بحرین از بیش از یکسال پیش شاهد تظاهرات مردمی و انقلاب علیه رژیم آل خلیفه است و نیروهای امنیتی بحرین با همدستی نیروهای اشغالگر سعودی به سرکوب مردم پرداختهاند که تاکنون در جریان این سرکوبگری صدها نفر شهید یا زخمی شدهاند. رژیمهای آل سعود و آل خلیفه در توطئه جدیدی از اتحاد بین بحرین و عربستان سخن گفتهاند که اقدامی برای بردن بحرین زیر قیمومیت کامل سعودیها به منظور مقابله با انقلاب مردم این کشور است.
«جو استورک» ناظر ویژه سازمان دیدهبان حقوقبشر،خطاب به حاضرین در یک اجلاس جهانی ،گفت: اوضاع بحرین بسیار وخیم و بحرانی است. این مساله را نه رسانههای جمهوری اسلامی ایران میگویند و نه حامیان انقلابیون بحرین.
وی در نامه ای ضمن اشاره به نتایج بررسیهای کارشناسان این سازمان در زندانهای رژیم آل خلیفه، نسبت به وقوع یک بحران جدی و خطرناک در این کشور هشدار داده و خواستار اعلام پایبندی هر چه سریعتر دولت بحرین به قوانین بینالمللی و رعایت حقوقبشر شده است.
متن کامل نامه جو استورک خطاب به اعضای این سازمان در ادامه میآید:
مسئولان دوره جهانی «بحرین را نقد کنید» که توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل در روز ۲۱ می(اول خرداد) برگزار میشود، نگرانی خود را از افزایش خشونت حکومت این کشور علیه مردم به صراحت ابراز کرده و این همایش را فرصتی به منظور بررسی بالا رفتن نگرانیهای خاص در مورد تداوم بحران حقوق بشر در بحرین و توصیههایی در این زمینه عنوان میکنند.
در این همایش دولت بحرین باید پاسخگوی اقدامات ضدحقوق بشری خود علیه مردم معترض این کشور در طی یک سال گذشته باشد؛ اقداماتی که در بعضی از مناطق این کشور بسیار تکان دهنده و بحرانی است. دومین مرحله از این نشست درحالی برگزار خواهد شد که در دور اول رسیدگی به وضعیت مردم بحرین در اواسط فوریه سال ۲۰۱۱، آل خلیفه یک تظاهرات گسترده مردمی را به شدت سرکوب کرده بود و کمیسیون مستقل تحقیق درباره بحرین، – که متشکل از ۵ حقوقدان بینالمللی – است، در گزارش ۴۸۹ صفحهای خود که در اواخر نوامبر منتشر شد به این نتیجه رسیدند که نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر در این کشور به امری عادی و روزمره تبدیل شده است.
در دور جدید این همایش هم تمرکز روزی نقش فاحش حقوق بشر در سال گذشته میلادی و ماههای اخیر است. سرکوب تظاهرات مردمی، اصلیترین جرم آل خلیفه است. همچنین کمیته پیگیری متوجه شده که بازداشتهای خودسرانه و غافلگیر کننده از سوی نیروهای یونیفرم پوش و همچنین نیروهای لباس شخصی رژیم صورت گرفته و بارها پیش از سپیدهدم، به خانه انقلابیون حمله کردهاند که قطعا نمیتواند بدون آگاهی از ردههای بالاتر ساختار فرماندهی باشد.
یکی از نگرانکنندهترین یافتههای کمیسیون مربوط به سوءاستفاده عمدی و بدرفتاری جدی با بازداشتشدگان است. شکنجه افراد بازداشتی به منظور گرفتن اقرارهای غیرواقعی هم یکی دیگر از اقداماتی است که به طور گسترده در زندانهای آل خلیفه رواج دارد. دولت بحرین مدعی است که تاکنون ۵۰ نفر از مقامات دولتی را به منظور انجام اینگونه اقدامات بازداشت کرده اما بر طبق اسناد و مدارک گروه پیگیری، هیچکدام از مقامات امنیتی در میان آنها حضور ندارند و این افراد تنها سربازان جزء بازداشتگاهها هستند.
این کمیسیون همچنین قرار است به بررسی اعمال حقوق اساسی آزادی بیان و تجمع مسالمت آمیز در این کشور بپردازد. محاکمه ناعادلانه جمعی از انقلابیون هم از دیگر موضوعات قابل برررسی در این کمیسیون است. متاسفانه از تعداد واقعی رهبران اعتراض که در زندان هستند، اطلاع دقیقی در دست نیست و مشخص نیست کدامیکی از آنان آزاد شدهاند و کدامیک هنوز در اسارت هستند. مثلا «عبدالهادی خواجه» که یکی از فعالان حقوق بشر در بحرین است، در حال حاضر در اعتصاب غذای چندین ماه به سر میبرد و زمانی که گزارشگران ویژه مدافع حقوق بشر سازمان ملل به دیدار او رفتند، آثار شگنجه و ضرب و جرح کاملا بر روی بدن او نمایان بود.
به طور کلی در نقشه اصلی سازمان جهانی حقوق بشر، محورهای زیر برای بررسی خاص در خصوص نقض حقوق مردم در بحرین در نظر گرفته شده است:
۱- آزادی گروهها، نهادها و احزاب سیاسی
۲- آزادی برگزاری تجمعات و راهپیماییهای اعتراضی
۳- آزادی بیان و دسترسی آزاد اطلاعات
۴- شکنجه و بدرفتاری علیه مخالفان
۵- بازداشتهای خودسرانه معترضین
۶- استقلال قوه قضاییه
۷- همکاری با سازوکارهای جهانی حقوقبشر
با تشکر و سپاسگزاری از توجه شما
جو استورک؛ معاون مسئول خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیدهبان حقوق بشر
Sorry. No data so far.