به گزارش تریبون مستضعفین شنبه شب گذشته در برنامه زندهی «نگاه یک» با حضور دکتر «عباس معمارنژاد»، رئیس کل گمرک ایران، به وضعيت گمركات كشور و مسأله قاچاق پرداخته شد.
«سیدحسن صحت»، مجری برنامه، در بخشی از برنامه در گفتگو با رئیس کل گمرک ایران به بحث راجع به قاچاق، دلایل آن و تمهیدات مسئولین در مورد ان پرداخت و پس از آن معمارنژاد به طرح مشکلات گمرکی و راهحلهای آن پرداخت. (+، +)
معمارنژاد با اشاره به این نکته که بین قاچاق و تخلف گمرکی تفاوت وجود دارد، مهم ترین دلیل قاچاق کالا را سودجویی افراد عنوان کرد. وی همچنین منطقی نبودن تعرفه ها، بالا بودن زمان انجام تشریفات گمرکی و فرار از اخذ مجوزهای فنی، بهداشتی و قرنطینهای را از دلایل دیگر قاچاق عنوان کرد.
در ادامه این گفتگو معاون وزیر اقتصاد و دارایی در پاسخ به این سوال مجری برنامه که «چه مقدار روی سلامت اداری نیروی انسانی تان مطمئن هستید که آن ها تخلفی نمی کنند و یا موجبات قاچاق را فراهم نمی کنند؟ تصور وجود افراد سودجو غیر ممکن نیست. برای این موضوع چه فکری کرده اید؟» گفت: «البته این که شما فرمودید قطعا درمورد بخش بسیار بسیار کوچکی از همکاران ما ممکن است صدق بکند. اکثر همکاران ما شریف، زحمتکش و سخت کوش هستند که از همین جا از آن ها تشکر می کنم. شما این را میدانید در علم مدیریت هم گفته می شود، در تمام دنیا هم هست، در سازمان هایی که مؤدی و ممیز رودرروی هم قرار میگیرند و با هم ارتباط برقرار میکنند امکان فساد وجود دارد. بنابراین این وظیفه من هست به عنوان مدیر سازمان و وظیفه حاکمیت و دولت هست که کار را به نحوی جلو ببریم تا از رودررویی مؤدی و ممیز تا آنجایی که ممکن هست جلوگیری کنیم یعنی پیشگیری راانجام بدهیم. ما برای این کار اقداماتی را شروع کردیم در گمرک که مهم ترین بحث آن سیستمی کردن یا استفاده از سامانه های هوشمند است. که نتیجه اجرای این سامانه های هوشمند از بین رفتن امضاهایی است که به نام امضاهای طلایی یا امثالهم معروف هستند. من فکر می کنم در چند وقت آینده با راه اندازی این سامانه هایی که ما در حوزه ورود وخروج کالا و در حوزه ترانزیت در نظر گرفتیم حتما بخش عمده ای از این رودررویی ابتدا کاهش پیدا خواهد کرد و نهایتا بخش دوم تاثیر گذاری من به عنوان یک فرد در انجام تشریفات گمرکی به حداقل ممکن خواهد رسید.»
در ادامه برنامه معمارنژاد به سوالات بینندگان که از طریق پیامک ارسال شده بود، پاسخ داد. گزارش نگاه یک از اداره کل گمرک تهران مورخ 24/3/91 و ارتباط تلفنی با مسعود دانشمند، رئیس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و امور گمرکی اتاق بازرگانی ایران نیز از دیگر بخش های جالب توجه این برنامه بود.
گفتنی است «سامانههای هوشمند» پروژهای است که با همکاری مسئولین گمرک و ستاد مبارزه با کالا و ارز و به دست دانشجویان بسیجی دانشگاههای تهران کلید خورد است و توانسته است تا کنون درآمد برخی از گمرکات کشور را تا ۶ الی ۷ برابر افزایش دهد و تا حدود زیادی از حجم واردات کالای قاچاق بکاهد. این جمع دانشجویی اکنون در پوشش «پژوهشکده سامانههای هوشمند کاربردی» زیر نظر دانشگاه تهران به فعالیتهای خود دامنهی بیشتری داده است.
Sorry. No data so far.