چهارشنبه 03 اکتبر 12 | 09:30

احمدی‌نژاد: شرایط فعلی بین ایران و آمریکا نمی‌تواند ادامه‌دار باشد

درباره انتخابات آمریکا از من پرسیدند اما اظهارنظر نکردند چرا که نمی‌خواهم حرفی بزنم که تلاش برای تأثیرگذاری در آمریکا محسوب شود اما قطعا این شرایط بین ایران و آمریکا نمی‌تواند ادامه یابد. از این رو آن‌ها مجبورند که در رفتار خود تجدیدنظر کنند چرا که درگیری برای آن‌ها سودی نداشته و بیشتر از همه آمریکا ضرر کرده است.


محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور در نشست خبری دیروز خود که با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی برگزار شد، طی سخنانی با قرائت دعای اللهم عجل لولیک الفرج، خدمت ملت ایران، سلام کرد و گفت: خدای بزرگ را سپاسگزارم که زمان دیگری را عنایت کرد تا برای بررسی مسائل مهم داخلی و بین‌المللی با خبرنگاران گفت‌وگو کنم.

وی با بیان اینکه جهان در آستانه تحولات مهم است، افزود: جهان در یک دوره‌ای سیر می‌شود که همه مناسبت سیاسی، اجتماعی و اقتصادی دستخوش تحولات است.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه ملت ایران نقش مهمی در تحولات و مناسبات بین‌المللی ایفا می‌کند افزود: نقش ملت ایران در برقراری نظم آینده، نقش ارزشمندی است.

رئیس‌جمهور گفت: راه ملت ایران راه پاکی، تکیه بر عدالت، عشق، محبت و دوستی انسان‌ها بوده است. ملت ایران همواره بر این اصول تاکید داشته است و به دنبال عزت و پیشرفت برای همه ملت‌ها بوده است و گام‌های بلندی در این مسیر برداشته است.

وی با بیان اینکه اگر عدالت برپا شود، فقر‌ها، تبعیض‌ها و کینه‌ها برطرف خواهد شد افزود: اگر عدالت برپا شود مسائل اخلاقی به کمال خواهد رسید؛ سرعت حرکت ملت ایران در مسیر تحولات بسیار بالاست که اخبار علمی و اجتماعی آن منتشر می‌شود.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه باید به سمتی برویم که محرومیت‌ها، فقر‌ها و عقب‌ماندگی‌ها همراه با تبعیض‌ها از بین برود، به برگزاری اجلاس غیرمتعهد‌ها در تهران اشاره کرد و گفت که این اجلاس در نوع خودش بی‌سابقه بوده است.

وی افزود: ۱۲۰ کشور جهان برای تغییر نظم جهانی و برپایی نظم عادلانه انسانی در ایران حضور یافتند تا وفاق به وجود بیاید و ادبیات جدیدی تولید شود.

رئیس‌جمهور همچنین به اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت که نمایندگان ملت ایران با سرافرازی و هوشمندی در این اجلاس حضور یافتند.

وی با بیان اینکه نمایندگان ایران در مجمع عمومی سازمان ملل دیدگاه‌های ملت ایران را به گوش جهانیان رسانده‌اند، تصریح کرد: معلوم است که باید تعریف جدیدی از انسان، آرزوهای انسان و ضوابط انسانی و ارتباطات بین‌الملل ارائه شود.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه برخی مشکلات نیز وجود دارد، گفت: برخی‌ها نه تنها در ۳۳ سال بلکه ۶۰ سال است که در برابر ملت ایران قرار گرفتند و در هر مقطع زمانی به بهانه‌های گوناگون به ملت ایران فشار وارد می‌کنند تا از پیشرفت ملت ایران جلوگیری کنند.

رئیس‌جمهور همچنین گفت که ملت ایران با عزت و سرافرازی مسیر خود را با قدرت و هوشمندی ادامه خواهد داد.

نوسانات قیمت ارز مربوط به عوامل بیرونی و درونی است

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سؤال که منشاء نوسانات قیمت ارز چیست و آخرین اقدامات دولت در راستای کنترل بازار چه بوده است اظهار داشت: نوسانات ارز متعلق به امروز نیست بلکه مدتی است که بازار دچار نوسانات شده و این روز‌ها تشدید شده است.

رئیس جمهور با طرح این سؤال که اصلا مسئله ارز از کجاست تصریح کرد: چرا سال گذشته این حرف‌ها مطرح نبود؛ بسیار روشن است؛ دو عامل دست به دست یکدیگر دادند تا به ملت ایران فشار بیاورند یک عامل مربوط به بیرون و یک عامل نیز از درون است.

وی بر همین اساس به تحریم دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره و اضافه کرد: دشمن خرید نفت از ایران را تحریم کرده و بخش قابل توجهی از درآمد ارزی ایران از ناحیه فروش نفت است. همچنین مبادلات بانکی را نیز تحریم کرده است. یعنی اگر نفتی هم فروخته شده درآمد آن قابل هزینه کردن و جا به جایی نباشد.

احمدی‌نژاد با تاکید بر اینکه دشمن همه تلاش خود را برای اعمال این تصمیم بسیج کرده است، گفت: در واقع این یک جنگ پنهان است؛ یک جنگ بسیار گسترده سنگین و در سطح جهان پراکنده؛ همکاران ما در بانک مرکزی و نهادهای مربوطه تلاش کرده و راه‌هایی را پیدا می‌کنند.

رئیس جمهور با بیان اینکه آن‌ها موفق شدند مقداری از فروش نفت ما را کاهش دهند، افزود: البته ما جبران خواهیم کرد؛ باید توجه داشت که یک نبرد است و دشمن تصور می‌کند در این عرصه می‌تواند ملت ایران را در هم بشکند. آن‌ها تصمیم گیری می‌کنند و ممکن است تصمیمات جدیدی نیز اتخاذ کنند.

وی با بیان اینکه البته اگر در یک زمانی شرایط مساعد شود راجع به ابعاد نبرد اقتصادی دشمن توضیحاتی را به ملت خواهم داد، یادآور شد: اعداد و ارقام و اینکه ما از چه شرایطی عبور کردیم بیان خواهم کرد.

احمدی‌نژاد همچنین به اقداماتی که برخی در داخل انجام می‌دهند، اشاره و اضافه کرد: چه اقداماتی عملی در بازار ارز و چه جنگ روانی و تبلیغاتی که همراه دشمن علیه ملت سازمان‌دهی شده. البته همه می‌دانند تجارت خارجی در اقتصاد ایران سهم بالایی ندارد. اما دستمایه یک جنگ روانی گسترده است و آثار روانی گسترده‌ای در بازار دارد.

رئیس جمهور ادامه داد: در اقتصاد ایران، صد میلیارد دلار مبادلات ارزی رقمی بالایی نیست اما همیشه به نوعی عده‌ای بازار داخل را به قیمت‌های بیرونی و به واردات گره می‌زنند و بیش از ۵۰ سال است که به این شکل است.

نوسانات ارز به دلیل دشمنی با سیاست‌های اقتصادی دولت است

احمدی‌نژاد در ادامه سخنان خود در کنفرانس خبری اظهار داشت: آیا واقعا امسال ارزی که بانک مرکزی به بازار تزریق کرده تکاپوی نیازهای ارزی کشور را نکرده است. این طور نیست باید به آمار دقت شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه یک مقدار جزئی واردات ما کم شده است افزود: سال گذشته در ۶ ماه اول میزان واردات کشور ۱۷ میلیون و ۸۴۰ هزار تن و ۶ ماه نخست امسال ۱۹ میلیون و ۱۲۱ هزار تن بوده است، پس به لحاظ وزنی بیشتر شده است اما به لحاظ ارزی کاهش داشته است. از سال گذشته تا کنون ۵. ۲۲ میلیارد کالا وارد شده، ولی الان ۵. ۲۶ میلیارد که‌‌ همان حول و حوش ۱۰ تا ۱۲ درصد می‌شود که نیمه دوم جبران خواهد شد.

وی ادامه داد: بانک مرکزی ارز همه این‌ها را تا امروز تامین کرده است؛ سؤال این است که آیا این نوسانات به خاطر مشکلات اقتصادی است؟ پاسخ این است خیر. به خاطر سیاست‌های اقتصای دولت است که برخی آن را علم کرده و به دولت حمله می‌کنند و همه برنامه‌های دولت را زیر سؤال می‌برند؛ پاسخ روشن است هرگز این طور نیست در یک روز از صبح تا بعدازظهر چه اتفاقی می‌افتد و کدام شرایط اقتصادی عوض می‌شود که چند نفر ۵۰۰ تومان روی قیمت می‌گذارند.

احمدی‌نژاد با اشاره به اینکه بانک مرکزی و ستاد تنظیم کل اولویت‌ها کشور را به ۱۰ اولویت تنظیم کرده‌اند، گفت: اولویت اول و دوم مواد غذایی، دارو و این نیاز‌ها که با ارز ۱۲۲۶۰ ریال را می‌دهند.

دشمن در جنگ روانی جلو آمده است/ مردم آرامند

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مرکز مبادلات درست کردند که هر کس ارز می‌خواهد به آنجا مراجعه کند، افزود: هر کس واقعا برای صادرات و واردات ارز نیاز دارد به آنجا مراجعه می‌کند و یک مقدار ارز برای مسافرت‌ها می‌ماند که بانک مرکزی اعلام کرده که آن را تامین می‌کند.

وی گفت: چطور است که ۲ نفر سر یک چهار‌راه ۲۰۰ دلار مبادله می‌کنند و این قیمت ارز می‌شود و یک عده آن را هم سر دست می‌گیرند و حمله به بازار می‌کنند.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه جنگ روانی هم در بیرون و هم در داخل وجود دارد، گفت: شبکه‌های خارجی فقط روی مسئله جنگ روانی مانور می‌دهند.

«بنده یک بار دیگر مبحث واردات را بیان می‌کنم از نظر وزنی واردات ما اضافه شده است یک علت این است که سال گذشته علوفه دامی وارد نشد و امروز یک مقداری بیشتر وارد شد اما به لحاظ ارزشی پارسال ۲۹. ۵ میلیارد دلار ۶ ماهه بوده و الان ۲۶. ۵ میلیارد و خیلی تفاوت ندارد.»

احمدی‌نژاد گفت: سال گذشته واردات آزاد بود و انواع کالاهای غیر ضروری وارد می‌شد. الان هم آزاد است اما بانک مرکزی فعلا ارز نمی‌دهد؛ مشخص است که یک جنگ روانی است. بنده باز تاکید می‌کنم این به معنای این نیست که مشکلات نداریم اما بخش عمده مشکلات را بانک مرکزی و وزارت نفت و وزارت اقتصاد تحمل می‌کنند.

