شنبه 23 ژوئن 12 | 14:45

سال تولید ملی و واردات میوه از اسراییل؟!

بعد از واردات پرتقال اسرائیلی، واردات آلبالوهای اسرائیلی نیز در دستور کار اتحادیه سراسری فروشندگان میوه و تره بار استان تهران و شاید وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گرفته است، از سویی دیگر مسئولان نیز به راحتی از لفظ واردات میوه اسرائیلی استفاده می کنند.


در سالی که مقام معظم رهبری به حمایت از تولید تأکید کرده حمایت از تولیدات خارجی تأسف‌آور است ضمن اینکه آفاتی که به بخش کشاورزی سرازیر می‌شود هزینه‌های چند میلیاردی نیز برای ریشه‌کن کردن آن کافی نخواهد بود. بحث واردات میوه و جایگزین شدن آن به جای تولید داخل در شرایطی صورت می‌گیرد که مقام معظم رهبری امسال را سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کرده‌اند و وظیفه همه متولیان و دست‌اندرکاران بر حمایت از تولید داخل ضروری است.

اما تاسف بار‌تر از واردات محصولات کشاورزی، واردات انواع میوه از اسرائیل است.

رئیس اتحادیه سراسری فروشندگان میوه و تره بار استان تهران در گفتگو با یکی از خبرگزاری ها از واردات آلبالوی اسرائیلی خبر داده و گفته است: آلبالوی اسرائیلی به قیمت هر کیلو ۴۵۰۰ در بازار عرضه می‌شود. این در حالی است که آلبالوی محلی نیز به قیمت هر کیلو ۲۵۰۰ تومان عرضه می‌شود.

آیا این نوع واردات، آنهم از جایی که موجودیت آن هم غیر قانونی بوده، حمایت از تولید ملی است؟

سوالی دیگری که ذهن مخاطبان را با خود درگیر کرده است این است که چرا مسئولان به راحتی از لفظ میوه اسرائیلی استفاده می‌کنند به گونه‌ای که حتی از این عمل خود نیز خرسند هستند چرا که واردات میوه از اسرائیل سبب شده است قیمت‌ها در بازار با افت مواجه شود.

واردات به بهانه حمایت از مصرف کننده!!

واردات میوه در چند سال گذشته با رشد چشمگیری مواجه شده است و هر بار به بهانه تنظیم بازار و حمایت از مصرف کننده مسئولان مجوز ورادت را صادر می‌کنند، این در حالی است که بسیاری از کشاورزان و باغدارن داخلی به دلایل مختلف، که مهم‌ترین آن دلالی و واسطه‌گری است محصولات خود را به کمترین قیمت به فروش می‌رسانند، از سویی دیگر‌‌ همان میوه‌ها در بازار با قیمت‌های نجومی عرضه می‌شود.

در بهمن و اسفند سال گذشته به رغم اینکه متولیان تولید از کافی بودن میوه داخلی برای شب عید خبر دادند و حتی مباشرانی که برای ذخیره‌سازی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین شد از دو برابری ظرفیت ذخیره‌سازی خبر دادند اما همچنان میوه‌های خارجی وارد کشور می‌شود تا بعد از گذشت چندین ماه از زمان عید شاهد میوه‌های لوکس خارجی در بازار باشیم.

میوه‌های ترکیه، فرانسه، مصر، آفریقا…

رئیس اتحادیه سراسری فروشندگان میوه و تره بار استان تهراندر بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه قیمت هرکیلوگرم پرتقال داخلی بین ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان در بازار به فروش می‌رسد، اظهارداشت: قیمت هرکیلوگرم پرتقال وارداتی از ترکیه ۱۳۵۰ و پرتقال مصری ۲۲۰۰ تومان است.

حسین مهاجران با اشاره به اینکه قیمت هرکیلوگرم سیب گلاب (داخلی) بین ۲۲۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان است، گفت: قیمت هرکیلوگرم سیب وارداتی از فرانسه و آفریقا بین ۳۸۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان در بازار به فروش می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه قیمت هرکیلوگرم انگور در بازار بین ۳۰۰۰ تا ۴۵۰۰ تومان است، قیمت هرکیلوگرم انبه که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود را بین ۴۵۰۰ تا ۶۰۰۰ تومان اعلام کرد.

حال با توجه به اینکه در کشور توان تولید بسیاری از میوه‌هایی که به کشور وارد می‌شود وجود دارد این سوال پیش می‌آید چه ضرورتی دارد که میوه‌های خارجی گران قیمت به بازار روانه شود در حالی که مشابه داخلی آن با قیمت بسیار پایینی از کشاورزان خریداری می‌شود؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.