دوشنبه 22 اکتبر 12 | 19:30

رهاورد نمایشگاه «پیوند آسمانی» چه بود؟

نمایشگاه «پیوند آسمانی» به آخرین ایستگاه خود رسید و سوال اینجاست که در این حرکت چه رهاوردی به همراه داشت؟


سالانه مبالغ زیادی از بودجه کشور صرف برگزاری نمایشگاه‌های مختلف می‌شود. برای هرکدام از این جشنواره‌ها اصول و اهدافی مدنظر قرار گرفته می‌شود تا با استفاده از این فرصت به دست آمده موضوعات اساسی پیگیری شود. نمایشگاه‌ها و جشنواره‌هایی در سطح کشور به صورت مستقل یا در کنار همایش‌ها برگزار می‌شود اما متأسفانه اغلب این نمایشگاه‌ها چون هدف مشخصی ندارند و یا تنها اهداف بلندی را تعریف می‌کنند اما صرف برگزاری نمایشگاه اهداف پیگیری نمی‌شود و فرصت‌هایی تبدیل به تهدید می‌شود.

مقام معظم رهبری با توجه به اوضاع کنونی جامعه و تشدید تحریم‌ها بر اقتصاد مقاومتی تأکید کرده‌اند اما شاهد این هستیم که برای این هزینه‌ها هیچ بازنگری و بازرسی وجود ندارد. به طور نمونه نمایشگاه پیوند آسمانی با حمایت وزارت ورزش و جوانان با هدف تسهیل در امر ازدواج از روز پنجشنبه آغاز به کار کرد و 83 غرفه را با خود به همراه داشت اما در واقع اگر حتی نگاهی غیر تخصصی و غیرنقادانه هم به غرفه‌ها می‌کردیم، فرایندی از نمایشگاه حاصل نمی‌شود.

در حالت کلی غرفه‌هایی همچون جان جهان و دفاع از حریم نبوی، غرفه مشاوره، غرفه سازمان‌های غیردولتی و غرفه مؤسسات خیریه از این دسته مؤسسات بودند که شاید در حد یک نام باقی ماندند. غرفه عفاف و حجاب هم که از آن به عنوان یکی از غرفه‌های نمایشگاه یاد شده بود در میان دل مشغولی‌ها گم شد و تنها در حد یک شعار باقی ماند. برای برخی از این عناوین هم غرفه‌هایی بودند که در واقع کارهای چندانی هم نداشتند و یا با ضعف دنبال می‌شدند.

دو طبقه سالن حجاب 6 روز کاری خود را به تسهیل امر ازدواج اختصاص داد. اما آیا این غرفه‌ها با این ضعف‌ها می‌توانستند مشکلی از بالا رفتن سن ازدواج و یا تسهیل امر ازدواج را پوشش دهند؟ نمایشگاه پیوند آسمانی با هدف ایجاد فرهنگ ازدواج آسمان و پایدار برپا شده است و در همین راستا مؤسساتی تحت عنوان ارائه خدمات و اجرای مراسم عقد و عروسی هم با قیمت بسیار پایین به معرفی فعالیت خود پرداختند اما با این فرهنگ‌سازی مشکل جامعه حل شد؟ غرفه فروش فرش‌ و تابلوفرش دستباف با قیمت‌های بالا از امکانات ازدواج آسان است یا در مقابل غرفه فروش لوازم بسیار ریز آشپزخانه در حد رنده و ملاقه مشکل ازدواج جامعه هستند؟ البته بخش‌های دیگری هم جلب توجه می‌کرد مانند غرفه فروش گردنبند و دستبند از صنایع دستی که حتی در زمان بازدید وزیر ورزش و جوانان با پارچه‌ای روی آن را پوشاندند مواجه شدیم. فروش عود و اسانس‌ یا شمع‌های وارمر و جای شمعی با قیمت‌هایی بالاتر از آنچه در مغازه‌ها یافت می‌شود تعجب زیادی برای ما داشت البته در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها بعید نیستند.

نباید تمام زحماتی که برای برگزاری این جشنواره کشیده شد را نادیده گرفت و یا از اقدامات مثبت نمایشگاه چشم بست. فعالیت‌های جنبی هم در این نمایشگاه همچون ازدواج 300 زوج که تحت پوشش کمیته امداد هستند در روز اختتامیه صورت گرفت که حرکت نمادین و مثبتی است.

نمایشگاه و جشنواره ملی پیوند آسمانی از 26 مهرماه لغایت یکم آبانماه سال جاری در سالن حجاب واقع در تهران خیابان فاطمی ، خیابان حجاب برگزار شد و در پایان این سؤال باقی ماند که توسعه و ترویج فرهنگ ازدواج آسان پایدار و الگو‌سازی مناسب برای ازدواج جوانان تا چه حد عملی شد؟

ثبت نظر

نام:
رایانامه: (اختیاری)

متن:

پربازدیدترین

Sorry. No data so far.

پربحث‌ترین

Sorry. No data so far.