کاخ سفید روز جمعه در این خصوص بیانیهای صادر کرد و مدعی شد که «در حال حاضر به دلیل وجود نفت خارجی و غیر ایرانی در بازار، کشورها به میزان قابل توجهی نفت خود از ایران را کاهش و با توجه به برآور دهای فعلی تقاضا برای نفت، برخی کشورها تولید خود را افزایش دادهاند. از سوی دیگر با توجه به موجودی نفت خام و فرآوردههای آن و همچنین در در دسترس بودن ذخایر استراتژیک نفت، برخی از کشورهای وارد کننده نفت خام از ایران، کاهش خرید داشتهاند و یا اعلام کردهاند که به دنبال جایگزین میگردند».
با این حال باید اذعان داشت که در خصوص نظر رییس جمهور و یا هر کس دیگری که میگوید نفت مورد نیاز در منحنی به سمت چپ متمایل شده است جای شک و تردید دارد. کدام کشور قرار بوده که بر اساس پیش بینیها افزایش تولید نفت داشته باشد؟ تولید نفت خام لیبی در سال ۲۰۱۱ به طور متوسط ۵۰۰ هزار بشکه در روز بوده است و اگر همه چیز عالی پیش رود به ۱ میلیون بشکه نفت در روز خواهد رسید. این در حالی است که اغتشاشها در سوریه، یمن و سودان روزانه ۶۴۰ هزار بشکه را از مدار صادرات حذف کرده است. بهترین سخنان امیدوار کننده هم سخنان خصوصی علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی به مقامات آمریکایی است که هم اکنون این سخنان در سطح عموم منتشر شده است که «عربستان سعودی ظرفیت تولید روزانه ۱۲ میلیون بشکه نفت در روز را داراست. ما میتوانیم کسورات نفتی را در بازار جبران کنیم. عربستان سعودی سرمایه گذاری وسیعی برای اکتشاف نفت انجام داده است. و هر کس در بازار نیاز مازاد داشته باشد عربستان میتواند بازار را پوشش دهد».
این سخنان به نظر آشنا نمیرسد؟ سال ۲۰۰۴ را به یاد شما نمیآورد؟
«علی النعیمی در اجلاس سالیانه (۲۰۰۴) اوپک در بیروت گفت که ریاض کاملا آماده است تا تولیدات خود را افزایش دهد تا مانع افزایش قیمت نفت شود».
و یا شاید این سخن که در آگوست سال ۲۰۰۴ گفته شد که «عربستان سعودی قول داده است که میزان تولید نفت خود را ۱. ۳ میلیون بشکه نفت نسبت به تولید حال حاضر خود افزایش دهد تا نیاز بازار را تامین کند».
با نگاهی به روند افزایش تولید نفت عربستان از سال ۹۴ تا ۲۰۱۰ متوجه طنز ماجرا میشویم که این کشور چقدر افزایش تولید داشته است.
از دیگر گزینههای رییس جمهوری ایالات متحده میتوان به استفاده از ذخایر استراتژیک اشاره کرد. اما این مقدار نفت ذخیره شده فقط به مدت کوتاهی میتواند پاسخگوی نیاز بازار باشد.
Sorry. No data so far.