سه‌شنبه 15 می 12 | 08:49

رابطه فحشا و اتومبیل پورشه از نگاه مشاور موسوی

دکتر راغفر مشاور اقتصادی موسوی با اشاره به آمار واردات خودرو پورشه و هم‌چنین شوهردار بودن پنجاه درصد از فاحشه‌های تهران گفت: «تمام ناامنی‌های امروز در حوزه اقتصاد، ناشی از سیاستهای غلط دولت است… این دولت نمایندگی منافع طبقه خاصی را کرده است که هیچ ربطی به طبقه مستضعف و فقیر ندارد.»


به گزارش تریبون مستضعفین میزگرد «هدفمندی یارانه‌ها و عدول به سرمایه داری» با حضور دکتر ابراهیم رزاقی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و دکتر حسین راغفر استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا (مشاور اقتصادي ميرحسين موسوي و عضو کميته تدوين برنامه هاي اقتصادي وی در انتخابات سال ۸۸) به همت مجمع دانشجویان حزب الله برگزار شد.

در این میزگرد ادعاهای خاصی چون تورم ۵۵ درصد در کشور، بی‌توجهی دولت فعلی به محرومین و نمایندگی‌اش برای طبقه‌ای «خاص» محمل انتقاداتی تند به دولت و طرح ملی هدفمند کردن یارانه‌ها شد که از ابتدا مورد حمایت رهبری بوده است. هم‌چنین هر دو سخنران بر لزوم اختصاص یارانه‌ها به طبقات آسیب‌پذیر و نه همه طبقات تأکید کردند.

در ادامه سخنان طرح شده در این میزگرد را به نقل از روابط عمومی مجمع دانشجویان حزب الله می‌خوانید:

در ابتدای جلسه دکتر ابراهیم رزاقی به نقد سیاست های تعدیل اقتصادی پرداخت و اهداف سیاست های کنونی را با سیاست های تعدیل مقایسه کرد.

دکتر رزاقی خاط رنشان کرد: «برای حذف یارانه‌ها ابتدا باید ۲ کار انجام شود یک چندین سال در کشور تورم وجود نداشته باشد ثانیا تولید در داخل کشور به وفور موجود باشد. چرا که با حذف یارانه‌ها ممکن است فقر گسترش یابد اما با گسترش تولید اشتغال ایجاد شده و ممکن است قیمت‌ها نیز پایین بیاید. متاسفانه هیچ کدام از این‌ها در کشور ما نبود ولی ما یارانه‌ها را حذف کردیم.»

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به اینکه اقشار ثروتمند و سرمایه دار هستند که از افزایش قیمت‌ها سود کلان می‌برند گفت: «در مرحله اول به همه، فقیر و غنی یارانه دادیم اما قرار بود به فقرا بدهیم نه اغنیا زیرا که سرمایه داران برنده شرایط موجود هستند ولی فقرا قربانی هستند و به قربانی باید شرایط زیستی داد. کسانی که یارانه گرفتند با پولشان کالا و خدمات خریدند اما تولید داخل جوابگو نبود زیرا که تولیدی وجود نداشت پس به میزان زیاد واردات از طرف دولت صورت گرفت. این هم به نفع وارد کننده و دلال و به ضرر تولید کننده بود. که نتیجه‌اش بحران در تولید، بحران در اشتغال، بحران در افزایش قیمت‌ها و در یک کلمه بی‌ثباتی اقتصاد است.»

وی برای بهبود وضع موجود ۴ راهکار ارائه کرد: اول بهبود ساختار مالیاتی، دوم افزایش قیمت‌ها متناسب با حقوق افراد، سوم جان دادن به تولید و چهارم بازگشت به الگوی درخشان قانون اساسی در اقتصاد.

دکتر رزاقی با اشاره به الگو بودن ایران بین کشورهای مسلمان افزود اگر ایران در اداره اقتصاد شکست بخورد این نمونه بودن نیز خدشه دار خواهد شد این در حالی است که ما الگوی نمونه توسعه برای کشور را در قانون اساسی داریم ولی به نسخه‌های بانک جهانی عمل می‌کنیم و مرتبا مورد تائید آن‌ها نیز قرار می‌گیریم.

در ادامه دکتر راغفر  به ارائه بحث پرداخت. وی هدفمندی یارانه‌ها را تخصیص منابع به گروههای آسیب پذیر تعریف کرد. و افزودند مع الاسف آنچه در کشور انجام شد آزاد سازی قیمت هاست نه هدفمندی یارانه‌ها و هنر دولت نهم و دهم یکی از هنرهاش هم این بوده که بر سیاست‌های نئو لیبرالی نام‌های پر طمطراق می‌گذارد و این هم یکی از همین موارد است.

