی مجلس گفت: متاسفانه همانطور که در ارسال نامه استیضاح ما شاهد نوعی عجله بودیم به طوری که در روزهای پایانی سال و در حالی که مجلس جلسه نداشت، آقای باهنر از دریافت نامه استضاح خبر داد و هم در اعلام وصول رسمی استیضاح، نوعی عجله و دستپاچگی دیده میشد.
وی در عین حال گفت: البته براساس شنیدههایم قرار است در هفته بعد موضوع استیضاح منتفی و موضوع به هیات حل اختلاف ارجاع شود.
عضو هیآت موسس جبهه پایداری گفت: بنده و برخی از دوستان دیگر در همان روزهای نخست، از جمله معترضین انتصاب آقای مرتضوی در اینجایگاه بودیم و حتی نامه تذکر به رییس جمهور را هم امضا کردیم و البته هنوز هم این انتصاب را قابل نقد میدانیم و معترضیم ولی استیضاح وزیر کار را آن هم در اولین روزهای شروع به کار مجلس و با این همه تاکیدات رهبر انقلاب در حرم رضوی و سخنان ایشان در جمع مسئولان قوا مبنی بر تعامل دو قوه مجلس و دولت با یکدیگر، را نیز اقدام سنجیدهای نمیدانیم که هیچ فایدهای ندارد جز استمرار یک سری رفتارهای لجبازانه که در نهایت مانند سئوال برخی از نمایندگان از رییس جمهور، هر دو طرف را بازنده خواهد کرد و وقت مجلس و دولت را خواهد گرفت و در نهایت هم هر طرف خود را محق جلوه میدهد ولی سودی برای مردم و نظام نخواهد داشت.
این نماینده اصولگرای مجلس هشتم تاکید کرد: معتقدم ارجاع موضوعاتی از این دست در روزهای پایانی عمر مجلس هشتم و سال پایانی فعالیت دولت به هیآت حل اختلاف، اقدامی سنجیده است و اساسا رهبر معظم انقلاب این هیات را برای چنین مواقعی تشکیل دادهاند؛ بدیهی است بعد از جمع بندی در این هیآت، بهتر میتوان در خصوص رفتارهای هر طرف قضاوت کرد.
رسایی در پایان گفت: آغاز سال جدید با کشمکش بین دولت و مجلس تنها نتیجهای که خواهد داشت این است که توان دو قوه را تا پایان سال به تحلیل خواهد برد و تولید ملی را که حمایت از آن اقدامی استراتژیک و مطالبه رهبر هوشمند انقلاب است مانند سال جهاد اقتصادی به حاشیه خواهد برد و جز این هیچ ثمرهای برای مردم ندارد.
عضو کمیسیون اجتماعی با اشاره به طرح برخی مباحث مبنی براحتمال استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عزل و نصب مدیران را جزو اختیارات یک وزیر دانست و گفت: مجلس الزاما نباید به سمت راهکار آخر برود.
وی افزود: بهعنوان عضو کمیسیون تخصصی مربوط به این وزارتخانه، معتقدم عزل و نصب مدیران از جمله انتصاب آقای سعید مرتضوی در حوزه اجرایی از اختیارات قوه مجریه و وزیر کار است و این موضوع نباید بهانه استیضاح وزیرکار شود.
برنا در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت تعامل میان قوای سهگانه و نیز با توجه به اینکه مجلس هشتم در آستانه تصویب بودجه قرار دارد و موضوعات جدیتری مانند مباحث مربوط به تولید ملی در دست بررسی است، به نظر میرسد در مجموع فضا و شرایط مناسبی برای طرح این مضوع نیست.
این عضو کمیسیون اجتماعی تصریح کرد: با توجه به اطلاعاتی که در اینباره در اختیار داریم، به نظر میرسد باید فضای فعلی تلطیف شود.
رییس کانون عالی بازنشستگان صندوق تامین اجتماعی: دکتر شیخالاسلامی مورد تایید ما است
علی اکبر خبازها، رییس کانون عالی بازنشستگان و مستمریبگیران صندوق تامین اجتماعی نیز در این باره به ایسنا گفت: از برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی که نسبت به استیضاح دکتر شیخالاسلامی نظر مساعد دارند تقاضا داریم از این موضوع صرفنظر کنند و اجازه دهند دکتر شیخالاسلامی در مدت زمان یکونیم ساله باقیمانده از وزارت خویش ادامه خدمت دهد.
وی در ادامه با اشاره به نظر مساعد کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نسبت به دکتر شیخالاسلامی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: دکتر شیخالاسلامی در مدت زمان حدود یک ساله تصدیگری بر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عملکرد مثبتی داشتهاند، از جمله تاسیس کانون عالی بازنشستگان و مستمریبگیران تامین اجتماعی با همت دکتر شیخالاسلامی انجام شده است.
وی افزود: در حدود سی سال گذشته کانونهای زیادی در حوزه تامین اجتماعی فعالیت میکردند اما کانون عالی وجود نداشت و تشکیل کانون عالی با همکاری مساعد و همت ایشان صورت پذیرفت.
رییس کانون عالی بازنشستگان و مستمریبگیران صندوق تامین اجتماعی در ادامه با بیان اینکه وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی برخورد بسیار خوبی با تشکلهای کارگری و بازنشستگی دارد، گفت: از خصوصیات بارز شیخالاسلامی باید به اخلاق خوب و تعامل سازنده ایشان با کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی و صندوق تامین اجتماعی نام برد.