رئیس جمهور افزود: اما بنده تاکید می‌کنم این مشکلات به وجود آمده، حلقه‌های یک برنامه است از آن طرف فشار می‌آورند و از سمت دیگر هم فشار به دولت، و مصاحبه می‌کنند و تمام برنامه‌های دولت را زیر سؤال می‌برند که دولت باعث این است. چطور دولت باعث این است؟ چطور وقتی در جایی موفقیتی پیدا می‌شود همه شریک هستند.

وی گفت: وقتی حتی در یک مسابقه ورزشی برنده می‌شویم همه هستند اما وقتی مشکلی پیدا می‌شود هیچ کس نیست جز دولت.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه اینجا جای تسویه حساب‌های سیاسی نیست، اظهار داشت: کسی که می‌داند چقدر نفت به فروش می‌رسد و چقدر پول‌ها جابجا می‌شود و در جلسات هم شرکت می‌کند در بیرون دولت را محکوم می‌کند.

وی این سؤال را مطرح کرد که چه طور تا دی و بهمن ماه سال گذشته مشکلی وجود نداشت و افزود: خیلی‌ها وارد می‌شوند و تصمیم گیری می‌کنند اما وقتی تبعات تصمیم بیرون می‌آید، حضور ندارند. در حالی که این تصمیم را خودشان گرفته‌اند و این تصمیمات در دولت تحمیل شده است. ولی وقتی آثار این تصمیمات بیرون می‌آید دولت را مورد هجوم قرار می‌دهد.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه ملت ایران با این شرایط غلبه پیدا می‌کند، اضافه کرد: هر چند که دشمن تمام فشارهای خود را وارد می‌کند چرا که می‌خواهد از ملت ایران انتقام بگیرد؛ دشمنان دروغ می‌گویند که تحریم فشار به دولت است. تحریم فشار بر ملت‌هاست.

احمدی‌نژاد گفت: هیچ دلیل اقتصادی برای نوسانات تند وجود ندارد و همه این مسائل یک جنگ روانی است؛ البته اقداماتی در حال انجام است و تصمیماتی گرفته شده و امیدوارم که این تصمیمات شرایط را بهتر کند.

وی گفت: مردم آرامند و تنها عده قلیلی که فکر می‌کنند باید با مراجعه به بازار فشار مضاعف بیاورند مشکلاتی را ایجاد کرده‌اند؛ هنوز هیچ خبری نشده؛ ما ملت بزرگی هستیم و دشمن سنگی انداخته که باید این سنگ را برداریم و به سمت خودشان پرت کنیم.

رئیس جمهور تصریح کرد: ‌ همه دستگاه‌ها و نهاد‌ها باید کمک کنند تا مشکلات حل شود؛ مرکز مبادلات ارزی در جلسه مشترک سه قوه که نمایندگان سه قوه در آن حضور داشته‌اند، تصویب شد. تا نظمی در بازار ارز به وجود بیاید و این طور نباشد که هر چقدر ارز بانک مرکزی می‌دهد، معلوم نشود که کجا می‌رود.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: تا زمانی که دارو مورد نیاز باشد بانک مرکزی نباید برای واردات مبل ارز بدهد؛ ‌البته به آن هم ارز می‌دهد اما در نوبت خودش.

وی تاکید کرد: مسائل به وجود آمده جنگ روانی است و البته فشار دشمن هم در این بین وجود دارد ولی بیش از آنکه این فشار‌ها توانسته باشد در میدان عمل مؤثر باشد، در جنگ روانی کارش را پیش برده است.

رئیس جمهور ادامه داد: فرض می‌کنیم مبادلات خارجی ما کلا قطع شده؛ مگر سهم آن در اقتصاد ایران چقدر است؛ اقتصاد ایران می‌تواند به حیاتش ادامه دهد و پیشرفت خودش را داشته باشد.

پاسخ‌های دفاعی ملت ایران پشیمان‌کننده بوده است

احمدی‌نژاد در ادامه نشست خبری دیروز خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤال خبرنگار واحد مرکزی خبر که از وی پرسید آمریکایی‌ها مدعی شدند که فشارهای سیاسی و تحریم آن‌ها علیه ملت ایران را تشدید خواهند کرد، واکنش شما در رابطه با دشمنی روزافزون آمریکایی‌ها نسبت به ملت ایران چیست، اظهار داشت: واکنش ما که معلوم است؛ ما کنار ملت ایرانیم و از همه حقوق و تمامیت ملت ایران با تمام قوا دفاع می‌کنیم. ولی روش آمریکایی‌ها شکست خورده است. ولی اگر آن‌ها می‌خواهند باری دیگر این روش را تجربه کنند؛ اشکالی ندارد می‌توانند تجربه کنند.

احمدی‌نژاد در ادامه این نشست در پاسخ به سؤال خبرنگاری از چین که از رئیس جمهور در خصوص تهدیدات اسرائیل برای حمله به ایران سؤال پرسید اظهار داشت: نظمی که در دنیا در آن قرار دارد و مدیریتی که دنیا را اداره می‌کند، به همین ترتیب است.

وی افزود: ما در فارسی اصطلاحی داریم و می‌گوییم سگ‌ها را‌‌ رها می‌کنند و سنگ‌ها را می‌بندند؛ یک مشت صهیونیست بی‌فرهنگ را آورده‌اند و با اشغالگری حاکم کرده‌آند و به آن‌ها اجازه می‌دهند تهدید کنند.

وی ادامه داد: مهم‌تر از تهدید اسرائیلی‌ها مدیریتی بود که به آن‌ها اجازه تهدید را می‌دهد؛ این مدیریت باید اصلاح شود تا زمانی که این مدیریت وجود داشته باشد ۴ تا صهیونیست بی‌فرهنگ هم پیدا می‌شوند و اینکار‌ها را می‌کند.

وی تصریح کرد: تکلیف ملت ایران روشن است ما هیچ‌گاه مهاجم نبودیم و هیچ‌گاه حمله نکرده‌ایم؛ اما همواره مدافع خوبی بوده‌ایم؛ ملت ایران مدافعی بوده که تمامی متجاوزان را پشیمان کرده است و پاسخ‌های دفاعی ملت ایران پشیمان کننده بوده است.

احمدی‌نژاد این سؤال را مطرح کرده که در حال حاضر صدام کجاست و ملت ایران کجا قرار دارد و ادامه داد: ایران کشوری نیست که با ۴ تا ترقه و تیر و ترکش تکان بخورد؛ ایران کشوری بزرگ و عظیم است و ریشه در تاریخ دارد.

وی ضمن انتقاد از مدیریت جهانی گفت: ما این مدیریت را ترسیم کردیم و اشکالات آن را هم گفتیم و طرف مقابل با رفتار خودشان حرف‌های ما را مستند می‌کنند.

رئیس جمهور اظهار داشت: بیش از اینکه دشمن قصد حمله موضعی به ما را داشته باشد در بعد جنگ روانی قرار دارد؛ بعضی‌ها از شرایط داخل کشور مطلع نیستند و موج جنگ روانی دشمن را در داخل کشور رله می‌کنند.

وی اضافه کرد: ما ملت بزرگی هستیم که زندگی خود را می‌کنیم و البته این به این معنا نیست که احمدی‌نژاد و دولت اشتباه ندارند و بخش‌های دیگر حکومت هم بی‌اشتباهند. من هرگز چنین ادعایی نکردم اما ایران عزیز چیزی نیست که با ۴ نفر که خود را در آستانه رفتن می‌بینند با مشکل مواجه شوند.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: تحلیل دقیق من این است که حاکمیت آمریکا به اینجا رسید که دست و پای صهیونیست‌های تند رو را جمع کند و به این نتیجه رسیده که خرج آن‌ها بیش از درآمدشان شده است. بر همین اساس می‌خواهند یک طوری آن‌ها را مهار کنند تا به یک تعادلی برسند. و اسرائیلی‌ها هم این موضوع را فهمیده‌اند و به همین دلیل دنبال ماجراجویی هستند تا برای خودشان فرصت بخرند.

وی اظهار داشت: اسرائیلی‌ها خیال می‌کنند تهدید ایران فرصت لازم را به آن‌ها می‌دهد اما حتما اشتباه می‌کنند؛ دوره آن‌ها تمام شده و باید بروند. اگر خودشان سرشان را پایین بیندازند و مثل بچه آدم بروند ممکن است در نظم آینده جایگاهی داشته باشند. اما هر چه ماجراجویی کنند آینده خودشان را بد‌تر خواهند کرد و در این مسئله کسی نباید تردید کند.

توقیف روزنامه شرق اشتباه بود/وزیر ارشاد من اشتباه کرد

رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سخنگوی کاخ سفید ادعا کرده نوسانات ارزی ناشی از اثرگذاری تحریم‌هاست از این رو آیا می‌توانیم تصور کنیم که باید در برنامه‌ هسته‌ای بازنگری و مذاکره شود؟ اظهار داشت: الان دارد مذاکره صورت می‌گیرد و گفت‌وگو با ۱+۵ مذاکرات هسته‌ای است.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سؤال که آیا باید با آمریکا مذاکره مستقیم شود یا خیر؟ گفت: ممکن است ولی شرایط آن باید فراهم شود، لذا در این شرایط من فکر نمی‌کنم که اینطور باشد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه فضای بین‌الملل اصل بر رابطه، گفت‌وگو و تفاهم است، ادامه داد: بنابراین مذاکره باید در شرایط عادلانه و احترام انجام شود و اگر کسی فکر می‌کند که می‌تواند با بداخلاقی و فشار ملت ایران را پای رابطه و گفت‌وگو بیاورد حتماً‌ در اشتباه است.

وی تأکید کرد اگر آن‌ها چنین انتظاری دارند باید روش خود را تغییر داده و رفتارشان را اصلاح کنند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سؤال که آیا ممکن است ایران در بحث هسته‌ای خود عقب‌نشینی کند، یادآور شد: منظور شما از ایران احمدی‌نژاد است یا ملت ایران؟ نه ملت و نه احمدی‌نژاد اهل عقب‌نشینی نیستند.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر خروج نام منافقین از لیست گروهک‌های تروریستی از سوی دولت آمریکا اظهار داشت: فکر می‌کنم دامنه حلقه‌های طراحی آن‌ها وسیع‌تر از صحبت‌هایی است که درباره دلار و ارز مطرح می‌کنند و آن‌ها به دنبال کارهای دیگری هم هستند، به همین خاطر این گروه را از لیست تروریست‌ها خارج کردند.

