بانک مرکزی در گزارشی نسبت به خطر بیاثر شدن یارانههای نقدی با افزایش تورم ناشی از اجرای هدفمندی یارانهها و کاهش سطح رفاه مردم و افزایش شکاف طبقاتی هشدار داد.
بانک مرکزی اخیراً در یک گزارش رسمی به تحلیل قانون هدفمندی یارانهها و تاثیر آن بر سطح رفاه زندگی مردم پرداخت و نوشت: اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها در فصل پایانی سال ۸۹ بهبود اندک در وضعیت هزینه سالانه ناخالص خانوارها ایجاد کرده است.
در این گزارش آمده است: انتظار میرود با توجه به اینکه دهکهای بالای درآمدی برای رفع احتیاجات خود با محدودیتهای مالی روبهرو نیستند، یارانههای نقدی اثر چندانی بر روی مخارج واقعی این خانوارها نداشته و فقط اثر تورم هزینههای جاری خانوارها را خنثی نماید.
بانک مرکزی افزود: دهکهای پایینتر به دلیل محدودیتهای شدید درآمدی برای رفع احتیاجات خود به یارانههای نقدی متکی هستند.
در ادامه این گزارش تصریح شد: کاهش ضریب جینی (شکاف طبقاتی) در کشور تا زمانی ادامه خواهد یافت که تورم ناشی از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها به میزانی نباشد که همه یارانههای نقدی را برای جبران افزایش قیمتها جذب کند، در غیر این صورت افزایش مجدد ضریب جینی دور از انتظار نخواهد بود.
آنطور که فارس گزارش میدهد، بانک مرکزی در بخش دیگری از این گزارش اذعان کرده است که در دو سال گذشته افزایش ضریب حقوق کارمندان و کارگران کمتر از نرخ تورم بوده است و این مساله موجب کاهش سطح رفاهی آنها شده است.
در همین حال، صبح امروز نیز مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت در مصاحبهای با هشدار درباهر اثرات اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها در حوزه کاری خود گفت: همانطور که اجرای فاز اول هدفمندی یارانهها بر حوزه بهداشت و سلامت بیتاثیر نبود، قطعا اجرای فاز دوم نیز تاثیرات منفی زیادی برای این حوزه به دنبال دارد.
Sorry. No data so far.