خبازها در ادامه تاکید کرد: درخواست بازنشستگان به عنوان سازندگان دیروز کشور از نمایندگان مجلس این است که از این استیضاح صرفنظر کنند.
رییس کانون عالی بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در پایان با اشاره به شعار «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» خاطرنشان کرد: اگر نمایندگان این شعار را سرلوحه اقدامات خود قرار دهند از استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی که تعامل بسیار مناسبی با تشکلهای کارگری، کارفرمایی دارد صرفنظر میکند
اسماعیلی: انتصاب مرتضوی حق شیخالاسلام بود / استیضاح وزیرکار غیر قانونی است
ولی اسماعیلی عضو فراکسیون انقلاب اسلامی با اشاره به طرح برخی مباحث مبنی براحتمال استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: این استیضاح در این موقعیت به صلاح مجلس و مردم نیست.
وی در ادامه گفت: استیضاح یک وزیر زمانی معنا پیدا میکند که بعد از گذشت چند ماه از انتصاب یک مدیر، عملکردش بررسی شود و اگر مشکلی در این عملکرد وجود داشت طرح استیضاح وزیری که مدیر را منصوب کرده در دستور کار قرار گیرد.
اسماعیلی افزود: موضوع استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شرایط فعلی که مجلس بررسی بودجه ۹۱ را در دستور کار خود دارد از اهمیت چندانی برخوردار نیست که بخواهیم وقت مجلس را به آن اختصاص دهیم.
این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی در ادامه اظهار کرد: درست است که مجلس ناظر بوده و میتواند بر کلیه مسائل مهم کشور نظارت داشته باشد اما این نظارت نمیتواند بحث تفکیک قوا که در قانون اساسی آمده را تحتالشعاع قرار دهد.
این نماینده اصولگرای مجلس، انتخاب معاون یا رییس زیرمجموعه یک وزارتخانه را حق وزیر و دولت دانست و افزود: اگر بعد از یک دوره مثلا شش ماهه عملکرد یک مدیر که مسئولیتی را بر عهده گرفته مشکل داشت و یا اگر از قوانین سرپوشی شد به استناد مواردی که وجود دارد میتوان طرح استیضاح وزیر مربوطه را مطرح کرد.
اسماعیلی تاکید کرد: درست است که استیضاح حق نمایندگان است اما باید برای آن شاخصهایی را مورد توجه قرار دهد؛ بنابراین این استیضاح را مغایر با قانون اساسی میدانم.
وی تصریح همچنین کرد: واقعیت امر این است که دخالت غیرقانونی در عزل و نصبهایی که در حدود و اختیارات دولت است بیشتر از این نباید صورت گیرد.
این عضو فراکسیون انقلاب اسلامی افزود: صلاحیت داشتن یک فرد یا نداشتن آن بر عهده مجلس نیست بلکه مراجع نظارتی مانند وزارت اطلاعات باید تشخیص دهند فردی آیا حکم کیفری یا قضایی دارد یا خیر؟ البته اگر مراجع مربوطه به وظیفه خود به درستی عمل نکند در آن صورت مجلس میتواند موضوع را مورد بررسی قرار دهد.
مدیرعامل صندوق بیمه خدمات درمانی: با پیگیریهای شیخالاسلامی مطالبات صندوق بیمه خدمات درمانی از دولت دریافت شد
محمدباقر هداوند، مدیرعامل صندوق بیمه خدمات درمانی با اشاره به اقدامات مثبت دکتر شیخ الاسلامی در حوزه صندوق هتی بیمهای گفت: با پیگیریهای دکتر شیخالاسلامی ـ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ـ صندوق بیمه خدمات درمانی موفق شد مطالبات خود را از دولت دریافت و بدهیهایش را با موسسات طرف قرارداد به موقع پرداخت کند.
وی در ادامه با اشاره به پیگیریهای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در حال حاضر با اقدامات انجام شده در راستای دریافت مطالبات از دولت پرداختهای صندوق تامین اجتماعی به روز انجام میشود.
هداوند افزود: از دیگر اقدامات مثبت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی میتوان به تدوین نسخه ۰۲ پزشک خانواده با همکاری وزارت بهداشت و صندوقهای بیمهای و آماده اجرا کردن این نسخه اشاره کرد.
مدیرعامل صندوق بیمه خدمات درمانی در پایان عنوان کرد: حمایت و پیگیری برای اجرای طرح بیمه روستاییان و عشایر از دیگر نقاط روشن عملکرد یکساله شیخالاسلامی در مسند وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده است.
استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حالی در چهار محور عمده «علت برکناری دکتر حافظی از مدیرعاملی تامین اجتماعی»، «تغییرات مکرر در راس سازمان تامین اجتماعی»، «تحت الشعاع قرار گرفتن منابع و مصارف در سازمان تامین اجتماعی به علت تغییرات مکرر» و «علت انتصاب مرتضوی به عنوان مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی» تقدیم مجلس شد که نام هیچ کدام از اعضای کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون اصلی و مرتبط با این وزارت خانه و صندوق تامین اجتماعی در میان امضاء کنندگان استیضاح دیده نمیشود و این امر شائبه سیاسی بودن این استیضاح را بیش از پیش افزایش میدهد.
Sorry. No data so far.