وی تصریح کرد: در آمریکا این سؤال را از من پرسیدند که من به آن‌ها گفتم اگر در این باره نظر ما را بخواهید، راستش این است که ما خوشحال هستیم، چرا که اگر بنا بود ما با تبلیغات به دنیا بگوییم که آمریکا حامی اصلی تروریست است، باید ۵۰۰، ۶۰۰ میلیون دلار خرج می‌کردیم اما آن‌ها مفت و مجانی این کار را برای ما انجام دادند.

احمدی‌نژاد تأکید کرد: ما به صورت رسمی این موضوع را محکوم کرده و به نهادهای گوناگون اطلاعیه می‌دهیم، اما اینکه تصور کنند با ابزار گروهی که نزد ملت ایران منفور هستند و محبوب‌ترین رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر این کشور را در همین ساختمان به آتش کشیدند می‌توانند موفق شوند اشتباه می‌کنند و از تنور آن‌ها آبی گرم نمی‌شود.

رئیس‌جمهور گفت: آمریکا از این کار هیچ چیز عایدش نمی‌شود اما آن‌ها مانند برخی از دوستان ما قدرت تحلیل خود را از دست داده‌اند و عرصه را طور دیگری می‌بینند.

وی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از وی پرسید شما بر اساس چه تغییراتی در آمریکا پیشنهاد مذاکره با این کشور را مطرح کردید، گفت: بالاخره هر اتفاقی که می‌افتد در فضای رسانه‌ای است و یک جمله‌ای که صادر می‌شود تا به این سر دنیا برسد صد نوع تعبیر می‌شود. بنده هیچگاه پیشنهاد مذاکره با آمریکا را مطرح نکردم بلکه خبرنگار به من گفت آیا با آمریکا گفت‌وگو می‌کنید؟ من چه بگویم. کسی می‌تواند بگوید که در سطح بین‌الملل اهل گفت‌وگو نیست.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه در عرصه بین‌الملل اصل بر گفت‌وگو است مگر اینکه استثنایی همچون رژیم صهیونیستی وجود داشته باشد که ما آن را به رسمیت نشناسیم، خاطرنشان کرد: بنابراین بنده گفتم که ما در شرایط عادلانه و احترام‌آمیز و در شرایطی که حقوق ملت ایران پذیرفته شود و آن‌ها از موضع بالا به پایین نباشند مذاکره می‌کنیم و فکر نمی‌کنم در ایران کسی مخالف این باشد لذا شرایط بسیار مهم است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه آمریکا باید رفتار خود را اصلاح کند، ‌یادآور شد: آن‌ها چماق بلند کرده و می‌گویند که باید داوطلبانه گفت‌وگو کنید که این زشت است چرا که ملت ایران هزاران سال قدمت دارد در حالیکه این‌ها اصلاً نبوده‌اند و در تاریخ هم معلوم است که چه کسی باید رفتار خود را اصلاح کند.

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری که از رئیس‌جمهور درباره توقیف روزنامه شرق پرسید، گفت: مشی دولت در هفت سال گذشته روشن است و دولت حداکثر آزادی ممکن را داشته است و در واقع ما آزادی نزدیک به مطلق برقرار کرده‌ایم.

احمدی‌نژاد بر همین اساس گفت: نظر من در این باره نیز مشخص است و به نظرم کار وزیر ارشاد قطعاً اشتباه بوده است.

احمدی‌نژاد بر همین اساس تأکید کرد: همه باید به ارزشهای دفاع مقدس عمل کنند و البته ملت ایران احترام می‌گذارد، حالا اگر روزنامه‌ای اقدام کرده باید به دادگاه صالحه رفته و در هیئت منصفه به آن رسیدگی شود. چرا که کسی نمی‌تواند نظر شخصی خود را اعمال کند.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه نمایندگان قوای گوناگون در هیئت نظارت حضور دارد تصریح کرد: قطعاً این تصمیم اشتباه بوده اما من نمی‌توانم در این باره دستور دهم، امیدوارم قوه قضاییه در این امر وارد شده و رسیدگی کند و باید توجه داشت که این تصمیم در غیاب بنده گرفته شده است.

نقدینگی در دولت قبل ۸ برابر بود در دولت من ۴ برابر

رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در خصوص انتظار دولت از دستگاه‌های امنیتی در کنترل بازار ارز گفت: من فکر می‌کنم اولا با تصمیمات همراهی کنند ثانیا به مسئولین در کنترل بازار کمک کنند.

وی افزود: یکی از نهادهای اطلاعاتی گزارش آورده است و می‌گوید ۲۲ نفر سر حلقه هستند و تمام آشفتگی‌ها را این‌ها ایجاد می‌کنند.

احمدی‌نژاد ادامه داد: من حالا باید چه کار کنم؟ مشخص است چه نهادهایی باید وارد عمل شوند.

احمدی‌نژاد ادامه داد: ‌ آنجا ایستاده‌اند و موبایل دستشان است و با هم در تماس هستند و یک دفعه می‌گویند «۲۰۰تا بنداز بالا»، «۵۰۰تا بنداز بالا»! این‌ها هیچ ربطی به اقتصاد ایران ندارد فقط یک التهاب درست کرده‌اند تا بعضی‌ها عجله کنند که می‌خواهند کالای بیشتری بخواهند و پول‌هایشان را به طلا و چیزهای دیگر تبدیل کند و این مشخص است که کار غلطی است.

رئیس جمهور ادامه داد: ‌ امیدوارم که مسئولان وظیفه‌شان را خوب انجام دهد و بخشی از این نابسامانی‌ها اصلاح شود.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال دیگر خبرگزاری ایرنا مبنی بر اینکه آقای لاریجانی رئیس مجلس در مصاحبه اخیرش با یکی از خبرگزاری‌ها گفته بود تحریم، تأثیر چندانی در وضعیت فعلی اقتصاد ندارد، گفت: خب لابد تصمیمات ایشان اثر دارد اگر تحریم اثر ندارد. بعضی‌ها فقط موقع خوشی هستند. من احترام زیادی برای ایشان قائلم ولی بالاخره ایشان که می‌داند وضع چه خبر است و نفت چقدر فروش می‌رود و چطور بانک مرکزی دارد برای جابه‌جایی ارز و تأمین نیازهای کشور تلاش می‌کند.

وی افزود: من متأسفانه مصاحبه ایشان را با خبرگزاری وابسته به یک نهاد نظامی دیدم که همه‌اش علیه دولت بود. یک خبرگزاری که وابسته به یک نهاد امنیتی است نباید ورود کند به مسائل سیاسی.

احمدی‌نژاد با ذکر خاطره‌ای تأکید کرد: رئیس بانک مرکزی می‌گفت در یکی از روزهای تعطیل عمومی به خاطر وفات، در مراسم عزاداری نشسته بودیم که از همین خبرگزاری پیامک آمد که «سکه اینقدر و ارز اینقدر.» رئیس کل بانک مرکزی در جلسه‌ای که مسئولین کشور همه بودند، گفت من شک کردم گفتم ببینم که کجا این اتفاق افتاده. سوار شدم و به خیابان‌های فردوسی و اطراف و جاهایی که صراف‌ها و فروش طلا بود رفتم و دیدم همه جا تعطیل است.

رئیس جمهور ادامه داد: ‌امروز هم همین حرف‌ها در همین خبرگزاری است. دو سه نکته را دارند می‌زنند که ملت ایران باید توجه داشته باشند. اولا می‌گویند سیاست‌های دولت است؛ خب سیاست‌های دولت که همیشه به نفع مردم بوده چرا دولت باید نقطه مقابل مردم باشد. خودشان می‌گویند و خودشان هم پاسخش را می‌دهند.

وی افزود: عده‌ای می‌گویند دولت به دنبال این است که دولت بعدی را دستش بگیرد و خودش را برای انتخابات تجهیز می‌کند و همان‌ها و عده‌‌ای دیگر می‌گویند دولت دارد بازار را به هم می‌زند تا دولت بعدی دچار مشکل شود. این حرف‌ها خیلی سبک است. یا می‌گویند هدفمندی یارانه‌ها باعث شده که این اتفاقات بیفتد. از اول با هدفمندی مخالف بودند. از اول با اینکه دو زار به جیب ملت ایران برود مخالف بودند و اینکه یک قدمی در جهت عدالت برداشته شود.

رئیس جمهور ادامه داد: ‌ ۵۰سال، ۱۰ درصد جمعیت، ۸۰-۷۰ درصد یارانه را به خودش اختصاص می‌داد. بگذارید چند سال هم هرکس سهم خودش را بگیرد. هدفمندی یارانه‌ها دو کلمه بیشتر نیست: داریم از جیب آنهایی که بیشتر مصرف می‌کنند می‌گیریم و می‌دهیم به آنهایی که کمتر مصرف می‌کنند و پول جدیدی وارد بازار نمی‌شود.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: یا می‌گویند نقدینگی در این دولت خیلی بالا رفته است و این باعث آن است در صورتی که در برنامه سوم حدود ۲۹ درصد رشد نقدینگی سالانه است. اول برنامه تا آخر برنامه یعنی اول دولت قبل تا آخر دولت قبل نقدینگی ۸برابر شده و در این دولت ۴برابر شده است تا الان. چه کسی بیشتر نقدینگی تزریق کرده است؟

وی تأکید کرد: آدم تأسف می‌خورد برخی در بالا‌ترین سطوح، می‌خواهند دخالت کنند در تصمیم‌گیر‌ها و نمی‌دانند نقدینگی نسبت است نه مطلق یعنی نقدینگی وجود دارد و درصدی می‌رود بالا. آن درصد است که اثر دارد در اقتصاد و الا در اقتصاد بزرگی مثل چین که ۶-۵ برابر ماست، ۳ یا ۵ درصد نقدینگی می‌شود ۳۰درصد نقدینگی ما. خب اگر آنجا ۵ درصد نقدینگی اضافه شد باید ۳۰درصد مشکلات اضافه شود؟ این را نمی‌دانند بعد اظهارنظر می‌کنند و فریاد می‌زنند همراه با بیرونی‌ها که دولت ناتوان است و نمی‌تواند اداره کند و آن را تکرار می‌کنند. می‌گویند هدفمندی و نقدینگی‌ است در صورتی که این‌ها هیچکدام علت نیست.

