شنبه 22 سپتامبر 12 | 16:30

تعطیلی سفارت کانادا ارزش دیپلماتیک ندارد

میان ایران و کانادا نه روابط سیاسی و اقتصادی و نه همکاری هایی در سطح بین المللی وجود دارد لذا قطع رابطه از سوی کانادا بیشتر اعلام موضع تغییر یک فرایند از نوع ضعیف آن است لذا ایران نیز باید نشان دهد که ارتباط با این کشور برایش ارزشی ندارد.


در روزهای گذشته، وزارت خارجه کانادا به بهانه حمایت ایران از دولت سوریه و نیز فعالیت‌های هسته‌ای، سفارتخانه خود را با صدور بیانیه ای در تهران بست.

اما نکته قابل تامل در خصوص این اقدام اینکه همه موارد مطرح شده از سوی دولت کانادا سال‌هاست از سوی غربی‌ها از جمله آمریکا،‌ اسرائیل و انگلیس به عنوان اهرم فشار بر ایران استفاده می‌ شد، اما در این میان، کانادا که به نظر می رسید رفتار منفعلانه تری نسبت به سیاست های ایران داشت با استناد به مواردی واهی نسبت به قطع روابط دیپلماتیک خود با ایران پیش قدم شد.

دکتر حسین روی وران کارشناس مسایل سیاسی درباره علل این اقدام منفعلانه کانادا در تعطیلی سفارتخانه اش اظهار داشت: دوستی نزدیک کانادا و اسرائیل و موفقیت ایران در برگزاری اجلاس نم از دلایل بستن سفارت ایران در این کشور بود. سیاستی که کانادا در برابر ایران داشت همیشه نشان از این بود که حامی افزایش تحریم‌ علیه برنامه هسته‌ای ایران است.

وی با اشاره به سیاسی خواندن اقدام کانادا گقت: بستن سفارت ایران در این کشور تنها به دلیل مسائل سیاسی و رویکردهای ایران در برابر اسرائیل و غرب است. دلایلی که کانادا برای این اقدام خود اعلام کرده است هیچ کدام تحول جدیدی برای سیاست های ایران به شمار نمی آید بحث حقوق بشر و یا موضع ایران نسبت به سوریه مواضعی است که ایران از آنها دفاع کرده است و رویداد جدیدی نیست.

این کارشناس سیاسی با اشاره به اینکه دولت کنونی کانادا تحت رهبری یک حامی بی چون و چرای اسرائیل است اظهار داشت: بحث تهدید ایران نسبت به اسرائیل نیز مورد جدیدی نبوده است. این اقدام کانادا براساس محرک هایی از جمله اسرائیل می تواند باشد و دولت فعلی کانادا هم به شدت تحت تاثیر لابی های صهیونیستی است. تعطیلی سفارت کانادا با هدف منزوی نشان دادن ایران درست در زمانی که 120 کشور در مانور قدرت دیپلماتیک ایران شرکت می کنند، سناریویی شکست خورده است.

وی همچنین افزود: نکته دیگری که در این میان نباید از نظر دور داشت، وابستگی کانادا به انگلیس است. در واقع، دولت کانادا تحت نظر سیاست های انگلیس قرار دارد و از سوی ملکه انگلیس رسمیت پیدا می‌کند، از این رو، با توجه به بسته شدن سفارت انگلیس در تهران چنین اقدامی در حقیقت نوعی واکنش در مقابل این مسئله محسوب می‌شود.

حسین روی وران با بیان اینکه تعطیلی سفارت کشورهایی که در روابط با ایران جایگاه مهمی ندارند تبعات چندانی ندارد تصریح کرد: میان ایران و کانادا نه روابط سیاسی و اقتصادی و نه همکاری هایی در سطح بین المللی وجود دارد لذا قطع رابطه از سوی کانادا بیشتر اعلام موضع تغییر یک فرایند از نوع ضعیف آن است لذا ایران نیز باید نشان دهد که ارتباط با این کشور برایش ارزشی ندارد.

وی در پایان با اشاره به این تصمیمات مذموم قهر آمیز در سطح بین المللی تاکید کرد: این قبیل اقدامات غربی ها در برابر ایران در سابقه ارتباطات کشورهای ترفندی شکست خورده و بی تاثیر در سیاست های خارجی ایران است و طرفی که خود را شکست خورده می بیند روی به چنین اقداماتی می آورند.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.