محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران درباره چرایی تأکید ویژه غرب و به خصوص آمریکا بر فتوای مقام معظم رهبری در مذاکرات اخیر ۵+۱ با ایران گفت: به نظر میرسد که آمریکا و غرب با دو نگرش به این قضیه نگاه میکنند؛ اول اینکه فتوای مقام معظم رهبری یک تضمین عملیاتی است، به این معنی که جمهوری اسلامی ایران تمایلی برای حرکت به سمت سلاحهای هستهای ندارد و دیگر اینکه آنها میخواهند به نوعی این مسئله را به عنوان موفقیت خود حساب کنند یعنی بگویند فشارهای ما باعث شد که ایران دست از حرکت به سمت ساخت و تولید سلاح هستهای دست بردارد.
وی اظهار کرد: به عبارتی از یک طرف غربیها به فتوای مقام معظم رهبری به عنوان یک تضمین نگاه میکنند و از طرفی در قالب یک بحث تبلیغاتی میخواهند وانمود کنند که بالاخره فشارهای ما ثمر داده است و موفق شدیم با فشار و تهدید از دستیابی ایران به سلاح هستهای جلوگیری کنیم تا بتوانند فعالیتهای چند ساله خود علیه ایران را مثمرثمر نشان دهند و به نظر میرسد تأکید جدی غرب به مسئله فتوا ناشی از این دو عامل باشد.
کوشکی درباره فرصتهای این فتوا برای تیم مذاکره کننده ایران در مذاکرات با غرب و احیانا مورد سوءاستفاده قرار گرفتن این مسئله از سوی غرب گفت: فتوای رهبر معظم انقلاب نمیتواند به عنوان عامل فشار از سوی غرب قرار بگیرد، زیرا جمهوری اسلامی از ابتدا تا به امروز در یک روند یکسان و مداوم اعلام کرده است که تمایلی به ساخت سلاح هستهای ندارد و اصلا به آن سمت هم حرکت نکرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران عنوان کرد: بنابراین گزاره جدیدی مطرح نشده است که غربیها بخواهند روی آن مانور دهند و از آن سوء استفاده کنند. از طرفی تیم مذاکره کننده ایران نیز بارها بر این موضوع تأکید کرده است که ایران نه مایل است که به این سمت حرکت کند و نه مطلوب است که در این جهت فعالیت کند.
وی ادامه داد: به عبارتی فتوا، گزارهای نیست که بتواند در درون فضای مذاکره نقشآفرینی خاصی کند، کما اینکه مقام معظم رهبری بارها اعلام کرده بودند که سلاح هستهای با باورهای دینی ما سازگار نیست. بنابراین بیشتر به نظر میرسد تأکید بر این مسئله در این برهه زمانی، مانور تبلیغاتی غرب باشد.
کوشکی تأکید کرد: زیرا در عرصه واقعیت هم غربیها میدانستند و هم تیم مذاکره کننده ایران و هم رهبر معظم انقلاب بارها تأکید کردند که بحث سلاح هستهای بحثی کاملا انحرافی و تبلیغاتی است و اصلا وجود خارجی ندارد به طوری که ۱۷ دستگاه اطلاعاتی آمریکا رسما اعلام کردند که هیچ نشانهای دال بر اینکه ایران به سمت سلاح هستهای حرکت میکند وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین فتوای مقام معظم رهبری گزاره جدیدی نیست که این روزها خلق شده باشد بلکه فقط تبلیغات غربیها است که یک نکته را برجستهتر نشان میدهد.
کوشکی درباره مواضع دو گانه غرب حتی پس از مذاکرات استانبول تحت عنوان مذاکره همراه با تحریم گفت: به هر حال برای غربیها سخت است که اعلام کنند که دیگر قدرت برتر نیستند. واقعیتی رخ داده است و در همین پرونده هستهای جمهوری اسلامی ایران ثابت شده است که میتوان به غربیها «نه» گفت و میشود خلاف میل غربیها رفتار کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: آشکار شدن چنین واقعیتی برای غربیها سخت است. آنها میبینند که دوران امپراتوری و مطلقه بودن قدرتشان در هرحال افول است و به همین خاطر میخواهند به هر نحوی شده است ابهت سابق خود را حفظ کنند و تمام رفتارهای دوگانه آنها نیز ناشی از همین اضمحلال و سقوط امپراتوریشان است.
وی تصریح کرد: درنتیجه غرب برای حفظ این قدرت روبه زوال کارهای مختلفی مانند تهدید، لبخند، تهدید همراه لبخند و… انجام میدهد. در پاسخ به غربیها فقط میتوان جمله معروف شهید بهشتی به آمریکا را تکرار کرد که ایشان خطاب به آمریکاییها فرمودند: «آمریکا از ما عصبانی باش و از این عصبانیت بمیر».
کوشکی در پایان اظهار کرد: قاعدتا در حال حاضر رفتار منطقی و عقلانی بر رفتار غربیها حاکم نیست. آنها چون میبینند هیمنه و اسطوره شکستناپذیریشان به طور جدی با چالش مواجه شده و از طرف ملت مسلمان ایران دچار خدشه شده است و این اسطوره دروغین شکسته شده است براین اساس هر کاری که میتوانند برای بقا و حفظ این قدرت انجام میدهند که در این سالها شامل تهدیدها، تحریمها، مذاکرهها و لبخندها بوده است که این نتیجه همان آشفتگی غرب است.
Sorry. No data so far.