رئیس جمهور اظهار داشت: جالب است آن کسانی که می‌گویند نقدینگی است، خودشان آمدند امسال در بودجه تصویب کردند که معوقات بانکی ۵سال عقب بیفتد و سیستم بانکی را موظف کردند. آن‌ها سیستم بانکی را دچار رکود کردند.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه نمی‌خواهم رقم معوقات را بگویم گفت: معوقات بانکی رقم بالایی است بدون هیچ منطق اقتصادی این کار را کردند. معوقه بانکی یعنی کسی پولی را از بانک گرفته و برنمی‌گرداند. یعنی دارد با این پول در بازار کار می‌کند و این پول را از مدیریت بانک خارج کرده. آن وقت آن‌ها الزام کردند ۵سال عقب بیفتد و ما نفهمیدم منطق این کار چیست اما‌‌ همان که این کار را کرده می‌گوید دولت نقدینگی را بالا برده است. نقدینگی همین است دیگر. باید بگذارند دولت کارش را بکند.

رئیس جمهور تأکید کرد: جالب است تصمیم را می‌گیرند بعد در تبعاتش که مشکل پیدا می‌شود می‌گویند تقصیر دولت است. یک خورده هم کمک کنید به دولت. دولت شبانه‌روز مشغول کار است و یک خورده هم باید دولت همراهی کند.

مردم برای آرام شدن بازار خرید غیر ضروری نکنند

رئیس‌جمهور در ادامه نشست خبری امروز خود در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه ایران که ضمن قرائت بیانیه‌ای سیاسی در حمایت از علی اکبر جوانفکر، از احمدی‌نژاد به عنوان نوید بخش بهار خواست که موضع خود را در قبال بازداشت مشاور مطبوعاتیش اعلام کند، از بازداشت جوانفکر ابراز تاسف کرد.

احمدی‌نژاد گفت: اگر کسانی که این کار را انجام دادند گیر آوردید از آن‌ها بپرسید؛ لابد ضرورت خیلی مهمی بود که ۱۰ دقیقه مانده به سخنرانی رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل آقای جوانفکر را دستگیر کردید.

وی ادامه داد: این کار اصلا کار خوبی نبود و من از این مسئله متاسفم و حتما خودشان هم متوجه شدند که این کار جز آنکه به خبر اول رسانه‌ها تبدیل شود فایده‌ای نداشته است.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: ما باید در شرایطی که جنایت صهیونیست‌ها و مستکبران را افشا می‌کردیم باید پاسخ می‌دادیم که در ایران چه خبر است؟ چرا که از ما می‌پرسیدند در ایران چه خبر است؛ گویی در ایران اوضاع به هم ریخته است.

رئیس جمهور گفت: اتهام اهانت به رهبری حتما به آقای جوانفکر نمی‌چسبد و به نظرم باید در خصوص ایشان حوصله می‌کردند.

احمدی‌نژاد افزود: اگر بنا باشد این موضوع و این روش نادرست در کشور باب شود خیلی بد می‌شود، چون توهین به رهبری را در ایران کسی نمی‌پسندد.

وی ادامه داد: مرزهایی هست که ملت ایران همیشه محترم می‌شمارند و اگر بنا باشد با این اتهام با کسی برخورد کرد می‌توان همه را از دم ردیف کرد.

احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد که در حال پیگیری موضوع بازداشت مشاور مطبوعاتی خویش است و حتما در خصوص جوانفکر با کسانی که باید صحبت‌ کند، صحبت خواهد کرد.

رئیس جمهور در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری در خصوص برنامه‌های دولت برای کنترل قیمت‌ها و کاهش فشار اقتصادی به مردم اظهار داشت: برنامه‌های دولت برای کنترل قیمت‌ها وسیع است و با همه توان درگیر مسئله هستیم.

وی افزود: پیگیری‌های ما در این خصوص ادامه دارد اما بالاخره یک جنگ اقتصادی و روانی در جریان است و دیگران هم باید دولت را در مقابله با جنگ یاری کنند.

احمدی‌نژاد افزود: اینکه انگشت اتهام به دولت و یا یک فرد نشانه رود موضوعی را حل نمی‌کند و باید همه دست به دست هم دهیم تا از این مقطع عبور کنیم که من یقین دارم از این مرحله عبور خواهیم کرد.

رئیس جمهور گفت: ملت ایران از حوادث سنگین‌تر عبور کرده و از این موضوع نیز عبور خواهند کرد اما اکنون که دولت از تصمیمات کار‌شناسان در جلسات مشترک قوا حمایت می‌کند، انتظار داریم دیگران هم از این تصمیمات حمایت کنند.

وی افزود: دولت حرکات خود را انجام می‌دهد ولی این چیزی نیست که ملت ایران را بشکند و از مردم هم می‌خواهیم برای آرام شدن بازار برای تهیه لوازم غیر ضروری دست نگه دارند.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: همه در یک کشتی نشسته‌ایم و یک ملت بزرگ هستیم و مطمئنم شرایط درست می‌شود و به وضعیت عادی برمی‌گردیم که در آن صورت خیلی‌ها ضرر می‌کنند.

رئیس جمهور گفت: دولت برای کسانی که می‌خواهند واردات صحیح انجام دهند برنامه ریزی کرده و کسانی که هم واردات نامشخص دارند شفاف بگویند برای آن‌ها برنامه ریزی خواهیم کرد.

احمدی‌نژاد افزود: اگر تصمیمات به درستی تبیین شود و همه کمک کنند در جنگ اقتصادی به معنای واقعی کلمه که البته پنهان است پیروز خواهیم شد.

وی ادامه داد: دشمن می‌خواهد جنگ روانی به ما تحمیل کند، از این سو باید مجهز شویم و همه با هم در برابر دشمن بایستیم.

رئیس جمهور گفت: دولت با همه وجود در صحنه است و همه ارکان در حال پیگیری موضوع هستند و تلاش می‌کنند اما عبور از این وضعیت فراز و نشیب دارد که بی‌تردید از آن عبور خواهیم کرد.

نقاشی نتانیاهو توهین به مخاطبین بود و نشان دهنده نوع نگاه آنهاست

احمدی‌نژاد در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی خطوط قرمزی را در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل ترسیم کرد به نظر شما خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران در مقابل خطوط قرمز او چیست؟ ‌ همچنین وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دیری نمی‌پاید که یک انقلاب به سبک بهار عربی در ایران همسان کشورهای عربی اتفاق می‌‌افتد چیست، گفت: خیلی ممنون و متشکریم از این اظهارنظرهایی که کردند؛ چرا صهیونیست‌ها عصبانی هستند؟ ‌ یک علت را مطرح کردند.

رئیس جمهور تصریح کرد: چرا بعد از اینکه ما در سازمان ملل صحبت کردیم آن آقا آمد و رفتار توهین آمیزی را از خود نشان داد. یک نقاشی ابتدایی کشیده بود که بیشتر توهین به مخاطبین بود و این نشان دهنده نوع نگاه آنهاست. چرا که خود را خیلی بالا می‌دانند و بقیه ملت‌ها را هیچ و این رفتار خیلی زشتی بود.

وی یادآور شد: چرا آن‌ها تند شدند و شدت تندی را بالا بردند چون آن‌ها طراحی کرده بودند ما را در سفر نیویورک وارد این دام و طرح خود کنند؛ طرح آن‌ها افزایش تنش‌ها در منطقه است و دلیل آن را مطرح کردم.

رئیس جمهور با بیان اینکه آن‌ها یک نقشه حسابی را کشیده بودند افزود: در رسانه‌ها و میزگرد‌ها و تبلیغات خود فضا را شعله‌ور کرده بودند و به گونه‌ای منعکس کردند که ما همه جا را داغان کرده و موشک می‌زنیم و این بهترین هدیه آن‌ها بود.

وی تأکید کرد: آن‌ها می‌خواهند به ما فشار بیاورند و مسئول فشار را خود ما معرفی کند؛ می‌خواهند ماجراجویی درست کنند و مسئولیت آن را به گردن ملت ایران بیندازند. اما ملت ایرانی با هوشمندی بسیار دقیق وارد شد و ما در آنجا گفتیم که ملت ایران چگونه ملتی است و علت تنش‌ها چیست. ما دنبال تنش نیستیم بلکه آن‌ها هستند که فرهنگ، ریشه و اصالت ندارند و با درگیری زنده هستند.

احمدی‌نژاد یادآور شد: بسیاری از رسانه‌های آمریکایی نمی‌دانستند که بعد از آنچه موضعی باید بگیرند چرا که قبل از آن گفته بودند احمدی‌نژاد می‌گوید ما ریشه‌کن و نابود می‌کنیم اما ما هیچگاه در سخنرانی مجمع عمومی چنین سخنرانی را مطرح نکرده بودیم. در حالی که آن‌ها چنین توقعی را به وجود آوردند.

رئیس جمهور اظهار داشت: فضا را به گونه‌ای طراحی کرده بودند که اگر ما بی‌احتیاطی می‌کردیم دقیقا ادبیات مورد نیاز آن‌ها را تولید می‌کردیم اما ما این فریب را نخوردیم و بنده گفتم که چنین حرف‌هایی نیست چرا جنگ؟ هرکس حرف جنگ را می‌زند عقب افتاده و محکوم است. که یک دفعه پشت عملیات و جنگ روانی آن‌ها خالی شد و همه عصبانی هستند.

وی افزود: خط سرخ و مشکی برای بچه‌ها خوب است و سطح آن آقا‌‌ همان است که نقاشی می‌کشد اما زیاد خوب نبود مثل اینکه داده بود با ماشین کشیده بودند و باید تمرین کند نقاشی‌اش بهتر شود. ما ایران هستیم و ۳۳ سال است که در تحریم زندگی می‌کنیم.

شرایط فعلی بین ایران و آمریکا نمی‌تواند ادامه‌دار باشد

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری دیروز سه شنبه با بیان اینکه ما هم به عرصه فرهنگ و کارکرد دستگاه‌های فرهنگی همچون رسانه‌ها و سازمان تبلیغات معتقد هستیم، اظهار داشت: معنای این انتقاد تقابل و درگیری نیست و ما بودجه‌های فرهنگی را ده‌ها برابر کردیم لذا آن‌ها باید توضیح دهند که آن را چه کردند.

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه انتقاد من و رهبری برای تعالی و تکامل کشور بوده و نه تکفیر افراد است، ادامه داد: برخی انتقادات را چماق می‌کنند در حالی که رهبری باید اشکالات را بگویند و قطعا معنی این انتقادات نفی افراد نیست.