وی یادآور شد که «آمار‌ها در کشور لمس می‌شود و نیازی به مرور آن‌ها نیست. مردم در کشور به راحتی درک می‌کنند نرخ کسانی که روزیشان را در زباله جستجو می‌کنند، تعداد زنان و کودکان خیابانی، پدیده‌هایی چون فروش کلیه بسیار زیاد شده است.» وی پدیده‌ای چون فروش کلیه را اتفاقی دانست که نشانی از ضربه دیدن شدید اخلاق در جامعه دانست.

عضو کميته تدوين برنامه هاي اقتصادي موسوی در انتخابات سال ۸۸ با اشاره به اینکه تمام ناامنی‌های امروز در حوزه اقتصاد، ناشی از سیاستهای غلط دولت است خاطر نشان کرد این دولت نمایندگی منافع طبقه خاصی را کرده است که هیچ ربطی به طبقه مستضعف و فقیر ندارد.

وی همچنین افزود: «در سال گذشته ۵۶۴ خودرو پورشه وارد ایران شده و در سال ۸۸، ۴۰۰ دستگاه از این خودرو وارد شده بود که هر کدام از این اتومبیل‌ها بالای ۷۵۰ میلیون قیمت دارند و این‌ها همه حاصل سیاستهای دولت است.»

دکتر راغفر با بیان اینکه دولت اعلام کرده که قرار است ۲۴ میلیارد دلار واردات گوشت، برنج و شکر و… صورت بگیرد که معادل ۴۰۰۰۰ میلیارد تومان می‌شود انجام بگیرد گفت: «در شرایط فعلی که هزینه‌های تولید کنندگان داخلی بالا رفته و به هیچ عنوان توان رقابت با کالاهای چینی را ندارند این اقدام نشانه‌ای بر تاکید دولت بر وابستگی و تعطیلی تولید در داخل است.»

وی نرخ واردات را در سال گذشته ۸۰ میلیارد دلار دانست که در تاریخ بی‌سابقه است.

مشاور میرحسین موسوی با اشاره به آمار سازمان بهزیستی که ۵۰درصد فاحشه‌ها در تهران را زنان شوهردار تشکیل می‌دهند بیان داشت: «این ننگ است برای یک کشور، چه برسد کشوری که ادعای اسلامیت دارد و چه برسد کشوری که روی اقیانوس­های نفت و گاز نشسته است. و عجیب نیست از این سیاست‌هایی که این اختلاس‌ها و ریخت و پاش‌ها در آن رخ می‌دهد.»

وی با یادآوری التهاب سال گذشته در بازار ارز گفت: «حتی در سال ۷۴ با تورم ۴۹. ۶ درصدی همچین التهابی وجود نداشت. من به آمارهای بانک مرکزی نگاه نمی‌کنم ولی اصلا باور نمی‌کنم که نرخ تورم در سال گذشته کمتر از ۵۵ درصد باشد. و مردم را با آمارهای قلابی نمی‌شود فریفت.»

وی یادآور شد در تمام دولتهای لیبرال و نئو لیبرال در دنیا سیاستهای ضد تورمی وجود دارد اما بعد از اجرای تعدیل ساختاری در ایران ما این نوع از سیاست‌ها را در کشور نداشته‌ایم و نا‌به‌سامانی‌ها در کشور عمدتا ناشی از تورم است و برنده‌های تورم مانع اصلی اجرای سیاستهای ضد تورمی هستند و این گونه افراد در مجلس، دولت، بازار و اتاق بازرگانی نفوذ کرده‌اند و مانع می‌شوند تا قیمت‌ها کاهش بیابند.

به گزارش مجمع دانشجویان حزب‌الله ادامه جلسه به پرسش و پاسخ گذشت.

گفتنی است طرح هدفمند کردن یارانه‌ها به پیشنهاد دولت نهم و با حمایت‌های خاص رهبری تصویب و اجرا شد. گرچه تصمیم دولت مبنی بر تخصیص یارانه‌ها به اقشار کم‌درآمد مورد مخالفت تیم اقتصادی مجلس قرار گرفت و در قانونی که قبل از اجرای فاز اول هدفمندی یارانه‌ها تصویب شد مقرر شد یارانه‌ی نقدی به همه شهروندان پرداخت شود.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.