بامداد امروز خبر ازدواج محمد مرسی رئیس جمهور کشور انقلابی مصر در یکی از خبرگزاریهای پر مخاطب داخلی منتشر شد. بعد از آن بود که دیگر سایتهای خبری با پرداختن به این موضوع عملا یک موج خبری را ایجاد کردند. با نگاهی به این پدیده رسانهای، سوالی به ذهن مخاطب هوشیار متبادر میشود که چرا فضای سایتهای خبری و حتی خبرگزاریهای ارزشی، زردنویسی و شایعه نگاری را میپسندند و به دنبال جذب مخاطب و افزایش کلیک به هر وسیلهای هستند؟
پربازدیدترین خبر خبرگزاری اول ایران
(از لحاظ رنکینگ و ارجاع در رسانههای دیگر)
منبع خبر خبرگزاری فارس، روزنامه الدیار است. جالب آنکه این روزنامه هم «منابعی در کاخ ریاست جمهوری مصر!!!» را به عنوان منبع معرفی نموده است. در ادامه الدیار میافزاید: اقدامات لازم برای ازدواج «هیفاء مرعی» مشهورترین و زیباترین دختر مسیحی با مرسی در حال انجام است و از سه ماه پیش گفتوگوهایی بین دو طرف در مورد این ازدواج در جریان است.
نجلاء علی محمود همسر کنونی محمد مرسی
نکته حائز اهمیت این است که از ابتدای قیام مردم مصر، جریانهایی سعی داشتند که ماهیت اسلامی آن را نفی کرده و حتی با ایجاد خبرها و وقایعی وجهه غیر اسلامی و غیر دینی به آن بدهند. به طور مثال حرکت ماجده علیا المهدی در انتشار عکسهای برهنه خود در اینترنت یکی از این اقدامات بود. در این زمینه نیز خوب است تحلیلگران و کارشناسان خبرگزاری مذکور، از این شایعه سازی روزنامه الدیار گذر کرده و بطن ماجرا را مورد ارزیابی قرار دهند.
افراد و گروههای غیر دینی در مصر پیش از این سعی داشتند نقش همسر محجبه مرسی
را کمرنگ کرده و از مرسی بخواهند بانوی اول مصر را همراستا با الگوهای غربی انتخاب کند.
چنانکه در عکس بالا مشاهده میکنید یکی از فعالان حقوق زنان در مصر معتقد است همسر کنونی مرسی نمیتواند در شأن رییس جمهور این کشور باشد. در ادامه این روند شاهدیم که عکسهایی از یک زن به نام هیفاء مرعی و به قول برخی از منابع لبنانی الاصل منتشر میشود و الدیار مدعی ازدواج قریب الوقوع این زن با محمد مرسی میگردد.
این عکس کاملا جعلی بوده
و در ۴ میلیون و ۷۰ هزار صفحه اینترنتی غیر اخلاقی قرار دارد.
اما نشانههایی که میتوانست خبرگزاری مذکور را از افتادن در این ورطه، حرکت بر ضد انقلاب مردم مصر و همچنین همراهی با جریانهای غیر دینی هدایت و راهبری کند:
۱- آیا نقل مطلب از یک رسانه غیر داخلی و بیگانه آن هم به گونهای که رسانه خارجی خود از منبع نامعلومی خبری را ذکر کرده است، صحیح است؟ آیا این رویه باید مبنای یک خبرگزاری باشد؟
۲- هیفاء مرعی چه کسی است و چه کسی گفته است ایشان زیباترین و مشهورترین دختر مسیحی است؟ نکته جالب آنکه رییس جمهور مصر با یک زن لبنانی ازدواج کند. آیا این مسئله نمیتواند مردم مصر را به آشوب بکشاند؟
۳- آیا استفاده از واژه مشهورترین و زیباترین دختر مسیحی روشی برای جذب مخاطب و کلیک بالا نیست؟
۴- در متن منتشر شده از سوی الدیار اعلام شده است که از سه ماه گذشته تا به حال دوطرف در حال گفتوگو هستند، آیا با توجه به انقلاب مصر و مشکلات پیش روی محمد مرسی، این خبر میتواند صحت داشته باشد که برای چنین مسئلهای سه ماه وقت و هزینه صرف شود؟
۵- در قسمت دیگری از خبر منتشر شده آمده است هیفاء مرعی دختر زیبایی است که ۹ سال در سفارت خانههای خارجی در مصر (برخی گفتهاند عربی)، مشغول به کار بوده است، حال نباید خبرگزاری فارس این خبر را تحلیل کرده و بنابر رسالت خبری خود این سؤال را مطرح کند که اگر این خبر صحت داشته باشد، هیفاء مرعی شاید نفوذی دولتهای بیگانه در دولت مرسی است؟
با توجه به ویژگی فضای مجازی و رسانه، متأسفانه بسیاری از سایتهای خبری همسو با سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران، بدون هیچ تحلیلی تنها به انتشار این خبر بسنده کردند و موجب فراموش شدن اهمیت بیداری اسلامی و انقلاب مردم مصر شدند.
البته میباید به این مسئله اشاره کرد که در صورت تأیید و صحت این خبر، مواضع متناقض و زیگزاگی مرسی در طول چند ماه ریاست جمهوریش برای مردم و مسؤلان ایرانی جای تعجب ندارد که وی هنوز نتوانسته است اهمیت انقلاب مردمی مصر را آنچنان که باید درک کند.
گفتنی است محمد مرسی رئیس جمهور جدید مصر انقلابی دارای یک همسر و دو فرزند به نام احمد و شیما است.
Sorry. No data so far.