رئیس جمهور ادامه داد: ‌نباید عنصر فرهنگ به چماقی سیاسی برای کوبیدن افراد تبدیل شود چرا که حوزه فرهنگ وسیع است و نظرات مختلفی در آن وجود دارد. لذا نباید یکدیگر را به خاطر اختلاف به ضدیت با فرهنگ و ضدانقلابی بودن متهم کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از کارهای بسیار بدی که توسط باندهای قدرت در کشور رایج شد، این بود که مطالبات بانی و حزبی به ارزش‌ها و تعهدات اخلاقی ترجیح داده شد، افزود: از اول که جناح بندی‌ها صورت گرفت بنده نگران این مسئله بودم.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: وقتی کسی یک کلمه حرف می‌زند ما نباید به او انگ بزنیم حتی اگر آن فرد احمدی نژادی باشد که همه زندگیش برای مردم و انقلاب بوده است اما متأسفانه برخی رسانه‌ها این موضوع را ترویج می‌کنند.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه قریب به اتفاق مردم ایران عاشق فرهنگ ایران و اسلام هستند، یادآور شد: باید نظر داد و پیشنهاد به رهبری نیز معنایش بستن جامعه و بگیر و ببند و تکفیر یک عده نبوده است بلکه برای عملکرد بهتر مطرح شد.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر نحوه رابطه ایران و آمریکا پس از انتخابات در آمریکا گفت که درباره انتخابات آمریکا از من پرسیدند اما اظهارنظر نکردند چرا که نمی‌خواهم حرفی بزنم که تلاش برای تأثیرگذاری در آمریکا محسوب شود اما قطعا این شرایط بین ایران و آمریکا نمی‌تواند ادامه یابد. از این رو آن‌ها مجبورند که در رفتار خود تجدیدنظر کنند چرا که درگیری برای آن‌ها سودی نداشته و بیشتر از همه آمریکا ضرر کرده است.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر بازداشت جوانفکر گفت: ما هفت سال است که در فشار هستیم و عادت کرده‌ایم که در فشار باشیم.

رئیس جمهور در پاسخ به این سؤال که آیا این فشار‌ها از جانب گروه خاصی است گفت: بنده چنین برداشتی ندارم و برداشت من غیر از برداشت شماست.

رئیس جمهور تأکید کرد: حق جوانفکر این نیست و این دستگیری به نفع کشور نبود. نه اینکه بنده بخواهم مساوات قانون برای افراد را نفی کنم اما معتقدم حرف جوانفکر توهین به مقام رهبری نبود و نشریه خاتون نیز خلاف شرع نیست؛ لذا نظرات مختلف باید مطرح شود.

حمایت دولت من از نهادهای فرهنگی در تاریخ بی‌سابقه است

وی تأکید کرد: ما آماده‌ایم و مهم این است که ما آماده باشیم نه اینکه ما نگران باشیم؛ ما باید آماده باشیم و همیشه هم آماده‌ایم.

احمدی‌نژاد ادامه داد: من پیش بینی می‌کنم که چهار نفر عاقل پیدا شوند تا گوش جاهلان را بگیرند و به آن‌ها بگویند که سرجایتان بنشینید و اگر هم پیدا نشد ما حرکت خودمان را ادامه می‌دهیم و از گردنه‌ها عبور می‌کنیم.

رئیس‌جمهور کشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری مهر که از وی پرسید رهبر انقلاب در دیدارشان با هیأت دولت در مورد مسائل فرهنگی صحبت‌هایی را داشتند؛ ایشان ضمن انتقاداتی که مطرح کردند، فرمودند من یک وقتی نسخه‌ای از کارهای عمیق فرهنگی لازم را به رئیس‌جمهور دادم؛ همان‌ها که باید دنبال شود و دنبال می‌شد؛ این نسخه چه بود و دلیل انتقادهای رهبری در حوزه فرهنگی چیست و دولت چه برنامه‌ای برای این موضوع دارد، اظهار داشت: قبل از پاسخ به این سؤال این نکته را بگویم که یادداشتی به من داده‌اند که در آن نوشته خبرگزاری مهر پیامکی را با مضمون هجمه احمدی‌نژاد به نهادهای امنیتی ارسال کرده است؛ آیا من چنین کاری کردم؛ من فقط گفتم که یک خبرگزاری وابسته به نهاد امنیتی باید خیلی بهتر عمل کند و اینقدر سیاسی نباشد که این هم یک تذکر درست و دوستانه و از موضع رئیس‌جمهور است و این موضوع را قاطع می‌گویم.

وی افزود: خبرگزاری‌های وابسته به نهاد امنیتی و دستگاه‌ تبلیغاتی که از دولت پول می‌گیرند نباید اینقدر علیه دولت سیاسی‌کاری کنند؛ عیب ندارد ما این را هم بخشیدیم و سخت نمی‌گیریم.

رئیس‌جمهور در خصوص بحث فرهنگ گفت: ما هم نگران فرهنگیم؛ انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی است و بالا‌تر از مسائل اقتصادی ما همیشه نگران مسائل اقتصادی هستیم.

وی اضافه کرد: یادداشتی را که رهبری دادند متنش‌‌ همان چیزهایی بود که ما در کارگروه‌های فرهنگی تصویب کردیم و‌‌ همان را دنبال می‌کنیم.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: فکر می‌کنم در بحث فرهنگی مهم‌ترین مسئله رویکرد فرهنگی باشد و نوع نگاه به فرهنگ در این مقوله مهم است؛ آیا ملت ایران ملتی بی‌فرهنگ است؛ همه تاریخ ثبت کرده که ملت ایران با سابقه‌ترین ملت جهان است.

وی گفت عناصر اصلی ممتاز و درخشان فرهنگی ملت ایران را مردم حفظ کرده‌اند و ملت ایران بود که اسلام را آزادانه پذیرفت و توحید را قبول کرد؛ ملت ایران انسانیت و سنت‌های متعالی را پذیرفت و تا آلان هم آن‌ها را حفظ کرده و پای آن ایستاده است.

احمدی‌نژاد گفت: وقتی بعضی‌ها از فرهنگ صحبت می‌کنند طوری می‌گویند که انگار ملت متهم اصلی است. در حالیکه من فکر می‌کنم که ملت مدعی اصلی باشد نه متهم اصلی؛ ما وقتی می‌خواهیم از فرهنگ بحث کنیم باید از نهادهای فرهنگی سؤال کنیم.

رئیس‌جمهور اظهار داشت: حوزه‌های علمیه، صدا و سیما، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های فرهنگی باید در مورد مسئله فرهنگ پاسخگو باشند ولی آن چیزی که برای دولت مهم است این است که اولاً رویکردهای فرهنگی صحیح را معرفی کنند؛ البته در شورای عالی انقلاب فرهنگی بهترین مصوبات را در زمینه‌های گوناگون از جمله کتاب، نقشه جامع علمی، مهندسی فرهنگی کشور وحتی بازی‌ها رایانه‌های داشتیم.

احمدی‌نژاد افزود: فکر می‌کنم حمایتی که در این دولت از نهادهای فرهنگی شده در تاریخ کشور بی‌سابقه بوده؛ یک بخشی از این مسئله به بودجه برمی‌گردد اما خلاصه کردن فرهنگ در یک امر فرعی و شخصی و کوچک ظلم به فرهنگ است.

احمدی‌نژاد گفت: خیلی وقت‌ها اگر نهادهای فرهنگی کاری نکنند مؤثرترند و حرف نزنند بهتر است، چرا که متوجه نیستند با کدام ملت حرف می‌زنند.

وی ادامه داد: هیچکس در طول تاریخ نتوانسته چیزی به ملت ایران تحمیل کند چرا که ملت ایران خودش انتخاب کرده و خودش هم پای همه چیز ایستاده است؛ بزرگ‌ترین کار فرهنگی همراهی کردن با ملت است؛ باید عزت و کرامت ملت حفظ شود؛ باید به ملت اعتماد کرد و مشی دولت هم همین است.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: به اعتقاد من مشی رهبری و امام عزیز هم همینطور بود و ما هم این موضوع را دنبال می‌کنیم.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: دولت عامل مستقیم در عرصه فرهنگ نیست و عوامل زیادی دست‌اندرکار هستند؛ نگاه همه باید به عرصه فرهنگ نگاه فرهنگی باشد نه نگاه فیزیکی و همه باید به ملت ایران اعتماد کنند؛ همه باید به جوانان اعتماد داشته باشند چرا که همین جوانان در مقاطع گوناگون کشور را نجات داده‌اند و ارزش‌های الهی را حفظ کرده‌اند.

احمدی‌نژاد اضافه کرد: به اعتقاد من جوانان ایران پاک‌ترین جوانان هستند و زن‌های ایران‌زمین هم بهترین زن‌های دنیا هستند؛ البته عده‌ای قلیل که در اقلیت محض هستند سازمان‌یافته عمل می‌کنند که حساب آن‌ها جداست. ولی توده‌های مردم بزرگ‌ترین سرمایه‌های فرهنگی هستند.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: عصاره فرهنگ انقلاب و خط امام و فرمایش‌های رهبری در همین مواردی است که من گفتم و ما هم این موارد را دنبال می‌کنیم.

چرا از قوه قضاییه و شهرداری تهران انتقاد نمی‌شود؟

وی افزود: ۶ماه عملکرد خود همکارانتان را بررسی کنید تا متوجه شوید یک جنگ روانی ۶ ماهه است و من مثال زدم که در یک روز تعطیل به صورت وسیع پیامک منتشر شده و این در گزارش رسمی وزارت اطلاعات و وزارت ارتباطات موجود است.

رئیس جمهور گفت: من یک انتقاد کردم و این انتقادم دلسوزانه است نه از روی دشمنی و کسی نباید روی شاخه بنشیند و آن را ببرد.

احمدی‌نژاد در واکنش به پرسش خبرنگار فارس که گفت شما قبلا گفته بودید دلار، کاغذی است که بیشتر از ۹۰۰ تومتان نمی‌ارزد ولی همین الان چند خیابان بالا‌تر، در فردوسی، دلار با قیمت نزدیک به ۴هزار تومان به فروش می‌رسد، اظهار کرد: اینکه شما می‌گویید الان قیمت دلار ۴هزار تومان است بدون اینکه توجه کنیم قیمت واقعی آن چند است، جنگ روانی به وجود می‌آورد و جنگ روانی موضوع شاخ و دم داری نیست.

وی ادامه داد: عده‌ای با دولت مخالفند و ما هم نگفتیم چرا مخالفند اما رفتار برخی رسانه‌ها در قبال دولت معلوم است و من احمدی‌نژاد هم گردنم از مو باریک‌تر است و تنها کسی هستم شما در مقابل آن می‌توانید اینگونه صحبت کنید.

