دوشنبه 16 آوریل 12 | 21:26

وعده وزیر ارشاد مبنی بر تصویب قانونی در حمایت از پایگاه‌های خبری

یکی از اهالی رسانه در معرفی خود گفت «بسم الله الرحمن الرحیم. محمدصالح مفتاح هستم مدیر مسئول سایت فیلتر شده تریبون» این جمله مسئول سایت ارزشی تریبون با خنده ی ظاهری حضار و وزیر ارشاد همراه شد و اما کاملا مشهود بود همگی از اینکه اینگونه با رسانه های ارزشی برخورد می شود، بسیار ناراحت و نگران شدند


نشست هم اندیشی مدیران رسانه ای در حوزه مسائل و چالش های پایگاه های خبری و اطلاع رسانی، با حضور دکتر سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمد جعفر محمدزاده معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی، روز گذشته در دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد برگزار گردید.

 در این نشست صمیمی که بیش از یک ساعت به طول انجامید، ابتدا محمد زاده معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با قرائت آیاتی از کلام الله مجید به جلسه معنویت و رسمیت بخشید و سپس گزارشی مختصر از نقش رسانه های سایبری و فعالیتهای صورت گرفته ارائه داد و بعد از آن وزیر فرهنگ و ارشاد طی سخنانی کوتاه به نقش رسانه ها در آرامش بخشیدن به فضای کشور و ایجاد روحیه نشاط و امید در بین مردم اشاره کرد.

در این نشست، دکتر حسینی با اشاره به سخنان رهبر فرزانه انقلاب حضرت امام خامنه ای در حرم مطهر رضوی و در ابتدای سال جدید، از رسانه ها خواست تا به اصول و رفتارهای اخلاقی پایبند باشند و تمام هم و غم خویش را پیشرفت و اقتدار کشور قرار دهند و از سوی دیگر متذکر شد؛ همانطور که رهبر معظم انقلاب تاکید کردند نباید با جوانان انقلابی به بهانه تندروی و افراطی گری برخوردهای نامتعارف شود.

رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه ای در ابتدای سال جدید و در حرم مطهر رضوی فرمودند:

«… بهانه‌اى نشود براى اينكه يك عده‌اى بروند جوانهاى انقلابى را به عنوان جوانهاى تند، مورد ملامت و شماتت قرار بدهند؛ نه، من همه‌ى جوانهاى غيور كشور را، جوانهاى مؤمنِ انقلابى كشور را فرزندان خودم ميدانم و پشت سر آنها قرار مي گيرم؛ من از جوانان انقلابى و مؤمن و غيور حمايت ميكنم…»

بعد از اتمام اظهارات وزیر ارشاد، معاون مطبوعاتی از حضار خواست تا ضمن معرفی خود و رسانه شان، در صورت لزوم نکته نظرات خویش را نیز مطرح نمایند.

در این بخش از برنامه مدیر مسئولان پایگاه های خبری به جمله «به نام خدا فلانی از فلان رسانه هستم» اکتفا می کردند تا اینکه یکی از اهالی رسانه در معرفی خود گفت «بسم الله الرحمن الرحیم. محمدصالح مفتاح هستم مدیر مسئول سایت فیلتر شده تریبون» این جمله مسئول سایت ارزشی تریبون با خنده ی ظاهری حضار و وزیر ارشاد همراه شد و اما کاملا مشهود بود همگی از اینکه اینگونه با رسانه های ارزشی برخورد می شود، بسیار ناراحت و نگران شدند تا اینکه نفر بعدی خود را اینگونه معرفی کرد «به نام خدا مهدوی هستم مسئول سایت هنوز فیلتر نشده ی شفاف» که در این حین معاون مطبوعاتی گفت: انشاء الله هیچگاه فیلتر نشوید!

انگار قفل دلها باز شده بود و تک تک افراد در معرفی خود نیش و کنایه ای هم به برخوردهای نامتعارف قضایی با اهالی رسانه های سایبری می زدند.

«فلانی هستم مسئول دو سایت فیلتر شده و چند سایت هنوز فیلتر نشده» ؛ «فلانی هستم مسئول فلان سایت فیلتر شده» ؛ «فلانی هستم مسئول فلان سایت فیلتر نشده» اینها جملاتی بود که از آن به بعد بسیار از زبان اهالی رسانه شنیده می شد تفاوتی هم نداشت از کدام جناحی سیاسی بودند همگی از خلاهای قانونی در قبال رسانه های سایبری گلایه مند بودند و از وزیر فرهنگ و ارشاد می خواستند تا در این باره چاره ای بیندیشد و به یاری اهالی رسانه برخیزد.