رئیس جمهور گفت: برخی رسانه‌ها بگویند که چه مشکلاتی در کشور است و اینگونه نیست که فقط دولت مشغول کار است؛ یعنی جاهای دیگر واقعا مشکل ندارند؟

احمدی‌نژاد افزود: اگر جایی یک انتقاد از قوه قضاییه شده بگویید؛ ‌ قوه قضاییه انتقاد ندارد؟ نقش قوه قضاییه در کشور کم است؟ این قوه در امنیت اقتصادی نقشی ندارد؟ اگر هیچ نقشی ندارد چطور یک قوه مستقل است که در تراز رئیس جمهور قرار دارد و برخی جا‌ها بالا‌تر از رئیس جمهور است و می‌تواند رئیس دولت را مورد سؤال قرار دهد.

رئیس جمهور گفت: مجلس هیچ نقشی در تحولات کشور ندارد؟ شهرداری تهران هیچ اشکالی ندارد؟ من خودم شهردار تهران بودم و در همین تهران اگر در خیابانی چاله‌ای پیدا می‌شد صد‌ها مقاله درباره آن می‌نوشتند.

احمدی‌نژاد گفت: در زمان شهرداری بنده، فردی در یکی از خیابان‌های فرعی مقابل صدا و سیما تعدادی درخت را بر اساس حکم قاضی و با وجود مخالفت ما در زمین یک نهاد غیردولتی قلع و قمع کرد تا برج بسازد. رسانه‌های عمومی علیه من به عنوان شهردار وقت عزای عمومی اعلام کردند.

وی ادامه داد: آن روز فریاد وااسفاه سر دادند که محیط زیست از بین رفت و مرا محکوم به بی‌عدالتی کردند. اما بنده از جایی رد شدم که پر از درختان قدیمی بود که همه ‌آن‌ها را برای خیابان کشی برداشتند ولی هیچ خبری منتشر نشد.

احمدی‌نژاد گفت: امروز درباره هزینه‌کرد‌ها هیچ خبر و سؤالی مطرح نمی‌شود و معلوم است که اقدامات رسانه‌ها یکطرفه است و انگار کسی در کشور جز دولت ایراد ندارد.

وی اضافه کرد: به آقای ضرغامی گفتم کدام قانون گفته صدا و سیما ناظر بر دولت است؟ اما در تلویزیون یک مجری به صورت زنده به رئیس جمهور یا فلان وزیر می‌گوید آقا گوشی را بردارید و جوابگو باشید.

احمدی‌نژاد گفت: ما که همیشه جوابگو هستیم و در خیابان زیر پای مردم هستیم و اتفاقا تنها کسی هستیم که در این کشور پاسخگوست و به آقای ضرغامی گفتم واقعا هیچ دستگاه دیگری اشکال و انتقادی ندارد و همه چیز در این کشور مرتب است و فقط دولت ضعف دارد؟

رئیس جمهور با بیان اینکه انشاءالله هیچ یک از دستگاه‌ها اشکالی ندارند، تصریح کرد: بالاخره در گوشه و کنار ضعف هست اما چرا یک کلمه درباره مشکلات دیگران صحبت نمی‌شود.

احمدی‌نژاد افزود: بنده شاید تنها مسئولی هستم که هیچ نگرانی ندارم و همیشه در دل مردم می‌روم و از این جهت به خدا هیچ نگرانی ندارم و خیلی راحت میان مردم هستم؛ برای آنکه دلم با مردم است و هیچ وقت سر سوزنی دوست ندارم به مردم فشار بیاید.

وی ادامه داد: شما به عنوان یک مسلمان بروید بگویید که یک خبر در رسانه‌ها بوده که نقدی به دیگران باشد جز آنکه همیشه از آن‌ها تعریف می‌شود؟

وی افزود: دیوار دولت از همه کوتاه‌تر است اما واقعا این روش‌ها درست نیست و این دولت نه، هر دولت دیگری هم سر کار باشد نباید اینگونه برخورد کرد.

رئیس جمهور گفت: به خود من گفتند که علت حملات به دولت چیست و من خودم می‌دانم و ملت هم می‌دانند. اما نمی‌خواهم موضوع را باز کنم؛ بگذریم.

رئیس جمهور گفت: حالا دشمن آمده و فشار آورده و می‌خواهد با بازی با عدد درخیابان‌ها و نه در عالم واقع، نگرانی درست کند و بعد بگویند ما اقتصاد ایران را مضمحل کردیم.

احمدی‌نژاد گفت: ‌ در این شرایط وظیفه ما کمک و همیاری به اصلاح این وضعیت است نه اینکه بگوییم دولت مقصر است؛ چون هر تصمیمی که دولت بگیرد شما نقد می‌کنید و می‌گویید نباید این کار را انجام داد.

وی ادامه داد: تازگی‌ها خط را دادند به دست رئیس جمهور و می‌گویند رئیس جمهور کار را‌‌ رها کرده و نمی‌خواهد این وضعیت را درست کند؛ بدون آنکه با دولت همراهی کنند، با دشمن همراهی می‌کنند و وقتی مشکل پیدا شد به رئیس‌جمهور فحش می‌دهند و می‌خواهند کار را درست کند.

رئیس جمهور گفت: دولت در حال تلاش برای عبور از این وضعیت است و به لطف خدا از این عرصه عبور خواهیم کرد و من تردید ندارم که دشمن به جایی نخواهد رسید ولی با این روش یک دبستان دو کلاسه را هم نمی‌توان اداره کرد چه برسد به کشور بزرگی مانند ایران را.

احمدی‌نژاد افزود: ۶ماه بازار را به هم ریختند و حالا می‌گویند چرا رئیس جمهور نمی‌آید کار‌ها را درست کند و جوری می‌گویند که انگار دولت نشسته تا به مردم فشار وارد شود.

وی ادامه داد: ‌این خیلی بد است؛ به خدا مردم بی‌جهت در فشار قرار دارند که بخشی ناشی از جنگ دشمن است اما بخش زیادی از آن تحمیلی است و خیلی از مردم نمی‌توانند معامله انجام دهند و وقتی خرید و فروش انجام نشود کارگاه‌ها نمی‌چرخد و حقوق نیست و کشور از این مسیر آسیب می‌بیند.

رئیس جمهور با بیان اینکه همه باید کمک کنند تا از این وضعیت بگذریم، گفت: رئیس مجلس به جای اینکه ۵صفحه مصاحبه کند و دولت را متهم کند، کمک کند تا معوقات بانکی پرداخت شود و بازار تنظیم گردد و قوانین ناقص اصلاح شود.

احمدی‌نژاد افزود: ما با یک سوم این ارز می‌توانیم کشور را اداره کنیم اما شرط آن این است که همه کمک کنند و فکر می‌کنم که این اتفاق می‌افتد و ما چاره‌ای نداریم جز آنکه به هم کمک کنیم.

وی تصریح کرد: من متواضعانه و عاجزانه و برادرانه خواهش می‌کنم الان وقت آن نیست کسی بخواهد تسویه حساب کند و ما کوچک همه هستیم و اگر حضور ما سخت است، یک خط می‌نویسیم و خداحافظی می‌کنیم.

احمدی‌نژاد گفت: ‌ دولت تازمانی که هست با قدرت کار را انجام می‌دهد و ملت بداند که ما به فضل الهی کار را با قدرت دنبال می‌کنیم و در دفاع از حقوق ملت کم نمی‌گذاریم چون برای خدمت آمدیم.

وی تصریح کرد: با متهم کردن دولت مشکلی حل نمی‌شود و همه باید دست به دست هم دهیم تا از این وضعیت عبور کنیم.

رئیس جمهور گفت‌: ‌کسی آمده و گفته درآمد ارزی دولت بی‌نظیر است اما این نظر سطحی و غیرعلمی است. چون عدد بالاست ولی وقتی قیمت نفت بالا می‌رود قیمت کالای خارجی هم بالا می‌رود و قدرت خرید کاهش می‌یابد.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: ‌در این دوره ۷ ساله در اکثر قریب به اتفاق بخش‌ها معادل کل تاریخ کشور کار شده است.

قاطعانه از وزیر ورزش حمایت می‌کنم

وی افزود: برخی در تهیه مواد اولیه و برخی در بازگرداندن بدهی بانکی و برخی هم در تأمین نقدینگی سرمایه در گردش مشکل دارند. اما کارگروهی برای حمایت از صنعت تشکیل شده که به صورت کلینیک شبانه روزی فعال است.

احمدی‌نژاد ادامه داد: صنایعی که دچار مشکل می‌شوند مراجعه می‌کنند و تلاش می‌کنیم به آن‌ها کمک کنیم و بسیاری از کارگاه‌ها نیز تاکنون مراجعه کرده و از این کارگروه کمک‌های خوبی گرفتند.

وی تصریح کرد: البته این کمک‌ها در حد انتظار نیست اما کمک شده تا آن‌ها بتوانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند و هر کارگاهی که دچار مشکل می‌شود می‌تواند به استانداری‌ها برود و اگر مشکل در محل حل نشد به کارگروه ارجاع می‌شود تا کمک لازم صورت گیرد.

خبرنگاری از رئیس جمهور درباره تعلیق برخی فدراسیون‌ها و طرح استیضاح وزیر ورزش و جوانان پس از موفقیت‌های ورزشکارانمان در مسابقات المپیک و پارالمپیک سؤال کرد که احمدی‌نژاد پاسخ داد: استیضاح حق قانونی مجلس است و نباید در آن خدشه‌ای وارد کرد.

وی افزود: اکثریت قاطع نمایندگان مجلس دلسوزند و واقعا می‌خواهند به دولت کمک کنند و استیضاح وزیر ورزش هم متعلق به اکثریت مجلس نیست.

احمدی‌نژاد ادامه داد: ‌ وقتی دو سال قبل در چین در المپیک و پارالمپیک آسیایی ورزشکاران ما مقام بالایی آوردند و موفقیت بی‌سابقه به وجود آمد،‌‌ همان موقع عده‌ای تلاش کردند سازمان ورزش را به هم بزنند.

رئیس جمهور گفت: ‌ حالا بالاخره پیروزی‌های المپیک به دست آمده اما برخی به دنبال استیضاح وزیر ورزش هستند که البته استیضاح حق مجلس است و ما در مجلس حاضر می‌شویم و پاسخ‌های لازم را می‌دهیم و تصمیم گیری هم با نمایندگان است و هر تصمیمی بگیرند ما احترام می‌گذاریم.

احمدی‌نژاد در عین حال گفت: ‌ تصور می‌کنم ورزش امروز کشور بیش از آنکه مورد سؤال قرار گیرد نیازمند حمایت است و همه باید کمک کنند تا مسئولان ورزش وظایف خود را انجام دهند.

وی تصریح کرد: ما به عنوان حکومت و بنده به عنوان رئیس جمهور هیچ دخالتی در تعیین رئیس فدراسیون‌ها و مربیان و دستیارانشان نداریم و خودشان انجام می‌دهند. وظیفه ما پشتیبانی است.

رئیس جمهور گفت: ‌ اکنون تیم فوتبال ما در آستانه مسابقات جهانی است و بازی‌های سختی را پیش رو دارند و میدان‌های بزرگی در برابر آن‌ها قرار دارد و همه باید کمک کنیم نه اینکه وارد جزئیات شویم اما من مجبور شدم در شرایطی که همه علیه فوتبال کار می‌کنند وارد قضیه شوم.

احمدی‌نژاد افزود: جوانان ما که می‌خواهند پیراهن ملی بپوشند و از طرف ملت بزرگ در یک رقابت سنگین ورزشی حضور یابند باید با روحیه باشند.

وی ادامه داد: اشکال در همه بخش‌ها وجود دارد اما نباید آن‌ها را برجسته کنیم و یا به مسئولان ورزش حمله کنیم بلکه همه باید در همه زمینه‌ها از جمله اقتصاد همدیگر را یاری دهیم.

رئیس جمهور گفت: ‌ این توضیحات برای روشن شدن موضوع است وگرنه ما با کسی دعوا نداریم و همه باید دست به دست هم دهیم و جلسات خوبی تشکیل دهیم و با تفاهم کشور را اداره کنیم.

احمدی‌نژاد افزود: متأسفانه ورزش ما بیشتر از حاشیه‌های ساختگی رنج می‌برد و یک مسابقه که هم برگزار می‌شود که مشکلی در آن نیست، می‌گردند تا مشکلی پیدا کنند.

وی ادامه داد: وزیر ورزش هرکس باشد همه باید او را یاری بدهند و من هم از وزیر ورزش قاطعانه حمایت می‌کنم چون وزارتخانه او جوان است و خود او هم مدت کمی وزیر بوده و‌ای کاش به جای استیضاح در حل مشکلات به او کمک می‌کردند.

احمدی‌نژاد گفت: وقتی اینگونه برخورد شود در بیرون هم عده‌ای نامه نگاری می‌کنند و فشار می‌آورند و ما باید در این شرایط به هم کمک کنیم تا به آن‌ها پاسخ حقوقی و منطقی دهیم و کمک کنیم تا جوانان ما که در مرحله شکوفایی قرار دارند به مدارج بالا برسند.

وی تصریح کرد: نقد خوب است اما باید بجای مسئله سازی به کاروان ورزشی کمک کنیم که در میادین بین المللی برای کشور افتخار بیافرینند.

امسال کسری بودجه نخواهیم داشت

وی ادامه داد: این درحالی است که در هیچ کدام از این ۳ برنامه اهداف به صورت کامل پیاده نشده است.

احمدی‌نژاد افزود: در برنامه چهارم بیش از ۸۰ درصد از اهداف سند چشم انداز توسعه محقق شده است لذا می‌توان گفت برنامه چهارم از موفقیت قابل قبولی برخوردار بوده است.

وی تصریح کرد: تمام تلاش ما بر این موضوع متمرکز شده است تا برنامه پنجم توسعه به خوبی اجرا شود لذا بحث‌هایی که اخیراً مطرح شده است مقطعی است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: تمامی برنامه‌های مطرح شده در سند چشم انداز توسعه متعلق به دولت نیست اما ما شاهد هستیم در سال اول اجرای سند چشم انداز دولت موفقیت قابل قبولی داشته و توانسته به رشد ۶ درصدی برسد که این رقم رشد در ایران در درجه بالایی محسوب می‌شود.

وی اظهار داشت: به طور حتم وقتی که اصلاح ساختار‌ها شروع شود این برنامه با سرعت بیشتری مسیر خود را طی خواهد کرد. اما باید این نکته را مدنظر قرار داد که آشفتگی که در بازار ارز شده است موقتی است و به طور حتم روند پیشبرد سند چشم انداز توسعه مسیر خود را ادامه خواهد داد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار نمنا درباره ریاست ایران بر جنبش عدم تعهد و راهکاری مقابله با حق وتو گفت: راه حل اصلی برای استقرار عدالت در جهان نیازمند تعامل بسیار می‌باشد از این رو در سفر خود به نیویورک با دبیرکل سازمان ملل درباره اصلاح ساختار سازمان صحبت جدی داشتم و ایشان نیز از این موضوع استقبال کردند.

وی افزود: برای پیشبرد برنامه‌های نم نیازمند یک ساختار منسجم هستیم زیرا نم تنها جنبشی است که فاقد یک ساختار ثابت است. از این رو بر اساس طراحی یک برنامه مدون و برگزاری جلسات در حاشیه اجلاس مجمع عمومی در نیویورک برای ایجاد حداقل‌های پایه در اجلاس نم تصمیم گیری شد.

رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری چین درباره ادامه تولید اورانیوم ۲۰ درصدی از سوی ایران گفت: تولید ۲۰ درصد اورانیوم برای ساخت رادیو دارو‌ها صورت می‌گیرد و در هیچ کار دیگری استفاده نمی‌شود.

وی افزود: ما طبق مقررات آژانس انرژی هسته‌ای از کشورهای عضو درخواست کردیم تا اورانیوم ۲۰ درصد را در اختیار ما قرار دهند تا ما سوخت ۳. ۵ درصد را به آن‌ها ارائه دهیم اما متاسفانه این کشور‌ها از این درخواست ایران امتناع کردند.

احمدی‌نژاد تصریح کرد: با عدم قبول درخواست ایران از سوی کشورهای عضو آژانس برای ارائه اورانیوم ۲۰ درصد مجبور شدیم با هزینه‌های بالا خودمان دست به تولید اورانیوم بزنیم.

وی افزود: باز هم اگر کشورهای عضو آژانس اورانیوم ۲۰ درصدی را به ما ارائه دهند، تولید سوخت را متوقف خواهیم کرد اما در حال حاضر هیچ کشوری حاضر نشده است که سوخت را در اختیار ما قرار دهد.

رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگار موسسه مطالعاتی بلاس در خصوص محقق شدن درآمد‌های تعیین شده در بودجه با توجه به قیمت ۱۱۰ دلاری نفت گفت: دولت برای بودجه تصمیم گرفته است با همین درآمد فعلی کار را جلو ببریم و تنظیم کرده‌ایم که انشاالله بدون کسری بودجه فعالیت خود را ادامه دهیم.

وی افزود: اولویت بندی کرده‌ایم و هزینه‌ها را کم کرده‌ایم تا از لحاظ بودجه با هیچ گونه کم و کاستی مواجه نشویم و امیدواریم به زودی با حل مشکل بازار ارز و به کنترل درآمد قیمت ارزش هیچ‌گونه مشکلی برای مردم به وجود نیاید.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: بحث قیمت نفت از مباحث پیچیده‌ای است زیرا سود و ضرر در آن مشخص نیست و باید با یک تحلیل مشخص با توجه به تلاطمی که در بازار جهانی وجود دارد وارد عمل شویم.

وی تصریح کرد: برحسب ظاهر در شرایط فعلی قیمت نفت اگر بالا برود به نفع اقتصاد ما است. اما زمانی که به طور مستقیم افزایش قیمت در کالاهای وارداتی ضرب نشود قیمت نفت اعمال نمی‌شود.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: به طور حتم زمانی که نفت از سلطه سیاسی خارج شود و قیمت نفت با واقعیت اقتصاد جهانی و به دور از مسائل سیاسی تعیین شود می‌توان بر اساس یک نظام عرضه و تقاضا آرمانی در بازار جهانی فعالیت کرد که این به نفع ما است.

رئیس جمهور کشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگار روزنامه آسیا درباره طرح دولت برای مقابله با چالش‌های فعالان اقتصادی و گرانی‌های اخیر گفت: کاری که باید در بودجه انجام می‌شد صورت گرفته است که بسیار بزرگ بود.

وی افزود: وقتی که یک بودجه ۱۲۵ میلیارد تومانی با ۹۵ میلیارد تومان بسته شود کار بسیار بزرگی صورت گرفته است و این زمانی اتفاق می‌افتد که تمامی هزینه‌های آموزش، دفاع و درمان پرداخت می‌شود.

احمدی‌نژاد اظهار داشت: تنها فشار کوچکی به بخش تولید وارد شده است؛ از این رو کار گروه تولید را تشکیل داده‌ایم که به طور حتم این مشکل را حل خواهد کرد.

وی افزود: هر کس بخواهد تجارت قانونمند انجام دهد ارز‌ خود را به نوبت می‌گیرد.

موضع گیری من در تعامل با آمریکا مطابق نظرات امام و رهبری است

رئیس‌جمهور ادامه داد: گرانی‌های ما گرانی‌های اقتصادی نیست، به تبع قیمت ارز است؛ البته ما تورم بین‌المللی و وارداتی هم داریم. این تورم بین‌المللی را نمی‌توان کاری کرد اما این قسمت مصنوعی که الان درست شده می‌توان گفت که بسیاری از کالا‌ها نیازی به ارز نداشته و اصلاً ارز آوری ندارد اما با یک عدد کاذب که بی‌جهت اعلام می‌شود مقایسه می‌کنند و تغییر قیمت می‌دهند و امیدواریم این برداشته شود.

وی یادآور شد: ضمن اینکه کالاهای اساسی مردم با ارز پایه داده می‌شود و تا آخر هم داده خواهد شد و به هر میزان درآمدهای ارزی بالا‌تر رود ارز پایه به دایره‌ گسترده‌تری از کالا‌ها اختصاص پیدا خواهد کرد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه با توجه به رونمایی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در بیست و یکم آذرماه سال گذشته پیشنهاد شما برای بهتر اجرایی شدن این سند در حمایت دولت و سایر دستگاه‌ها از آن چیست؟ گفت: این سند، ‌سند بسیار مهمی است. دولت برای اجرای آن پشتیبانی می‌کند اما اصل اجرای سند بر عهده خانواده بزرگ آموزش و پرورش است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: فرهنگیان ما توانایی، استعداد و ظرفیت اجرای کامل این سند را دارند و برنامه‌ریزی‌های خوبی را شروع کرده‌اند ما حمایت می‌کنیم و همه نیز باید از آن حمایت کنند تا این سند به خوبی اجرا شود.