وزیر فرهنگ و ارشاد هم که انگار خود از این وضعیت بسیار ناراحت بود و برخوردهای قضایی به این شیوه با اهالی رسانه را قبول نداشت از تصویب قانونی خبر داد که پایگاه های خبری همچون سایر رسانه ها رسمیت پیدا خواهند کرد و مانع از برخوردهای سلیقه ای علیه این رسانه ها خواهد شد.

بعد از این اظهارات و درد دلها بود که مدیر مسئول سایت فردا با اشاره به فیلترینگ چندی پیش سایتهای بی باک، صراط و 598 نسبت به برخوردهای نامتعارف قضایی با رسانه ای ارزشی انتقاد کرد و از وزیر ارشاد خواست تا از حقوق اهالی رسانه حمایت کند.

نوروزی همچنین گفت: بنده قبل از اینکه در یک رسانه سایبری کار کنم؛ روزنامه نگار بوده ام و به قطع می گویم که مخاطبان پایگاه های خبری از حیث کمی چندین برابر روزنامه ها و نشریات مکتوب هستند و از حیث کیفی نیز بسیار بالاتر هستند لذا توقع می رود از این رسانه ها حمایت های اساسی صورت گیرد.

بعد از نوروزی نوبت به امیری مسئول سایت تابناک رسید. امیری ضمن تائید سخنان نوروزی گفت: چرا باید با رسانه ها اینگونه برخوردهای حذفی صورت گیرد. وقتی در بانک ملی تخلفی رخ می دهد آیا در این موقعیت باید متخلف را محاکمه و مجازات کرد یا اینکه بانک ملی را تعطیل کرد؟! اگر تعطیلی بانک غیرمعقول است چرا این قاعده در قبال رسانه ها صورت نمی گیرد. یک رسانه سایبری تلاش، زمان و هزینه زیادی باید صرف کند تا به جایگاه مطلوب برسد آنهم بدون هیچ حمایتی از سوی مسئولان؛ واقعا زیبنده نیست که اینچنین با فرزندان انقلاب برخورد شود.

امیری همچنین خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد افزود: جناب آقای دکتر حسینی بنده بخاطر این نشست از حضرتعالی تشکر می کنم و درخواست دارم این نشست ها بیشتر برگزار شود اما نکته ای که باید به آن توجه داشت اینکه پدری هزینه دارد. ما انتظار داریم حضرتعالی از پایگاه های خبری هم از حیث حقوقی و هم از حیث معنوی و مادی حمایت کنید.

امیری مخاطبان سایتها ی خبری را افرادی تاثیر گذار و دارای تحصیلات خواند و گفت برخی روزنامه ها را برای حل کردن جدول آن روزنامه یا نشریه می خرند و برخی نیز برای مشاهده آگهی آن روزنامه را می گیرند لذا همه آنان مخاطبان حقیقی نیستند اما مخاطبان پایگاه های خبری همگی افرادی تاثیرگذار بوده که از حداقل های علمی روز که همان کار با کامپیوتر و اینترنت می باشد، برخوردارند.

بعد از این اظهارات و دردلها، مدیر سایت فرارو نیز که قبلا خود را با جمله «خوشبخت هستم از زیارت شما» معرفی کرده بود، اینبار فضا را برای طرح برخی مشکلات رسانه ها مناسب دید و گفت: در صورت تخلف یک فرد رسانه ای در شان نظام نیست که این افراد را با دزد و کلاهبردار و متجاوزان به عنف یکی بداند و به زندان انفرادی بیاندازد آنهم بخاطر انتقاد از یک مسئول.

خوشبخت گفت: اگر یک اهل رسانه جرمی مرتکب می شود این بسیار متفاوت است با کسی که دست به سرقت و دزدی زده است لذا مجازات ها باید کاملا متفاوت باشد.

در این نشست،گلایه عموم مدیران مسئول پایگاه های خبری از نوع برخوردهای نامتعارف قضایی با اهالی رسانه بود و هرکس که صحبت می کرد، بخشی از سخنان خود را به این موضوع اختصاص می داد که متقابلا وزیر ارشاد نیز در این زمینه قول مساعدت و پیگیری را به اهالی رسانه داد.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.