وی همچنین تصریح کرد: وزارتخانه‌های دولتی حتماً ملزم به حمایت هستند و همه پشتیبان آموزش و پرورش در این مسئله خواهند بود.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه در سفر به نیویورک در رابطه با روابط ایران و آمریکا موضعی را اعلام کردید که آقای ولایتی در واکنش به موضع‌گیریتان گفتند که این موضوع توسط رهبر معظم انقلاب تعیین تکلیف می‌شود. نظر شما درباره این واکنش چیست؟ افزود: من چه نظری باید بدهم؛ بالاخره در این رابطه نظرات را دادم و فکر می‌کنم این نظر را هم امام و هم رهبری قبول دارند. بنده نخوانده‌ام که وی چه گفته است. باید آزاد باشند، بگذارید همه حرف بزنند و اشکالی هم ندارد.

رئیس‌جمهور همچنین در پاسخ به پیام تقدیر و تشکر زرتشتیان گفت: سلام بنده را هم به آن‌ها برسانید.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر مناسبات ایران و آرژانتین و مذاکرات مربوط به حادثه آمیا تصریح کرد: دو وزیر امور خارجه ملاقات کردند و قرار شد ادامه راه را هماهنگ کنند ما فکر می‌کنیم بررسی این مسأله حتماً باید به شفافیت و کشف حقیقت بیانجامد و مطمئن هستیم وقتی بررسی دقیق و بی‌طرفانه باشد در آن زمان زمینه برای توسعه روابط بیشتر و بهتر بین ما و آرژانتین فراهم خواهد شد.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال یکی از روزنامه‌نگاران ورزشی مبنی بر اینکه بخش خصوصی به ویژه ورزشی با بالا بودن قیمت کاغذ روبرو هستند و اینکه قیمت کاغذ ۳۲۰برابر افزایش یافته است، گفت: بالاخره دولت چون مال مردم و در کنار آنهاست ما با تمام احساس با مردم هستیم و هر بخشی مشکل پیدا می‌کند مشکل دولت است. همه این‌ها بحث می‌شود، عده‌ای رفته‌اند کاغذ خریده‌اند و دارند وارد می‌کنند امیدوارم بازار کاغذ به تعادل برسد؛ دولت کمک کرده و ارز آن را تعیین کرده است.

باید به دولت جدید مصر فرصت بیشتری داد

احمدی‌نژاد در ادامه نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه برخی از کار‌شناسان مصری معتقدند که دولت کنونی مصر و شخص رئیس‌جمهور مصر در خصوص روابط با ایران افراطی‌تر از حسنی‌مبارک عمل می‌کنند. فکر نمی‌کنید دیپلماسی ایران بیشتر از آن اندازه که می‌بایست به دولت محمد مرسی کمک کرد، گفت: در ارزیابی دولتی که در مصر روی کار است نباید عجله کرد باید فرصت دهیم. بالاخره در این کشور تحولاتی اتفاق افتاده که باید به ثباتی در سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری برسد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما عجله‌ای نداریم، دو ملت ایران و مصر روابط گسترده و تاریخی با یکدیگر دارند و ادامه خواهد داشت.

خبرنگاری از احمدی‌نژاد پرسید: برخی از منتقدین شما معتقدند نحوه مدیریت شما موجب مشکلات اقتصادی در داخل کشور شده است و تنش‌های سیاسی را بین ایران و کشورهای غربی به وجود آورده است، شما چگونه پاسخ این منتقدین را می‌دهید و با توجه به پایان ریاست‌جمهوری شما به کدام یک از دستاورد‌هایتان بیش از بقیه افتخار می‌کنید؟ که وی پاسخ داد: با توجه به اینکه دوران ریاست‌جمهوری رو به اتمام است این مسائل را قبلاً جواب دادم. زمان برای بیان دستاورد‌ها وجود دارد. ما معتقدیم دستاورد‌ها متعلق به ملت ایران است.

وی ادامه داد: دولت قطره‌ای در اقیانوس ملت است. دستاورد‌ها بسیار زیاد است و در همین جلسه اخیری که مسئولان کشور می‌ه‌مان رهبری در جلسه بودند، گزارشی را ارائه دادم و باز هم به طور مفصل ارائه می‌شود.

احمدی‌نژاد گفت: جمهوری اسلامی ایران در حال پیشرفت است، حال در یک دوره کوتاهی تلاطمی به بازار ارز تحمیل شده است که اگر این برداشته شود پیشرفت ایران بسیار سریع خواهد بود و الان شما خبر پیشرفت‌ها را می‌شنوید.

رئیس‌جمهور همچنین در خصوص پاسخ به منتقدان یادآور شد: اشکال ندارد، بگذارید انتقاد کنند حالا بنده باید به همه آن‌ها جواب بدهم. اشکالی پیش نمی‌آید بگذارید انتقاد کنند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه در روزهای اخیر شاهد برگزاری کنگره حزب عدالت در ترکیه بودیم که دو سخنرانی تند توسط اردوغان و مرسی در آن انجام شد و اینکه اردوغان از ایران و روسیه و چین دعوت کرد در مواضع خود تجدیدنظر کنند؛ در حال حاضر تلاش‌های ایران برای حل بحران سوریه به کجا رسیده است، گفت: مسئله سوریه بسیار مهم است و در حال حاضر نیز بسیار پیچیده شده و بافت اجتماعی سوریه طایفه‌ای است که به پیچیدگی مسئله می‌افزاید.

وی ادامه داد: موضع ما روشن است، ما بار‌ها گفته‌ایم عدالت، آزادی و احترام و اینکه یک کشور به چه شکلی اداره شود، حق همه ملت‌هاست اما یک اختلاف نظری با این دوستان داریم که آن هم بر سر شیوه احقاق این حق است. ما می‌گوییم باید تفاهم ملی شود.

جنگ در سوریه حاصلی جز خسارت برای این کشور ندارد

رئیس جمهور در ادامه نشست خبری خود با بیان اینکه هرگروهی در سوریه با جنگ به قدرت برسد معنایش جنگ دائمی در این کشور است، اظهار داشت: راه درست، مسیر تفاهم ملی است البته اصل انتخابات آزاد است و این حق مردم است اما این امر باید با نظر ملی محقق شود.

احمدی‌نژاد با بیان اینکه کسانی که آنجا بودند شاید طرفدار جنگ‌اند و ما نمی‌توانیم به آن‌ها بگوییم که چه روشی را انتخاب کنید تصریح کرد: کارهایی که ما دنبال کردیم این بود که بتوانیم با دو طرف صحبت کنیم و آن‌ها را درباره انتخابات آزاد و اعمال رأی مردم به تفاهم برسانیم.

رئیس جمهور ادامه داد: فکر می‌کنیم که این بهترین راه است و راه جنگ مسیر خوبی نیست چرا که هر یک نفری که کشته می‌شود ما ناراحتیم چرا باید سوریه خراب شود، دو طرف سرمایه سوریه هستند و باید با هم تفاهم کنند تا بتوانند کشور را پیش ببرند.

وی تأکید کرد: این جنگ حاصلی جز خسارت برای اصل سوریه ندارد. از این رو ما نمی‌گوییم که آن‌ها چه کار کنند و تعیین تکلیف نمی‌کنیم بلکه فقط کمک می‌کنیم که آن‌ها با یکدیگر به تفاهم برسند.

احمدی‌نژاد با تأکید بر اینکه در سوریه قطعا باید انتخابات آزاد برگزار شود یادآور شد: این انتخابات باید با تفاهم باشد ما نمی‌گوییم چه کسی بماند و چه کسی برود چرا که این حرف دخالت در امور دیگران است اما معقدیم که این حق ملت سوریه است و همه باید به انتخاب مردم احترام بگذارند و در واقع این روش انسانی است.

رئیس جمهور درباره پرسشی مبنی بر قیمت واقعی دلار و ارز خاطرنشان کرد: شرایط اقتصادی ما معمولی نیست و در واقع مورد هجمه واقع شده و این اعداد غیرواقعی است.

وی با بیان اینکه در شرایط واقعی اقتصاد با تحلیل درست اقتصادی می‌توانیم قیمتی بدست آوریم، گفت: این کار مبتنی بر یک تحلیل دقیقی است که قیمت‌های سال ۵۷ و سال ۶۰ را باید بگیریم تا به امروز و کاهش قدرت ارز در صحنه بین‌الملل را با قدرت پول ملی مقایسه کنیم و نتیجه آن مطمئنا‌‌ همان عددهایی است که بنده اعلام کردم.

احمدی‌نژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه بالاخره برنامه مشخص دولت در حوزه ارز و دلار چیست؟ خاطرنشان کرد: ‌ بنده گفتم برای تمام نیازهای واقعی، واردات ثبت و سفارش شده را برنامه ریزی کردند که در صف بروند و بگیرند و فقط ارز مسافرتی و خدمات می‌ماند که آن را هم اعلام کرده‌اند که به زودی تأمین می‌کنند و این بهترین خبر است. اما همه باید مراعات کنند. مشخص است اگر ۲۰۰ میلیون دلار تقاضای ارزی بیاید هیچگاه کسی نمی‌تواند آن را تأمین کند لذا تقاضای کاذب باید کنار رفته و نیازهای واقعی مشخص شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه این امر کمک مردم و رسانه‌ها را می‌خواهد، یادآور شد: تقاضای بی‌جهت باید کنار رود و البته برخی در این بین کاری نکردند؛ یک مؤسسه مالی اعتباری سال گذشته از بانک مرکزی پول گرفت و آن را به آمریکا برد و اوراق عرضه راه‌آهن این کشور را خریداری کرد که البته بانک مرکزی با آن‌ها برخورد کرد لذا همه باید احساس تعهد ملی داشته باشند و بانک مرکزی را کمک کنند. چراکه ما معتقدیم اخلال در اقتصاد این موارد است.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه بانوان کابینه خود را چطور ارزیابی می‌کنید و به آن‌ها چه نمره‌ای می‌دهید گفت: بنده آن‌ها را ۲۰ ارزیابی می‌کنم. با شرایط و محدودیت‌هایی که خانم‌ها دارند کارشان خیلی خوب است و در واقع هر ۴ خانم دولت بسیار خوب هستند. البته اگر این مجلس موافقت می‌کرد بنده ۸-۷ وزیر زن وارد کابینه می‌کردم. لذا خانم‌ها نشان دادند که بسیار مصمم‌تر و جدی هستند و این به معنای این نیست که آقایان اینگونه نیستند.

احمدی‌نژاد در پایان این نشست خبری متذکر شد: از ملت ایران تشکر می‌کنم و اگر در این جلسه بحثی شد که گله گذاری صورت گرفت این به نشانه دشمنی و دعوا نیست چرا که ما همه با هم هستیم و به لطف خدا ملت ایران این صحنه‌های سخت را پشت سر خواهد گذاشت.

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.